Ultima actualizare: 01-07-2015

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

 

Lansare cuibul democraţiei

small_Logo.jpgÎn data de 30 iunie 2015, Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj, Fundația Progress și grupul de voluntari format în cadrul proiectului „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active" organizează o serie de evenimente (Conferință de presă, Dezbatere "Clujul - un oraş sigur şi prietenos în trafic?", Forum "Inițiative civice la firul ierbii") pentru a marca deschiderea Cuibului Democrației, o "agoră" comunitară amenajată cu ajutorul voluntarilor în spațiul Bibliotecii Județene. La evenimente sunt invitați să participe reprezentanți mass-media, ONG, instituții publice precum și orice persoană interesată să devină cetățean activ.  

Comunicat de presă

Programul evenimentelor 

Ziua Drapelului Naţional 

Expoziţii de documente dedicate Zilei Drapelului Naţional la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj.

Clubul lecturii de vacanţă

small_afis_club_2015.jpg Secţia pentru copii organizează în perioada 29 iunie - 3 iulie 2015 Clubul lecturii de vacanţă cu tema „Poveştile digitale ale oraşului meu".

Clubul se adresează copiilor cu vârsta între 10 şi 14 ani şi se va desfăşura zilnic între orele 13.00-15.00.

Programe de vacanţă 2015

Secţiile şi filialele bibliotecii invită copiii şi adolescenţii la programele de vacanţă, care se vor derula în vara anului 2015.

Programul detaliat

Vă aşteptăm!

Biblioteca mobilă în Cartierul Grigorescu - anunţ

small_bibliobus.JPG

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj prin intermediul serviciului de bibliotecă mobilă va lipsi din cartierul Grigorescu în perioada 24 iunie - 1 iulie 2015.

Documentele împrumutate vor fi prelungite automat până în data de 8 iulie 2015.

Vă aşteptăm în această perioadă la sediul central şi la filialele de cartier!

Expoziţie de fotografie

small_Afis 23 net.jpg Şcoala de fotografie ArtImage Cluj-Napoca va invitat la Festivitatea şi expoziţia de absolvire, joi 18 iunie 2015, începând cu ora 18, în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

 

Proiectul de absolvire cu genricul "Familia mea" adună sub forma unei expoziţii de fotografie pe cei 27 absolvenţi care, pe parcursul a cinci luni şi-au desăvâşit cunoştinţele legate de aparatul de fotografiat digital, de realizare a fotografiilor dar şi de înţelegere a acestui mijloc de comunicare.

Programul va cuprinde pe lângă festivitatea propriu-zisă, jurizarea făcută de către public şi premierea absolvenţilor cu cele mai interesante fotografii.

Concursul de desen "Mesaje în creion"

small_afis Concurs desen pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi şi Secţia de Artă a bibliotecii invită tinerii cu vârsta între 14 şi 25 ani la Concursul de desen "Mesaje în creion". Participanţii la acest concurs vor trebui să deseneze, în creion, un semn de carte care să redea cât mai sugestiv tema concursului: "Lectura te face învingător!".

 

Lucrările se depun la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii până în data de 30 august 2015. Premierea câştigătorului va avea loc în luna septembrie 2015, cu ocazia finalei judeţene a Concursului de lectură "Bătălia Cărţilor" - secţiunea adolescenţi.

 

Formularul de înscriere care va include şi semnul de carte realizat pe şablonul pus la dispoziţie, se depune la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4, tel. 0756080691, adolescent@bjc.ro). 

Competiţia LoCloud

small_afis Competitia LoCloud small web.jpg Proiectul LoCloud lansează o competiţie internaţională ce vizează cultura şi moştenirea locală.  Concursul are două componente:

  • Moştenirea mea locală - prin care toţi cei interesaţi sunt invitaţi să exploreze, prin intermediul Bibliotecii Digitale Europeana, un loc preferat sau o parte a istoriei lor locale şi să publice online experienţa lor, pe pagini web, pe bloguri sau prin materiale video.
  • Serviciile mele LoCloud - prin care instituţiile culturale, dezvoltatorii şi agregatorii sunt încurajaţi să demostreze modul în care utilizează serviciile LoCloud (http://www.locloud.eu).

 

Finaliştii vor fi invitaţi să îşi prezinte lucrările la evenimentul final LoCloud, care va avea loc în Amersfoort (Olanda), în data de 5 februarie 2016. Câştigătorii competiţiei vor primi un premiu constând într-o tabletă PC sau un ceas inteligent, iar lucrările lor vor fi promovare prin intermediul LoCloud şi Europeana.

Termen limită pentru înscrierea la concurs: 1 octombrie 2015

Formular de înscriere 

Atelierul de Creație pentru copii "Rainbow"

small_afis_rainbow_EXPO_2015.jpg Atelierul de Creație pentru copii "Rainbow" a organizat vernisajul expoziției anuale care a avut loc vineri, 12 iunie 2015, în holul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj. Expoziția cuprinde lucrări realizate de către copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, pe parcursul anului.

Expoziția cu intrare liberă va ramâne deschisă publicului până la data de 16 iunie 2015, iar orarul de vizitare este între orele 8:00 şi 20:00.

 

Program special de sesiune

Vă informăm că sălile de lectură de la sediul central (Calea Dorobanţilor 104) sunt deschise, pentru public, în perioada 23 mai - 4 iulie 2015, de luni până vineri între orele 8.00-20.00 şi sâmbăta în intervalul orar 9.00-17.00.

Vă aşteptăm!

Fii voluntar pentru cultură!

small_afis de recrutare voluntari Centru de Voluntariat p web.jpg Centrul de voluntariat în cultură Yellow Apples caută voluntari pentru derularea Programului de voluntariat al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj.

 

Ca voluntar în bibliotecă, vă puteţi implica în desfăşurarea următoarelor activităţi: „Cercul de origami" pentru copii, pentru voluntarii care cunosc tehnica origami; „Ajutor la teme pentru adolescenţi", pentru voluntari studenţi, cadre didactice active sau pensionare de orice vârstă, în vederea oferirii de ajutor la teme tinerilor din clasele VII-XII; „Siguranţa navigării pe internet pentru adulţi şi seniori", pentru voluntari adolescenţi şi tineri adulţi ce deţin cunoştinţe privind siguranţa pe internet, în special elevi la Liceul de Informatică sau studenţi la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare; „Campania de promovare a serviciilor şi activităţilor Bibliotecii", activitate de voluntariat ce se adresează tuturor membrilor comunităţii şi care presupune distribuirea de materiale promoţionale şi oferirea de informaţii privind activitatea bibliotecii.

 

Voluntarii vor beneficia de o serie de training-uri şi vor avea, astfel, ocazia să îşi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile.

Mai multe informaţii puteţi afla din Formularul de înscriere sau la Punctul de informare despre voluntariat din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, care funcţionează la Secţia pentru Adolescenţi.

Formular de înscriere  

Informații despre proiect

Eroii cărţilor citite 2015

 Marţi, 2 iunie, ora 13.00,  am organizat vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a concursului de desene Eroii cărţilor citite, ediţia XLIV.

Evenimentul a avut loc la sediul central (Calea Dorobanţilor Nr.104).

Lista premianților

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

 

Vă aşteptăm!  

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

Începând cu data de 5 februarie 2015, în fiecare joi de la ora 17:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară.

Február 5-től, minden csütörtöki nap, 17 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.

Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!

Secţia de Artă vă invită la film!

small_Afis filmiunie.jpg Vizionări de filme - în fiecare marţi, ora 17.00.

Documentare, drame şi filme de dragoste, SF şi aventură, filme premiate şi ecranizări celebre din cinemateca universală vor fi selectate pentru cinefilii de toate gusturile.

 

Vă aşteptăm la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj 5, Est!

 

În afişul alăturat găsiţi programul filmelor pe luna iunie 2015.

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.


Biblioteca digitală - Colecţia Europeana 1914-1918 

small_afis_zilele_colectiei.jpg

Vă aşteptăm cu amintiri, fotografii, jurnale, documente de familie, din Primul Război Mondial pentru a fi digitizate şi incluse în biblioteca digitală dedicată primului război mondial, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj.  

 

Documentele digitizate până acum pot fi consultate la adresa http://www.europeana1914-1918.eu/ro/explore

 

Digitizarea documentelor continuă la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, Cluj-Napoca), zilnic între orele 9:00 și 15:30.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.