Ultima actualizare: 26-11-2014

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Ziua Naţională a României

small_UNIREA.jpg Istoria-ntreagă cu lupte şi jertfe trăieşte-n UNIREA de azi!

În data de 27 noiembrie 2014, ora 13.30, vă invităm la un program artistic prilejuit de Ziua Naţională a României.

În program:

  • "Aniversarea  Marii Uniri şi impactul evenimentului în oraşul nostru": prezintă prof. Vladimir Bogosavlievici
  • „Drumul spre România dodoloaţă": din gândurile lui Lucian Blaga despre Marea Unire, prezintă elevi de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia"
  • Moment folcloric susţinut de orchestra profesionistă „Cununa Transilvană" a Centrului Judeţean de Creaţie Populară Cluj condusă de prof. Ovidiu Barteş. Solişti vocali: Mariana Morcan, Ioana Breda-Morar şi Adrian Buză.

Evenimentul va avea loc la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr.104.

Expoziţia "Clujenii şi Marea Unire"

Vernisajul expoziţiei "Clujenii şi Marea Unire", organizată de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj va avea loc la Filiala Kogălniceanu marţi, 25 noiembrie 2014, la ora 11.00.

Vă aşteptăm!

Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă" din Chișinău -70 de ani

Felicităm colegii bibliotecari de la Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă"  din Chișinău pentru aniversarea a 70 de ani de la înființarea bibliotecii. Vă asigurăm că schimburile profesionale cu dumneavoastră ce durează de aproape 20 de ani ne-au îmbogățit profesional.

Mesaj aniversar 

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

small_afis shoebox 2014 pt web.JPG Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj susţine, şi în aceste an, campania umanitară ShoeBox ajunsă la a 8-a ediţie.
În perioada 1-15 decembrie 2014, toţi cei care doresc să facă o bucurie copiilor săraci, în preajma sărbătorilor de Crăciun, nu trebuie decât să împacheteze frumos o cutie goală de pantofi în care să pună diverse cadouri.


Se pot ambala rechizite, jucării, dulciuri, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte în stare bună, alimente neperisabile, o felicitare de Crăciun şi altele, pentru fete şi băieţi cu vârsta între 2 şi 18 ani. La predarea cutiei-cadou va trebui specificat sexul şi vârsta copilului pentru care s-a pregătit cadoul.

 

Pentru mai multe detalii, vizitaţi: http://www.shoebox.ro/


Puteţi consulta lista locaţiilor pentru a găsi locaţia ShoeBox cea mai apropiată. Centrul de colectare al bibliotecii este pe Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul 4, la Secţia pentru Adolescenţi (ora 8-20).


Vă aşteptăm, cu drag, să aducem împreună un zâmbet pe chipul cât mai multor copii, în prag de Crăciun! 

Cerc de origami

Cercul de origami va avea loc joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează în fiecare zi de joi, de la ora 17 la 19, Atelierul ecologiştilor creativi.

În cadrul activităţilor atelierului se vor realiza diverse obiecte din materiale reciclabile: broşe, cutii de bijuterii şi mărgele din ziare, suport de creioane, rame foto, vaze, farfurii şi coşuleţe decorative.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

Atelier de confecţionat bijuterii

small_afis atelier bijuterii in fiecare miercuri pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj împreună cu Asociaţia „Prietenii Bibliotecii Judeţene Cluj" organizează Atelierul de confecţionat bijuterii destinat adolescenţilor şi tinerilor (14-25 ani).

Un atelier presupune 3 şedinţe de câte 2 ore fiecare.

Participarea la atelier se face pe baza unei înscrieri prealabile, prin telefon sau e-mail.

Atelierele se desfăşoară în fiecare miercuri, de la ora 17.00

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Mai multe informaţii şi înscrieri la:

Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4, tel. 0756 080691, adolescent@bjc.ro).

Atelier de quilling pentru tineri

small_afis quilling pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează în fiecare zi de marţi, de la ora 17 la 19, Atelierul de quilling. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

 


Săptămâna Voluntariatului Orange, ediția 2014 

În perioada 3-7 noiembrie 2014, la Secția Colecții speciale a bibliotecii, se desfășoară activitatea de digitizare a unor documente din colecțiile speciale în cadrul proiectului de voluntariat Orange, ediția 2014.

Comunicat de presă

Campania de colectare a cărţilor - ProvoCARTE

small_AFIS ProvoCARTE.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" vă invită să participaţi la campania de colectare a cărţilor - ProvoCARTE în perioada 27 octombrie - 14 noiembrie 2014.


Zilele Colecţiei Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial au fost digitizate în cadrul a două evenimente de colectare, pe 4 și 5 octombrie 2013, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca).  

 

Documentele pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Colectarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.


Secţia de Artă vă invită la film!

small_Afis film nov.jpg Vizionări de filme - în fiecare marţi, ora 17.00.

Documentare, drame şi filme de dragoste, SF şi aventură, filme premiate şi ecranizări celebre din cinemateca universală vor fi selectate pentru cinefilii de toate gusturile.

Vă aşteptăm la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj 5, Est!

 

În afişul alăturat găsiţi programul filmelor pe luna noiembrie 2014.

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.