Ultima actualizare: 23-02-2018

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Cursuri de limbi străine pentru copii la Filiala "Traian Brad"

Filiala "Traian Brad" a bibliotecii organizează cursuri gratuite de limbi străine adresate copiilor.


Pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, în limita a 10 locuri, se vor desfășura:

  • luni, ora 15.00 - 16.00 curs de limba spaniolă pentru începători;
  • marți, ora 14,30 - 15,30 curs de limba engleză pentru începători;
  • joi, ora 15.00 - 16.00, Reading Club - engleză pentru avansați.

Înscrierile se pot face la adresa de email manastur@bjc.ro sau la numerele de telefon: 0264-565784, 0364-401795.

Cursurile se vor desfășura la Filiala "Traian Brad", str. Izlazului nr. 18.

Recrutare voluntari

small_afis_program_de_voluntariat_2018.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile de asistent marketing al programului şi cel de lector pentru seniorii instituţionalizaţi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca (Bdul. 21 Decembrie 1989, nr. 138). Detaliile posturilor le găsiţi aici .

Informaţii suplimentare la Secţia pentru adolescenţi (Calea Dorobanţilor, nr. 104, etaj IV), la telefon: 0756080691 sau prin e-mail: bjc@bjc.ro, adolescent@bjc.ro.

Cerc de origami

small_afis_origami_2.jpg.JPG Cercul de origami se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 22 februarie , de la ora 16.00.  

Vă aşteptăm cu drag!

Club de filosofie pentru copii

small_afis_club_filosofie_2018.jpg Marți, 20 februarie 2018, ora 17.45, la Secţia pentru copii va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Sunt aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Tema modulului este: „Cum facem alegeri înţelepte?".

 

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est.

Ziua Brâncuși la bibliotecă

small_afis_brancusi_022018.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat în data de  19 februarie începând cu ora 15.00, o conferință și expoziție de carte cu ocazia sărbătorii naționale „Ziua Brâncuși".

Activitatea, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca sub egida "Cluj 100", a fost prezidată de scriitorul Constantin Cubleșan și istoricul de artă Negoiță Lăptoiu.

 

Concurs on-line de poezie

small_afis_poezie_2018.jpgSecţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj vă invită să participaţi la cea de-a IX-a ediţie a Concursului on-line de poezie, organizat anual, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în 21 martie.
Perioada de înscriere este 16 februarie - 16 martie 2018.
Regulamentul concursului este disponibil aici .

Vă aşteptăm cu drag.


 

Cursuri gratuite de programare pentru copii

small_afis_a4_cursuri_programare_2018.jpg Asociaţiile Etic şi Kids Go Tech, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", organizează în perioada februarie-decembrie 2018 cursuri gratuite de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani.

Primul atelier va avea loc miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 16.30, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Disciplină fără țipete

small_diciplina_fara_tipete_19_02_2018.jpgDacă vă e greu să puneţi limite ferme şi blânde copiilor, dacă sunteţi tentaţi să recurgeţi la pedepse, recompense şi ameninţări, sau vă treziţi punând limitele ţipând, vă asteptăm în 19 februarie, de la ora 18:00 la 20:00 la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, la prezentarea Disciplină fără ţipete, pentru a descoperi o altă alternativă. Vă invităm să discutăm cum setăm limite cu copiii mici, limite care să ne aducă mai aproape de copiii noştri şi să ne întărească relaţia, nu să ne îndepărteze unii de ceilalţi.

Prezentarea este susţinută de Brîndusa Milăşan, instructor Hand in Hand Parenting, instructor Aware Parenting, trainer acreditat de catre Autoritatea Națională pentru Calificări şi are la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria ataşamentului, care te ajută să întărești relația cu copilul tău.

Această prezentare este gratuită şi deschisă publicului, dar spaţiul este limitat. Vă rugăm să vă înregistraţi pentru a vă rezerva locul, completând formularul de aici.

Mai multe informații se pot obține de la Secţia Împrumut pentru Adulţi, prin e-mail: adulti@bjc.ro sau telefonic la 0755 125254.


ROMÂNIA la 100 + 100 - CONCURS NAȚIONAL pentru TINERI și ADULȚI

small_afis_concurs_romania_la_100100__a3__biblioteci_judetenefinal.jpg Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu SĂLAJ"  în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj și alte biblioteci județene din țară vă invită la cunoaștere, meditație, imaginație, creativitate.

Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?! Ce trebuie să facem azi, mâine... pentru ca nepoții și strănepoții celor de azi să fie stăpâni și mândri în ROMÂNIA?!

Scrierile pot fi din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând tematica propusă.

Termen limită expediere - 31 octombrie 2018

Creațiile cele mai inspirate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul Bibliotecilor Județene.

Date de contact și expediere:

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj

Calea Dorobanților nr. 104,  Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Cod 400609

adulti@bjc.ro; telefon - 0264-430434, 0364-401665

www.bjc.ro; www.centenarsalaj.ro

Detalii găsiți în afișul alăturat.


Program la Filiala Zorilor

Începând cu data de 18 septembrie 2017, Filiala Zorilor, strada Observatorului nr. 1, are  următorul program:

luni - vineri 8:00 - 20:00.

Vă așteptăm!

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

 

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

 

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor și la Filiala "Traian Brad" și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!


Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_film_februarie_2018.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

small_Ora povestilor magh_zo.jpg.jpg În fiecare joi, de la ora 17:00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1. vă așteptăm la o oră de povești în limba maghiară. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.