Ultima actualizare: 14-12-2019

 

 

    

Evenimentele lunii

Lansare de carte

small_anotimpul.jpg Editura Ecou Transilvan și Biblioteca Județeană „Octavian Goga" v-a invitat miercuri, 4 decembrie 2019, ora 17 la lansarea cărții Bucuria anotimpurilor, autoare Claudia Goga.

 

 

 

Vizionare de film în cadrul KineDok 2019

small_ouale_lui_tarzan_04_12_2019.jpg Ouăle lui Tarzan/Tarzan's Testicles (Alexandru Solomon, România, Franța, 2017, 107 min).

Miercuri, 4 decembrie, de la ora 19.00, la Secția de artă, v-am invitat la o nouă proiecție KineDok.

Un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor. Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.  Filmul a fost nominalizat la Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary (2017) și la Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun documentar (2018).

Trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=6d1plm22opI

 

Programul complet KineDok 2019

 

 

Limite și disciplină

small_afis12112019.jpg A fi părinte e un lucru minunat, dar deloc ușor. Dorim să venim în sprijinul vostru, invitându-vă să participați la Grupul de Suport pentru Părinți. Grupul este facilitat de Brîndușa Milășan, mămică a doi copii și trainer de parenting certificat de Aware Parenting Institute și Hand in Hand Parenting.

La întâlnirea de marți, 12 noiembrie 2019, de la ora 18:00 la 20:00, am discutat despre limite și disciplină.

Prezentarea are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting  (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

Fotbal Infinit/Infinite Footbal

(Corneliu Porumboiu, România, 70', selecția oficială Berlinale 2018)

Vizionare de film în cadrul KineDok 2019

Joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, la Secția de artă, vă invităm la o nouă proiecție KineDok.

small_afis_fotbal_infinit_07_11_2019.jpg Un funcționar de la Primăria Vasluiului visează. După o serie de accidente nefericite, el încearcă să găsească o lume mai bună, mai ordonată, mai puțin violentă - prin fotbal, sau, mai bine zis, prin inventarea unui nou joc, un sport pe cât de elaborat și rațional, pe atât de improbabil. Și comic și trist și înduioșător, acest documentar minimalist ne ține captivi în lumea micului funcționar care încearcă cum poate să-și depășească propriile limite. Regizorul Corneliu Porumboiu recidivează în documentar și, după Al Doilea Joc, revine la fotbal. Dar dacă primul documentar al lui era despre relația noastră cu trecutul, acesta este despre potențialitatea viitorului, despre ce lăsăm lumii în urma noastră.

Programul complet KineDok 2019

Prezentare de carte și expoziție de ilustrații

small_lemnuci_afis_1_12_7112019.jpgJoi, 7 noiembrie 2019, de la ora 18.00, vă invităm la prezentarea romanului fantasy „Lemnuci" și la o expoziție inedită de ilustrații. Autoarea A.G.Saga și ilustratorul A.C.Gardean, vă așteaptă la Filiala "Traian Brad", str.Izlazului nr.18, să vă povestească cum, din niște noduri din lemn au luat naștere personajele unui întreg roman cu peste 100 de ilustrații, desenate de mână.

 

Evenimentul este prezentat și pe Facebook.