Ultima actualizare: 04-08-2015

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Expoziţia voluntarilor de la Biblioteca Municipală Mediaş

small_foto expo voluntari.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj găzduieşte în holul principal trei expoziţii excepţionale realizate de către voluntare ale Bibliotecii Municipale „St. O. Roth" din Mediaş.

Colecţiile care încântă privirea sunt alcătuite din:

  • Fotografii - „Voluntarii cărţilor la bibliotecă"
  • Tablouri - „Cartea în imagini" de Ioana Duma
  • Felicitări - „Ai carte, ai parte de... FELICITĂRI" de Georgiana Petac 

Lucrările pot fi admirate la Cluj-Napoca până în data de 15 august.

Sesiune de instruire

small_Agora.jpg Proiectul „Agora Culturală@Biblioteca Ta" implementat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia, Asociaţia Culturală REPLIKA şi 4 biblioteci publice din ţară printre care şi Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj îşi propune să identifice şi să pună în valoare specificul cultural al minorităţilor etnice din România prin tehnica Digital Storytelling

Participanţii îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele culturale, aptitudinile literare, dar şi înţelegerea şi aplicarea tehnologiei în viaţa cotidiană. O nouă sesiune de instruire va avea loc în perioada 14-18 septembrie 2015, zilnic între orele 18-20. Înscrierile se pot face la sediul central al bibliotecii sau on-line la adresa bjc@bjc.ro. Formularul de înscriere este disponibil aici .

 

Clubul lecturii de vacanţă

small_afis CLV.JPG Secţia pentru copii organizează în perioada 3 - 7 august 2015 Clubul lecturii de vacanţă cu tema „Poveştile digitale ale oraşului meu".

Clubul se adresează copiilor cu vârsta între 10 şi 14 ani şi se va desfăşura zilnic între orele 13.00-15.00.

 


Conferinţă de presă- 30 iulie

small_afis.jpg Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, alături de Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România au organizat conferinţa de presă de încheiere a proiectului național „Raftul cu inițiativă - Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci".

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană Cluj (Calea Dorobanților, nr. 104, Cluj-Napoca), în data de 30 iulie 2015, începând cu ora 11.00.  

Invitaţie la conferinţa de presă

 


Competiţia LoCloud

small_afis Competitia LoCloud small web.jpg Proiectul LoCloud lansează o competiţie internaţională ce vizează cultura şi moştenirea locală.  Concursul are două componente:

  • Moştenirea mea locală - prin care toţi cei interesaţi sunt invitaţi să exploreze, prin intermediul Bibliotecii Digitale Europeana, un loc preferat sau o parte a istoriei lor locale şi să publice online experienţa lor, pe pagini web, pe bloguri sau prin materiale video.
  • Serviciile mele LoCloud - prin care instituţiile culturale, dezvoltatorii şi agregatorii sunt încurajaţi să demostreze modul în care utilizează serviciile LoCloud (http://www.locloud.eu/).

 

Finaliştii vor fi invitaţi să îşi prezinte lucrările la evenimentul final LoCloud, care va avea loc în Amersfoort (Olanda), în data de 5 februarie 2016. Câştigătorii competiţiei vor primi un premiu constând într-o tabletă PC sau un ceas inteligent, iar lucrările lor vor fi promovare prin intermediul LoCloud şi Europeana.

Termen limită pentru înscrierea la concurs: 1 octombrie 2015

Formular de înscriere

 

Programe de vacanţă 2015

Secţiile şi filialele bibliotecii invită copiii şi adolescenţii la programele de vacanţă, care se vor derula în vara anului 2015.

Programul detaliat

Vă aşteptăm!

Concursul de desen "Mesaje în creion"

small_afis Concurs desen pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi şi Secţia de Artă a bibliotecii invită tinerii cu vârsta între 14 şi 25 ani la Concursul de desen "Mesaje în creion". Participanţii la acest concurs vor trebui să deseneze, în creion, un semn de carte care să redea cât mai sugestiv tema concursului: "Lectura te face învingător!".

 

Lucrările se depun la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii până în data de 30 august 2015. Premierea câştigătorului va avea loc în luna septembrie 2015, cu ocazia finalei judeţene a Concursului de lectură "Bătălia Cărţilor" - secţiunea adolescenţi.

 

Formularul de înscriere care va include şi semnul de carte realizat pe şablonul pus la dispoziţie, se depune la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4, tel. 0756080691, adolescent@bjc.ro). 


Fii voluntar pentru cultură!

small_afis de recrutare voluntari Centru de Voluntariat p web.jpg Centrul de voluntariat în cultură Yellow Apples caută voluntari pentru derularea Programului de voluntariat al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj.

 

Ca voluntar în bibliotecă, vă puteţi implica în desfăşurarea următoarelor activităţi: „Cercul de origami" pentru copii, pentru voluntarii care cunosc tehnica origami; „Ajutor la teme pentru adolescenţi", pentru voluntari studenţi, cadre didactice active sau pensionare de orice vârstă, în vederea oferirii de ajutor la teme tinerilor din clasele VII-XII; „Siguranţa navigării pe internet pentru adulţi şi seniori", pentru voluntari adolescenţi şi tineri adulţi ce deţin cunoştinţe privind siguranţa pe internet, în special elevi la Liceul de Informatică sau studenţi la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare; „Campania de promovare a serviciilor şi activităţilor Bibliotecii", activitate de voluntariat ce se adresează tuturor membrilor comunităţii şi care presupune distribuirea de materiale promoţionale şi oferirea de informaţii privind activitatea bibliotecii.

 

Voluntarii vor beneficia de o serie de training-uri şi vor avea, astfel, ocazia să îşi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile.

Mai multe informaţii puteţi afla din Formularul de înscriere sau la Punctul de informare despre voluntariat din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, care funcţionează la Secţia pentru Adolescenţi.

Formular de înscriere  

Informații despre proiect


Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

 

Vă aşteptăm!  

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

Începând cu data de 5 februarie 2015, în fiecare joi de la ora 17:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară.

Február 5-től, minden csütörtöki nap, 17 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.

Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Biblioteca digitală - Colecţia Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Vă aşteptăm cu amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial pentru a fi digitizate şi incluse în biblioteca digitală dedicată primului război mondial, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj.  

 

Documentele digitizate până acum pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Digitizarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.