Ultima actualizare: 21-11-2014

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

small_afis shoebox 2014 pt web.JPG Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj susţine, şi în aceste an, campania umanitară ShoeBox ajunsă la a 8-a ediţie.
În perioada 1-15 decembrie 2014, toţi cei care doresc să facă o bucurie copiilor săraci, în preajma sărbătorilor de Crăciun, nu trebuie decât să împacheteze frumos o cutie goală de pantofi în care să pună diverse cadouri.


Se pot ambala rechizite, jucării, dulciuri, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte în stare bună, alimente neperisabile, o felicitare de Crăciun şi altele, pentru fete şi băieţi cu vârsta între 2 şi 18 ani. La predarea cutiei-cadou va trebui specificat sexul şi vârsta copilului pentru care s-a pregătit cadoul.

 

Pentru mai multe detalii, vizitaţi: http://www.shoebox.ro/


Puteţi consulta lista locaţiilor pentru a găsi locaţia ShoeBox cea mai apropiată. Centrul de colectare al bibliotecii este pe Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul 4, la Secţia pentru Adolescenţi (ora 8-20).


Vă aşteptăm, cu drag, să aducem împreună un zâmbet pe chipul cât mai multor copii, în prag de Crăciun! 

Anul editorial

small_afis2anul editorial.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj organizează miercuri 19 noiembrie 2014, ora 13.00 festivitatea de premiere a celor mai bune publicaţii tipărite în judeţul Cluj în anii 2012-2013 în cadrul Anului Editorial Clujean.

Comunicat de presă       

Scriitori clujeni la bibliotecă

Miercuri, 19 noiembrie 2014, la Filiala "Traian Brad" va avea loc o întâlnire cu scriitorul clujean Dorin Almăşanu în cadrul proiectului „Scriitori clujeni la bibliotecă". Participă elevii clasei a IX-a de la Colegiul Tehnic "Napoca".

Sunt copil, am drepturi!

În fiecare an,  Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului este marcată prin activităţi organizate în parteneriat cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Joi 20 noiembrie, ora 12.00, la Filiala „Traian Brad" va avea loc o întâlnire a consilierului Corina Tirică cu elevii clasei a III-a A de la Şcoala "Ion Creangă",  însoţiţi de doamna învăţătoare Rodica Bocan.

Karaoke Party

small_afis karaoke party generic pt web.jpg Dacă aveţi între 14 şi 25 de ani, dacă vă place muzica şi vreţi să cântaţi alături de prieteni, Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj vă aşteaptă vineri, 21 noiembrie 2014, de la ora 17 la Karaoke Party.

Veţi putea cânta cu ajutorul consolei Nintendo Wii şi a jocului Let's Sing Pop, cu 2 microfoane!

 

Cenaclul literar „Traian Brad”

small_Cenaclu.jpg Cenaclul literar „Traian Brad” se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” în data de  25 noiembrie 2014, de la ora 16.00. 

Vă aşteptăm cu drag!

 Cerc de origami

Cercul de origami va avea loc joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

 

Prezentare referitoare la vizele pentru SUA şi programul "Work & Travel"

Prezentarea "So You Want to Go to the USA? Ask a Consular Officer!"a fost susţinută de consulul Soribel Feliz (Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti) vineri, 14 noiembrie 2014, ora 14.00, la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj (Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor 104, etajul 5 vest). Au fost prezentate toate tipurile de vize pentru SUA: turistică, de studii, de afaceri şi de imigrare, dar se va pune accentul pe programul "Work & Travel".

Prezentarea s-a desfăşurat în limba engleză, fără servicii de traducere. Participarea a fost gratuită.

Ziua Internaţională a Jocurilor @ BJC

small_afis ZIJ 2014 pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat în data de 14 noiembrie 2014, de la ora 12 la 19, Ziua Internaţională a Jocurilor.

Au fost invitaţi să participe copiii şi tinerii cu vârsta între 11 şi 25 de ani.

Participanţii au avut la dispoziţie:

  • jocuri video pe console de joc Xbox, Wii şi PS3
  • board games: Coloniştii din Catan, Dobble, Mastermind, Qwirkle, Ticket to Ride, Jenga, Dixit, Ubongo, Scrabble.

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează în fiecare zi de joi, de la ora 17 la 19, Atelierul ecologiştilor creativi.

În cadrul activităţilor atelierului se vor realiza diverse obiecte din materiale reciclabile: broşe, cutii de bijuterii şi mărgele din ziare, suport de creioane, rame foto, vaze, farfurii şi coşuleţe decorative.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

Atelier de confecţionat bijuterii

small_afis atelier bijuterii in fiecare miercuri pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj împreună cu Asociaţia „Prietenii Bibliotecii Judeţene Cluj" organizează Atelierul de confecţionat bijuterii destinat adolescenţilor şi tinerilor (14-25 ani).

Un atelier presupune 3 şedinţe de câte 2 ore fiecare.

Participarea la atelier se face pe baza unei înscrieri prealabile, prin telefon sau e-mail.

Atelierele se desfăşoară în fiecare miercuri, de la ora 17.00

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Mai multe informaţii şi înscrieri la:

Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4, tel. 0756 080691, adolescent@bjc.ro).

Atelier de quilling pentru tineri

small_afis quilling pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează în fiecare zi de marţi, de la ora 17 la 19, Atelierul de quilling. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

 


Rezultatele Finalelor Concursului Bătălia Cărţilor!

S-a încheiat Concursul Naţional de lectură Bătălia cărţilor 2014 la secţiunea cărţi în limba română!

 

small_Matei Alexandru Bolog.jpg La categoria ADOLESCENŢI (14-18 ani) CITITORULUI ANULUI este Matei Alexandru Bolog de la Liceul Teoretic "Gheorghe Șincai".

 

 

 

 

small_George Secas.jpgLa categoria COPII (11-13 ani) CITITORUL ANULUI este George Secaş de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă".

 

Lista finaliştilor

CĂRŢILE ANULUI 2014 sunt Starters de Lissa Price şi Minunea de R.J. Palacio.

Felicitări câştigatorilor!Săptămâna Voluntariatului Orange, ediția 2014 

În perioada 3-7 noiembrie 2014, la Secția Colecții speciale a bibliotecii, se desfășoară activitatea de digitizare a unor documente din colecțiile speciale în cadrul proiectului de voluntariat Orange, ediția 2014.

Comunicat de presă 

FINALA CONCURSULUI BĂTĂLIA CĂRŢILOR !

small_Afis BJC_s.jpg S-a încheiat  prima etapă a concursului de lectură Bătălia cărţilor!

CITITORUL ANULUI la categoria Adolescenți este Matei Alexandru Bolog de la Liceul Teoretic "Gheorghe Șincai" din Cluj-Napoca.

CARTEA ANULUI la categoria Adolescenți - este STARTERS de Lissa Price. Mâine, 6 noiembrie, la ora 16.00 este FINALA COPIILOR.

Evenimentul va avea loc la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" (Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor nr. 104, Etajul 4).


Campania de colectare a cărţilor - ProvoCARTE

small_AFIS ProvoCARTE.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" vă invită să participaţi la campania de colectare a cărţilor - ProvoCARTE în perioada 27 octombrie - 14 noiembrie 2014.


Zilele Colecţiei Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial au fost digitizate în cadrul a două evenimente de colectare, pe 4 și 5 octombrie 2013, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca).  

 

Documentele pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Colectarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.


Secţia de Artă vă invită la film!

small_Afis film nov.jpg Vizionări de filme - în fiecare marţi, ora 17.00.

Documentare, drame şi filme de dragoste, SF şi aventură, filme premiate şi ecranizări celebre din cinemateca universală vor fi selectate pentru cinefilii de toate gusturile.

Vă aşteptăm la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj 5, Est!

 

În afişul alăturat găsiţi programul filmelor pe luna noiembrie 2014.

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.