Ultima actualizare: 23-06-2017

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Clubul lecturii de vacanţă

small_afis_clubul_lecturii_de_vacanta_2017.jpg Secţia pentru copii organizează Clubul lecturii de vacanţă cu tema „Se caută exploratori", în perioada 26-30 iunie 2017. Clubul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani şi va avea loc zilnic, între orele 13.00-15.00, la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Înscrierile se pot face în Secţia pentru copii, la telefon: 0264.595620 sau prin e-mail: copii@bjc.ro.

Vă aşteptăm cu drag! 

 

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_bebe.jpg Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ. Acesta va consta în lecturarea de povești bebelușilor și se va desfășura săptămânal, joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii, începând cu 22 iunie 2017.

 

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Vă așteptăm! 

Ziua Muzicii Europene

small_afis_ziua_muzicii_europene.JPG În data de 21 iunie 2017, ora 17.00, la Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a fost sărbătorită Ziua Muzicii Europene, printr-un recital instrumental susţinut de copii talentaţi, utilizatori ai bibliotecii.

 

Toţi cei ce îndrăgesc această artă, au fost aşteptaţi cu drag, pe strada Izlazului nr.18! 

 Expoziție de fotografie

small_afis_dea_copilaria_2017.jpg Festivitatea și expoziția de absolvire a Școlii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca, vor debuta în 20 iunie 2017 începând cu ora 18,00 în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj.
Publicul are ocazia să jurizeze lucrările celor 24 de absolvenți în intervalul orar 18,00-18,20.


Vă așteptăm! 

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primit noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

La Filiala "Traian Brad" în perioada 19 - 23 iunie 2017 întâlnirile vor avea loc de la ora 10.00-12.00.

 

Cluj-Napoca - Ipostaze necunoscute

small_cluj_napoca_biserici_15_06_2017.jpg Vă aşteptăm în 15 iunie, de la ora 18, la Secţia de Artă a bibliotecii, la prezentarea în imagini a edificiilor, a clădirilor de patrimoniu ale celor mai importante culte din municipiul Cluj-Napoca.

Imaginile sunt realizate de către Ştefan Socaciu şi Szabó Tamás în perioada 2008-2017.

Activitatea se desfăşoară în cadrul proiectului "Cluj-Napoca - Ipostaze necunoscute", realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Ciorchin

Ecologia urbană pe înțelesul copiilor

small_afis_ecologia_urbana_kogalniceanu.jpg Pentru a marca  Ziua Mondială a Mediului, Filiala Kogălniceanu a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 7) organizează miercuri, 14 iunie 2017, începând cu ora 10.00, activitatea „Ecologia urbană pe înțelesul copiilor", susținută de Prof. univ. Dr. Ecaterina Fodor, de la Facultatea de Protecția Mediului a Universității din Oradea. Participă elevi din clasa I de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca. 

 

Expoziție de artă pentru copii

small_afis_rainbow_expo_2017_c.jpg Rainbow, atelier de creație organizează o expoziție de artă pentru copii la bibliotecă. Vernisajul va avea loc joi, 15 iunie 2017, ora 18.00 în foaier.

 

Club de filosofie pentru copii

Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 13 iunie 2017, de la ora 18.00, ultima întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii din acest an şcolar, Atelierul a fost susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frun, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca.

Orășelul copiilor

small_18767413_1474987979226744_7902465971781041472_n.jpg

Duminică, 11 iunie 2017, între orele 12.00 -19.00 biblioteca a participat la Orășelul copiilor. V-am așteptat cu cărți, jocuri și ateliere de creativitate!
Evenimentul a fost organizat în Parcul Central - aleea principală - de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Studenţească Amicus și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj.

Programul activităților

Comemorare

small_brad.jpg În data de 8 iunie 2017, s-au împlinit 15 ani de când fostul director al Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” Cluj a trecut la cele veșnice.

Traian Brad este cel care a edificat clădirea bibliotecii din Calea Dorobanților nr. 104. 

Mai multe puteți citi aici

Dublă lansare de carte

small_afis_lansari_carte_8_06_2017.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a organizat lansarea a două romane deosebit de captivante: „Însoţitorul lui Iisus" de George Arion şi „Moarte în ţinutul secuilor" de Caius Dobrescu. Evenimentul a avut loc în prezenţa autorilor, iar incursiunea în universul cărţilor revine câtorva nume răsunătoare ale lumii literare clujene. 

Evenimentul a avut loc în data de 9 iunie 2017, ora 13:00, la etajul IV al Sediului central, Calea Dorobanţilor nr. 104!

 

Bătălia Cărţilor - ediţia a IV-a

small_afis_bc_2017.jpg Biblioteca județeană a organizat lansarea celei de-a IV-a ediţii a Concursului naţional de lectură Bătălia Cărţilor. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 martie 2017, ora 13.00, în foaierul sediului central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Invitat, scriitorul Alex Moldovan.


Concursul cuprinde mai multe secţiuni: 

  • secţiunea în limba română pentru copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți;
  • secţiunea în limba maghiară pentru adolescenţi;
  • secţiunea în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

 

Perioada de lectură: martie-septembrie 2017
Finala concursului: octombrie 2017


Detalii în Regulamentul concursului
Vă aşteptăm la toate secţiile şi filialele bibliotecii!
Lista titlurilor  

Cursuri gratuite de programare pentru copii

small_afis_programare.jpg Asociaţia Etic în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează în perioada mai-decembrie 2017 cursuri gratuite de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani. Primul atelier a avut loc miercuri, 10 mai 2017, de la ora 16.30.

Participarea este gratuită, iar înscrierea s-a făcut la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Limba română pentru elevii de etnie maghiară

small_Afis Zorilor ajutor la teme.jpg La Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, Filiala Zorilor începând din 6 martie 2017, până la sfârşitul anului şcolar, se vor desfăşura săptămânal, lunea de la ora 17, activităţi ce vin în sprijinul copiilor de gimnaziu a căror limbă maternă este limba maghiară. Copiii au oportunitatea să studieze gramatica limbii române împreună cu voluntari ai bibliotecii, absolvenţi ai Facultăţii de Litere a Universitatăţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

 Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,
  • profesor de limba română pentru elevi,
  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_film_iunie_2017.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad" şi Filiala Zorilor

small_Ora povestilor magh_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur şi în fiecare joi, de la ora 17:00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.

Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.