Ultima actualizare: 25-09-2018

 

 

    

Evenimentele lunii

Festivalul Stradal WonderPuck

small_afis_wonderpuck_2018.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a participat, în calitate de partener, în perioada 14-16 septembrie 2018, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Stradal WonderPuck. 

WonderPuck este organizat de Teatrul de Păpuşi Puck în colaborare cu Asociația ESUA și Fundația LIONS International, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj şi este singurul festival de tip open-air pentru copii și familie din Transilvania. Evenimentul oferă un program complex de educație prin cultură menit să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii.


Cum răspundem plânsului bebelușilor și copilașilor?

small_cum_raspundem_plansului_17_09_2018_p_web.jpg V-am invitat luni, 17 septembrie 2018, de la ora 18 la 20, să discutăm despre cum răspundem plânsului bebelușilor și copilașilor, ce putem face pentru a-i ajuta în acele momente dificile. Vom vedea dintr-o nouă perspectivă plânsul, crizele de furie, comportamentele dificile ale copiilor. Vom descoperi ce putem face în momentele de criză, cum uneori le putem preveni, și cum această abordare aduce mai multă armonie și conectare în familie, ne aduce mai aproape de copiii noștri și ne consolidează relația.

Prezentarea este susținută de doamna Brîndușa Milășan și are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

Această prezentare este gratuită și deschisă publicului, dar spațiul este limitat. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici.

 

Transylvania History Days

small_program_thd.jpg Biblioteca județeană a participat la Transylvania History Days. THD este un festival de reconstituire istorică aflat anul acesta la cea de-a cincea ediție, a fost inițiat de asociația cu același nume și a avut loc în perioada 17-19 august pe Malul Someșului în Zona Parcului "La butuci".

Biblioteca a organizat activități pentru întreaga familie. 

 

Carte şi presă românească din Diaspora 

small_diaspora.jpg

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a organizat un eveniment cu ocazia "Zilei Diasporei" sub egida „Cluj 100", în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" şi unităţile de învăţământ preuniversitar clujean, în data de 20 august 2018, ora 12.00, în sala Colecţii speciale, memorie şi cunoaştere locală a bibliotecii.

E vremea cititului - program estival de lectură

small_afis_e_vremea_cititului_2018.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat în perioada 7-28 august 2018, un program estival de lectură pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Inițiatorul și coordonatorul programului la nivel național este grupul Citim Împreună România, grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună.

Prima întâlnire din cadrul programului estival de lectură a avut loc marți, 7 august, începând cu ora 11.00, la Secția pentru copii a bibliotecii, Calea Dorobanților, nr.104, parter est.

Participarea a fost gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Campanie de donație

small_afis_campanie_2018.jpg Biblioteca Județeană a organizat o campanie de donație de carte pentru bibliotecile din Raionul Hîncești, Republica Moldova.

Mulțumim tuturor clujenilor care s-au implicat în acțiunea de colectare de cărți pentru Raionul Hâncești!

 


Programe de vacanță 2018

Biblioteca județeană organizează pe perioada vacanței de vară diverse activități pentru copii și adolescenți: ateliere de creativitate, cursuri de învățare a limbilor străine, jocuri, vizionări etc.

Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Programul detaliat:

small_afis_web_copii_2018.png Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, parter, est

 

 

 

 

 

small_afis_web_adolescenti_2018.png Secția pentru adolescenți,  sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV

 

 

 

 

 

small_afis_program_vacanta_de_vara_2018_kogalniceanu.jpg Filiala Kogălniceanu, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 7

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_mn_august_2018.jpg Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_2018_zorilor.jpg Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1

 

 

 

 

 

 

Lansare de carte

small_afis_furtuni_de_roua_m.jpg Editura Ecou Transilvan a invitat publicul clujean în data de 1 august de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj, la lansarea volumului Furtuni de rouă a autorului Dan Florea.

Invitați: prof Antonia Bodea, Victor Constantin Măruțoiu, Bianca Tămaș, Cornel Hoza, Nadia Baciu - editor

Momente muzicale și recital de poezie

 

Clubului lecturii de vacanță

small_afis_clubul_lecturii_2.png Biblioteca județeană a organizat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani o nouă serie a Clubului lecturii de vacanță cu tema „Marea Unire și copiii". Clubul a avut loc în perioada 23-27 iulie 2018 la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro și telefon: 0264.595620.

 

 

Expoziție de fotografie "Bucovina altfel"

small_pt_site_20072018.jpg Ovidiu Ştefeligă, Câmpulung Moldovenesc 

 

Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca v-a invitat vineri, 20 iulie 2018, începând cu ora 18 în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj la vernisajul unei expoziţii de excepţie, în prezența autorului.

 


Lansare de carte

small_lansare17072018.jpg Întâlnirea cu cultura și civilizația Chinei, a avut loc marti, 17 iulie 2018, ora 18, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104. 

Amfitrion, Sorina Stanca

Au prezentat:
Florin Vasile Șomlea, analist geo-politic Nina F. Gherman, autoare

Moment de lectură Constantin Trofin, producător TV

Institutul Confucius:

Ioana-Lidia Chiş - Limbajul evantaiului chinezesc
Laura Feneşan - Realitatea metamorfozată în ideogramă

Carmen van Velden - Ȋnţelesuri dintr-o ceaşcă cu ceai

Moment muzical cu artistul Daniel Făt.