Company Logo

Calendar evenimente

Nu sunt evenimente curente.

Form de conectare

Traducere

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Utilizatori on-line

Avem 7 vizitatori și niciun membru online

Vizitatori

182845
AziAzi31
IeriIeri49
Saptamana curentaSaptamana curenta129
Luna curentaLuna curenta186
TotalTotal1828456

Acasă

 

BiblioVacanța

 

        Secția pentru adolescenți organizează în lunile iulie și august ateliere de creativitate, cercuri de învățare a limbilor străine, atelier de coding. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Activitățile au loc atît online cât și offline. 

Vă așteptăm cu drag! 

 

 

 

 

 

Bătălia cărților – ediția a VII-a 

 

 

 

 

 

Biblioteca județeană lansează cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură 

 

Bătălia Cărților. 

 

 

Concursul cuprinde mai multe secţiuni: copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți.

 

Înscrierea se poate face la toate secţiile şi filialele sau on-line accesând următoarele linkuri:

 

Pentru copii:

 

Formular înscriere

 

Pentru adolescenți:

 

Formular înscriere

 

Perioada de lectură: mai-octombrie 2020

 

Finala concursului: noiembrie 2020

 

Detalii în Regulamentul concursului

 

 

Lista titlurilor 

 

 

 

Săptămâna Națională a Voluntariatului 

 

Începand cu anul 2002, în fiecare an, în a treia săptămână a lunii mai, are loc Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV), eveniment coordonat la nivel național de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat. Anul acesta, din cauza pandemiei, SNV a fost amânată, iar in perioada 11-17 mai sunt sărbătoriți super-eroii. Biblioteca are și ea super-eroii ei, voluntari dedicați, care au ales să dăruiască necondiționat din timpul lor comunității din care fac parte. Cu această ocazie, dorim să-i felicităm și să-i încredințăm de stima și aprecierea noastră.

 

 

Educație financiară pentru liceeni

 

Doriți să folosiți banii în mod eficient? Dacă da, puteți primi câteva sfaturi profesioniste în cadrul atelierelor interactive săptămânale destinate liceenilor. Acestea vor începe în 11 februarie 2020, de la ora 14.30 și vor avea loc la Secția pentru adolescenți a Bibliotecii Județene „Octavia Goga”, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV centru. Rezervați-vă locul până în data de 7 februarie, la numărul de telefon 0756080691 sau la adresa de e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

 

Cerc de desen pentru copii și adolescenți

desen

Biblioteca Județeană demarează Cercul de desen pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani. Acesta va avea loc de două ori pe lună, începând cu data de 21 noiembrie, ora 17.00, în Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104. Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă. 

Înscrieri și informații suplimentare: 0756080691, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Vă așteptăm cu drag!

  

BJCSocialLab: dialoguri cu liceeni și studenți

 

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”,  în colaborare cu Fundația”Alma Mater Napocensis” a Universității ”Babeș-Bolyai” și  Asociația ”Pro Democrația”, demarează proiectul de discuți pentru tineri și adolescenți MindLab prin această întâlnire pilot, sub titlul ”Tabla socială de șah a liceenilor clujeni”.

Workshopul va avea ca punct de pornire cartea ”Socializarea politică la copii și adolescenți” scrisă de Dan Octavian Rusu. Moderatori: prof. univ. dr. Dacian Dragos - președinte al Fundației ”Alma Mater Napocensis”, lector univ. dr. Dan Octavian Rusu - psiholog principal, Iulia Georgescu - director de dezvoltare al Asociației Pro Democrația.

Prima întâlnire va avea loc în data 13 mai 2018, ora 13:00, la Secția pentru adolescenți, Calea DOrobanților nr. 104, etaj IV și va sărbători Ziua Națională a Adolescentului.

Liceenii și studenții care doresc să participe sunt rugați să se înscrie la numărul de telefon: 0756080691 sau la adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Ajutor la teme pentru adolescenţi

Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii desfășoară programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele V - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

Lista materiilor şi orarul activităţilor pot suporta ușoare modificări și sunt flexibile, în funcție de programul voluntarilor și al elevilor.

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.  

________________________

Dacă sunteţi în căutare de sugestii de lectură sau de link-uri utile pentru voi,  adolescenţii, sperăm să le găsiţi pe pagina web a adolescenţilor.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj doreşte să vină în întâmpinarea dorinţelor voastre prin crearea acestei noi secţiuni pe pagina web. De asemenea, vă invităm să ne treceţi şi pragul la sediul central sau la filiala din centru (Kogalniceanu) şi la filialele din cartierele Mănăştur, Zorilor și Grigorescu, fie pentru a căuta o carte, un CD sau un film, fie pentru a naviga pe Internet sau fie doar pentru a vă petrece timpul liber în compania altor adolescenţi.

Vă aşteptăm cu drag şi la Secţia pentru adolescenţi, de unde puteţi împrumuta cărţi sau filme, unde puteţi să vă jucaţi pe cele trei console de joc (XBox, Wii şi PS3 cu volan) sau puteţi viziona filme, citi cărţi sau naviga pe Internet. Secţia pentru Adolescenţi este situată la etajul 4 al sediului bibliotecii din Calea Dorobanţilor nr. 104. Ne găsiţi şi la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe facebook.

Aveţi nevoie de o anumită carte pe care nu o găsiţi în colecţiile bibliotecii? Completaţi un formular cu sugestia voastră de achiziţie.

Aveţi vreun comentariu sau vreo idee pentru noi, pentru a îmbunătăţi pagina web a adolescenţilor sau serviciile pe care biblioteca vi le oferă? Scrieţi-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aveţi nevoie de ajutor în a regăsi o informaţie sau aveţi întrebări referitoare la activitatea bibliotecii? Contactaţi-ne la Bibliotecar on-line.

Doriţi să ştiţi ce documente (cărţi, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, etc.) deţine biblioteca în colecţiile sale? Consultaţi Catalogul on-line.

Dacă doriţi să vă exprimaţi opinia despre serviciile bibliotecii, despre pagina adolescenţilor, despre ce aţi dori ca biblioteca să vă ofere, aşteptăm cu interes comentariile, opiniile şi sugestiile voastre.

 

________________________________

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.

Bookmark and Share

Actualizare site

Ultima actualizare:
Data: 14-07-2020

Copyright

Copyright © 2020 Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj | Proiect realizat în urma aplicaţiei depuse în cadrul Programului „Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari” 2011, ediţia a 2-a, organizat de ANBPR şi IREX.Powered by Joomla!®. Designed by: free joomla 1.7 themes domain transfer Valid XHTML and CSS.