Ultima actualizare: 17-08-2017

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick


Sentimentul de siguranţă în relaţia părinte-copil

small_afis_20_07_2017.jpg

În data de 24 august, de la ora 17.00, va avea loc a treia întâlnire iar în 31 august, de la ora 17.00, va avea loc a patra întâlnire din cadrul programului Cercul Siguranţei, susţinut de psihologul Adriana Lăpădătoni, cu tema Să fim alături de copii pe cercul siguranţei.

 

Vă aşteptăm la Secţia de artă, Sediul central, etajul V, est. 

Anunț important

Stimați cititori,

Începând cu data de 24 iulie 2017 am modificat versiunea softului integrat de bibliotecă. Testarea noii versiuni în condiții normale de lucru va dura două săptămâni. Ne cerem scuze pentru eventualele probleme ce pot apărea.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că tot efortul nostru este făcut cu scopul de a vă putea oferi servicii mai bune. 

Clubul lecturii de vacanţă

small_afis_clubul_lecturii_de_vacanta_august_2017.jpg Secţia pentru copii organizează o nouă serie a Clubului lecturii de vacanţă cu tema „Se caută exploratori", în perioada 31 iulie-4 august 2017. Clubul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani şi va avea loc zilnic, între orele 13.00-15.00, la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Înscrierile se pot face în Secţia pentru copii, la telefon: 0264.595620 sau prin e-mail: copii@bjc.ro.

Vă aşteptăm cu drag! 

Sentimentul de siguranţă în relaţia părinte-copil

small_afis_20_07_2017.jpg Nu există părinţi perfecţi şi nici nu e nevoie să existe pentru a creşte copii fericiţi, sănătoşi, cu un ataşament sigur. E nevoie doar de părinţi suficient de buni.

Părinţii cu copii între 0 şi 12 ani şi viitorii părinţi sunt invitaţi să participe la ciclul de întâniri Sentimentul de siguranţă în relaţia părinte-copil, bazat pe programul Cercul siguranţei, susţinute de psiholog Adriana Lăpădătoni. Întâlnirile vor avea loc bilunar, începând cu data de 27 iulie, joi, de la ora 17.00, la Sediul central, Secţia de Artă, et.V est.

Se va constitui un grup de 15 persoane care vor participa la toate atelierele programului.

Înscrieri: tel. 0264-430323, int. 140.

Mai multe informații aici .

E vremea cititului: un program estival de lectură

small_afis_1707.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj organizează, alături de alte 16 biblioteci, şcoli şi asociaţii, în perioada 18 iulie-8 august 2017, un program estival de lectură pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani. Iniţiatorul şi coordonatorul la nivel naţional este grupul Citim Împreună România, grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună.

Prima întâlnire din cadrul programului estival de lectură va avea loc marţi, 18 iulie, începând cu ora 11.00, la Secţia pentru copii a bibliotecii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est. Participarea este gratuită şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii, la telefon: 0264 595 620 sau e-mail: copii@bjc.ro.

Vă aşteptăm cu drag!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_cu_bebe_la_biblioteca_bun.jpg Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ. Acesta va consta în lecturarea de povești bebelușilor și se va desfășura săptămânal, joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii, începând cu 22 iunie 2017.

 

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Ateliere de robotică pentru copii

small_afis_club_lego_2017.jpg În perioada 17 iulie - 23 august 2017, în fiecare zi de luni şi miercuri, de la ora 18.00, Secţia pentru copii organizează Ateliere de robotică LEGO MINDSTORMS NXT pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani, pasionaţi de Lego, dar şi de programare. Participarea este gratuită şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.


Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est, la telefon: 0264 595 620 sau e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!
Vă aşteptăm cu drag!

Programe de vacanță 2017

Biblioteca județeană organizează pe perioada vacanței de vară diverse activități pentru copii și adolescenți: ateliere de creativitate, cursuri de învățare a limbilor străine, jocuri, vizionări etc. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Programul detaliat:

 

small_afis_program_de_vacanta_sectia_pentru_copii.jpg Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, parter, est

 

 

 

 

 

small_programbibliovacanta_adolescenti.jpg Secția pentru adolescenți,  sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_kogalniceanu.jpg Filiala Kogălniceanu, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 7

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_03.0731.08.2017_zorilor.jpg Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1

 

 

 

 


Bătălia Cărţilor - ediţia a IV-a

small_afis_bc_2017.jpg Biblioteca județeană a organizat lansarea celei de-a IV-a ediţii a Concursului naţional de lectură Bătălia Cărţilor. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 martie 2017, ora 13.00, în foaierul sediului central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Invitat, scriitorul Alex Moldovan.


Concursul cuprinde mai multe secţiuni: 

  • secţiunea în limba română pentru copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți;
  • secţiunea în limba maghiară pentru adolescenţi;
  • secţiunea în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

 

Perioada de lectură: martie-septembrie 2017
Finala concursului: octombrie 2017


Detalii în Regulamentul concursului
Vă aşteptăm la toate secţiile şi filialele bibliotecii!
Lista titlurilor  

Cursuri gratuite de programare pentru copii

small_afis_programare.jpg Asociaţia Etic în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează în perioada mai-decembrie 2017 cursuri gratuite de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani. Primul atelier a avut loc miercuri, 10 mai 2017, de la ora 16.30.

Participarea este gratuită, iar înscrierea s-a făcut la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Limba română pentru elevii de etnie maghiară

small_Afis Zorilor ajutor la teme.jpg La Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, Filiala Zorilor începând din 6 martie 2017, până la sfârşitul anului şcolar, se vor desfăşura săptămânal, lunea de la ora 17, activităţi ce vin în sprijinul copiilor de gimnaziu a căror limbă maternă este limba maghiară. Copiii au oportunitatea să studieze gramatica limbii române împreună cu voluntari ai bibliotecii, absolvenţi ai Facultăţii de Litere a Universitatăţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

 Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,
  • profesor de limba română pentru elevi,
  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_film_august_2017.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad" şi Filiala Zorilor

small_Ora povestilor magh_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur şi în fiecare joi, de la ora 17:00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.

Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.