Ultima actualizare: 08-02-2016

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Ateliere quilling la Secţia pentru adolescenţi

small_web_ian_adol_2016.jpg

Vă aşteptăm la primele Ateliere quilling din anul 2016 la Secţia pentru adolescenţi, astfel:

În data de 11 februarie, ora 15:30 - „Make your Valentine!".

 

Pentru informaţii suplimentare:

www.facebook.com/Sectiapentruadolescenti.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă!

Spaţii noi - servicii noi în 2016

small_AC copii.jpg Dragi copii v-am pregătit Colţul copiilor - Children's corner" la American Corner, în sediul central al bibliotecii, etajul 5, unde găsiţi cărţi şi alte surprize.

Începând cu data de 20 ianuarie 2016, în fiecare miercuri, de la ora 17.00, aici va avea loc Ora Poveştilor - Storytelling Hour, activitate în cadrul căreia vor fi citite poveşti în limba engleză pentru cei mici.

 

small_Deficienti vedere.JPG

În Sala de referinţe şi presă din sediul central al bibliotecii, mijloace tehnice ultramoderne pentru redarea audio şi mărirea textului dintr-un document scris sau electronic, accesibil pe computer, îi aşteaptă pe doritori.

În plus, colecţia existentă de documente s-a îmbogăţit cu aproape 100 de titluri de carte audio.

Program special de sesiune

Vă aşteptăm începând cu sâmbătă 16 ianuarie 2016 şi până sâmbătă 13 februarie 2016, în programul 9-17, la sediul central al bibliotecii.

Vor fi deschise pentru public Sala de referinţe - parter şi Sala de lectură "D. D. Roşca" - etajul 1, vest.


Câştigător competiţia "Moştenirea mea locală"

Reprezentantul României în competiţia LoCloud "Moştenirea mea locală" a câştigat locul 2 şi a fost invitat să meargă la Amersfoort, Olanda, în 5 februarie 2016.
Mai multe amănunte găsiţi aici.

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" este partener în proiectul european LoCloud, proiect prin care instituţiile locale mici şi mijlocii să îşi grupează resursele lor digitale şi le fac accesibile on-line, prin intermediul Europeana.eu - Biblioteca, Muzeul şi Arhiva Europeană.

Instruire gratuită în tehnica povestirilor digitale

small_Afis agora bt.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj organizează sesiuni de instruire gratuite în tehnica povestirilor digitale în cadrul proiectului „Agora Culturală@Biblioteca Ta". Proiectul este implementat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România împreună cu Jazzmontor AS Norvegia, Asociaţia Culturală REPLIKA şi alte 3 biblioteci publice din ţară şi îşi propune să identifice şi să pună în valoare specificul cultural al minorităţilor etnice din România prin tehnica povestirilor digitale (Digital Storytelling)

 Participanţii îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele culturale, aptitudinile literare, dar şi înţelegerea şi aplicarea tehnologiei în viaţa cotidiană. Înscrierile se pot face la sediul central al bibliotecii sau on-line la adresa bjc@bjc.ro.

Formularul de înscriere este disponibil aici .

 

Programul național România EduCaB 

small_Campania-de-Carte-Red.jpg România EduCaB este o platformă națională inter-instituțională, inter-disciplinară, lansată în 2015, cu scopul de a crește capacitatea bibliotecilor publice din țară de a răspunde nevoilor educaționale și de dezvoltare la nivel local.

 

Programul vizează lărgirea și înnoirea fondului de carte și a materialului educațional, inclusiv a calculatoarelor, sprijinirea intervențiilor la nivel de infrastructură fizică (mobilier, amenajări), programe educaționale (schițarea și implementarea unor inițiative pe termen scurt și mediu) în 626 de biblioteci din 9 județe, printre care și judeţul Cluj.

 

Proiectul va fi implementat pentru început în bibliotecile publice din localităţile Ploscoş, Bobâlna şi Mănăstireni. 

Romania EduCaB a început o campanie de strângere de resurse care se va derula până pe 21 decembrie 2015 şi se desfăşoară pe bază de voluntariat.


Biblioteca mobilă în Cartierul Grigorescu

small_bibliobus.JPG

Serviciul de bibliotecă mobilă a bibliotecii va fi disponibil în cartierul Grigorescu, din data de 7 octombrie 2015, în fiecare miercuri, între orele 12-18, lângă Studioul Teritorial de Radio Cluj.

Se va oferi acces la: cărţi de referinţă (enciclopedii şi dicţionare); cărţi pentru învăţărea limbilor străine; cărţi de informatică; cărţi de economie casnică; beletristică pentru adulţi; bibliografie şcolară; carte pentru copii; filme şi muzică.

Toate documentele bibliotecii mobile se împrumută la domiciliu! Permisele de cititori se eliberează pe loc. 

Vă aşteptăm!


Filmele lunii la Secţia de artă

small_Afis film feb.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat cu diverse genuri de producţii cinematografice, de la aventură, comedie, dramă, acţiune, la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul lunii ianuarie în afişul alăturat! 


Fii voluntar pentru cultură!

small_afis de recrutare voluntari Centru de Voluntariat p web.jpg Centrul de voluntariat în cultură Yellow Apples caută voluntari pentru derularea Programului de voluntariat al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj.

 

Ca voluntar în bibliotecă, vă puteţi implica în desfăşurarea următoarelor activităţi: „Cercul de origami" pentru copii, pentru voluntarii care cunosc tehnica origami; „Ajutor la teme pentru adolescenţi", pentru voluntari studenţi, cadre didactice active sau pensionare de orice vârstă, în vederea oferirii de ajutor la teme tinerilor din clasele VII-XII; „Siguranţa navigării pe internet pentru adulţi şi seniori", pentru voluntari adolescenţi şi tineri adulţi ce deţin cunoştinţe privind siguranţa pe internet, în special elevi la Liceul de Informatică sau studenţi la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare; „Campania de promovare a serviciilor şi activităţilor Bibliotecii", activitate de voluntariat ce se adresează tuturor membrilor comunităţii şi care presupune distribuirea de materiale promoţionale şi oferirea de informaţii privind activitatea bibliotecii.

 

Voluntarii vor beneficia de o serie de training-uri şi vor avea, astfel, ocazia să îşi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile.

Mai multe informaţii puteţi afla din Formularul de înscriere sau la Punctul de informare despre voluntariat din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, care funcţionează la Secţia pentru Adolescenţi.

Formular de înscriere  

Informații despre proiect


Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

 

Vă aşteptăm!  

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

Începând cu data de 5 februarie 2015, în fiecare joi de la ora 17:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară.

Február 5-től, minden csütörtöki nap, 17 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.

Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Biblioteca digitală - Colecţia Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Vă aşteptăm cu amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial pentru a fi digitizate şi incluse în biblioteca digitală dedicată primului război mondial, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj.  

 

Documentele digitizate până acum pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Digitizarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.