Ultima actualizare: 22-07-2016

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Program de vacanță la Secția pentru copii

small_Program vacanta 2016.jpg.jpg Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii organizează în perioada 11 iulie - 2 septembrie 2016 un program de vacanţă cu activităţi gratuite conform orarului din afiş.

 

Informaţii şi înscrieri la telefon 0264-595620 sau email copii@bjc.ro.

Club de filosofie pentru copii

small_afis Club de filosofie.jpg Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii organizează în fiecare joi din luna iulie între orele 18 și 19, Clubul de filosofie pentru copii susținut de d-na conf. dr. Mihaela Frunză, de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Clubul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Informații suplimentare și înscrieri la telefon 0264-595620, email copii@bjc.ro.

 Program de vacanţă pentru copii şi tineri la American Corner

small_program vacanta_AC.jpg American Corner organizează în perioada 25 iulie-2 septembrie 2016 un program de vacanţă cu activităţi gratuite conform orarului din afiş.

Înscrieri la adresa de e-mail: americancorner@bjc.ro.

Expoziția RE:Dada/Dada Reloaded

small_dada.png.png Asociația Persona în parteneriat cu Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a sărbătorit cu un nou eveniment o sută de ani de la nașterea curentului avangardist DaDa în sala Media a sediului central, Calea Dorobanților, 104.


În cadrul proiectului DaDa>100: Viață/Artă/Muzeu, a avut loc vernisajul expoziției RE:Dada / Dada Reloaded, să revizităm vizual Dadaismul cu Rareș Stoica.

Artist clujean pasionat de film și teatru, Rareș Stoica intră în dialog cu imaginile picturale și sculpturale avangardiste.

Expoziţia poate fi vizionată până în data de 21 iulie în foaierul bibliotecii.

BiblioVacanţa pentru tineri

small_afis BiblioVacanta 2.jpg.jpg Secţia pentru adolescenţi organizează în perioada 4 iulie - 26 august 2016 un program de vacanţă gratuit pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani.

 

Înscrieri la adresa de e-mail: adolescent@bjc.ro.

 

Program de vacanţă la Filiala "Traian Brad"

small_program_mn_2016.jpg Filiala "Traian Brad" a bibliotecii organizează în perioada 27 iunie - 22 iulie 2016 un program de vacanţă cu activităţi gratuite conform orarului din afiş.

 

Informaţii şi înscrieri la telefon 0264.565784 sau 0364.401795 sau email manastur@bjc.ro.

 

 Program de vacanţă la Filiala Kogălniceanu

small_program vacanta koglniceanu.jpg Filiala Kogălniceanu a bibliotecii organizează în perioada 1 iulie - 31 august 2016 un program de vacanţă cu activităţi gratuite conform orarului din afiş.

Informaţii şi înscrieri la telefon 0264-439 005 sau e-mail: kogalniceanu@bjc.ro.

 

 

Zilele filmului la Filiala Kogălniceanu

small_Zilele filmului_Filiala Kogalniceanu iulie 2016.jpg În fiecare marţi şi vineri din luna iulie îi invităm pe copii la vizionări de filme artistice şi documentare din colecţiile bibliotecii, în cadrul programului de vacanţă, iar pe adulţi îi invităm în primele trei zile de joi ale lunii la seri cu filme artistice, conform programului alăturat.

Vă aşteptăm!

Concurs de literatură satirico-umoristică

Biblioteca Judeţeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui organizează în cadrul Festivalului Internaţional de Umor "Constantin Tănase", ediţia a XXIV-a un concurs de literatură satirico-umoristică. 

Regulamentul concursului de literatură satirico-umoristică

Continuă concursul de lectură - Bătălia Cărţilor 2016! 

small_Afis BJC 2016.jpg

Sunteţi cititori împătimiţi?

 

Vă aşteptăm la concursul de lectură „Bătălia Cărţilor" 2016!

 

 

 

Concursul cuprinde mai multe secţiuni:

  • secţiune în limba română pentru copii şi adolescenţi;
  • secţiune în limba maghiară pentru adolescenţi;
  • secţiune în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

Perioada de lectură: martie-septembrie 2016.

Finala concursului: octombrie 2016.

Clubul de lectură pentru adulţi şi seniori are la dispoziţie o listă de cărţi ale autorilor români contemporani, care vor fi discutate pe parcursul anului 2016.

Vă aşteptăm la toate secţiile şi filialele bibliotecii!

Lista titlurilor

Programul Ajutor la teme pentru adolescenţi

small_afis Ajutor la teme web.jpg Începând cu data de 09.03.2016, Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii reia programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele VII - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

Lista materiilor şi orarul activităţilor sunt afişate aici .

 

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad"

Începând din luna martie 2016, în fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.
Márciustól minden szerdai nap, 18 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.
Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!    

Instruire gratuită în tehnica povestirilor digitale

small_Afis agora bt.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj organizează sesiuni de instruire gratuite în tehnica povestirilor digitale în cadrul proiectului „Agora Culturală@Biblioteca Ta". Proiectul este implementat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România împreună cu Jazzmontor AS Norvegia, Asociaţia Culturală REPLIKA şi alte 3 biblioteci publice din ţară şi îşi propune să identifice şi să pună în valoare specificul cultural al minorităţilor etnice din România prin tehnica povestirilor digitale (Digital Storytelling)

 Participanţii îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele culturale, aptitudinile literare, dar şi înţelegerea şi aplicarea tehnologiei în viaţa cotidiană. Înscrierile se pot face la sediul central al bibliotecii sau on-line la adresa bjc@bjc.ro.

Formularul de înscriere este disponibil aici

Programul național România EduCaB 

small_Campania-de-Carte-Red.jpg România EduCaB este o platformă națională inter-instituțională, inter-disciplinară, lansată în 2015, cu scopul de a crește capacitatea bibliotecilor publice din țară de a răspunde nevoilor educaționale și de dezvoltare la nivel local.

 

Programul vizează lărgirea și înnoirea fondului de carte și a materialului educațional, inclusiv a calculatoarelor, sprijinirea intervențiilor la nivel de infrastructură fizică (mobilier, amenajări), programe educaționale (schițarea și implementarea unor inițiative pe termen scurt și mediu) în 626 de biblioteci din 9 județe, printre care și judeţul Cluj.

 

Proiectul va fi implementat pentru început în bibliotecile publice din localităţile Ploscoş, Bobâlna şi Mănăstireni. 

Biblioteca mobilă în Cartierul Grigorescu

small_bibliobus.JPG

Serviciul de bibliotecă mobilă a bibliotecii este disponibil în cartierul Grigorescu, în fiecare miercuri, între orele 12-18, lângă Studioul Teritorial de Radio Cluj.

Se va oferi acces la: cărţi de referinţă (enciclopedii şi dicţionare); cărţi pentru învăţărea limbilor străine; cărţi de informatică; cărţi de economie casnică; beletristică pentru adulţi; bibliografie şcolară; carte pentru copii; filme şi muzică.

Toate documentele bibliotecii mobile se împrumută la domiciliu! Permisele de cititori se eliberează pe loc. 

Vă aşteptăm!

Filmele lunii la Secţia de artă

small_Afis film iulie_2016.jpg.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat cu diverse genuri de producţii cinematografice, de la aventură, comedie, dramă, acţiune, la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul lunii iulie în afişul alăturat! Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

 

Vă aşteptăm!  

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

Începând cu data de 5 februarie 2015, în fiecare joi de la ora 17:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară.

Február 5-től, minden csütörtöki nap, 17 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.

Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.