Ultima actualizare: 21-11-2017

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Dincolo de ecran: scenariu și regie

small_dincolo_de_ecran_anunt_pt_web.jpg În data de 21 noiembrie 2017, de la ora 12:00, va avea loc un duplex skype Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj - Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" Chișinău cu tema Dincolo de ecran: scenariu și regie. Vor prezenta studenți coordonați de doamna prof. Mihaela Ilea și doamna prof. Ileana Sălcudean, de la Departamentul Cinematografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj.

EU Robotics - copiii şi roboţii, împreună la bibliotecă!

small_afis_saptamana_europeana_a_roboticii.png Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" marchează Săptămâna Europeană a Roboticii, desfășurată la nivel european în perioada 17-26 noiembrie 2017, prin organizarea a două ateliere de robotică:

  • luni, 20 noiembrie 2017, ora 16.30, la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr.104, parter est;
  • marţi, 21 noiembrie 2017, ora 16.30, la Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr.1.

Activităţile sunt organizate cu ajutorul specialiştilor de la Kids Go Tech şi sunt adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani.

Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă:

  • la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii;
  • la telefon: 0264.438409, prin e-mail: zorilor@bjc.ro sau la Filiala Zorilor.

Vă aşteptăm cu drag! 

 

"JOHN FITZGERALD KENNEDY - 100 de ani de la naștere"

small_us_embassy_kennedy_ro_rollup_8502000.jpg

V-am invitat sӑ participaṭi la evenimentele organizate de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România ṣi Biblioteca Judeṭeanӑ "Octavian Goga" Cluj în data de 20 noiembrie 2017, cu ocazia aniversӑrii a 100 de ani de la naṣterea preṣedintelui american John Fitzgerald Kennedy:

- 15.30, Biblioteca Judeṭeanӑ "Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanṭilor 104, holul central, parter - Vernisajul expoziṭiei de fotografie "Un vizionar american: Viaṭa ṣi vremurile lui John F. Kennedy"; expoziṭia, bazatӑ pe cartea "JFK: O viziune pentru America", publicatӑ de istoricul Douglas Brinkley ṣi de nepotul lui JFK, Stephen Kennedy Smith, reuneṣte imagini ce ilustreazӑ dramatismul vieṭii lui John F. Kennedy, imagini aflate în colecṭiile Bibliotecii Prezidenṭiale "John F. Kennedy", ale Fundaṭiei Bibliotecii "John F. Kennedy", ale Getty Images, în colecṭii private ṣi în arhivele familiei Kennedy;

- 16.15, Biblioteca Judeṭeanӑ "Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanṭilor 104, American Corner, etajul 5 vest - Vizionarea filmului documentar în limba englezӑ „John F. Kennedy: Years of Lightning, Day of Drums", regia: Bruce Herschensohn.

Evenimentele au avut loc în prezenta Consilierului pentru Presӑ ṣi Cultura al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Romania, domnul Ronald E. Hawkins, Jr.

Expoziția va ajunge în 30 de ţări precum şi în muzee din Statele Unite, începând cu Smithsonian American Art Museum, din Washington şi cu New York Historical Society din New York.

La Cluj-Napoca expoziţia va fi deschisă in holul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în perioada 20 - 24 noiembrie 2017. 


Drepturile copiilor pe înțelesul tuturor

small_drepturile_copilului_afis_2017.png Cu ocazia Zilei Convenției pentru Drepturile Copilului, Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat luni, 20 noiembrie 2017, ora 12.00, activitatea Drepturile copiilor pe înțelesul tuturor. Elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai" și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere au aflat lucruri noi despre drepturile copiilor şi consecințele încălcării acestora.
Invitat: consilier Corina Loredana Tirică, Direcţia Generală de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Serviciul Consiliere pentru Părinți și Copii.

Club de filosofie pentru copii

small_afis_filosofie_2017.jpg Secţia pentru copii a organizat miercuri, 15 noiembrie 2017, de la ora 17.45, o nouă întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frun, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Au fost aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Tema modulului este: „Cum facem alegeri înţelepte?".

 

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est.

 

Ajutor la teme pentru adolescenţi

small_afis_ajutor_la_teme_2017.jpg Începând cu data de 13.11.2017, Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii reia programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele VII - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

Lista materiilor şi orarul activităţilor sunt afişate aici .

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4. 

Teatru forum „O şansă pentru tineri"

small_teatru_1.jpg În cadrul campaniei de donaţie de cărţi pentru copii „Biblioteca fără ziduri", Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a organizat spectacolul de Teatru forum „O şansă pentru tineri", în data de 15 noiembrie 2017, ora 12.30.

Scopul acestuia a fost înfiinţarea unei mini-biblioteci la Cabinetele Grupate de pe strada Băiţa nr. 9, Cluj-Napoca.

Reprezentaţia a avut loc la sediul central (Calea Dorobanţilor nr. 104), în Secţia pentru adolescenţi (etaj IV, centru).

 

Școala altfel" la bibliotecă

small_scoala_altfel_20172018_web.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" vine în sprijinul cadrelor didactice în vederea planificării activităților din cadrul programului național „Școala altfel". Activitățile se adresează claselor de elevi și necesită programarea prealabilă din partea cadrelor didactice, calendarul de desfășurare se va întocmi de comun acord cu secția/filiala organizatoare.

 

Propunerea de activități a bibliotecii pentru diferite cicluri de învățământ pentru perioada noiembrie 2017 - mai 2018 poate fi consultată aici.

 

Vreau să-mi citești! - ateliere de lectură inter-generațională

small_copy_of_afis_vreau_sami_citesti.png O nouă ediție a programului de lectură inter-generaţională Vreau să-mi citești! se va derula în cadrul bibliotecii în perioada noiembrie-decembrie 2017. Programul are ca scop creșterea atractivității lecturii prin dezvoltarea capacității de inter-relaționare între părinți, bunici și copii și constă în organizarea unor ateliere la care participă familii formate din toate cele 3 generații.

La Secția pentru copii din sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, atelierele vor avea loc în perioada 16-30 noiembrie 2017. Înscrierile se pot face până miercuri, 15 noiembrie 2017, la telefon: 0264.595620 sau prin e-mail: copii@bjc.ro.

La Filiala Zorilor, strada Observatorului nr. 1, atelierele vor avea loc în luna decembrie 2017, înscrierile se pot face pînă în 28 noiembrie 2017, la telefon: 0264-438409 sau prin e-mail: zorilor@bjc.ro.

 

Participarea este gratuită şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Vă aşteptăm cu drag! 

Cooperare fără pedepse și recompense

small_cooperare_fara_pedepse_14_11_2017_afis.jpg Alăturați-vă Brîndușei Milășan, instructor Hand in Hand Parenting, pentru a discuta despre cum puteți să inspirați copilul să coopereze, fără a apela la pedepse și recompense. Veți descoperi instrumente puternice pe care le puteți folosi pentru a transforma comportamentele nedorite în cooperare, pentru a aduce mai multă bucurie, armonie și conectare în familiile voastre.  

Vă așteptăm la prezentarea Cooperare fără pedepse și recompense ce are la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria atașamentului, care vă va ajuta să întăriți relația cu copiii voștri. Activitatea va avea loc marți, 14 noiembrie 2017, de la ora 18:00, la Secția pentru copii a bibliotecii.

Această prezentare este gratuită și deschisă publicului, dar spațiul este limitat. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici

„Nihon made - Cultură ilustrată pentru tineri"

small_afis_08112017.jpg Miercuri, 8 noiembrie, ora 17.30, v-am invitat la prezentarea revistei „Nihon made - Cultură ilustrată pentru tineri". Publicația apare în cadrul proiectului cu același nume, implementat de către Biblioteca Județeană „George Barițiu" Brașov, alături de Asociația Musashino Japonia din Brașov.

 

Revista îşi propune să transfere adolescenţii şi tinerii, îndeosebi pe cei cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, în universul cultural şi tradiţional japonez, fiind, în concordanţă, realizată în tehnica grafică japoneză manga. O expoziție de panouri realizate prin tehnica manga va putea fi admirată cu această ocazie. Prezentarea va fi realizată de domnul Daniel Nazare, directorul Bibliotecii Județene „George Barițiu" Brașov.

Evenimentul a avut loc la Secţia pentru adolescenţi din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj IV.

 

Finala Concursului de lectură „Bătălia Cărților" 2017

small_afis_finala_bc_2017_.jpg Ediția 2017 a Concursului de lectură „Bătălia Cărților" se apropie de final. Ultimele „bătălii" ale concursului s-au desfășurat după următorul program:

Joi, 2 noiembrie 2017, ora 17.00 a avut loc finala concursului pentru categoria de vârstă 11-13 ani, secțiunea în limba română.

Vineri, 3 noiembrie 2017, ora 17.00 a avut loc finala concursului pentru categoria de vârstă 14-18 ani, secțiunile în limba română și în limba maghiară.

Ambele activități s-au desfășurat la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, Secția pentru adolescenți, etaj IV.

Finaliștii au participat la dezbaterea „Convinge-mă să citesc!" și au luptat pentru titlul CITITORUL ANULUI 2017, iar pe baza voturilor finaliștilor, a fost desemnată CARTEA ANULUI 2017, pentru fiecare categorie de vârstă. 

Premii

Atelierul de quilling

small_afisquiillinglunar_2016.jpg Copiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 7 noiembrie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj la o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling

Extremele cărții

small_extremele_cartii_1.jpg În perioada 31 octombrie - 7 noiembrie v-am invitat să vizionați expoziția „Extremele cărții", găzduită în foierul sediului central al bibliotecii.

 

Expoziția a fost organizată de Teatrul Național Cluj în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj în cadrul ediției a VII-a a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj" (4-8 octombrie), fiind găzduită pe toată perioada festivalului în foaierul teatrului.

Comunicat de presă

Kennedy Workshop Cluj-Napoca

small_workshop_kennedy.jpg

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani să participe la Kennedy Workshop, în Cluj-Napoca. Evenimentul este conturat în jurul subiectelor de Educație Civică, Participare Activă și Leadership și va avea loc la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj în data de 18 noiembrie 2017.

Acest program îşi propune să ofere liceenilor din Cluj-Napoca, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a descoperi cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunitatea locală și la nivel macro. Participarea la acest eveniment este gratuită, urmând a fi selectați 25 de tineri ce vor beneficia de program. În cadrul workshopului de o zi, participanții vor avea parte de varii ateliere tematice și vizite instituționale.

Informații despre criteriile de eligibilitate.

Cei interesați pot aplica online până la finalul zilei de de 5 noiembrie (ora 23:59 RO).

Aplicația este diponibilă aici: https://goo.gl/forms/ImpiSOsI0603uEdL2

Ziua Internaţională a Economisirii

small_afis_ziua_economisirii.jpg Biblioteca judeţeană a marcat Ziua Internaţională a Economisirii marţi, 31 octombrie 2017, de la ora 12.00, printr-un atelier de educaţie financiară susţinut de specialişti ai Băncii Comerciale Române. Secţia pentru adolescenţi (Calea Dorobanţilor 104, etaj IV) a fost gazda elevilor de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", care au fost informaţi cu privire la comportamentul financiar responsabil, activitate ce face parte dintr-o campanie în care BCR organizează simultan ateliere în toată ţara.

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis_ghidusel.png Copiii curioşi şi jucăuşi din ciclul primar de învăţământ sunt aşteptaţi miercuri, 1 noiembrie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!


Biblioteca fără ziduri - campanie de donaţie de cărţi pentru copii

small_afis_donatie.jpg În cadrul programului de voluntariat Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează campania de donaţie de cărţi pentru copii „Biblioteca fără ziduri", cu scopul de a continua demersul început în anul 2014, şi anume înfiinţarea de mini-biblioteci în centre de sănătate din Cluj-Napoca. Realizările de până acum din cadrul programului le găsiți aici

Punctele de primire a donaţiilor sunt organizate la Sediul Central (Calea Dorobanţilor nr. 104), precum şi la filialele bibliotecii: Filiala Zorilor (str. Observatorului nr. 1) şi Filiala Kogălniceanu (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7). 

Vă mulţumim!

 

„Cum gestionăm crizele de furie şi agresivitatea copiilor?"

small_cum_gestionam_crizele_de_furie_02_11_2017.jpg Vă așteptăm în 2 noiembrie, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților nr. 104), la prezentarea Cum gestionăm crizele de furie şi agresivitatea copiilor? pentru a afla cum putem noi, părinţii, să îi ajutăm pe copii în astfel de momente. Prezentarea este susținută de doamna Gina Năstasă, educator parental Parenting By Connection.

 

Această prezentare este gratuită şi deschisă publicului, dar spaţiul este limitat. Vă mulţumim pentru interesul manifestat! Locurile disponibile pentru această activitate s-au epuizat. Cei care s-au înscris vor primi, prin email, confirmarea înscrierii.

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice.

Activităţile se vor desfăşura la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr. 1.

 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

În perioada 20 noiembrie 2017 - 24 noiembrie 2017 întâlnirile au loc de la ora 13:00 - 15:00.

Cercul de origami

small_afis_origami_2.JPG Cercul de origami se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 26 octombrie, de la ora 16.00.  

 

Vă aşteptăm cu drag! 

Festivalul Internaţional de Diaporame Digitale  AUDIA  2017

small_afis_diaporame_2017.jpg Organizat de către Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca, cofinanţat de către Consiliul Judeţean Cluj, Festivalul Internaţional de Diaporame Digitale AUDIA 2017 a primit 32 lucrări realizate de către 17 autori din 10 ţări, Africa de sud, Anglia, Australia, Belgia, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia şi România.

 

În urma preselecţiei, desfăşurate între 4-5 octombrie 2017, au fost admise în etapa finală un număr de 15 lucrări realizate de către 11 autori din 8 ţări. Aceste lucrări vor fi supuse aprecierii unui juriu internaţional în vederea acordării de trofee, distincţii şi menţiuni în data de 22-23 octombrie 2017 şi vor fi prezentate publicului într-un Spectacol de gală, în data de 26 octombrie 2017, începând cu ora 19,00 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

 

Cenaclul literar „Traian Brad" - 15 ani de inspirație și creație

small_afis_cenaclul_literar_2017.jpg

Marţi, 24 octombrie 2017, ora 16.30, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", în cadrul primei întâlniri din această toamnă a membrilor Cenaclului literar „Traian Brad", am marcat printr-un moment festiv cei 15 ani de activitate. Invitați: foști cencliști, d-na Flavia Teoc, d-na Gențiana Groza, scriitoare, membre ale Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Cluj, foste coordonatoare ale cenaclului.

 

La mulţi și fructuoși ani Cenaclului literar „Traian Brad"!Sentimentul de siguranţă în relaţia părinte-copil

small_afis_20_07_2017.jpg

În data de 26 octombrie, de la ora 17.00, va avea loc ultima întâlnire din cadrul programului Cercul Siguranţei, susţinut de psihologul Adriana Lăpădătoni. Se va realiza o recapitulare a temelor parcurse şi se va discuta despre nevoi şi situaţii speciale cu care se pot confrunta părinţii.

Vă aşteptăm la Secţia de artă, Sediul central, etajul V, est.

 

Curs gratuit de antreprenoriat social pentru tineri

small_antreprenoriat2017.jpg Biblioteca Judeţeanӑ "Octavian Goga" Cluj organizează la American Corner Cluj-Napoca în perioada 16 octombrie-10 noiembrie 2017, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, cursul gratuit de antreprenoriat social pentru tineri (14-20 de ani) „Provoacă viitorul: fii antreprenor! Challenge the Future: Be an Entrepreneur!". Instruirea se va desfăşura în limba română, prin douӑ serii de cursuri a câte 20 de locuri fiecare.

 

Înscrierile se fac până în data de 11 octombrie 2017, prin completarea unui formular.

 

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0264-430323 (luni, marṭi, miercuri ṣi vineri: 8.00-16.00, joi: 10.00-18.00) sau la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com.


Program la Filiala Zorilor

Începând cu data de 18 septembrie 2017, Filiala Zorilor, strada Observatorului nr. 1, are  următorul program:

luni - vineri 8:00 - 20:00.

Vă așteptăm!

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_m.jpg

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_m.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ. Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

 

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Bătălia Cărţilor - ediţia a IV-a

small_afis_bc_2017.jpg Biblioteca județeană a organizat lansarea celei de-a IV-a ediţii a Concursului naţional de lectură Bătălia Cărţilor. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 martie 2017, ora 13.00, în foaierul sediului central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Invitat, scriitorul Alex Moldovan.


Concursul cuprinde mai multe secţiuni: 

  • secţiunea în limba română pentru copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți;
  • secţiunea în limba maghiară pentru adolescenţi;
  • secţiunea în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

 

Perioada de lectură: martie-septembrie 2017
Finala concursului: octombrie 2017


Detalii în Regulamentul concursului
Vă aşteptăm la toate secţiile şi filialele bibliotecii!
Lista titlurilor  

Cursuri gratuite de programare pentru copii

small_afis_programare.jpg Asociaţia Etic în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează în perioada mai-decembrie 2017 cursuri gratuite de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani. Primul atelier a avut loc miercuri, 10 mai 2017, de la ora 16.30.

Participarea este gratuită, iar înscrierea s-a făcut la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Limba română pentru elevii de etnie maghiară

small_Afis Zorilor ajutor la teme.jpg La Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, Filiala Zorilor începând din 6 martie 2017, până la sfârşitul anului şcolar, se vor desfăşura săptămânal, lunea de la ora 17, activităţi ce vin în sprijinul copiilor de gimnaziu a căror limbă maternă este limba maghiară. Copiii au oportunitatea să studieze gramatica limbii române împreună cu voluntari ai bibliotecii, absolvenţi ai Facultăţii de Litere a Universitatăţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

 Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,
  • profesor de limba română pentru elevi,
  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_filmnov_2017.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad" şi Filiala Zorilor

small_Ora povestilor magh_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur şi în fiecare joi, de la ora 17:00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.

Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.