Ultima actualizare: 22-05-2018

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Zilele Bibliotecii Județene "Octavian Goga"

small_afis_zilele_bibliotecii_2018.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" invită publicul clujean să participe la evenimentele pregătite cu ocazia Zilelor bibliotecii, în al 97-lea an de existență a bibliotecii publice la Cluj-Napoca. 

Pe tot parcursul perioadei 21 - 25 mai 2018 la sediul central și la filialele de cartier vor avea loc: înscrieri gratuite la bibliotecă pentru persoanele de toate vârstele, vizite colective ale elevilor, audiţii şi vizionări colective la secţiile pentru copii, „O carte pentru fiecare" - acţiune de distribuire gratuită vizitatorilor bibliotecii a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice, conferințe, întâlniri cu scriitori, ateliere de perfecționare profesională pentru bibliotecari, ateliere de creativitate. 

Program

Comunicat de presă

Lansare de carte Ziuariul meu, de Dumitru Nistor

small_afis_22052018.jpg

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" invită publicul clujean la lansarea de carte Ziuariul meu/ Dumitru Nistor. Cluj-Napoca: Şcoala Ardeleană, 2017, proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri.
Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 23 mai 2018, de la ora 13.00, la Secția Colecții Speciale, Calea Dorobanţilor, nr. 104, etaj IV, vest şi o va avea invitată pe doamna prof. univ. dr. Ioana Both, Facultatea de Litere, Universitatea "Babeş-Bolyai".

Vă așteptăm! 

 

Alice în țara Facebook - workshop pentru adolescenţi

 

small_afis_facebook_web.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" invită adolescenții la workshop-ul „Alice în țara Facebook", susținut de domnul lector univ. dr. Dan Octavian Rusu, psiholog principal. Activitatea va avea loc joi, 24 mai 2018, între orele 13.00-14.00, la Secţia pentru adolescenţi, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV.

Pentru înscrieri și informaţii vă rugăm să ne contactați la adresa de mail: adolescent@bjc.ro sau la numărul de telefon: 0756080691.

Vă așteptăm cu drag!

Managementul furiei la adulți din perspectivă psihologică și spirituală

small_afis_mgmt_furiei_24_05_18.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" împreună cu Filiala Napoca a Societății Alzheimer vă invită la Conferința Managementul furiei la adulți din perspectivă psihologică și spirituală.

În cadrul acestei conferințe, specialiști din domeniul psihologiei și teologiei vor prezenta o temă de larg interes: managementul furiei la adulți. Participanții vor învăța nu doar să recunoască furia și să o decripteze, ci vor fi ajutați să înțeleagă mecanismele psihologice și strategiile de gestionare a furiei, vor primi informații și vor afla

modalități de acțiune. Este o oportunitate  pentru cei interesați să se implice activ și să schimbe ceva în viața lor și a celor din jur.

Vă așteptăm joi, 24 mai 2018, de la ora 17:00 la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga", Calea Dorobanților nr.104, Sala Media, et. 7, vest.

Partener Media: Radio Renașterea.

Scriitorii români și Clujul Marii Uniri 

small_afis_conferinta_18_mai1.jpg Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Uniunea scriitorilor - Filiala Cluj și Universitatea "Babeș-Bolyai" a organizat evenimentul „Scriitorii români și Clujul Marii Uniri" ce a avut loc vineri, 18 mai începând cu ora 12.00 în foaierul sediului central al bibliotecii județene, Calea Dorobanților, nr. 104.

Biblioteca la Zilele Clujului 2018 

small_afis_zilele_clujului.jpg Biblioteca județeană începând de vineri, 18 mai și până duminică, a participat pe strada Mihail Kogălniceanu la Promenada cărților și în Parcul central la evenimentele din cadrul celei de-a VIII-a ediții a Zilelor Clujului. 

 

Conferința Internațională Masă critică pentru o educație de calitate. Literația pentru viață

Biblioteca județeană a găzduit cea de-a șasea ediție a Conferinței Internaționale a Asociației Learn&Vision, „MASĂ CRITICĂ PENTRU O EDUCAȚIE DE CALITATE. LITERAȚIA PENTRU VIAȚĂ".
Evenimentul a avut loc vineri, 18 mai 2018 începând cu ora 9.00, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, Sala Media, etaj 7, vest.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE LITERATURĂ

small_afis_festlit_2018_resize.jpg FestLit Cluj 2018

Ediţia a 5-a (2-4 iunie 2018)

 

Iniţiat în 2014 de Uniunea Scriitorilor din România şi organizat de Filiala Cluj a USR, Festivalul Naţional de Literatură - FestLit Cluj - a ajuns la cea de a 5-a ediţie.
El reuneşte în inima Transilvaniei reprezentanţi ai celor 20 de filiale ale Uniunii Scriitorilor, Clujul devenind, pentru trei zile, o veritabilă capitală a scrisului românesc.
Anul acesta Festivalul e dedicat Centenarului Marii Uniri, celor 110 ani de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Români şi semicentenarului Echinox.

Program  

small_afis_desant_2018_resize.jpg Desantul scriitoricesc la bibliotecă va  avea loc luni, 4 iunie 2018, la ora 10.00.

Invitaţilor din ţară li se alătură la desant scriitori membri ai Filialei clujene.

Vă așteptăm!
 

Biblioteca Vie Trăind în același univers”

small_afis_snv_2018.jpg Biblioteca județeană va invitat la cea de-a IV-a ediție a Bibliotecii Vii „Trăind în același univers", axată în acest an pe combaterea prejudecăților socio-profesionale.


Evenimentul a avut loc miercuri, 16 mai 2018, de la ora 13.00, la Secția pentru Adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, și face parte din Săptămâna Națională a Voluntariatului, ediția a XVII-a, ocazie cu care biblioteca județeană organizează o serie de activități cu implicarea voluntarilor, al căror orar îl găsiți aici.

 

Club de filosofie pentru copii

 small_afis_club_de_filosofie_04_.jpg Marți, 15 mai 2018, ora 17.45, la Secţia pentru copii a avut loc o nouă întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca.

 

Au fost aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Tema modulului a fost: „Cum facem alegeri înţelepte?".

Participarea a fost gratuită.

 

Festivalul Internaţional Lucian Blaga, ediţia a 28-a

small_afis_festival_blaga_28_b_.jpg Cluj-Napoca, 15-16 mai 2018

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România şi Societatea Culturală Lucian Blaga Cluj, în parteneriat tradiţional cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, a organizat cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional Lucian Blaga în zilele de 15 şi 16 mai 2018.

Program

Lansare de carte

small_afis_almasan_2018.jpg În data de 16 mai 2018, ora 18.00, Filiala „Traian Brad" a găzduit lansarea cărții „O singură viață, o singură moarte" a scriitorului Dorin Almășanu.

A prezentat: Nadia Baciu, director al Editurii Ecou Transilvan, prof. univ. doctor Liviu Vlad și scriitorii Pavel Azap și Ioan Negru.

Cum ajutăm copilașii să doarmă mai bine

small_cum_ajutam_copilasii_sa_doarma_mai_bine_16_05_2018_web.jpg Miercuri, 16 mai, de la ora 18:00 am discutat despre cum ajutăm copilașii să doarmă mai bine. Dacă serile s-au transformat în partea cea mai neplăcută a zilei, când copilul face un tantrum sau are chef de joacă nebună chiar înainte de culcare, dacă îi ia o veșnicie să adoarmă, sau dacă se trezește frecvent sau plângând noaptea, această prezentare vă va ajuta să înţelegeți ce cauzează aceste probleme pentru copilul vostru, ce puteți face și cum să îl ajutaţi, astfel încât somnul să redevină ceva plăcut și odihnitor pentru întreaga familie.

Prezentarea a fost susținută de Brîndușa Milășan și are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm.  

Prezentarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", Calea Dorobanților nr. 104, etajul 2, tronson vest.

Lansare de carte

small_afis_25_04_2018.jpg În data de 25 mai 2018, ora 17.00, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" va găzdui lansarea cărții „Iubiri de argint, în orizonturi albastre" a autoarei Mihaela Vargovschi.

 

Ateliere de quilling

small_afis_quiling_2018.jpg Copiii şi adolescenţii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi la Atelierele de quilling organizate la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga":

 • marţi,8 mai 2018, de la ora16.00, la Secţia pentru copii;
 • joi,10 mai 2018, de la ora17.00, la Secţia pentru adolescenţi.

 

Clujul după Marea Unire - perioada interbelică

small_afis_16_05_2018.jpg Vă invităm miercuri, 16 mai 2018, la prezentarea cu titlul „Clujul după Marea Unire - perioada interbelică", susținută de domnul profesor Vladimir-Alexandru Bogosavlievici de la Colegiul Național „George Barițiu".

 

Activitatea, desfășurată sub genericul 100 România - 1918-2018, Sărbătorim Împreună!, va avea loc la Secția pentru Adolescenți, etajul 4, începând cu ora 11:00.

Literație pentru familie la bibliotecă

small_afis_flw_2018jpg.png Biblioteca județeană dă startul Aventurii pentru întreaga familie! Începând de joi, 10 mai 2018, ora 17.00, la Secția pentru copii, Calea Dorobanților, nr. 104, parter est, vor avea loc ateliere interactive, cu sesiuni de lectură distractivă și jocuri, pentru copii de vârstă școlară mică, părinți și bunici. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Înscrieri și informații la Secția pentru copii, prin telefon: 0264.595620 și prin e-mail: copii@bjc.ro. Vă așteptăm cu drag!

Activitățile se înscriu în proiectul „Family Literacy Works!", finanțat în cadrul programului Erasmus+, inițiat de Asociația „Learn&Vision" România. Partenerii în acest proiect sunt: Agrupamento de Escolas Trigal de Santa Maria (Portugalia), Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj (România), Training Center CES (Macedonia), Evrocentar Obuchenie I Partnyorstvo 21 Vek (Bulgaria), Mestna Knjižnica Kranj (Slovenia).

Fii și tu o carte vie!

Biblioteca județeană recrutează persoane dispuse să împărtășească din esența meseriei lor, fiind astfel „cărți vii" pentru o oră, în cadrul Bibliotecii vii Trăind în același univers", ediția a IV-a.

Activitatea va avea loc în data de 16 mai 2018, între orele 13.00-14.30, la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților, nr. 104, etaj IV și face parte din programul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, ediția a XVII-a.

Catalogul Bibliotecii vii 2018 cuprinde meserii din domenii variate (profesor, medic, asistent, notar, preot, hair stylist, pantofar, zugrav, instalator, economist etc.), susținând combaterea prejudecăților și antidiscriminarea socio-profesională.

Cei care doresc să participe la activitate pot solicita detalii la adresa de mail: adolescent@bjc.ro sau la numărul de telefon: 0756080691.

Vă așteptăm!

Congres internațional de istorie literară

small_afis_gen._a3724x1024.jpg Colocviul internaţional Local convertible values: international narratives of national literary history, ediţia I va avea loc în perioada 10-12 mai 2018 la Cluj-Napoca.
Parteneri: Academia Română, Institutul „Sextil Pușcariu"  Cluj-Napoca, Facultățile de Litere din consorțiul Universitaria, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj. 

Program

Detalii suplimentare pe pagina congreslui


Concursuri cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei

small_afis_ziua_europei_2018.jpg Vă invităm să participaţi la cea de-a XVI-a ediţie a concursurilor cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei, ediţie ce stă sub semnul Anului European al Patrimoniului Cultural: „Patrimoniul nostru: la confluenţa dintre trecut şi viitor".

 

Concursurile se adresează elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Cluj şi se desfăşoară astfel: 9 mai 2018, ora 11.00: concurs de desen pentru elevi din clasele I-IV, desen la temӑ ce va fi realizat pe loc, pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului; 10 mai 2018, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele V-VIII, constând în realizarea pe loc a unui eseu la temӑ, pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului; 11 mai 2018, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele IX-XII, constând în realizarea pe loc a unui eseu la temӑ, pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului. Toate concursurile sunt pe echipe, fiecare instituţie de învăţământ având posibilitatea să participe cu câte un echipaj format din trei elevi pentru fiecare categorie de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII).

 

Înscrierile se pot face pânӑ în data de 7 mai 2018, la Secretariatul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" (Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor 104, etaj I), la numărul de telefon 0264-430323, în următorul program: luni-miercuri şi vineri: 8.00-16.00, joi: 10.00-18.00, sau la adresa de e-mail bjc@bjc.ro.

Expoziție de fotografie

small_afis_metzakis_fb.jpg Manolis Metzakis, Iraklion, Creta

 

Expoziţia de fotografie denumită generic "PHOTO ASPECTS" va fi prezentată publicului în data de  7 mai 2018, ora 18,00, de către autor, susţinând astfel demersul cultural ArtImage de a aduc pe simezele clujene valori ale fotografiei naţionale şi internaţionale.

 

Expoziţia este organizată sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din Romănia (AAFR).

Invitat, domnul Flavian Săvescu, AFIAP, reprezentantul oficial al GPU în România.  

Expoziţia va fi prezentă pe simeze până în 23 mai 2018.

Fotografii ale autorului pot fi vizionate şi pe www.metzakis.gr.

Bătălia Cărţilor - ediţia a V-a

small_afis_lansare_2018.jpg Biblioteca județeană v-a invitat la lansarea celei de-a V-a ediţii a Concursului naţional de lectură Bătălia Cărţilor. Evenimentul a avut loc joi, 26 aprilie 2018, ora 12.00, în foaierul sediului central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Invitat, scriitorul și traducătorul Florin Bican

Concursul cuprinde mai multe secţiuni:

 • secţiunea în limba română pentru copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți;
 • secţiunea în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

 

Perioada de lectură: aprilie-septembrie 2018

Finala concursului: octombrie 2018

Detalii în Regulamentul concursului

Lista titlurilor

"Eroii cărților citite" - 46 de ani

small_afis_eroii_cartilor_citite_2018.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" organizează cea de-a XLVII-a ediţie a Concursului de desene "Eroii cărţilor citite", dedicată Zilei Internaţionale a Copiilor.

La concurs pot participa preşcolarii şi elevii din clasele I-VIII din judeţul Cluj.

Desenele copiilor pot fi depuse la toate secţiile şi filialele bibliotecii, până în data de 21 mai 2018, individual, de către autorii desenelor sau de către părinţii acestora, precum şi centralizat, de către cadrele didactice îndrumătoare.

Fiecare desen trebuie să conţină următoarele date:

 • numele şi prenumele autorului
 • număr de telefon
 • grădiniţa/şcoala
 • grupa/clasa
 • titlul lucrării

Vernisajul şi premierea celor mai bune desene, selectate de juriul desemnat, vor avea loc în data de 31 mai 2018, ora 13.00, la sediul central al bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr.104).

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_29_03_2018.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm, în fiecare a doua zi de joi din lună, să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

Prima activitate a Clubului, la care se vor realiza diverse obiecte decorative, va avea loc în data de 12 aprilie, ora 18, la Secția de Artă a bibliotecii (etajul 5).

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434 sau la Secția Împrumut pentru Adulți.

Vă așteptăm!

Limba spaniolă pentru începători

small_afis_web_curs_spaniola_a.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" invită copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani să participe la un curs de limba spaniolă pentru începători.

Activitățile vor avea loc în perioada 20 martie - 5 iunie 2018, în fiecare zi de marţi, de la ora 17.00 la ora 18.30, la Secția pentru adolescenți din sediul central al bibliotecii județene (Calea Dorobanților, nr. 104, etaj IV, centru).

Înscrierile se fac la adresa de mail adolescent@bjc.ro și la numărul de telefon 0756080691.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Vă așteptăm!

Ajutor la teme

small_afis_ajutor_magh.png Începând cu data de 15 martie 2018, în fiecare joi, de la ora 17.00, la Filiala Zorilor (Strada Observatorului nr. 1) se organizează Ajutor la teme - Limba și literatura română pentru copii de etnie maghiară. Activitatea este organizată în cadrul Programului de voluntariat al bibliotecii „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!".Cursuri de limbi străine pentru copii la Filiala "Traian Brad"

Filiala "Traian Brad" a bibliotecii organizează cursuri gratuite de limbi străine adresate copiilor.
Pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, în limita a 10 locuri, se vor desfășura:

 • luni, ora 15.00 - 16.00 curs de limba spaniolă pentru începători;
 • marți, ora 14,30 - 15,30 curs de limba engleză pentru începători;
 • joi, ora 15.00 - 16.00, Reading Club - engleză pentru avansați.

Înscrierile se pot face la adresa de email manastur@bjc.ro sau la numerele de telefon: 0264-565784, 0364-401795.

Cursurile se vor desfășura la Filiala "Traian Brad", str. Izlazului nr. 18.

Recrutare voluntari

small_afis_program_de_voluntariat_2018.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile de asistent marketing al programului şi cel de lector pentru seniorii instituţionalizaţi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca (Bdul. 21 Decembrie 1989, nr. 138). Detaliile posturilor le găsiţi aici .

Informaţii suplimentare la Secţia pentru adolescenţi (Calea Dorobanţilor, nr. 104, etaj IV), la telefon: 0756080691 sau prin e-mail: bjc@bjc.ro, adolescent@bjc.ro.


 

Concurs on-line de poezie

small_afis_poezie_2018.jpgSecţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj vă invită să participaţi la cea de-a IX-a ediţie a Concursului on-line de poezie, organizat anual, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în 21 martie.
Perioada de înscriere este 16 februarie - 16 martie 2018.
Regulamentul concursului este disponibil aici .

Vă aşteptăm cu drag.


 

Cursuri gratuite de programare pentru copii

small_afis_a4_cursuri_programare_2018.jpg Asociaţiile Etic şi Kids Go Tech, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", organizează în perioada februarie-decembrie 2018 cursuri gratuite de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani.

Primul atelier va avea loc miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 16.30, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104.


ROMÂNIA la 100 + 100 - CONCURS NAȚIONAL pentru TINERI și ADULȚI

small_afis_concurs_romania_la_100100__a3__biblioteci_judetenefinal.jpg Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu SĂLAJ"  în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj și alte biblioteci județene din țară vă invită la cunoaștere, meditație, imaginație, creativitate.

Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?! Ce trebuie să facem azi, mâine... pentru ca nepoții și strănepoții celor de azi să fie stăpâni și mândri în ROMÂNIA?!

Scrierile pot fi din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând tematica propusă.

Termen limită expediere - 31 octombrie 2018

Creațiile cele mai inspirate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul Bibliotecilor Județene.

Date de contact și expediere:

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj

Calea Dorobanților nr. 104,  Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Cod 400609

adulti@bjc.ro; telefon - 0264-430434, 0364-401665

www.bjc.ro; www.centenarsalaj.ro

Detalii găsiți în afișul alăturat.

Program la Filiala Zorilor

Începând cu data de 18 septembrie 2017, Filiala Zorilor, strada Observatorului nr. 1, are  următorul program:

luni - vineri 8:00 - 20:00.

Vă așteptăm!

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor și la Filiala "Traian Brad" și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

 • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

 • profesor de limba română pentru elevi,

 • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_film_martie_2018.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Serviciul de bibliotecă mobilă în cartierul Grigorescu

Bibliobusul revine în Cartierul Grigorescu, în parcarea Radio Cluj în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 12-18 pentru a oferi locuitorilor următoarele servicii de bibliotecă : împrumutul de documente la domiciliu, eliberarea permisului de intrare la bibliotecă, vizarea permisului.

Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Ora Poveştilor în limba maghiară la Filiala Zorilor

small_Ora povestilor magh_zo.jpg.jpg În fiecare joi, de la ora 17:00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1. vă așteptăm la o oră de povești în limba maghiară. Programul se adresează familiilor cu copii preşcolari, iar participarea copiilor însoţiţi de părinţi este o condiţie obligatorie.

Vă aşteptăm cu drag!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Clubul mămicilor

În fiecare miercuri, la ora 18.00 la Filiala „Traian Brad" - Secţia pentru Copii, Str.Izlazului nr.18.

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.