Ultima actualizare: 13-08-2019

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick 

Anunț important

În perioada 15-18 august 2019, biblioteca va fi închisă pentru public, în conformitate cu legislația în vigoare.

Concurs literar (în limba maghiară)

small_afis_concurs_august.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" - Sala multiculturală, în colaborare cu Asociația Clujul Comoară, organizează un joc literar cu tema Leagăne literare din România - Transilvania. Jocul este condus de prof. Málnási Ferenc. Evenimentul va avea loc vineri, 23 august 2019, ora 17. Vă așteptăm cu drag!

Irodalmi társasjáték

Az Octavian Goga Megyei Könyvtár Multikulturális Részlege a Kolozsvári Magyar Napok keretében irodalmi társasjátékra hívja Önöket 2019. augusztus 23-án pénteken, 17 órától. Az Irodalmi bölcsőink Romániában - Erdélyben  játékot Málnási Ferenc ny. magyartanár vezeti.

 

Expoziția de fotografie „I touched the sky with my soul"

small_afis_expo_909.jpg Tânăra artistă Natalia Bîrsan vă invită la vernisajul expoziției de fotografie „I touched the sky with my soul", care va avea loc în Foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga", în data de 9 septembrie 2019, ora 15.00.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9 - 20 septembrie, la Sediul central al Bibliotecii Județene, Calea Dorobanților, nr. 104.

 

E vremea cititului... în oraș - un program estival de lectură pentru copii

small_afis_e_vremea_cititului_2019.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj organizează în perioada 7-28 august 2019 cea de-a treia ediție a programului estival de lectură pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. Inițiatorul și coordonatorul programului la nivel național este grupul Citim Împreună România, grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentu cărți, ci și bucuria de a vedea copiii și adulții citind împreună.

În acest an, Anul Cărții, dorim să promovăm lectura în spații outdoor, în diferite locuri publice din oraș. Prima întâlnire va avea loc miercuri, 7 august, începând cu ora 11.00, la Secția pentru copii a bibliotecii, Calea Dorobanților, nr.104, parter est.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Atenție! Locurile sunt limitate.

Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la 0264.595620 sau e-mail copii@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Zilele colecției 1989

small_afis_zilele_colectiei_1989.jpg

 În anul în care Europa celebrează a 30-a aniversare a evenimentelor istorice din anul 1989 când Cortina de Fier a căzut, Biblioteca Județeană "Octavian Goga" vă invită să contribuiți la arhiva digitală care va înfățișa viața cotidiană de la sfârșitul anilor '80, precum și aspecte din timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Aveți povestiri, fotografii, scrisori, înregistrări, cărți poștale, jurnale, presă, afișe sau obiecte personale (carnete de student sau de partid, insigne de pionier, cartele de masă etc.) de la sfârșitul anilor '80?

Sunteți invitați să le împărtășiți publicului larg în cadrul Zilelor Colecțiilor 1989 organizate la Biblioteca Județeană „Octavian Goga", sediul central, parter, în 9-10 iulie 2019, între orele 12 și 20. Toate mărturiile înregistrate în aceste zile vor fi digitizate și publicate pe site-ul proiectului, la adresa https://fbc.pionier.net.pl/zbiorki.

Comunicat de presă


Programe de vacanță 2019

Biblioteca județeană organizează pe perioada vacanței de vară diverse activități pentru copii și adolescenți: ateliere de creativitate, de învățare a limbilor străine, de creare a poveștilor animate, club de filosofie, de istorie, jocuri, concursuri de cultură generală, vizionări etc. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Programul detaliat:

small_program_de_vacanta_2019_sectia_pentru_copii_2019.jpg

Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, parter, est

 

 

 

 

 

 

small_afis_bibliovacanta_adolescenti_2019.jpg Secția pentru adolescenți,  sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, centru

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_2019_sala_multiculturala.jpg Sala multiculturală, sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj III, vest

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_vara_august_2019_kogalniceanu.jpg Filiala Kogălniceanu, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 7

 

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_august_mn_2019.jpg Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 

 

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_2019_zorilor.jpg Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1

 

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_2019_grigorescu.jpg Filiala Grigorescu, str. Donath nr. 138.

 

 

 

 

 

Curs de scriere creativă

small_afis_scriere_creativa_2019.jpg Biblioteca județeană împreună cu Asociația Avalon vă invită la Cursul de scriere creativă susținut de scriitorul Ovidiu Pecican.

Cursul se va desfășura în perioada 6 iulie-10 august 2019, sâmbăta, de la ora 10:00 la 12:00 și se adresează vârstei 14+.

Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru înscrieri accesați link-ul.

 

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00

Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138 - miercurea, de la ora 18.00.
 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_film_august_2019.jpg

În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Atelier de bricolaj „Mâini dibace"

small_afis_atelier_bricolaj_1_2019.jpg În a doua şi a treia zi de luni a fiecărei luni vă invităm la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138, tel. 0770 970 198, e-mail grigorescu@bjc.ro), începând cu ora 17:00, ca să vă exersaţi imaginaţia şi îndemânarea la atelierul de bricolaj pentru întreaga familie „Mâini dibace". Vă aşteptăm!

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.