Ultima actualizare: 24-02-2017

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Cântece de Dragobete

small_Afis Dragobete_22_02_2017.jpg Cu ocazia zilei de Dragobete vă invităm vineri, 24 februarie, de la ora 13.00, la un spectacol de muzică populară oferit de elevii clasei prof. dr. Florina Matei de la Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca.

 

Elevii vor fi acompaniaţi de grupul instrumental „SAMUS", dirijat de prof. Ştefan Ioanovici.

Spectacolul va avea loc in foaierul sediului central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga". 

Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG.JPG Cercul de origami se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 23 februarie 2017 , de la ora 16.00.  

Vă aşteptăm cu drag!

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis cenaclu literar.png.png Cenaclul literar "Traian Brad" se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 28 februarie 2017, de la ora 17.00. 

Vă aşteptăm cu drag!

Concursul on-line de poezie

small_afis poezie_14_02_2017.jpg Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj vă invită să participaţi la cea de-a VIII-a ediţie a Concursului on-line de poezie, organizat anual, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în 21 martie.


Perioada de înscriere este 13 februarie - 13 martie 2017.


Regulamentul concursului este disponibil aici.

Vă aşteptăm cu drag.

 

Ziua Internaţională a Cititului Împreună: 16 februarie 2017

small_AfisZICI 14_02_2017.jpg small_AfisZICI2 14_02_2017.jpg Organizată de către Lit World (www.litworld.org), Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări. Evenimentul coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România a fost la prima ediție în ţară, printre parteneri aflându-se şi biblioteca noastră.

Programul activităţilor derulate de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" în cadrul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună în afișul alăturat. 

 

Expoziţie de fotografie

small_Evadare.jpg Expozitia EVADARE cu fotografii realizate de Dr. Farkas György va fi deschisă publicului în perioada 14-24 februarie 2017 în foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.


Întâlnirea cu autorul va avea loc în data de 16 februarie 2017 începând cu ora 18.00.

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,
  • profesor de limba română pentru elevi,
  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Program special de sesiune în zilele de sâmbătă

În zilele de sâmbătă 21 şi 28 ianuarie 2017 precum şi în 4, 11 şi 18 februarie 2017, Sălile de lectură de la sediul central al bibliotecii vor fi deschise şi sâmbăta după următorul program: 9.00 - 17.00.

Vă aşteptăm!

Club de filosofie pentru copii

Filiala "Traian Brad" anunţă începerea unei noi serii a Clubului de filosofie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, care se va desfăşura în perioada 25 ianuarie - 28 iunie 2017 de la ora 18.00, în ultima zi de miercuri din fiecare lună.

Clubul de filosofie pentru copii va fi susţinut de doamnele Iulia Grad, asistent universitar şi drd. Ariana Guga de la Universitatea "Babeş-Bolyai", Cluj-Napoca.

Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii a Filialei "Traian Brad", str. Izlazului nr. 18, tel. 0264-565784. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de bibliotecă, locurile sunt limitate.


Vă aşteptăm!

Vizionare de filme la Secţia de artă

 small_Afis film feb_2017.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Începând cu data de 2 noiembrie 2016, Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Învaţă limba engleză la bibliotecă!

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă începerea înscrierilor la activităţi gratuite de învăţare a limbii engleze, nivel începător, pentru adulţi şi seniori.


"English Conversation Club", organizat la American Corner Cluj-Napoca, se adresează persoanelor cu vârsta între 40 şi 60 de ani care cunosc puţin sau deloc limba engleză. Acestea vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba engleză prin intermediul conversaţiei pe diverse teme. Înscrierile se fac până în data de 31 octombrie 2016, iar prima întâlnire va avea loc în luna noiembrie 2016.


Secția de Împrumut pentru Adulţi şi Artă organizează începând din luna ianuarie 2017 un curs de limba engleză cu durata de 2 luni, pentru persoane cu vârsta peste 60 de ani. Pentru prima serie de cursanţi, data limită de înscriere este 15 decembrie 2016.


Activităţile se vor desfăşura săptămânal, durata unei întâlniri fiind de aproximativ două ore.

Participarea la toate aceste activităţi este gratuită!

Doritorii se pot adresa pentru înscriere și informații Secretariatului Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, la telefon 0264-430323, după următorul program: luni, marţi, miercuri, vineri 8.00-16.00, joi 10.00-18.00.
Atenţie: locurile sunt limitate!

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala "Traian Brad"

Începând din luna martie 2016, în fiecare miercuri de la ora 18:00, vă invităm la Ora Poveştilor în limba maghiară, la Filiala "Traian Brad", str, Izlazului nr. 18, cartierul Mănăştur. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.
Márciustól minden szerdai nap, 18 órától magyar nyelvű tevékenységre kerül sor, Meseóra címmel.
Vă aşteptăm cu drag! / Szeretettel várjuk a mesekedvelő gyerekeket!       

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.