Ultima actualizare: 20-03-2019

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr

Inaugurarea Colțului maghiar

small_afis_inaugurare_colt.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj anunță inaugurarea Colțului maghiar în cadrul unei Săli multiculturale, care va funcționa la sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, etaj 3, vest.

Sub egida Anului cărții, Biblioteca Județeană deschide o nouă secție pentru publicul clujean, o Sală multiculturală cu un fond de documente în limbile maghiară, franceză și poloneză.

Inaugurarea Colțului maghiar va avea loc în data de 21 martie 2019, iar programul va cuprinde:

Ora 11: Spectacol de teatru de păpuși pentru copii în limba maghiară - Hänsel și Gretel, o colaborare cu Teatrul Puck;

Ora 13: Vizitarea miniexpoziției Etnografica realizată în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei;

Ora 18: Evenimentul festiv va avea loc în foaierul bibliotecii și va cuprinde un moment muzical realizat în colaborare cu Filarmonica Transilvania.

Comunicat de presă

Ziua Internațională a Poeziei 2019

small_ziua_poeziei_2019.jpg Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei aniversată anual la 21 martie, biblioteca județeană organizează mai multe activități, după următorul program:

19 martie 2019, ora 10.30

Recital de poezie

Invitat, doamna Gabriela Gențiana Groza, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Epigramiştilor şi a Societăţii Române de Haiku. Participă elevii claselor a III-a și a IV-a de la Școala "Ion Creangă".

Locație: Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului, nr. 18

21 martie 2019, ora 17.00

Recital de poezie a actorului clujean Cristian Grosu, acompaniat la chitară de Adelin Tudorache, va recita versuri semnate de poetul Emil Brumaru.

Versurile alese nu conţin aluzii sau trimiteri politice sau religioase.

Vârsta recomandată: 16+

Locație: Filiala Kogălniceanu, Strada M. Kogălniceanu, nr. 7

26 martie 2019, ora 17.00

Festivitatea de premiere a celei de-a X-a ediții a Concursului de poezie on-line pentru elevi.

Invitați: scriitorii Victor Constantin Măruțoiu și Alex Moldovan.

Locație: Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorbanților, nr. 104, parter, est

Seniorii şi calculatorul

small_afis_varstnici_2019.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj organizează în perioada 25 - 29 martie 2019, nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere.

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic, timp de o săptămână.

La Sediul central intervalul orar al cursului este 10-12. Participanţii vor primi noţiuni de utilizare a Facebook.

La Filiala Zorilor intervalul orar al cursului este 12-14. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice.

Expoziție de fotografie

small_afis_expo_19_martie_final.jpg Asociația ArtImage Cluj-Napoca v-a invita la vernisajul expoziției de debut fotografic "Mănăștur de Cluj" proiect fotografic realizat de Eliza Spătar.

Evenimentul a avut loc în data de 19 martie, ora 18 în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj în prezența artistei, 22 fotografii color de mari dimensiuni aduc pe simeză o interesantă abordare a trăirilor în unul din marile cartiere ale Clujului. 


Concursul de creaţie literară „Micii Creatori"

small_afis_micii_creatori_2019.jpg

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii (2 aprilie), Secţia pentru copii a Filialei „Traian Brad" organizează cea de-a XVI-a ediţie a Concursului de creaţie literară „Micii Creatori".

 

Regulamentul concursului este disponibil aici


 

 

A X-a ediție a Concursului de poezie on-line pentru elevi

small_afis_poezie_2019.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în fiecare an la 21 martie, vă lansăm invitaţia de a participa la cea de-a X-a ediţie a Concursului de poezie on-line pentru elevi.

Mai multe informaţii găsiţi în regulament.

Ceasuri solare

small_afis_ceasuri_solare.jpg Luni, 18 martie 2019, a avut loc activitatea "Ceasuri solare", care l-a avut ca invitat pe domnul economist-astronom Dan George Uza, de la Agentia Europeană de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc de la ora 13:00, la Secția pentru Adolescenți.

  

Ateliere Montessori pentru părinți și copii (0-3 ani)

small_atelier_montessori_afis_022019.jpg Părinții și copiii sunt invitați la Filiala „Traian Brad" să participe la activități organizate pe baza principiilor Montessori. Vor avea la dispoziție materiale din mai multe arii de dezvoltare specifice curriculum-ului Montessori, pentru vârsta 0-3 ani: aria senzorială, aria de limbaj, aria de muzică și artă. Atelierele au ca scop: învățarea practică, dezvoltarea stimei de sine și a autocontrolului, dezvoltarea creativității și a inteligenței emoționale, încurajarea comunicării, empatiei și socializării. Copiii vor fi însoţiţi de un membru al familiei.


 

Atelier de educație vizuală

small_afis_calatorii_prin_lumea_artei_2019.jpg Secția pentru Copii a Filialei „Traian Brad", organizează în perioada februarie - aprilie 2019, o serie de întâlniri în cadrul atelierului de educație vizuală - Călătorii prin lumea artei. Copiii cu vârsta de 8 - 14 ani vor face cunoștință cu patrimoniul artistic al umanității, călătorind virtual prin muzeele lumii, descoperind mecanismele pe care opera de artă le pune în joc pentru a impresiona.

Activitățile se vor desfășura bilunar, după următorul orar: 11, 25 februarie, 11, 25 martie și 1, 15 aprilie de la ora 18.00. Vă așteptăm! 

Curs de programare pentru copii

small_curs_de_programare_web_2019.jpg Asociaţia Kids Go Tech, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", organizează și în acest an cursul de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani. Activitățile vor avea loc de două ori pe lună, în zilele de miercuri, de la ora 17.00.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face până la data de 18 ianuarie 2019, la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

Curs de chitară pentru copii

small_curs_de_chitara_2019.jpg În perioada ianuarie-martie 2019, în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00, Secţia pentru copii organizează curs de chitară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani, nivel începători. Prima activitate va avea loc în 18 ianuarie. Participarea este gratuită, presupune ca participanţii să aibă chitară proprie şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est, la telefon: 0264 595 620 sau e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00

Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138 - miercurea, de la ora 18.00.
 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_filme_februarie_02_2019.jpg

În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Atelier de bricolaj „Mâini dibace"

small_afis_atelier_bricolaj_1_2019.jpg În a doua şi a treia zi de luni a fiecărei luni vă invităm la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138, tel. 0770 970 198, e-mail grigorescu@bjc.ro), începând cu ora 17:00, ca să vă exersaţi imaginaţia şi îndemânarea la atelierul de bricolaj pentru întreaga familie „Mâini dibace". Vă aşteptăm!

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.

 Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0