Ultima actualizare: 25-09-2018

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Zilele Bibliotecilor de Cartier, ediţia a XXII-a

small_afis_zilele_bib_cartier_2018.jpg În perioada 24 - 28 septembrie 2018 biblioteca județeană organizează activități diverse pentru toate vârstele la cea de-a XXII-a ediție a Zilelor Bibliotecilor de Cartier.

La mulți ani filialei din cartierul Mănăștur, Filiala "Traian Brad", la împlinirea a 40 de ani de activitate!

Programul activităților

 

Atragerea cooperării prin joc, râs şi conectare


small_atragerea_cooperarii_01_10_2018.jpg Vă invităm luni, 1 octombrie 2018, ora 18:00, să discutăm despre cum rezolvăm problemele de comportament ale copiilor prin joc, râs şi conectare. Veți descoperi ce e Attachment Play şi cum funcționează, veți vedea cum să vă conectați prin joc cu copilul vostru, cum îl puteți inspira să coopereze, veți descoperi cum să rezolvați probleme și situații dificile prin joc, veți înțelege mecanismul de vindecare emoțională și beneficiile acestui proces, veți afla ce tipuri de jocuri să folosiți în anumite situații (când copilul nu cooperează, nu vrea să se spele pe dinți, să se îmbrace, când vorbește "urât", când devine agresiv etc). 


Prezentarea este susținută de Brîndușa Milășan și are la bază Atragerea cooperării prin joc, râs și conectare abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

 

Această prezentare este gratuită și deschisă publicului, dar spațiul este limitat. Vă rog să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici.

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_29_03_2018.jpg

Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

Următoarea activitate a Clubului, la care se vor realiza manual diverse obiecte, va avea loc în data de 11 octombrie, ora 18, la Secția de Artă a bibliotecii (etajul 5).

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434, la Secția Împrumut pentru Adulți sau online prin completarea formularului de înscriere.

Vă așteptăm!

 

Deschiderea Filialei Grigorescu

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj anunță deschiderea unei noi filiale, în cartierul Grigorescu, pe strada Donath, nr. 138.

Evenimentul festiv a avut loc luni, 17 septembrie 2018, ora 12.

Programul de funcționare al Filialei Grigorescu va fi următorul: luni, miercuri și joi, în intervalul orar 12-20, marți și vineri de la ora 8 la ora 16.

Vă așteptăm!

Comunicat de presă

Recrutare voluntari

afis_program_de_voluntariat Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile: profesor de limba maghiară, nivel începător; profesor de limba engleză pentru seniori, nivel mediu; asistent marketing al programului de voluntariat.
Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Informaţii suplimentare puteți obține de la Secția pentru adolescenți (Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV), la telefon: 0756080691 sau prin mail: adolescent@bjc.ro, bjc@bjc.ro.

Expoziție aniversară

small_afis_75_bibloteca_site.jpg

La aniversarea a 75 ani de viață și 60 ani de fotografie, Mircea Albu aduce in atenția publicului două evenimente fotografice: Expozitia de afișe ale aniversărilor fotografice 2003-2017, 4 septembrie 2018, ora 18,00,  în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj, însoțită de albumele fotografiilor prezentate și Expoziția aniversară Restituiri, 7 septembrie 2018, la ora 17,00  la Muzeul de artă Cluj-Napoca și prezentarea publică a albumului cu același nume în două volume, volumul I, 1958-2005 și volumul II, 2006-2018.

 

Bătălia Cărţilor - ediţia a V-a

small_afis_lansare_2018.jpg Biblioteca județeană a lansat cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional de lectură ”Bătălia Cărţilor”, în 26 aprilie 2018.

Invitat a fost scriitorul și traducătorul Florin Bican.

Concursul cuprinde mai multe secţiuni:

  • secţiunea în limba română pentru copii (11 -13 ani), adolescenţi (14-18 ani), adulți;
  • secţiunea în limba engleză pentru copii şi adolescenţi.

 

 

Perioada de lectură: aprilie-septembrie 2018

Finala concursului: octombrie 2018

Detalii în Regulamentul concursului

Lista titlurilor

Recrutare voluntari

small_afis_program_de_voluntariat_2018.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile de asistent marketing al programului şi cel de lector pentru seniorii instituţionalizaţi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca (Bdul. 21 Decembrie 1989, nr. 138). Detaliile posturilor le găsiţi aici .

Informaţii suplimentare la Secţia pentru adolescenţi (Calea Dorobanţilor, nr. 104, etaj IV), la telefon: 0756080691 sau prin e-mail: bjc@bjc.ro, adolescent@bjc.ro.


 


ROMÂNIA la 100 + 100 - CONCURS NAȚIONAL pentru TINERI și ADULȚI

small_afis_concurs_romania_la_100100__a3__biblioteci_judetenefinal.jpg Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu SĂLAJ"  în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj și alte biblioteci județene din țară vă invită la cunoaștere, meditație, imaginație, creativitate.

Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?! Ce trebuie să facem azi, mâine... pentru ca nepoții și strănepoții celor de azi să fie stăpâni și mândri în ROMÂNIA?!

Scrierile pot fi din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând tematica propusă.

Termen limită expediere - 31 octombrie 2018

Creațiile cele mai inspirate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul Bibliotecilor Județene.

Date de contact și expediere:

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj

Calea Dorobanților nr. 104,  Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Cod 400609

adulti@bjc.ro; telefon - 0264-430434, 0364-401665

www.bjc.ro; www.centenarsalaj.ro

Detalii găsiți în afișul alăturat.

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00

Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138 - miercurea, de la ora 18.00.
 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_afis_film_sept_2018.jpg În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.Club de Jocuri cuMinţi

Club de Jocuri cuMinţi - jocuri logice pentru toate vârstele. În ultima zi de luni a fiecărei luni, de la ora 17.00, Filiala Kogălniceanu vă invită să vă antrenaţi perspicacitatea şi atenţia jucând şah, sudoku, scrabble şi alte jocuri logice competitive. Vă aşteptăm!

Atelierul de bricolaj Tainele hârtiei

În ultima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-19:00, la Filiala Kogălniceanu vă puteţi exersa îndemânarea şi creativitatea confecţionând obiecte de hârtie reciclabilă.

Vă aşteptăm!  

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.