Ultima actualizare: 11-12-2018

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Anunț important!

În conformitate cu prevederile art. 45, aliniatul (1) din Regulamentul Intern al Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj, în data de 17 decembrie 2018 biblioteca va fi deschisă pentru public în intervalul orar 8-16 la sediul central, respectiv 12-16, la filialele de cartier.

Prelungirea termenului pentru documentele împrumutate se poate face on-line prin pagina web a bibliotecii sau prin catalogul on-line .

Restituirea documentelor împrumutate se poate face la stația de autorestituire aflată la Sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104.

Pentru data de 17 decembrie 2018 nu se vor percepe tarife privind împrumutul publicațiilor peste prevederile Regulamentului de împrumut.

Club de filosofie pentru copii

small_afis_clubul_de_filosofie_122018.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai",  invită şi în luna decembrie copiii cu vârste cuprinse între 8-12 ani la Clubul de filosofie.

Activităţile sunt susţinute de doamnele conf. dr. Mihaela Frunză, lect. dr. Iulia Grad, lect. dr. Erzsebet Kerekes şi drd. Liana Precup şi au loc după următorul program:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est: 12 decembrie 2018, ora18:00;
  • Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr. 18: 19 decembrie 2018, ora18:00;
  • Filiala Grigorescu, str. Donath nr. 138: 13 decembrie 2018, ora18:00 - grupa română, 20 decembrie 2018, ora 18.00 - grupa maghiară;
  • Filiala Kogălniceanu, str. Kogălniceanu nr. 7: 11 decembrie 2018, ora15:00 şi 18 decembrie 2018, ora 15.00.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă aşteptăm cu drag!

O nouă vizionare în programul KineDok powered by One World Romania!

small_afis_funne_visand_la_mare.jpg Vă invităm miercuri, 12 decembrie, de la ora 17:00,  la ultima vizionare KineDok din anul 2018!

În Funne: visând la mare (Croația, Italia, 2017, 77'), regizoarea Katia Bernardi surprinde povestea bunicuțelor vesele dintr-un mic sat de munte italian și membre ale clubului Rododendro, aflate pe punctul de a porni în aventura vieții lor: o excursie la mare, locul unde cei mai mulți dintre membrii clubului nu au ajuns nici măcar o dată. Înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, simpatica Iolanda și pragmatica Aminda ne demonstrează că visele nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată sa limiteze visarea. Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și personajele încântătoare accentuează calitatea de „basm" a filmului în care bunicuțele își îndeplinesc visele.

Vizionarea va avea loc la Sala Media, etaj VII, tronson vest.

Va asteptăm cu drag!

 

Expoziția "Evoluția stării civile și a evidenței persoanelor în Ardeal"

small_afis_evidenta_populatiei.jpg

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Cluj și Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat vernisajul expoziției "Evoluția stării civile și a evidenței persoanelor în Ardeal".


Evenimentul a avut loc în data de 10 decembrie 2018, ora 12, 30 în foierul Bibliotecii Județene " Octavian Goga " din Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca.

 

 

Concert Centenar 2018

small_afis_1122018.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit vineri, 7 decembrie 2018, de la ora 19.30, Corala Regală Transilvană.

Dirijor: Dan Dumitrana

Pian: Adelina Sabău

 

 


Întâlnire cu interpreta americanӑ Amanda Colleen Williams

small_afis_amanda.jpg V-am invitat sӑ participaṭi la întâlnirea cu tema „Intellectual Property Rights: An Awarded Songwriter's Perspective", susṭinutӑ în limba englezӑ de cantautoarea americanӑ Amanda Colleen Williams în data de 7 decembrie 2018, de la ora 10.30, la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeṭene „Octavian Goga" (Cluj-Napoca, Calea Dorobanṭilor 104, etajul 5 vest).

Câṣtigӑtoare a opt discuri de platinӑ în calitate de textier ṣi muzician, cantautoare ṣi specialistӑ în  educaṭie, promotoare a conceptului „Songpreneurs" (antreprenoriat în industria muzicalӑ), Amanda Colleen Williams (https://www.amandacolleenwilliams.com/) este o ferventӑ apӑrӑtoare a drepturilor de proprietate intelectualӑ, fiind invitatӑ în calitate de expert sӑ abordeze acest subiect pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Lansare de carte

small_afis_catanie_6_dec_2018.jpg Joi, 6 decembrie 2018, la ora 17.30, în sala parohială a Bisericii „Sf. Treime" din Cluj-Napoca (str. Bisericii Ortodoxe nr. 12) s-a lansat volumul Cântece de cătănie. Antologie de Nicolae Bot, a cărui publicare constituie un prim demers de valorificare a Fondului de arhivă Nicolae Bot din cadrul Colecțiilor speciale ale Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj.


Concert caritabil

small_afis1_03122018.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit miercuri, 5 decembrie de la ora 18, concertul caritabil "Ding, dang, dong" organizat de Clubul Soroptimist Internațional Cluj. Invitată Ioana Mureșan.

Ateliere „Sărbători frumoase"

small_atelier_ornamente_sarbatori_frumoase.jpg În zilele de luni 3, 10 şi 17 decembrie 2018, de la ora 16.00,  vă invităm la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138), la atelierele de confecţionat ornamente din materiale naturale şi reciclabile „Sărbători frumoase".

Informaţii suplimentare la tel. 0770970198 sau e-mail grigorescu@bjc.ro.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă așteptăm!

Campania ShoeBox

small_shoeboxafisa2jpg3page001.jpg Biblioteca Județeană este partener în Campania Shoebox și în anul 2018! Toți cei care doresc să aducă un zâmbet copiilor de sărbători sunt invitați să aducă "darurile în cutia de pantofi" în perioada 3 - 14 decembrie 2018, între orele 12.00 - 20.00, la Secția pentru adolescenți (etaj 4, centru), Calea Dorobanților nr. 104, Cluj-Napoca.

Vă rugăm să consultați regulamentul campaniei și alte informații pe site-ul oficial https://www.shoebox.ro/.

Vă așteptăm!

 Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00

Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138 - miercurea, de la ora 18.00.
 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_film_nov_2018.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.