Ultima actualizare: 09-12-2016

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Evenimente aniversare "American Corner Cluj-Napoca - 10 ani"

small_Afis web 10 ani AC.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj vă invită să participaţi la evenimentele organizate la sediul central în perioada 12-16 decembrie 2016, cu ocazia aniversării a 10 ani de la deschiderea American Corner Cluj-Napoca.

 

Rezultat al unui parteneriat între Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", American Corner Cluj-Napoca reprezintă o importantă sursă de informare pentru publicul de toate vârstele interesat de cultura şi civilizaţia americană, precum şi o platformă pentru programe comune.

 

Evenimentele aniversare cuprind: concerte de muzică pop, rock, muzică populară, recital de jazz, spectacole de teatru, expoziţii, seminarii pe teme diverse, prezentări, ateliere de lucru.

Programul complet al evenimentelor aniversare

Comunicat de presă

 Vă aşteptăm!

Repovestind lumea - Poveștile minorităților

Maraton de povești la Bibliotecă

Vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 10.00, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj a avut loc un maraton al poveștilor intitulat Repovestind lumea - Poveștile minorităților.

Acesta face parte dintr-un proiect mai amplu ce se bazează pe colaborarea mai multor comunități din Cluj: maghiară, romă, evreiască, armeană, ucraineană, turcă, poloneză, basarabeană.

În cadrul maratonului, 75 de elevi ai Liceului Teoretic "Gheorghe Șincai" și ai Școlii "Nicolae Titulescu" s-au familiarizat cu bogăția și diversitatea etnoculturală a Clujului și a patrimoniului format din literatura câtorva dintre minoritățile care, de fapt, oglindesc peisajul multicultural al întregii regiuni. La final, au avut loc ateliere creative animate de reprezentanții comunităților participante.

Partenerii proiectului: Comunitatea evreilor din Cluj, Uniunea armenilor din România, filiala Cluj, Asociația tinerilor ucraineni din România, Grupul de inițiativă basarabeană, Institutul de turcologie și studii central-asiatice, Centrul de limbă și cultură poloneză al Universității Babeș-Bolyai și Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj

Concert caritabil de Crăciun

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj găzduieşte vineri, 9 decembrie 2016, ora 17.00 Concertul caritabil de Crăciun susţinut de Ansamblul Coral Voci Transilvane, dirijor Adrian Corojan.

 

În program lucrări din creaţia compozitorilor:A. Adam, C. Arvinte, A. Bena, T. Brediceanu, I. Brie, G. Budiş, I. D. Chirescu, F. Couperin, G. Cucu, M. Cuteanu, M. Emandi, G. Enescu,  Fr. Gruber, F. Hubic, D. G. Kiriac A. Paşcanu, D. Pop, J.L.Pierpont, T.Popovici, Fr. Schubert, A. Stoia, etc.

„Vreau să-mi citeşti !" - ateliere de lectură inter-generaţională

small_vreau sa-mi citesti.png Secţia pentru copii a Filialei "Traian Brad" anunţă începerea unei noi ediţii a programului „Vreau să-mi citeşti !".

Programul are ca scop creşterea atractivităţii lecturii prin dezvoltarea capacităţii de inter-relaţionare între părinţi, bunici şi copii şi constă în organizarea unor ateliere la care participă 4 familii formate din toate cele 3 generaţii.

Atelierele se vor desfăşura în perioada 5 - 16 decembrie 2016 la Secţia pentru copii a Filialei Traian Brad, str. Izlazului nr. 18.

Campania ShoeBox

small_visual_ShoeBox2016.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" susține și în acest an campania umanitară ShoeBox ajunsă la a 10-a ediție.
În perioada 5-15 decembrie 2016, toți cei care doresc să facă o bucurie copiilor săraci în preajma sărbătorilor de Crăciun, pot împacheta frumos o cutie goală de pantofi în care să pună diverse cadouri.


Se pot ambala dulciuri neperisabile, rechizite, jucării, articole de îmbrăcăminte noi, produse de igienă personală, o felicitare de Crăciun și altele, pentru fete și băieți cu vârsta între 2 și 18 ani.

La predarea cutiei se specifică sexul și vârsta copilului pentru care se pregătește cadoul. Pentru mai multe detalii, vizitați: http://www.shoebox.ro/


Centrul de colectare al bibliotecii este pe Calea Dorobanților nr. 104, etajul 4, la Secția pentru Adolescenți (între orele 12 și 20).

Ajutor la teme pentru adolescenţi

small_afis Ajutor la teme_2016.jpg Începând cu data de 21.11.2016, Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii reia programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele VII - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

 

Lista materiilor şi orarul activităţilor sunt afişate aici .

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4. 

Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Începând cu data de 2 noiembrie 2016, Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Învaţă limba engleză la bibliotecă!

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă începerea înscrierilor la activităţi gratuite de învăţare a limbii engleze, nivel începător, pentru adulţi şi seniori.


"English Conversation Club", organizat la American Corner Cluj-Napoca, se adresează persoanelor cu vârsta între 40 şi 60 de ani care cunosc puţin sau deloc limba engleză. Acestea vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba engleză prin intermediul conversaţiei pe diverse teme. Înscrierile se fac până în data de 31 octombrie 2016, iar prima întâlnire va avea loc în luna noiembrie 2016.


Secția de Împrumut pentru Adulţi şi Artă organizează începând din luna ianuarie 2017 un curs de limba engleză cu durata de 2 luni, pentru persoane cu vârsta peste 60 de ani. Pentru prima serie de cursanţi, data limită de înscriere este 15 decembrie 2016.


Activităţile se vor desfăşura săptămânal, durata unei întâlniri fiind de aproximativ două ore.

Participarea la toate aceste activităţi este gratuită!

Doritorii se pot adresa pentru înscriere și informații Secretariatului Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, la telefon 0264-430323, după următorul program: luni, marţi, miercuri, vineri 8.00-16.00, joi 10.00-18.00.
Atenţie: locurile sunt limitate!

Concurs de desene Toate pânzele sus!

small_toate panzele 2016.jpg Secţia de Artă lansează a doua ediţie a concursului de desene, cu premii, Toate pânzele sus!, destinat adolescenţilor cu vârsta între 14 şi 18 ani. Tema lucrărilor va fi inspirată dintr-o piesă muzicală preferată, folosind o tehnică la alegere. Formatul lucrărilor poate fi A2, A3 sau A4, la alegere. Pe verso vor fi trecute următoarele date: titlul piesei reprezentate şi compozitorul/interpretul acesteia, precum şi numele şi prenumele, clasa, şcoala, e-mail-ul şi numărul de telefon al participantului.

 

Desenele vor fi depuse la Sediul central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj V est, până cel târziu în 5 decembrie 2016. Festivitatea de premiere va fi 15 decembrie 2016, la ora 14.00.

Regulamentul concursului

Vă aşteptăm!

Zilele filmului la Filiala Kogălniceanu

small_Zilele filmului dec 2016 Filiala kogalniceanu.jpg În primele două zile de joi ale lunii decembrie vă invităm la vizionări de filme artistice, conform programului alăturat.

Adresa noastră este: str. M. Kogălniceanu nr. 7.
Vă așteptăm!

 

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_Afis film nov_11_2016.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad"

Începând din luna martie 2016, în fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.
Márciustól minden szerdai nap, 18 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.
Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!       

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.