Ultima actualizare: 22-03-2019

 

 

    

Evenimentele lunii

Cum ajutăm copilașii să doarmă mai bine

Marți, 19 martie, de la ora 18:00 au avut loc discuții despre cum ajutăm copilașii să doarmă mai bine. Dacă serile s-au transformat în partea cea mai neplăcută a zilei, când copilul face un tantrum sau are chef de joacă nebună chiar înainte de culcare, dacă îi ia o veșnicie să adoarmă, sau dacă se trezește frecvent sau plângând noaptea, această prezentare vă va ajuta să înţelegeți ce cauzează aceste probleme pentru copilul vostru, ce puteți face și cum să îl ajutaţi, astfel încât somnul să redevină ceva plăcut și odihnitor pentru întreaga familie.


Prezentarea a fost susținută de Brîndușa Milășan și a avut la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting  http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm

 

Prezentarea va avut loc la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", Calea Dorobanților nr. 104, Secția de Artă, tronson est, etajul 5.

 

Seniorii şi calculatorul

small_afis_varstnici_2019.jpg Filiala "Traian Brad", str. Izlazului nr. 18, organizează în perioada 11 - 15 martie 2019, o  serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice.

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic, timp de o săptămână, în intervalul 10.00 - 12.00. 

Expoziție inedită la Cluj-Napoca

small_afis_expozitie_1032019.jpg Vineri, 1 martie 2019 ora 13.00, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a avut loc vernisajul expoziției itinerante Poloneze și românce care au schimbat lumea, organizată de Institutul Cultural Polonez din București și găzduită de biblioteca noastră.

Expoziția poate fi vizionată până în data de 15 martie 2019.

 

Biblio Lounge Party de 8 martie

small_afis_blounge_8_martie_final.jpg Doamnelor și domnișoarelor ...dar și domnilor,

Dacă vă plac petrecerile în aer liber, 8 MARTIE e ocazia perfectă să ne întâlnim din nou la BibliotecaJudeteanaCluj#BiblioLounge (terasa sediului central al bibliotecii amplasată la etajul I al clădirii).

Veniți și sărbătoriți cu noi FEMEIA, IUBIREA sau pur și simplu PRIMĂVARA!!!

Avem muzică bună, proiecții video, ceai fierbinte și cafea, așa că vă așteptăm să veniți cu prietenii la o "poveste" și, de ce nu, la un DANS!!

 

Campanie de donație de carte nouă

small_afis_donatie_carte_14_02_2019.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj s-a alăturat proiectului Donează o carte pentru promovarea limbii române în diaspora, prin organizarea unei campanii de donație de carte nouă pentru copiii români născuți în diaspora Italiei.

Donațiile au fost depuse la Sediul Central al bibliotecii (Calea Dorobanților nr. 104) în perioada 15 februarie - 1 martie 2019.

Au fost acceptate doar cărți de povești, literatură română pentru copii și adolescenți, literatură universală în limba română și literatură religioasă.

 

Spectacolul „Fetele și Dragobetele"

small_fetele_si_dragobetele_28_02_2019.jpg Joi, 28 februarie, de la ora 12.30, am găzduit spectacolul Fetele și Dragobetele, oferit de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță", secția canto tradițional, coordonați de prof. dr. Florina Matei. Acompaniament: grupul instrumental SAMUS, coord. Ștefan Ioanovici.

Activitatea a avut loc în foaierul sediului central al bibliotecii în cadrul proiectului cultural-educativ „Tradiții și obiceiuri din Transilvania".
 

Cerc de origami

small_afis_origami_2019.JPG Joi, 28 februarie 2019, la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor pasionaţi de tehnica origami.

 


 

 

 

Conferința Internațională Masă critică pentru o educație de calitate, ediția a VII-a

small_afis1m_2019.jpg Sâmbătă, 23 februarie 2019, începând cu ora 9.00 la sediul central al Bibliotecii Județene "Octavian Goga" s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Conferinței Internaționale "Masă critică pentru o educație de calitate. Facilitatorul de literație în familie pentru o societate literată". Evenimentul a fost unul de multiplicare în cadrul proiectului european "Family Literacy Works!" - Literația pentru familie funcționează!, proiect transnațional care se derulează în cinci țări: România, Portugalia, Bulgaria, Macedonia și Slovenia. 

Programul conferinței