Ultima actualizare: 24-06-2019

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flick

Un surâs în plină vară

small_cluj_2019_bun.jpg Biblioteca județeană vă invită să petreceți o seară plină de umor subtil în compania caricaturistului Costel Pătrășcan. În cadrul evenimentului va fi lansat albumul de caricatură PAS CU PAS reînvățăm să râdem, va avea loc o videoproiecție de caricatură comentată și va putea fi vizitată expoziția Un surâs în plină vară ce cuprinde caricaturi având ca subiecte parafrazări după opere literare cunoscute, prezentate într-o manieră umoristică, dar și metafore grafice cu conținut literar, tratate într-o cheie satirică.

Vă așteptăm vineri, 28 iunie începând cu ora 18.00!

Curs de scriere creativă

small_afis_scriere_creativa_2019.jpg Biblioteca județeană împreună cu Asociația Avalon vă invită la Cursul de scriere creativă susținut de scriitorul Ovidiu Pecican.

Cursul se va desfășura în perioada 6 iulie-10 august 2019, sâmbăta, de la ora 10:00 la 12:00 și se adresează vârstei 14+.

Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru înscrieri accesați link-ul.

 

Clubul lecturii de vacanță

small_afis_club_fata_2019.jpg Sub egida Anului Cărții, biblioteca județeană invită copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema Pe urmele cărții". Clubul va avea loc în perioada 24-28 iunie 2019, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central al bibliotecii și la Filialele „Traian Brad", Zorilor și Grigorescu.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro și telefon: 0264.595620;
  • Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro și telefon: 0264.565784;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr.1, e-mail: zorilor@bjc.ro și telefon: 0264.438409;
  • Filiala Grigorescu, str. Donath nr. 138, e-mail: grigorescu@bjc.ro și telefon: 0770.970198.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Regele Skate / King State (Šimon Šafránek | Cehia| 2018 | 82') - vizionare de film în cadrul KineDok 2019

small_kingskateposter20_iun.jpg Joi, 20  iunie, ora 19.00, vă așteptăm la o nouă proiecție KineDok la Secția de Artă.

Šimon Šafránek, scriitor, jurnalist, DJ și cineast freelance, își dedică primul documentar de lung-metraj fenomenului de creștere în popularitate a skateboarding-ului în Cehoslovacia. Filmul spune o poveste incitantă și încântător de ireverențioasă, dar pe un ton înțelept și ușor melancolic, despre căutarea de libertate într-o societate sugrumată de regimul comunist. Cadrele de arhivă nemaivăzute, derulându-se pe un fundal sonor punk antrenant (The Clash, Sex Pistols, Killink Joke, Visací zámek, Miro Žbirka), ne fac cunoștință cu maeștrii cult ai board-ului - Ivan Zobák Pelikán, Petr Forman și Luděk Váša - și cu stilul lor de viață, ținând-o într-o continuă petrecere, o goană nesfârșită de-a lungul zilelor cenușii ale Normalizării.

Programul complet KineDok 2019

Expoziție de fotografie

small_afisa3_site_1806.jpg Absolvenții Cursului de fotografie, seria 31, v-au invitat la Festivitatea și Expoziția de absolvire, marți 18 iunie 2019 ora 18 în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj. 

 

Program special de sesiune

Sălile de lectură de la sediul central al bibliotecii, deservite de bibliotecar, vor avea program special sâmbăta de la 9:00 la 17:00, în perioada 8 iunie-6 iulie 2019.

Filiala „Traian Brad" din cartierul Mănăștur va fi deschisă în luna iunie în fiecare sâmbătă în intervalul 10:00-14:00.

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_final_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

Următoarea activitate a Clubului, la care se vor realiza manual diverse obiecte, va avea loc în data de 13 iunie, ora 18, la Secția de Artă a bibliotecii (etajul 5).

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434, la Secția Împrumut pentru Adulți sau online prin completarea formularului de înscriere.

Vă așteptăm!

 

Campania "Citește și fă bine"

small_afis_small_campania_citeste_fa_bine.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj se alătură campaniei "Citește și fă bine", o campanie despre locuire și comunități durabile inițiată de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat.

Informații despre campanie în comunicatul de presă.

 

 

 

 

 Ateliere Montessori pentru părinți și copii (0-3 ani)

small_atelier_montessori_afis_022019.jpg Părinții și copiii sunt invitați la Filiala „Traian Brad" să participe la activități organizate pe baza principiilor Montessori. Vor avea la dispoziție materiale din mai multe arii de dezvoltare specifice curriculum-ului Montessori, pentru vârsta 0-3 ani: aria senzorială, aria de limbaj, aria de muzică și artă. Atelierele au ca scop: învățarea practică, dezvoltarea stimei de sine și a autocontrolului, dezvoltarea creativității și a inteligenței emoționale, încurajarea comunicării, empatiei și socializării. Copiii vor fi însoţiţi de un membru al familiei.

Curs de programare pentru copii

small_curs_de_programare_web_2019.jpg Asociaţia Kids Go Tech, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", organizează și în acest an cursul de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani. Activitățile vor avea loc de două ori pe lună, în zilele de miercuri, de la ora 17.00.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face până la data de 18 ianuarie 2019, la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

Curs de chitară pentru copii

small_curs_de_chitara_2019.jpg În perioada ianuarie-martie 2019, în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00, Secţia pentru copii organizează curs de chitară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani, nivel începători. Prima activitate va avea loc în 18 ianuarie. Participarea este gratuită, presupune ca participanţii să aibă chitară proprie şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est, la telefon: 0264 595 620 sau e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00

Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138 - miercurea, de la ora 18.00.
 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_film_mai_2019.jpg

În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Atelier de bricolaj „Mâini dibace"

small_afis_atelier_bricolaj_1_2019.jpg În a doua şi a treia zi de luni a fiecărei luni vă invităm la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138, tel. 0770 970 198, e-mail grigorescu@bjc.ro), începând cu ora 17:00, ca să vă exersaţi imaginaţia şi îndemânarea la atelierul de bricolaj pentru întreaga familie „Mâini dibace". Vă aşteptăm!

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.