Ultima actualizare: 24-05-2017

 

 

    

Evenimentele lunii

96 de ani de bibliotecă publică la Cluj

small_afis_15_05_2017.jpg Cu ocazia împlinirii a 96 de ani de bibliotecă publică la Cluj, Biblioteca județeană a organizat activități pentru toate vârstele: întâlniri cu scriitori, ore de lectură, ateliere de creativitate, vizionări de filme etc.

 

Pe tot parcursul săptămânii la sediul central și la filialele de cartier s-au oferit înscrieri gratuite la bibliotecă și cărți în dar celor care ne-au vizitat.

Programul complet al activităților poate fi consultat aici .

Biblioteca Vie „Trăind în acelaşi univers", ediţia a III-a

small_afis_snv_2017.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluja organizat evenimentul de combatere a discriminării etnice, centrat pe Biblioteca Vie „Trăind în acelaşi univers", ediţia a III-a, care a avut loc în data de 17 mai 2017, începând cu ora 11:00, la Secţia pentru adolescenţi a Sediului Central.

 

Voluntarii programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!" s-au implicat în pregătirea şi derularea mai multor activităţi care au loc în bibliotecă şi în comunitate. Acestea au făcut parte din calendarul sărbătorii naţionale a voluntariatului - Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediţia a XVI-a, concept ProVobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

Comunicat de presă  

Importanța cititului în dezvoltarea bebelușilor

small_foto_atelier_bebelusi.jpg Vineri, 19 mai 2017, orele 10-12, biblioteca județeană în colaborare cu Citim Împreună România au invitat persoanele care lucrează cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani la atelierul "Importanța cititului în dezvoltarea bebelușilor". Participarea a fost gratuită, pe bază de înscriere.

 

Locația: Calea Dorobanților nr. 104, etaj 4, centru.

 

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

 

small_afis_cenaclu.jpg.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 16 mai 2017, de la ora 17.00. 


Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 18 mai 2017 , de la ora 16.00

 

Disciplină fără ţipete 

small_afis_disciplina_fara_tipete_mai.jpg Dacă vă e greu să puneţi limite ferme şi blânde copiilor, dacă sunteţi tentaţi să recurgeţi la pedepse, recompense şi ameninţări, sau vă treziţi punând limitele ţipând, v-am asteptat în 18 mai, de la ora 18:00 la 20:00 la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, la prezentarea Disciplină fără ţipete, pentru a descoperi o altă alternativă.

 

Prezentarea a fost susţinută de Brîndusa Milăşan şi a avut la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria ataşamentului.

Concursuri cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei

small_afis_ziua_europei.jpg Cea de-a XV-a ediţie a concursurilor cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei, ediţie ce stă sub semnul aniversării a 60 de ani de la Tratatul de la Roma.

 

Concursurile s-au adresat elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Cluj şi s-a desfăşurat pe 3 categorii de vârstă, după cum urmează: 10 mai 2017, ora 11.00: concurs de desen pentru elevi din clasele I-IV, desen ce a fost realizat pe loc, pe baza unui mesaj referitor la probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană pus la dispoziţie în momentul concursului; 11 mai 2017, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele V-VIII, constând în realizarea pe loc a unui eseu referitor la probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană, pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului; 12 mai 2017, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele IX-XII, constând în realizarea pe loc a unui eseu pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului. Toate concursurile au fost pe echipe, fiecare instituţie de învăţământ având posibilitatea să participe cu câte un echipaj format din trei elevi pentru fiecare categorie de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII).

 

Înscrierile s-au făcut în perioada 12 aprilie-8 mai 2017.

Regulamentul concursului

Festivalul Internaţional Lucian Blaga, ediţia a 27-a

small_afis_festival_blaga_27_mc.jpg Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România şi Societatea Culturală Lucian Blaga Cluj, în parteneriat tradiţional cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, a organizat cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional Lucian Blaga în zilele de 11 şi 12 mai 2017.

Program

 

 

 

Sănătatea reproducerii-sexualitatea

Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în parteneriat cu Centrul de resurse pentru adolescenţi, a organizat vineri, 12 mai 2017, ora 12.00, activitatea Sănătatea reproducerii-sexualitatea.


Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului educativ, Adolescenţa, o perioadă dificilă. Au participat elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic Napoca.

Săptămâna Națională a Bibliotecilor

small_Afis 21_04_2017.jpg.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj în colaborare cu ANBPR, Filiala Cluj, a organizat sub egida Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor, ediţia a XIII-a (24-28 aprilie 2017) o serie de activități culturale.

Programul s-a derulat atât la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj cât şi în biblioteci municipale şi comunale din judeţ. 

Comunicat de presă

Programul activităților la Biblioteca Județeană  „Octavian Goga" Cluj.

Expoziție de fotografie

small_AFIS Ardeleni.jpg.jpg Asociația ArtImage Cluj-Napoca a invitat publicul clujean la un eveniment deosebit, fotografie și film, în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj, joi 20 aprilie 2017 începând cu ora 18,00. 

Ziua Europeană de Conştientizare pentru Drepturi Egale ale Persoanelor cu Deficienţe

small_afis_ziua_drepturi_egale_deficiente.jpg Cu ocazia Zilei Europene de Conştientizare pentru Drepturi Egale ale Persoanelor cu Deficienţe, sărbătorită în 5 mai, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a organizat următoarele activităţi:

 

  • 4 mai 2017, ora 12.00: Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est; au participat elevi de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz;
  • 5 mai 2017, ora 9.00: Filiala Zorilor, str. Observatorului, nr. 1; au participat elevi de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere.

 

Au fost invitate doamnele CORINA TIRICĂ, psiholog, şi EMILIA VERNEŞ, asistent social, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. 

 

Literatura și valorile

small_afis_simpozion_2017_mic_facebook.jpg Simpozion de didactica limbii și literaturii române cu participare internațională, ediţia a XVII-a, 5-7 mai 2017, organizat de Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Română "Ioana Em. Petrescu" (ANPRO), găzduit de Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj.

Program 

 

Atelierul de quilling

small_afis quilling lunar.jpg Copiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 2 mai 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.

 

În paşi de dans

small_afis_dans.jpg Cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului, sărbătorită în 29 aprilie, Secţia pentru copii a bibliotecii judeţene a organizat miercuri, 3 mai 2017, de la ora 14.30, activitatea „În paşi de dans". Invitată Trupa de dans „Viola", sub îndrumarea doamnei profesor Nagy Gyongyi Maria.

 

Au participat elevi de la Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai", din clasa pregătitoare C, însoţiţi de doamna învăţătoare Matiş Valeria, şi din clasa I C, însoţiţi de doamna  învăţătoare Abrudean Monica. 

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin jocsmall_afis Ghidusel.png

Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 3 mai 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

 

small_afis_cenaclu.jpg.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 25 aprilie 2017, de la ora 17.00. 

 

 

Cerc de origami

small_afis origami 2.JPG.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 27 aprilie 2017 , de la ora 16.00.  

 

 

Program de vacanță

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 18-28 aprilie 2017 diverse activități pentru copii, atât la sediul central cât și la filialele de cartier, după următorul Program.

 

Club de filosofie pentru copii

small_afis Club de filosofie.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai", Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Marţi, 25 aprilie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Clubul a fost susţinut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză.

Miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr.18 şi a fost coordonată de doamnele asist. univ. dr. Iulia Grad şi drd. Ariana Guga.

 

Pas în doi

small_afis_olga_si_dorin.jpgO prezență inedită pe simezele Foaierului Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj: Expoziția de debut fotografic PAS IN DOI, autori Olga și Dorin Frațilă, membrii ai Asociației ArtImage Cluj-Napoca. Autorii prezintă 40 de lucrări fotografice de mari dimensiuni, miercuri, 12 aprilie 2017 la ora 18,00, la sediul bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104.

Expediţia Clujeană Manaslu 2017

 

small_17504698_1630963850247942_1806421634932696886_o.jpg.jpg În data de 6 aprilie 2017, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” a avut loc prezentarea Expediţia Clujeană Manaslu 2017 – Performanţă pentru Cluj - prima expediţie montană clujeană ce atinge un vârf de peste 8000 m, realizată de alpinistul clujean Vasile Cipcigan. Au fost prezenţi elevi din clasele a V-a B, a X-a A şi a XI-a A de la Liceul Teoretic Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

 

Activitatea a avut loc de la ora 13:30 la Sediul central al bibliotecii, Sala Media, etaj VII vest.

 

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

small_afis bjc - ziua internationala a cartii pt copii.jpg Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărţii pentru Copii sărbătorită anual în data de 2 aprilie, data nașterii scriitorului danez Hans Cristian Andersen, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 3-7 aprilie 2017 mai multe activități de promovare a lecturii în rândul copiilor, după următorul Program

 

 

Arta la îndemâna copiilor

small_Afis atelier de creativitate.jpg.jpg Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani, îndemânatici, creativi și dornici de a crea obiecte decorative din diverse materiale sunt invitați luni, 3 aprilie 2017, ora 16.00, la Filiala Zorilor a Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj unde se va desfășura o nouă întâlnire în cadrul atelierului de creativitate Arta la îndemâna copiilor

 

Emoţii explozive la copii şi părinţi

 

small_17630162_1627861190558208_7460372442605664521_n.jpg.jpg Alătură-te Brînduşei Milăşan, instructor Hand in Hand Parenting, pentru a discuta despre o nouă perspectivă asupra comportamentelor dificile ale copiilor şi reacţiilor explozive ale părinţilor. Vei descoperi instrumente puternice pe care le poţi folosi pentru a transforma comportamentele nedorite în cooperare, pentru a găsi modalităţi de a-ţi păstra calmul în timpul furtunii şi a aduce mai multă bucurie, armonie şi conectare în famila ta.  

În 11 aprilie, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a avut loc prezentarea Emoţii explozive la copii şi părinţi ce are la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria ataşamentului, care te ajută să întăreşti relaţia cu copilul tău. Formator: Brînduşa Milăşan (instructor Hand in Hand Parenting, instructor Aware Parenting, trainer acreditat de catre Autoritatea Naţională pentru Calificări).

Această prezentare a fost gratuită.

 

Concursul de creaţie literară "Micii creatori"

small_Afis Micii creatori 2017.jpg.jpg Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat cea de-a XIV-a ediţie a Concursului de creaţie literară, poezie şi proză, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii, (2 aprilie).

 

Regulamentul concursului este disponibil aici .

 

Copiii vestesc primăvara

small_Afis_expo_2017_biblio_a4.jpg.jpg Filiala Zorilor a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj a găzduit în perioada 3-6 aprilie 2017 lucrările participante la Concursul Regional de Compoziții Plastice și Decorative „Copiii vestesc primăvara" organizat de Școala Gimnazială Specială-Centru de Resurse și Documentare privind Educația Integrată/Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul proiectului regional „Micii Artiști", ediția a VIII-a. Coordonator, prof. Simona Prisneac.

Vernisajul a avut loc în data de 04.04.2017, ora 11.00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.

 

O bucurie pentru bunici!

 

În pragul sărbătorilor pascale, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" şi Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret" au oferit membrilor Centrului de Zi pentru Vârstnici nr. 1 (Str. St.O Iosif 1-3) un moment de relaxare şi răsfăţ.

Cu sprijinul elevilor liceului, în data de 3 aprilie 2017, de la ora 11, la sediul Centrului s-a desfăşurat atelierul „Oferim bucurie bunicilor!", o sesiune de înfrumuseţare (tuns, coafat, manichiură).  

 

Atelierul de quilling

small_afis quilling lunar.jpg Marţi, 4 aprilie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis Ghidusel.png Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 5 aprilie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!

 

 

Hai pe net!, ediţia 2017

Biblioteca Judeţeană Octavian Goga" a participat şi în acest an la campania Hai pe net!, campanie de incluziune digitală organizată de Fundaţia EOS Romania.

În cadrul acesteia, a organizat activităţi de deprindere a tehnologiilor axate în două direcţii prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau o tabletă, internetul şi facebook-ul, iar în al doilea rând, pe realizarea poveştilor digitale, promovând aspectele utile, nu nocive ale tehnologiei.

Activităţile s-au desfăşurat cu implicarea voluntarilor, au fost gratuite şi au avut loc la Sediul central al bibliotecii şi la Filiala „Traian Brad". Orarul complet al campaniei îl găsiţi aici .

Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania

small_Afis poluare.jpg.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" v-a invitat să participaţi la prezentarea Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania, susţinut de dr. Lakatos Artúr.
Evenimentul a avut loc luni, 10 aprilie, de la ora 18.00 la Secţia Colecţii Speciale.


Activitatea s-a desfăşurat în limba maghiară.

Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 30 martie 2017 , de la ora 16.00.  

 

Cluj-Napoca - Ipostaze necunoscute

small_afis cluj_ipostaze.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" derulează, împreună cu Asociaţia Culturală Ciorchin, proiectul "Cluj-Napoca - Ipostaze necunoscute", un set de prezentări vizuale tematice ale diferitelor faţete, mai puţin cunoscute, ale multiculturalismului municipiului Cluj-Napoca.

Prima activitate din cadrul proiectului, o proiecţie de imagini cu tema "Cluj-Napoca - Bird`s eye view" a avut loc în 30 martie 2017, de la ora 18:00, la Secţia de Artă, Calea Dorobanţilor nr. 104.
 

Întâlnire cu literatura francofonă: Panait Istrati

small_Panait Istrati.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Colţul Francofon (Calea Dorobanţilor 104, etajul 2 vest) a avut loc lectura publică cu tema "Întâlnire cu literatura francofonă: Panait Istrati".

 

Lectura publică a fost susţinută în limba franceză de profesoara şi traducătoarea Liliana Şomfălean în data de 28 martie 2017, începând cu ora 13.00. Au participat elevi şi profesori de la Colegiul Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr".

 

Club de filosofie pentru copii

small_afis Club de filosofie.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai", Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Marţi, 28 martie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Clubul a fost susţinut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză.

Miercuri, 29 martie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr. 18 şi va fi coordonată de doamnele asist. univ. dr. Iulia Grad şi drd. Ariana Guga.

Participarea a fost gratuită.

 

Expoziţie de fotografie

small_Afis site.jpg Expoziţia de fotografie Afganistan, din spatele frontului aduce în planul debuturilor fotografice ArtImage un autor nou, Florin Gabriel Fer, absolvent al Şcolii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca.

Vernisajul a avut loc luni, 6 martie 2017 la ora 19.00 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

Ziua Mondială a Teatrului

small_afis_teatru_23_03_2017.jpg Luni, 27 martie, de la ora 14.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, a avut loc spectacolul Duel în critica de jos - Colaj de fabule, prezentat de elevii clasei a IX-a B de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia" din Cluj-Napoca, secţia Arta Actorului.

Profesor coordonator: Laura Corpodean.

Spectacolul s-a desfăşurat în foaierul sediului central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga".

Evenimentul Transcribathon în Romania  

small_17202734_1603569792987348_6797424948496193371_n.jpg

Europeana Transcribe 1914-1918 vă oferă oportunitatea unică de a învăța arta transcrierii și de a vă adânci în lectura unor scrieri inedite despre Primul Război Mondial. Transcribathon Romania 2017 va avea loc de marți, 21 martie, până vineri, 24 martie 2017, în patru orașe. În acest interval de timp, persoanele interesate sunt invitate să concureze în echipe transcriind online manuscrise. Competiția va fi jurizată și se vor acorda premii. Implicați-vă într-unul dintre aceste evenimente!

Alăturați-vă voluntarilor din întreaga Europă în transcrierea, păstrarea și îmbunătățirea accesului la documentele istorice din Europeana 1914-1918 pe www.transcribathon.eu     

 La Cluj-Napoca evenimentul se va desfășura în zilele de 23 martie și 24 martie, în intervalul orar 11-19, la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj, sediul central, Calea Dorobanților nr. 104.

Înscrierea echipelor în competiția de la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj s-a făcut la adresa de email proiect@bjc.ro.

Bullying-ul în şcoală

Luni, 27 martie 2017, ora 12.00, în cadrul parteneriatului cu Centrul de Resurse pentru Adolescenţi Cluj, la Filiala "Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, a avut loc activitatea Bullying-ul în şcoală.


Au participat elevii clasei a IX-a B de la Liceul Greco-Catolic "Inochentie Micu" alături de specialişti în domeniu.

 

Atelier de creativitate

 

small_Bucurie prin arta_22_03_2017.jpg Joi, 23 martie 2017, de la ora 17:15, a avut loc atelierul Bucurie prin artă, exerciţii de terapie prin artă, unde s-au confecţionat obiecte din materiale reciclabile. Activitatea, la care au participat voluntari ai Asociaţiei „Life Education for All", s-a desfăşurat la Secţia Împrumut Adulţi şi Artă, Sediul Central, etajul III. 

 

Apa este viaţa!

small_Ziua apei_22_03_2017.jpg Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, miercuri, 22 martie 2017, de la ora 14.30, la Secţia pentru copii din sediul central al bibliotecii a avut loc activitatea „Apa este viaţa!", organizată în colaborare cu Compania de Apă Someş.

Au participat elevii clasei I B, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai", însoţiţi de doamna învăţătoare Monica Melania Abrudean.

Cenaclul literar „Traian Brad"

small_afis_cenaclu_2003.jpg Marți, 21 martie 2017, de la ora 17.00, la Secția pentru copii va avea loc o nouă întâlnire a Cenaclului literar „Traian Brad".  În cadrul întâlnirii va avea loc festivitatea de premiere a Concursului on-line de poezie, ediția a VIII-a.

Vă așteptăm cu drag!

Listă premiați Concursul on-line de poezie  

Personalităţi clujene la bibliotecă

small_Afis_20_03_2017.jpg.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" v-a invitat să participaţi la programul Personalităţi clujene la bibliotecă, care l-a avut ca invitat pe domnul Marcel Mureşeanu, poet şi prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Cluj. Activitatea s-a desfăşurat în data de 21 martie 2017, începând cu ora 13:00, Sala Colecţii Speciale. 

Festivalul Traista cu poveşti poposeşte la Filiala "Traian Brad"! 

small_Traista cu povesti afis.jpg Cu ocazia Zilei Mondiale a Poveştilor, luni 20 martie 2017, ora 15.00, Filiala "Traian Brad" v-a invitat la vizionări de diafilme, un atelier cu tema "Ce poveşti mai citesc copiii  azi" şi de la ora 18.00, la o tombolă cu cărţi şi face painting. Evenimentul coincide cu World Storytelling Day şi este organizat în parteneriat cu Asociaţia Firul Ariadnei, Fundaţia Părinţi din România şi A Multicultural Approach.

Sunt invitaţi toţi iubitorii de poveşti: copii, educatori, învăţători, părinţi şi bunici.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de bibliotecă!

Program

Lansare de carte

small_lansare_carte__on_the_road_of_love.jpg Vineri, 17 martie 2017, de la ora 14.30, la Secţia pentru copii din sediul central al bibliotecii a avut loc lansarea cărţii „On the Road of Love", de Andreea Raţiu, Blink Print Media, Cluj-Napoca, 2016.

 

Alături de tânăra scriitoare au fost doamnele profesoare Daniela Barb şi Maria Rodean, de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu" Câmpia Turzii şi elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala „Ion Agârbiceanu".
 

 


Seminar dedicat protecţiei proprietăţii industriale

small_afis_seminar_osim_21_03_2017.jpg

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" a organizat împreună cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, un seminar dedicat protecţiei proprietăţii industriale. Lectorii OSIM Mariana Muscalu şi Elisabeta Berceanu au susţinut prezentări ale titlurilor de proprietate industrială cu tematica Inovarea - Pentru o viaţă mai bună.


Seminarul a avut loc în 21 martie 2017, de la ora 12:30, în Sala Media a sediului central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104.

small_OSIM_17_03_2017(1).jpg small_OSIM_17_03_2017(2).jpg

Prezentare a oportunităţilor de studii universitare în SUA

small_16997837_1591704407507220_5592998287407461428_n.jpg Comisia Fulbright Româno-Americană, în parteneriat cu American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", a susţinut luni, 20 martie 2017, între orele 14.00-15.00, o prezentare a oportunităţilor de studii universitare în Statele Unite ale Americii.

 

Participarea la prezentare a fost gratuită şi a oferit posibilitatea de a afla informaţii despre criteriile de selecţie utilizate de universităţile americane, procesul de admitere, posibilităţile de finanţare. Prezentarea a avut loc la American Corner (sediul central al Bibliotecii Judeţene  „Octavian Goga", Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor 104, etajul 5 vest).

 

Concursul on-line de poezie

small_afis poezie_14_02_2017.jpgSecţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj v-a invitat să participaţi la cea de-a VIII-a ediţie a Concursului on-line de poezie, organizat anual, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în 21 martie.


Perioada de înscriere a fost 13 februarie - 13 martie 2017.


Regulamentul concursului este disponibil aici.


Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca a organizat o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii au primit noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

La Sediul central, Sala Biblionet în perioada 6 martie - 11 martie 2017 întâlnirile au avut loc două serii de la ora 9.30 - 11.30 şi de la ora 12.00-14.00.

 

Ateliere de quilling

Secţia pentru copii și adolescenţi din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 7 martie 2017, două ateliere de quilling:
De la ora 14.30, un atelier pentru tineri s-a desfășurat la Secția pentru adolescenți, etajul IV, centru;
De la ora 16.00, un atelier pentru copiii cu vârsta între 10 și14 ani, s-a desfășurat la Secția pentru copii, parter, est.

Arta la îndemâna copiilor

small_Afis atelier de creativitate.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, Filiala Zorilor ia aşteptat pe toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 14 ani, îndemânatici, creativi şi dornici de a realiza mici obiecte din diferite materiale la atelierul de creativitate ce s-a desfăşurat luni, 6 martie 2017, ora 16.00.

 

Ion Creangă, cel mai mare povestitor român: 180 de ani de la naştere

small_afis Creanga-1.jpg Secţia pentru copii de la sediul central al bibliotecii judeţene a sărbătorit miercuri, 1 martie 2017, de la ora 14.30, cei 180 de ani de la naşterea celui mai mare povestitor român împreună cu elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai", printr-o activitate de evocare a vieţii şi a poveştilor sale.

Gioacchino Antonio Rossini - Un maestru al operei bufe 

small_Afis Rossini_27_02_2017.jpg Miercuri, 1 martie 2017, de la ora 14.00, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima" Cluj-Napoca a organizat evenimentul „Gioacchino Antonio Rossini - Un maestru al operei bufe", dedicat memoriei marelui compozitor italian.

Programul:

  • O prezentare susţinută de Diana Baciu, bibliotecar, cu tema 225 de ani de la naşterea compozitorului italian;
  • Fragmente din actul I al operei Bărbierul din Sevilla, interpretate de George Godja, Ioan Mocian şi Victoria Cormoş, studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima";

A acompaniat la pian conf. dr. Codruţa Ghenceanu
Regia conf. dr. Anca Mihuţ

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis Ghidusel.png Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 1 martie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel