Ultima actualizare: 01-04-2015

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis ghidusel .jpg Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi sunt aşteptaţi miercuri, 1 aprilie 2015, ora 17.00, la Secţia pentru Copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu  Ghiduşel cel isteţel

Program de mentorat online pentru elevi

small_postere OO 2.0_2-04.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj lansează evenimentul Opening Opportunities, ediţia a doua a, în data de 2 aprilie 2015, de la ora 12.00.

 

Opening Opportunities este un proiect de mentorat de carieră, în care elevi de liceu din clasele a X-a şi a XI-a au ocazia să discute direct şi să lucreze intens în grupuri restrânse de mentorat online, timp de 4 luni, cu profesionişti IT din Microsoft România. 

 

Proiectul a fost creat de Asociaţia TechSoup, în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România - ANBPR şi programul Biblionet România. 

Detalii pe www.openingopportunities.ro sau www.facebook.com/OpeningOpportunities.  

Ziua Mondială a Cărţii pentru Copii

Cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" organizează următoarele activităţi:

 

Secţia pentru copii (Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr.104)

Joi, 2 aprilie, ora 11.00

Întâlnire cu Amedeia Neamţu, autoarea cărţii Poveşti colorate din Ţara Curcubeilor. Invitaţi: scriitoarea Hanna Bota şi acriţa Teatrului de Păpuşi "Puck", Andreea Bolovan.

În cadrul întâlnirii va fi lansat un concurs de poveşti şi va fi premiat Cel mai fidel cititor în anul 2014

 

Filiala Zorilor (str. Observatorului nr.1)

Joi, 2 aprilie, ora 12.30

Întâlnire cu Cititorii anului 2014. Participă clasa a V-a si clasa aVII-a de la Liceul de Informatică

 

 Filiala Kogălniceanu (Kogălniceanu nr.7)

Miercuri, 1 aprilie, ora 12.30

Cum se scrie o poezie: atelier de creaţie pentru cei mici. Participă clasa pregătitoare B de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă".

 

Joi, 2 aprilie, ora 14.00

 Ghiceşte povestea: activitate-concurs pentru copii. Participă clasa pregătitoare A de la Colegiul Naţional "George Cosbuc".

 

Filiala Traian Brad  (str. Izlazului nr.18)

Vineri, 3 aprilie, ora 12.00

Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului literar Micii creatori, ed.XII-a. 

Concurs de poezie şi mini-eseu

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj, lansează un concurs de poezie şi mini-eseu "Lumina a crescut enorm la Cluj..." (secvenţă dintr-o scrisoare a lui Lucian Blaga).

Concursul se adresează elevilor de liceu şi studenţilor.

Lucrările vor avea max. 2 pagini şi vor fi trimise, pânâ în data de 30 aprilie 2015, pe adresa: adulti@bjc.ro cu menţiunea  "Pentru Concurs Lucian Blaga".

Câştigătorii vor primi premii şi vor participa, alături de poeţi clujeni,  la un recital susţinut în cadrul  Festivalulului Internaţional de Poezie "LUCIAN BLAGA", în data de 8 mai 2015, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga".

Vă invităm să participaţi la CONCURS!

Micii creatori

small_Micii creatori_2015.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a  Cărţii pentru Copii, Filiala „Traian Brad" organizează cea de-a XII-a ediţie a concursului de creaţie literară Micii creatori.

Lucrările se vor preda până în data de 27 martie 2015 la sediul filialei, str. Izlazului nr. 18.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 3 aprilie 2015, ora 12.00.

 

Vă aşteptăm!

 

Expoziţie de bandă desenată

small_afis_benzi_desenate.jpg În cadrul Zilelor Francofoniei, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" şi Centrul de Studii Literare Belgiene din Cluj-Napoca, în colaborare cu Delegaţia Wallonie-Bruxelles la Bucureşti şi cu sprijinul Centrului Belgian de Bandă Desenată, a organizat expoziţia "Frumoasele imagini ale Centrului Belgian de Bandă Desenată".

 

Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 26 martie 2015, ora 14.00, la sediul central al Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanţilor 104, parter, în prezenţa domnului Benoît Rutten, Delegat Wallonie-Bruxelles la Bucureşti, a domnului Jacques De Decker, scriitor, jurnalist, preşedintele Academiei Regale de Limbă şi Literatură Franceză din Belgia şi a domnului Kenan Görgün, scriitor, scenarist şi realizator belgian. Expoziţia va fi deschisă în perioada 23-30 martie 2015, iar intrarea este liberă.

Primul Centru de voluntariat în cultură din Cluj-Napoca!

small_yellow-apples pag web.jpg Centrul de voluntariat în cultură Yellow Apples caută voluntari!

Dacă ai peste 14 ani şi iubeşti teatrul, cărţile, muzica sau pictura, vino să te implici în primul centru de voluntariat din Cluj-Napoca şi Sfântu Gheorghe dedicat exclusiv evenimentelor culturale!

 

Mai multe informaţii:

Comunicatul de presă 


 

Seară de jocuri de societate - Mastermind

Secţia pentru Adolescenţi organizează vineri, 27 martie 2015, de la ora 17.00, Serile de  jocuri de societate pentru tineri (14 şi 25 de ani), când sunteţi invitaţi să jucaţi Mastermind.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, care se poate face pe loc, contra cost: 6 lei şi are valabilitate 5 ani.

Evenimentul va avea loc la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, etaj 4, Calea Dorobanţilor nr. 104.


Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

 

Vă aşteptăm!  

Concurs on-line de poezie

small_afis poezie 2015.jpg Secţia pentru copii a bibliotecii judeţene vă invită să participaţi la cea de-a VI-a ediţie a Concursului on-line de poezie organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei. Perioada de înscriere este 13 februarie - 16 martie 2015.

Regulamentul concursului este disponibil aici .

Vă aşteptăm cu drag. 

Concurs naţional

Concursul naţional de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste, "Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit", iniţiat de Biblioteca Judeţeană "Alexandru D.Xenopol" Arad, a ajuns în anul 2015, la a IX-a ediţie.   

Informaţii despre condiţiile de participare

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

Începând cu data de 5 februarie 2015, în fiecare joi de la ora 17:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară.

Február 5-től, minden csütörtöki nap, 17 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.

Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!

Secţia de Artă vă invită la film!

small_Afis film martie.jpg Vizionări de filme - în fiecare marţi, ora 17.00.

Documentare, drame şi filme de dragoste, SF şi aventură, filme premiate şi ecranizări celebre din cinemateca universală vor fi selectate pentru cinefilii de toate gusturile.

Vă aşteptăm la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj 5, Est!

 

În afişul alăturat găsiţi programul filmelor pe luna martie 2015.

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Biblioteca digitală - Colecţia Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Vă aşteptăm cu amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial pentru a fi digitizate şi incluse în biblioteca digitală dedicată primului război mondial, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj.  

 

Documentele digitizate până acum pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Digitizarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.