Ultima actualizare: 25-10-2016

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Şcoala altfel la BIBLIOTECĂ

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj vine în sprijinul cadrelor didactice în vederea planificării activităților din cadrul programului național „Școala altfel". Propunerea de activități a bibliotecii pentru diferite cicluri de învățământ pentru perioada 24 octombrie - 4 noiembrie 2016 se poate consulta mai jos.
Activitățile se adresează claselor de elevi și necesită programarea prealabilă din partea cadrelor didactice. Programul orar este orientativ, la cerere, acesta poate suferi modificări dar numai după consultarea cu secția/filiala organizatoare. Pe parcursul întregii perioade vor avea loc vizite colective de prezentare a bibliotecii și a serviciilor oferite.

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 24-28 OCTOMBRIE 

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 31 OCTOMBRIE-4 NOIEMBRIE

Pentru programări vă puteți adresa la:
Secția pentru copii - email copii@bjc.ro sau telefon 0264-595620
Secția pentru Adolescenți - email adolescent@bjc.ro sau telefon 0264-430323
Secția de artă - email sectia.arta@bjc.ro sau telefon 0264-430323
American Corner - email americancorner@bjc.ro sau telefon 0264-430323
Filiala Kogălniceanu - email kogalniceanu@bjc.ro sau telefon 0264-439 005
Filiala „Traian Brad" - email manastur@bjc.ro sau telefon: 0264-565784

Incursiuni în muzica de jazz şi operă

small_Saptamana muzicii de jazz si opera_24_28_10_2016.jpg Secţia de Artă invită iubitorii muzicii de jazz şi operă la o serie de activităţi organizate în săptămâna 24-28 octombrie 2016 la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj V est.


Mai multe detalii despre activităţi puteţi afla din afişul evenimentului.

Vă aşteptăm!

Învaţă limba engleză la bibliotecă!

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă începerea înscrierilor la activităţi gratuite de învăţare a limbii engleze, nivel începător, pentru adulţi şi seniori.


"English Conversation Club", organizat la American Corner Cluj-Napoca, se adresează persoanelor cu vârsta între 40 şi 60 de ani care cunosc puţin sau deloc limba engleză. Acestea vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba engleză prin intermediul conversaţiei pe diverse teme. Înscrierile se fac până în data de 31 octombrie 2016, iar prima întâlnire va avea loc în luna noiembrie 2016.


Secția de Împrumut pentru Adulţi şi Artă organizează începând din luna ianuarie 2017 un curs de limba engleză cu durata de 3 luni, pentru persoane cu vârsta peste 60 de ani. Pentru prima serie de cursanţi, data limită de înscriere este 15 decembrie 2016.


Activităţile se vor desfăşura săptămânal, durata unei întâlniri fiind de aproximativ două ore.

Participarea la toate aceste activităţi este gratuită!

Doritorii se pot adresa pentru înscriere și informații Secretariatului Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, la telefon 0264-430323, după următorul program: luni, marţi, miercuri, vineri 8.00-16.00, joi 10.00-18.00.
Atenţie: locurile sunt limitate!

Cenaclul literar "Traian Brad

small_afis cenaclu literar.png Cenaclul literar "Traian Brad" se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 25 octombrie 2016, de la ora 16.00. 

Vă aşteptăm cu drag!

 

Karaoke Party

small_afis karaoke 2.jpg Dacă aveţi între 14 şi 25 de ani, dacă vă place muzica şi vreţi să cântaţi alături de prieteni, Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj vă invită marţi, 25 octombrie 2016, de la ora 18:30, la Karaoke Party.

Veţi putea cânta cu ajutorul consolei Nintendo Wii şi a jocului Let's Sing Pop, cu 2 microfoane!

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG Cercul de origami se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 27 octombrie 2016, de la ora 16.00.  

 

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi 2016.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează joi, 27 octombrie 2016, de la ora 17.00, Atelierul ecologiştilor creativi. Participanţii la acest atelier vor realiza diverse obiecte decorative din materiale reciclabile.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

 

Concurs de desene Toate pânzele sus!

small_toate panzele 2016.jpg Secţia de Artă lansează a doua ediţie a concursului de desene, cu premii, Toate pânzele sus!, destinat adolescenţilor cu vârsta între 14 şi 18 ani. Tema lucrărilor va fi inspirată dintr-o piesă muzicală preferată, folosind o tehnică la alegere. Formatul lucrărilor poate fi A2, A3 sau A4, la alegere. Pe verso vor fi trecute următoarele date: titlul piesei reprezentate şi compozitorul/interpretul acesteia, precum şi numele şi prenumele, clasa, şcoala, e-mail-ul şi numărul de telefon al participantului.

 

Desenele vor fi depuse la Sediul central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj V est, până cel târziu în 5 decembrie 2016. Festivitatea de premiere va fi 15 decembrie 2016, la ora 14.00.

Regulamentul concursului

Vă aşteptăm!

Campania EQUALIS

Filiala "Traian Brad" o Bibliotecii Județene "Octavian Goga"  în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți Cluj   a organizat marți, 18 octombrie 2016, ora 11 o activitate în cadrul Campaniei EQUALIS de combatere a bullying-ul în școlile din România. Campania este inițiată de asociația GEYC și își propune să încurajeze tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani  să se implice activ în combaterea discursului instigator la ură, prin utilizarea instrumentelor digitale. Au participat elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic "Napoca".

Descoperă Scratch!

small_code week.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga"  Cluj s-a alăturat Săptămânii europene a programării informatice ce se derulează în Uniunea Europeană în perioada 15-23 octombrie 2016. Programarea reprezintă una dintre competențele digitale de care copiii și tinerii au nevoie pentru a deveni cetățeni creativi și responsabili și pentru a avea pregătirea necesară pentru locurile de muncă ale viitorului. În cadrul activității Descoperă Scratch! ce a avut loc marți, 18 octombrie 2016, ora 14.30, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii, copiii au fost familiarizați cu scripturile de bază ale limbajului de programare Scratch. Au participat elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială "Ioan Bob". 

Atelier de quilling

small_afis atelier de quilling 2016.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează joi, 20 octombrie 2016, ora 17:00, Atelierul de quilling.

Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă

 

 

 

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. Activităţile se vor desfăşura la Sediul central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

În perioada 24 - 28 octombrie 2016 întâlnirile au loc de la ora 9:30 - 11:30  şi de la 12:00 - 14:00.

Expoziţie de fotografie

small_Abundenta afis Nely site.jpg Cornelia Ursache, absolventă a Cursului de fotografie ArtImage Cluj-Napoca apare pe simeza expoziţională într-un debut artistic de excepţie, STILL LIFE.

 

Expoziţia este organizată în cadrul evenimentelor aniversare ARTIMAGE 10 ani, 2006-2016 şi poate fi vizitată în intervalul 21-30 octombrie 2016 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

Continuă concursul de lectură - Bătălia Cărţilor 2016! 

small_Afis BJC 2016.jpg

Sunteţi cititori împătimiţi?

 

Vă aşteptăm la concursul de lectură „Bătălia Cărţilor" 2016!

 

 

 

Concursul cuprinde mai multe secţiuni:

  • secţiune în limba română pentru copii şi adolescenţi;
  • secţiune în limba maghiară pentru adolescenţi;
  • secţiune în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

Perioada de lectură: martie-septembrie 2016.

Finala concursului: noiembrie 2016.

Clubul de lectură pentru adulţi şi seniori are la dispoziţie o listă de cărţi ale autorilor români contemporani, care vor fi discutate pe parcursul anului 2016.

Vă aşteptăm la toate secţiile şi filialele bibliotecii!

Lista titlurilor

Filmele lunii octombrie la Filiala Kogălniceanu

small_Afis_Filmele octombrie 2016 Filiala Kogalniceanu.jpg În primele trei zile de joi ale lunii octombrie vă invităm la vizionări de filme artistice şi documentare, conform programului alăturat.


Adresa noastră este: str. M. Kogălniceanu nr. 7


Vă aşteptăm!

 

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_Afis film octombrie_2016.jpg.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad"

Începând din luna martie 2016, în fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.
Márciustól minden szerdai nap, 18 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.
Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!       

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.