Ultima actualizare: 23-01-2017

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Lansare de carte

small_Afis Bejan Cluj.jpg Vineri 20 ianuarie 2017, ora 17.00 a avut loc în foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj lansarea cărţii Ocolul pământului: jurnal, autor Gheorghe Bejan, apărută la Editura Şcoala Ardeleană.

Au prezentat: Sorina Stanca, Lucian Cristea, Vasile G. Dâncu.

 

Program

În zilele de 23 şi 24 ianuarie biblioteca va fi închisă.

Program special de sesiune în zilele de sâmbătă

În zilele de sâmbătă 21 şi 28 ianuarie 2017 precum şi în 4, 11 şi 18 februarie 2017, Sălile de lectură de la sediul central al bibliotecii vor fi deschise şi sâmbăta după următorul program: 9.00 - 17.00.

Vă aşteptăm!

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

La Filiala "Traian Brad" str. Izlazului nr. 18 în perioada 25 - 31 ianuarie 2017 întâlnirile au loc de la ora 10.00 - 12.00.

EcoTeens - Atelier de reciclare creativă

small_afis atelierul ecologistilor creativi 2017.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene organizează EcoTeens - Atelier de reciclare creativă în data de 25 ianuarie 2017, de la ora 15.00. Dacă aveţi între 14 şi 25 de ani, vă aşteptăm să transformăm hârtia sau plasticul în cele mai frumoase obiecte handmade!


Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă şi se adresează persoanelor cu vârstele cuprinse între 14 şi 25 de ani!


Informaţii suplimentare puteţi obţine accesând www.bjc.ro/paginaadolescentilor, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau la telefon: 0756 080691.

Expoziție interactivă de jocuri la bibliotecă

309 jocuri primite de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, prin intermediul colegilor de la Biblioteca Judeţeană "Gh. Bariţiu" Braşov, vă așteaptă să le descoperiți în cadrul unei expoziții interactive deschise la toate secțiile pentru copii ale bibliotecii județene!


În săptămâna 16-20 ianuarie 2017 sunt organizate mai multe activități de deschidere a expoziției, după următorul program:

  • 17 ianuarie 2017, ora 14.30 - Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, parter est;
  • 19 ianuarie ora 18.00 - Filiala Traian Brad, Strada Izlazului nr. 18 și Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr.1; 
  • 20 ianuarie, ora 13.30 - Filiala Kogălniceanu, Strada M. Kogălniceanu nr. 7.

 

Jocurile sunt pentru toate categoriile de vârstă, au diverse grade de dificultate și dispun de instrucțiuni în limba română.
 

Ziua Culturii Naţionale la bibliotecă

small_Afis12_01_2017.jpg În perioada 13-18 ianuarie 2017, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj sărbătorește Ziua Culturii Naţionale prin mai multe evenimente speciale organizate atât la sediul central cât și la filialelele de cartier.

Din program: spectacol de lumini, recitaluri de muzică și poezie, întâlniri literare. Programul complet al evenimentelor poate fi urmărit aici .

 Expoziţie de fotografie

small_Afis Vers.jpg În data de 19 ianuarie 2017, la ora 18.00 va avea loc în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj festivitatea de absolvire a cursurilor Şcolii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca seria 26.

Expoziţia de fotografie "VERS...FOTOGRAFIC" va prezenta fotografiile de absolvire şi va beneficia de jurizare publică.

Vă invităm cu drag la acest eveniment deosebit.

Vizionare de filme la Secţia de artă

 small_afis_film_ianuarie_2017.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.

Zilele filmului la Filiala Kogălniceanu

small_afis_film_kogalniceanu.jpg În primele trei zile de joi ale lunii ianuarie vă invităm la vizionări de filme artistice şi documentare, conform programului alăturat.

Adresa noastră este: str. M. Kogălniceanu nr. 7.

 

Ajutor la teme pentru adolescenţi

small_afis Ajutor la teme_2016.jpg Începând cu data de 21.11.2016, Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii reia programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele VII - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

 

Lista materiilor şi orarul activităţilor sunt afişate aici .

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4. 

Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Începând cu data de 2 noiembrie 2016, Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Învaţă limba engleză la bibliotecă!

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă începerea înscrierilor la activităţi gratuite de învăţare a limbii engleze, nivel începător, pentru adulţi şi seniori.


"English Conversation Club", organizat la American Corner Cluj-Napoca, se adresează persoanelor cu vârsta între 40 şi 60 de ani care cunosc puţin sau deloc limba engleză. Acestea vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba engleză prin intermediul conversaţiei pe diverse teme. Înscrierile se fac până în data de 31 octombrie 2016, iar prima întâlnire va avea loc în luna noiembrie 2016.


Secția de Împrumut pentru Adulţi şi Artă organizează începând din luna ianuarie 2017 un curs de limba engleză cu durata de 2 luni, pentru persoane cu vârsta peste 60 de ani. Pentru prima serie de cursanţi, data limită de înscriere este 15 decembrie 2016.


Activităţile se vor desfăşura săptămânal, durata unei întâlniri fiind de aproximativ două ore.

Participarea la toate aceste activităţi este gratuită!

Doritorii se pot adresa pentru înscriere și informații Secretariatului Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, la telefon 0264-430323, după următorul program: luni, marţi, miercuri, vineri 8.00-16.00, joi 10.00-18.00.
Atenţie: locurile sunt limitate!

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad"

Începând din luna martie 2016, în fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.
Márciustól minden szerdai nap, 18 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.
Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!       

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.