Ultima actualizare: 18-12-2014

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Înscrieri voluntari!

S-a dat startul înscrierilor voluntarilor în proiectul "Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active"! Participă și tu! 

Citeşte mai mult!        

Lansare de carte

small_afis pop.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj şi Editura Ecou Transilvan vă invită vineri, 19 decembrie 2014, ora 13.00 la lansarea volumului Boeme Beţive, autor Eugen Pop. Prezintă Silvia Popescu, Eugen Albu şi Gavril Moisa.

Evenimentul va avea loc la Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr. 18. 

Concert de crăciun

small_afis craciun_2014.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj vă invită miercuri, 17 decembrie 2014, ora 17.00 la un Concert european de Crăciun.

Concertul, susţinut de către Ansamblul Coral Voci Transilvane, dirijor Adrian Corojan, va avea în program lucrări din creaţia compozitorilor: A. Bena, D. Bortniansky, T. Brediceanu, I. Brie, I. D. Chirescu,  I. Costescu, P. Constantinescu, D. Constantiniu, F. Couperin, G. Cucu, M. Cuteanu, Fr. Gruber, D. G.Kiriac, Al. Paşcanu, D. Pop, T. Popovici, C. Saint-Saens, Fr. Schubert, H. M. Simeone, A. Stoia, etc.

Vă aşteptăm la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Cercul de origami

Dragi copii, în data de 11 decembrie 2014, de la ora 16.00, v-am aşteptat la o nouă întâlnire a cercului de origami, în cadrul căruia am confecţionat modele noi şi interesante.

Cenaclul literar „Traian Brad"

small_Cenaclu.jpg Cenaclul literar „Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" în data de 9 decembrie 2014, de la ora 16.00, ambele grupe.

Ziua Internaţională a Voluntarilor

small_afis proiect voluntariat.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a marchat Ziua Internaţională a Voluntarilor şi tradiţionalul Moş Nicolae prin deschiderea primei minibiblioteci din cadrul proiectului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!".

 

Acest eveniment a avut loc vineri 5 decembrie, ora 15.00, la Internatul Şcolii Gimnaziale Speciale Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată (CRDEII) Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr, nr. 51.

Săptămâna Voluntariatului Orange, ediția 2014 

În perioada 3-14 noiembrie 2014, la Secția Colecții speciale a bibliotecii, s-a desfășurat activitatea de digitizare a unor documente din colecțiile speciale în cadrul proiectului de voluntariat Orange, ediția 2014.

Colecţia de documente digitale poate fi consultată aici.

Mulţumim celor 25 de voluntari clujeni care s-au implicat în acest proiect!

Expoziţie de fotografie

small_afis suflet.JPG La invitaţia Asociaţiei ArtImage Cluj-Napoca, doi artişti fotografi orădeni au deschis SUFLETUL SATULUI ROMÂNESC într-o expoziţie de fotografie de o amploare deosebită în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octacian Goga" Cluj.

Evenimentul a fost vernisat în prezenţa autorilor, Constantin Dancoglu, efiap/b, PSA şi Gheorghe Petrila efiap, PSA, marţi, 2 decembrie 2014 la ora 18,00.

Cele 90 de fotografii color aduc publicului clujean, mai mult decât portrete de săteni şi costume tradiţionale, dragostea pentru frumos reprezentată prin imagini de bună calitate expresivă şi vizuală.

Expoziţia va fi deschisă până în 12 decembrie 2014.Seară de jocuri de societate - Qwirkle

small_afis seri de jocuri de societate pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi, în colaborare cu cutia.ro, lansează un ciclu de Seri de  jocuri de societate pentru tineri (14 şi 25 de ani), care vor avea loc în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00.

Prima Seară de jocuri va avea loc în 28 noiembrie 2014, de la ora 17.00, când vă invităm să testaţi jocul Qwirkle.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, care se poate face pe loc, contra cost: 6 lei, valabilitate: 5 ani.

Evenimentul va avea loc la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, etaj 4, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Expoziţia "Clujenii şi Marea Unire"

Vernisajul expoziţiei "Clujenii şi Marea Unire", organizată de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a avut loc la Filiala Kogălniceanu marţi, 25 noiembrie 2014, la ora 11.00.

Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă" din Chișinău -70 de ani

Felicităm colegii bibliotecari de la Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă"  din Chișinău pentru aniversarea a 70 de ani de la înființarea bibliotecii. Vă asigurăm că schimburile profesionale cu dumneavoastră ce durează de aproape 20 de ani ne-au îmbogățit profesional.

Mesaj aniversar 

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

small_afis shoebox 2014 pt web.JPG Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj susţine, şi în aceste an, campania umanitară ShoeBox ajunsă la a 8-a ediţie.
În perioada 1-15 decembrie 2014, toţi cei care doresc să facă o bucurie copiilor săraci, în preajma sărbătorilor de Crăciun, nu trebuie decât să împacheteze frumos o cutie goală de pantofi în care să pună diverse cadouri.


Se pot ambala rechizite, jucării, dulciuri, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte în stare bună, alimente neperisabile, o felicitare de Crăciun şi altele, pentru fete şi băieţi cu vârsta între 2 şi 18 ani. La predarea cutiei-cadou va trebui specificat sexul şi vârsta copilului pentru care s-a pregătit cadoul.

 

Pentru mai multe detalii, vizitaţi: http://www.shoebox.ro/


Puteţi consulta lista locaţiilor pentru a găsi locaţia ShoeBox cea mai apropiată. Centrul de colectare al bibliotecii este pe Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul 4, la Secţia pentru Adolescenţi (ora 8-20).


Vă aşteptăm, cu drag, să aducem împreună un zâmbet pe chipul cât mai multor copii, în prag de Crăciun! 

Cerc de origami

Cercul de origami va avea loc joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează în fiecare zi de joi, de la ora 17 la 19, Atelierul ecologiştilor creativi.

În cadrul activităţilor atelierului se vor realiza diverse obiecte din materiale reciclabile: broşe, cutii de bijuterii şi mărgele din ziare, suport de creioane, rame foto, vaze, farfurii şi coşuleţe decorative.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

Atelier de confecţionat bijuterii

small_afis atelier bijuterii in fiecare miercuri pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj împreună cu Asociaţia „Prietenii Bibliotecii Judeţene Cluj" organizează Atelierul de confecţionat bijuterii destinat adolescenţilor şi tinerilor (14-25 ani).

Un atelier presupune 3 şedinţe de câte 2 ore fiecare.

Participarea la atelier se face pe baza unei înscrieri prealabile, prin telefon sau e-mail.

Atelierele se desfăşoară în fiecare miercuri, de la ora 17.00

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Mai multe informaţii şi înscrieri la:

Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4, tel. 0756 080691, adolescent@bjc.ro).

Atelier de quilling pentru tineri

small_afis quilling pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează în fiecare zi de marţi, de la ora 17 la 19, Atelierul de quilling. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

 Zilele Colecţiei Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial au fost digitizate în cadrul a două evenimente de colectare, pe 4 și 5 octombrie 2013, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca).  

 

Documentele pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Colectarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.


Secţia de Artă vă invită la film!

small_Afis film dec.jpg Vizionări de filme - în fiecare marţi, ora 17.00.

Documentare, drame şi filme de dragoste, SF şi aventură, filme premiate şi ecranizări celebre din cinemateca universală vor fi selectate pentru cinefilii de toate gusturile.

Vă aşteptăm la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj 5, Est!

 

În afişul alăturat găsiţi programul filmelor pe luna decembrie 2014.

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.