Company Logo

Calendar evenimente

Nu sunt evenimente curente.

Form de conectare

Traducere

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Utilizatori on-line

Avem 14 vizitatori și niciun membru online

Vizitatori

178644
AziAzi148
IeriIeri174
Saptamana curentaSaptamana curenta148
Luna curentaLuna curenta2840
TotalTotal1786448

Acasă

ShoeBox 2019

 

 Biblioteca Județeană „Octavian Goga" susține și în acest an proiectul ShoeBox, ajuns la a XII-a editie. Sunt invitați să participe toți cei care doresc să facă o bucurie copiilor săraci în preajma sărbătorilor de Crăciun. 

Vă rugăm să aveți în vedere următoarele: 

  • se primesc doar cutii ce conțin lucruri noi.

  • se învelesc separat în hârtie de ambalat cutia și capacul ei.

  • nu se primesc alimente perisabile (portocale, iaurt etc.) sau care s-ar putea deteriora/ desface în timpul manipulării (compot de casă în borcan de sticlă etc).

  • pentru a evita aglomerația, vă așteptăm pe întreaga perioadă a campaniei, nu numai în ultimele zile.

  • nu se vor primi zeci de cutii deodată, decât dacă îndeplinesc toate cerințele impuse de organizatori și cel care le depune așteaptă preluarea și verificarea tuturor. 

Pentru mai multe detalii, vizitați: http://www.shoebox.ro/ .
Vă așteptăm la centrul de colectare din cadrul bibliotecii: Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj 4, centru, în perioada 2-13 decembrie 2019, între orele 12:00-20:00.

 

 

 

Cerc de desen pentru copii și adolescenți

desenBiblioteca Județeană demarează Cercul de desen pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani. Acesta va avea loc de două ori pe lună, începând cu data de 21 noiembrie, ora 17.00, în Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104. Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă. 

Înscrieri și informații suplimentare: 0756080691, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

Nocturna Bibliotecilor 2019

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” vă așteaptă să participați la cea de-a X-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, eveniment organizat de către ANBPR sub sloganul ”Universul bibliotecilor / Cititori pentru viitor”. Din programul destinat adolescenților (etaj IV, pe centru) fac parte: Quizz, Concurs de mimă literară, Vânătoare de comori. Vă așteptăm!

Program complet

Bibliovacanța pentru adolescenți

BiblioVacanta

Secția pentru adolescenți organizează, pe perioada vacanței de vară, diverse activități: ateliere de creativitate, crearea poveștilor animate, concurs de cultură generală, vizionări etc.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Vă așteptăm!

     

BJCSocialLab: dialoguri cu liceeni și studenți

 

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”,  în colaborare cu Fundația”Alma Mater Napocensis” a Universității ”Babeș-Bolyai” și  Asociația ”Pro Democrația”, demarează proiectul de discuți pentru tineri și adolescenți MindLab prin această întâlnire pilot, sub titlul ”Tabla socială de șah a liceenilor clujeni”.

Workshopul va avea ca punct de pornire cartea ”Socializarea politică la copii și adolescenți” scrisă de Dan Octavian Rusu. Moderatori: prof. univ. dr. Dacian Dragos - președinte al Fundației ”Alma Mater Napocensis”, lector univ. dr. Dan Octavian Rusu - psiholog principal, Iulia Georgescu - director de dezvoltare al Asociației Pro Democrația.

Prima întâlnire va avea loc în data 13 mai 2018, ora 13:00, la Secția pentru adolescenți, Calea DOrobanților nr. 104, etaj IV și va sărbători Ziua Națională a Adolescentului.

Liceenii și studenții care doresc să participe sunt rugați să se înscrie la numărul de telefon: 0756080691 sau la adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Teatru forum ”Ne pasă”

Cu ocazia ”Săptămânii Europene a Tineretului” Secția pentru adolescenți a Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” invită adolescenții și tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 - 30 de ani la piesa de Teatru forum ”Ne pasă!”

Aceasta se va desfășura la Sediul Central al bibliotecii, pe Calea Dorobanților, nr. 104, etaj 4.

Intrarea este gratuită. Vă așteptăm! 

Teatru forum ”Bullying in schools”

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, cu implicarea voluntarilor programului ”Implică-te și dăruiește. Fii voluntar!”, pune în scenă piesa de Teatru forum „Bullying in schools”.

Evenimentul are loc ca urmare a colaborării dintre Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” și Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca, în cadrul proiectului ”Enriching lives, opening minds”.

Reprezentația se va desfășura luni, 6 mai 2019, ora 16.00, la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV.

A șasea ediție a Concursului ”Bătălia Cărților”

Biblioteca Judeţeană ”Octavian Goga” desfăşoară cea de-a VI-a ediţie a Concursului Naţional de lectură Bătălia Cărţilor

Pentru secțiunea în limba română a grupei de vârstă 14 - 18 ani, vă invităm să vă înscrieți la Secția pentru adolescenți a Sediului central și la filialele Bibliotecii Județene.

Perioada de lectură: aprilie-septembrie 2018.

Puteți consulta lista titlurilor și regulamentul concursului.

Vă așteptăm! 

 

A zecea ediție a Campaniei Hai pe net!

     Parte a campaniei pan-europene de incluziune digitală ALL DIGITAL WEEK 2019, campania se află la cea de-a X-a ediție și reunește anual 100.000 de europeni în evenimente online și offline, evenimente ce abordează transformarea digitală și efectele acesteia. Biblioteca Județeană a aderat și în acest an la această campanie, organizată la nivel național de către Fundația EOS România în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, în perioada 25 - 31 martie 2019. Activitățile care se vor desfășura la secțiile și fialialele bibliotecii sunt disponibile aici.

 

Atelier de quilling

                Adolescenţii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei sunt invitaţi la Atelierul de quilling organizat la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" joi, 7 februarie 2019, de la ora 17.00, la Secţia pentru adolescenţi.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

            Vă aşteptăm cu drag!

 

Campania ShoeBox

 

Biblioteca Județeană este partener în Campania ”ShoeBox” și în anul 2018! Toți cei care doresc să aducă un zâmbet copiilor de sărbători sunt invitați să aducă ”darurile în cutia de pantofi” în perioada 3 – 14 decembrie 2018, între orele 12.00 – 20.00, la Secția pentru adolescenți (etaj 4, centru), Calea Dorobanților nr. 104, Cluj-Napoca.

Vă rugăm să consultați regulamentul campaniei și alte informații pe site-ul oficial: https://www.shoebox.ro/.

Vă așteptăm! 


 Biblioteca fără ziduri – campanie de donaţie de cărţi pentru copii

 

    În cadrul programului de voluntariat Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează campania de donaţie de cărţi pentru copii „Biblioteca fără ziduri", cu scopul de a continua demersul început în anul 2014, şi anume înfiinţarea de mini-biblioteci în centre de sănătate din Cluj-Napoca.

    Punctele de primire a donaţiilor sunt organizate la Sediul Central (Calea Dorobanţilor nr. 104), precum şi la filialele bibliotecii: Filiala Zorilor (str. Observatorului nr. 1), Filiala ”Traian Brad” Mănăștur (str. Izlazului nr. 18), Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138) şi Filiala Kogălniceanu (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7). 

    Vă mulţumim!  

 

Ajutor la teme pentru adolescenţi

 

Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii desfășoară programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele V - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

Lista materiilor şi orarul activităţilor pot suporta ușoare modificări și sunt flexibile, în funcție de programul voluntarilor și al elevilor.

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.  

________________________

Dacă sunteţi în căutare de sugestii de lectură sau de link-uri utile pentru voi,  adolescenţii, sperăm să le găsiţi pe pagina web a adolescenţilor.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj doreşte să vină în întâmpinarea dorinţelor voastre prin crearea acestei noi secţiuni pe pagina web. De asemenea, vă invităm să ne treceţi şi pragul la sediul central sau la filiala din centru (Kogalniceanu) şi la filialele din cartierele Mănăştur şi Zorilor, fie pentru a căuta o carte, un CD sau un film, fie pentru a naviga pe Internet sau fie doar pentru a vă petrece timpul liber în compania altor adolescenţi.

Vă aşteptăm cu drag şi la Secţia pentru adolescenţi, de unde puteţi împrumuta cărţi sau filme, unde puteţi să vă jucaţi pe cele trei console de joc (XBox, Wii şi PS3 cu volan) sau puteţi viziona filme, citi cărţi sau naviga pe Internet. Secţia pentru Adolescenţi este situată la etajul 4 al sediului bibliotecii din Calea Dorobanţilor nr. 104. Ne găsiţi şi la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe facebook.

Aveţi nevoie de o anumită carte pe care nu o găsiţi în colecţiile bibliotecii? Completaţi un formular cu sugestia voastră de achiziţie.

Aveţi vreun comentariu sau vreo idee pentru noi, pentru a îmbunătăţi pagina web a adolescenţilor sau serviciile pe care biblioteca vi le oferă? Scrieţi-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aveţi nevoie de ajutor în a regăsi o informaţie sau aveţi întrebări referitoare la activitatea bibliotecii? Contactaţi-ne la Bibliotecar on-line.

Doriţi să ştiţi ce documente (cărţi, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, etc.) deţine biblioteca în colecţiile sale? Consultaţi Catalogul on-line.

Dacă doriţi să vă exprimaţi opinia despre serviciile bibliotecii, despre pagina adolescenţilor, despre ce aţi dori ca biblioteca să vă ofere, aşteptăm cu interes comentariile, opiniile şi sugestiile voastre.

 

________________________________

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.

Bookmark and Share

Actualizare site

Ultima actualizare:
Data: 28-01-2020

Copyright

Copyright © 2020 Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj | Proiect realizat în urma aplicaţiei depuse în cadrul Programului „Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari” 2011, ediţia a 2-a, organizat de ANBPR şi IREX.Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla 1.7 themes domain transfer Valid XHTML and CSS.