Ultima actualizare: 19-02-2020

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Istorie și poezie: cazul Octavian Goga

small_istorie_si_poezie_cazul_o_goga_20_02_2020.jpg În cadrul proiectului ,Personalități clujene la bibliotecă, vă invităm la activitatea cu tema: Istorie și poezie: cazul Octavian Goga, susținută de domnul Prof.univ.dr. IOAN BOLOVAN, prorectorul Universității ,,Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, directorul Institutului de Istorie „George Barițiu" al Academiei Române. Evenimentul va avea loc în data de 20 februarie 2020, de la ora 13:00, la sediul central al bibliotecii, Compartimentul Colecții speciale, memorie și cunoaștere locală, etajul IV, tronson vest.

Vă așteptăm cu drag!

Concurs de poezie on-line pentru elevi

small_afis_pentru_web_2020.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în fiecare an la 21 martie, Secția pentru copii lansează invitaţia de a participa la cea de-a XI-a ediţie a Concursului de poezie on-line pentru elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Lucrările pot fi trimise în perioada 13 februarie - 13 martie 2020, iar festivitatea de premiere va avea loc în 24 martie 2020, în cadrul Cenaclului literar „Traian Brad".

Informaţii suplimentare găsiţi în regulamentul concursului sau la Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, telefon 0264 430323, e-mail copii@bjc.ro .

Vă așteptăm cu drag!

 

Expoziție de astrofotografie COȚMOS

Asociația ArtImage Cluj-Napoca vă invită miercuri, 12 februarie 2020, ora 18.00 în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj la prezentarea publică a expoziției de astrofotografie COȚMOS de către autorul, Ștefan Pop Coț, membru ArtImage Cluj, un debut fotografic expozițional. 

Ziua Brâncuși la bibliotecă

small_afis_brancusi_2020_1.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" găzduiește în data de 19 februarie începând cu ora 13.00 un eveniment cu ocazia sărbătorii naționale „Ziua Brâncuși".

Invitat: sculptor, conf. dr. Septimiu Jugrestan, cadru didactic la U.A.D. 

Activitatea este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Vă așteptăm!

Cultivarea empatiei în relația cu copilul nostru

small_anunt_cultivarea_empatiei_18_02_2020_web.jpg A fi părinte e un lucru minunat, dar deloc ușor. Dorim să venim în sprijinul vostru, invitându-vă să participați la Grupul de Suport pentru Părinți. Grupul este facilitat de Brîndușa Milășan, mămică a doi copii și trainer de parenting certificat de Aware Parenting Institute și Hand in Hand Parenting.

La întâlnirea de marți, 18 februarie 2019, de la ora 18:00 la 20:00, vă invităm să discutăm despre Cultivarea empatiei în relația cu copilul nostru.

Prezentarea are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting  (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm). Vă așteptăm să vă răspundem la întrebări privind tema propusă și nu numai, și să împărtășim bucuriile dar și dificultățile vieții de părinte.

Acest eveniment este gratuit și deschis publicului, dar  locurile sunt limitate. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici.

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_final_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.


În cadrul următoarei activități a Clubului de bricolaj vom realiza împreună broșe, pe care le puteți purta sau dărui ca mărțișoare.

Vă așteptăm joi, 13 februarie, de la ora 18.00, la Secția de artă a bibliotecii (etajul 5).

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434, la Secția Împrumut pentru adulți sau online, prin completarea formularului de înscriere.

Vă așteptăm!


Ateliere de educație financiară pentru liceeni

small_afis_ed_fin_2020.jpg Secția pentru adolescenți organizează săptămânal, începând cu data de 19 februarie 2020, ora 14.30, ateliere interactive de educație financiară destinate liceenilor. Acestea vor avea loc la Sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV - centru.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Înscrierile se fac până în data de 17 februarie 2020, la numărul de telefon 0756080691 sau la adresa de e-mail adolescent@bjc.ro.

Vă așteptăm!


Zilele colecției 1989

small_afis_zilele_colectiilor_1989_dec.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" vă invită să contribuiți la arhiva digitală care va înfățișa viața cotidiană de la sfârșitul anilor '80, precum și aspecte din timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Aveți povestiri, fotografii, scrisori, înregistrări, cărți poștale, jurnale, presă, afișe, obiecte personale (carnete de student sau de partid, insigne de pionier, cartele de masă etc.), manuscrise de la sfârșitul anilor '80?

Sunteți invitați să le împărtășiți publicului larg în cadrul Zilelor Colecțiilor 1989 organizate la Biblioteca Județeană „Octavian Goga", sediul central, parter, în 11-12 decembrie 2019, între orele 10 și 18.

 Colectarea documentelor, obiectelor personale și a poveștilor continuă. Informații suplimentare puteți afla prin e-mail întrebând la adresa bjc@bjc.ro

small_transcribaton_2019.jpg În paralel cu activitatea de colectare a mărturiilor, vom organiza, din 11 decembrie de la ora 10.00, până în 12 decembrie, ora 12, un mini-eveniment Transcribathon, o competiție în cadrul căreia mai multe echipe concurează prin transcrierea online a documentelor manuscrise, iar în 11 decembrie de la ora 13.00 vă invităm la prezentarea Europeana în educație.

 

Partener: Asociația pentru Adevărul Revoluției Cluj

Vă așteptăm să reconstituim împreună imaginea vieții de zi cu zi din Clujul dinaintea și din timpul Revoluției din Decembrie 1989!

Program  

Club de conversație în limba română

small_afisjpg_2_2019_3010.jpg Începând cu data de 8 noiembrie 2019, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" organizează un CLUB DE CONVERSAȚIE ÎN LIMBA ROMÂNĂ pentru copii de 8-10 ani, scopul acestuia fiind exersarea comunicării în limba română.

Activitățile vor avea loc săptămânal, vineri de la ora 17, la Sala multiculturală, participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă.


Înscrieri și informații la Sala multiculturală, etajul 3, tronson vest, la numărul de telefon 0731-013293, prin e-mail: salamulticultura@bjc.ro sau prin formularul online.

Numărul de locuri este limitat, în ordinea înscrierii!

Cerc de desen pentru copii și adolescenți

small_afis_cerc_de_desen_2019.jpg Biblioteca județeană demarează Cercul de desen pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani. Acesta va avea loc de două ori pe lună, începând cu data de 21 noiembrie 2019, de la ora 17.00, în Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților, nr. 104, etajul IV - centru.

 

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Înscrieri și informații suplimentare: telefon 0756080691, e-mail: adolescent@bjc.ro .

 

Miercuri literare

small_afis_oct.2019.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" în colaborare cu Asociația Avalon organizează Miercuri literare, a doua miercuri din fiecare lună, ora 18.00, la Sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104, Sala Multiculturală, etaj 3, vest.

 

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

 

Descoperă lumea orientală!

small_jocuri_asiatice.jpg Vă invităm să descoperiți fascinanta lume orientală prin intermediul jocurilor asiatice de strategie și a celor de societate! Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în ultima săptămână (miercurea la Sala Multiculturală începând cu ora 18:00, respectiv, joia la Filiala „Traian Brad" începând cu ora 17:00), un nou club unde participanții pot descoperi prin intermediul jocurilor de strategie asiatice şi a celor de societate cu teme asiatice, o lume exotică, culturi fascinante și tradiţii uimitoare.

Vârsta recomandată: 14-25 ani

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă!

Înscrierile se fac prin completarea formularului.

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_octombrie_2019m.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

 

Lunea, de la ora 17.00 la Filiala Kogălniceanu, Strada M. Kogălniceanu, nr. 7;

Lunea, de la ora 18.00 la Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est și Sala Multiculturală, Calea Dorobanților nr. 104, etaj 3, vest;

 

Marțea, de la ora 18.00 la Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1;

 

Miercurea, de la ora 18.00 la Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 și Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.


Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0731-013293, 0264-438409, 0264-565784, 0264-439 005 sau e-mail: copii@bjc.ro, salamulticulturala@bjc.ro, zorilor@bjc.ro, manastur@bjc.ro, kogalniceanu@bjc.ro.


Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_film_oct_2019.jpg

În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Atelier de bricolaj „Mâini dibace"

small_afis_atelier_bricolaj_1_2019.jpg În a doua şi a treia zi de luni a fiecărei luni vă invităm la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138, tel. 0770 970 198, e-mail grigorescu@bjc.ro), începând cu ora 17:00, ca să vă exersaţi imaginaţia şi îndemânarea la atelierul de bricolaj pentru întreaga familie „Mâini dibace". Vă aşteptăm!

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.