Ultima actualizare: 28-03-2017

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Bătălia Cărţilor - ediţia a IV-a

small_afis_bc_2017.jpg Biblioteca județeană vă invită la lansarea celei de-a IV-a ediţii a Concursului naţional de lectură Bătălia Cărţilor. Evenimentul va avea loc miercuri, 29 martie 2017, ora 13.00, în foaierul sediului central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Invitat, scriitorul Alex Moldovan.


Concursul cuprinde mai multe secţiuni: 

 • secţiunea în limba română pentru copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți;
 • secţiunea în limba maghiară pentru adolescenţi;
 • secţiunea în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

 

Perioada de lectură: martie-septembrie 2017
Finala concursului: octombrie 2017


Detalii în Regulamentul concursului
Vă aşteptăm la toate secţiile şi filialele bibliotecii!
Lista titlurilor  

Hai pe net!, ediţia 2017

Biblioteca Judeţeană Octavian Goga" participă şi în acest an la campania Hai pe net!, campanie de incluziune digitală organizată de Fundaţia EOS Romania.

În cadrul acesteia, organizează activităţi de deprindere a tehnologiilor axate în două direcţii prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau o tabletă, internetul şi facebook-ul, iar în al doilea rând, pe realizarea poveştilor digitale, promovând aspectele utile, nu nocive ale tehnologiei.

Activităţile se vor desfăşura cu implicarea voluntarilor, sunt gratuite şi vor avea loc la Sediul central al bibliotecii şi la Filiala „Traian Brad". Orarul complet al campaniei îl găsiţi aici .

Informaţii suplimentare puteţi obţine la telefon: 0756 080691 sau prin e-mail adolescent@bjc.ro.

Întâlnire cu literatura francofonă: Panait Istrati

small_Panait Istrati.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Colţul Francofon (Calea Dorobanţilor 104, etajul 2 vest) va avea loc lectura publică cu tema "Întâlnire cu literatura francofonă: Panait Istrati".

 

Lectura publică va fi susţinută în limba franceză de profesoara şi traducătoarea Liliana Şomfălean în data de 28 martie 2017, începând cu ora 13.00. Participă elevi şi profesori de la Colegiul Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr".

 

Club de filosofie pentru copii

small_afis Club de filosofie.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai", Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Marţi, 28 martie 2017, de la ora 18.00, va avea loc întâlnirea de la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Clubul va fi susţinut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză.

Miercuri, 29 martie 2017, de la ora 18.00, va avea loc întâlnirea de la Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr. 18 şi va fi coordonată de doamnele asist. univ. dr. Iulia Grad şi drd. Ariana Guga.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face la telefon 0264.595620 (Secţia pentru copii) şi 0264.565784 (Filiala „Traian Brad").

Vă aşteptăm cu drag!

Curs de iniţiere în programare

small_Ilab_2003.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează Cursuri de iniţiere în programare (C++) pentru adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani. Acestea vor avea loc pe parcursul lunii aprilie 2017, în zilele de marţi şi vineri, între orele 18:00 - 20:00.

Înscrierile sunt obligatorii şi se pot face la telefon: 0756080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro, bjc@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, etaj IV.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă! 

Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania

small_Afis poluare.jpg.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" vă invită să participaţi la prezentarea Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania, susţinut de dr. Lakatos Artúr.
Vă aşteptăm luni, 10 aprilie, de la ora 18.00 la Secţia Colecţii Speciale.


Activitatea se desfăşoară în limba maghiară.

Ajutor la teme pentru adolescenţi

small_afis Ajutor la teme.jpg Începând cu data de 20.03.2017, Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii reia programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele VII - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.


Lista materiilor şi orarul activităţilor sunt afişate aici .
Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

 

Concursul de creaţie literară "Micii creatori"

small_Afis Micii creatori 2017.jpg.jpg Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj vă invită să participaţi la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului de creaţie literară, poezie şi proză, organizat anual, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii, (2 aprilie).

 

Regulamentul concursului este disponibil aici .
Vă aşteptăm cu drag.


 

Limba română pentru elevii de etnie maghiară

small_Afis Zorilor ajutor la teme.jpg La Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, Filiala Zorilor începând din 6 martie 2017, până la sfârşitul anului şcolar, se vor desfăşura săptămânal, lunea de la ora 17, activităţi ce vin în sprijinul copiilor de gimnaziu a căror limbă maternă este limba maghiară. Copiii au oportunitatea să studieze gramatica limbii române împreună cu voluntari ai bibliotecii, absolvenţi ai Facultăţii de Litere a Universitatăţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

 

Expoziţie de fotografie

small_Afis site.jpg Expoziţia de fotografie Afganistan, din spatele frontului aduce în planul debuturilor fotografice ArtImage un autor nou, Florin Gabriel Fer, absolvent al Şcolii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca.

Vernisajul a avut loc luni, 6 martie 2017 la ora 19.00 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.


 Şcoala altfel la BIBLIOTECĂ

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj vine în sprijinul cadrelor didactice în vederea planificării activităților din cadrul programului național „Școala altfel". Propunerea de activități a bibliotecii pentru diferite cicluri de învățământ pentru perioada 28 februarie - 3 martie 2017 se poate consulta mai jos.

 

Activitățile se adresează claselor de elevi și necesită programarea prealabilă din partea cadrelor didactice. Programul orar este orientativ, la cerere, acesta poate suferi modificări dar numai după consultarea cu secția/filiala organizatoare. Pe parcursul întregii perioade vor avea loc vizite colective de prezentare a bibliotecii și a serviciilor oferite.

Program săptămâna 28-31 martie 2017

 

Pentru programări vă puteți adresa la:

 • Secția pentru copii - email copii@bjc.ro sau telefon 0264-595620
 • Secția pentru Adolescenți - email adolescent@bjc.ro sau telefon 0264-430323
 • Secția de artă - email sectia.arta@bjc.ro sau telefon 0264-430323
 • American Corner - email americancorner@bjc.ro sau telefon 0264-430323
 • Secția Colecții speciale - email colectiispeciale@bjc.ro sau telefon 0264-430323
 • Filiala Kogălniceanu - email kogalniceanu@bjc.ro sau telefon 0264-439 005
 • Filiala „Traian Brad" - email manastur@bjc.ro sau telefon: 0264-565784
 • Filiala Zorilor - email zorilor@bjc.ro sau telefon: 0264-438409 

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

 • instructor IT pentru seniori, nivel începător,
 • profesor de limba română pentru elevi,
 • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_Afis film martie.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad" şi Filiala Zorilor

small_Ora povestilor magh_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur şi în fiecare joi, de la ora 17:00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.

Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.