Ultima actualizare: 14-02-2019

 

 

    

Invitaţii la bibliotecă, ştiri şi anunţuri

Imagini de la activităţile noastre găsiţi pe Flickr 

Campanie de donație de carte nouă

small_afis_donatie_carte_14_02_2019.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj se alătură proiectului Donează o carte pentru promovarea limbii române în diaspora, prin organizarea unei campanii de donație de carte nouă pentru copiii români născuți în diaspora Italiei.

Donațiile pot fi depuse la Sediul Central al bibliotecii (Calea Dorobanților nr. 104) în perioada 15 februarie - 1 martie 2019.

Vor fi acceptate doar cărți de povești, literatură română pentru copii și adolescenți, literatură universală în limba română și literatură religioasă.

Vă mulțumim!

Atragerea cooperării prin joc, râs şi conectare

small_atragerea_cooperarii_19_02_2019_web.jpg Vă invităm marți, 19 februarie 2019, de la ora 18:00 la 20:00, să discutăm despre cum rezolvăm problemele de comportament ale copiilor prin joc, râs şi conectare. Veți descoperi ce e Attachment Play şi cum funcționează, veți vedea cum să vă conectați prin joc cu copilul vostru, cum îl puteți inspira să coopereze, veți descoperi cum să rezolvați probleme și situații dificile prin joc, veți înțelege mecanismul de vindecare emoțională și beneficiile acestui proces, veți afla ce tipuri de jocuri să folosiți în anumite situații (când copilul nu cooperează, nu vrea să se spele pe dinți, să se îmbrace, când vorbește "urât", când devine agresiv etc). 

Această prezentare vă va ajuta să înţelegeți mai bine lumea copilului vostru, să știți cum să îl ajutaţi în momentele de criză, ajutându-vă să obțineți cooperarea lui, contribuind la o viață de familie mai relaxată și plină de bucurii și distracție, NU de tensiuni.


Prezentarea este susținută de Brîndușa Milășan și are la bază Atragerea cooperării prin joc, râs și conectare abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

 

Această prezentare este gratuită și deschisă publicului, dar spațiul este limitat. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul, completând formularul de aici.

Ateliere Montessori pentru părinți și copii (0-3 ani)

small_atelier_montessori_afis_022019.jpg Părinții și copiii sunt invitați la Filiala „Traian Brad" să participe la activități organizate pe baza principiilor Montessori. Vor avea la dispoziție materiale din mai multe arii de dezvoltare specifice curriculum-ului Montessori, pentru vârsta 0-3 ani: aria senzorială, aria de limbaj, aria de muzică și artă. Atelierele au ca scop: învățarea practică, dezvoltarea stimei de sine și a autocontrolului, dezvoltarea creativității și a inteligenței emoționale, încurajarea comunicării, empatiei și socializării. Copiii vor fi însoţiţi de un membru al familiei.

Club de filosofie pentru copii

small_afis_club_de_filosofie_februarie_2019.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai",  invită şi în luna februarie copiii cu vârste cuprinse între 8-12 ani la Clubul de filosofie.

Activităţile sunt susţinute de doamnele conf. dr. Mihaela Frunză, lect. dr. Iulia Grad, lect. dr. Kerekes Erzsebet şi drd. Liana Precup, alături de studenți ai Facultății de Istorie şi Filosofie. Programul Clubului este următorul:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est: 6 februarie 2019, ora11:00;
  • Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr. 18: 27 februarie 2019, ora18:00;
  • Filiala Grigorescu, str. Donathnr.138: 14 februarie 2019, ora18:00 - grupa română, 28 februarie 2019, ora 18.00 - grupa maghiară;
  • FilialaKogălniceanu, str.Kogălniceanunr.7: 14 februarie 2019, ora14:45.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă așteptăm cu drag!


Expoziție de artă  fotografică aniversară

small_afis_expoziia_pai_n_umbre_cluj__site_2019.jpg Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj organizează în intervalul 03-20 februarie 2019, sub Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, o expoziţie de excepţie, prilejuită de aniversarea a 75 de ani de la naşterea artistului fotograf Francisc Németh excelenţă a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), membru de onoare a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), sub genericul PAŞI ÎN UMBRE.

Vernisajul expoziţei de la Cluj-Napoca va avea loc duminică 3 februarie 2019 începând cu ora 17 în Foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, calea Dorobanţilor nr. 104 în prezenţa artistului.

Cuvintele de prezentare vor fi rostite de către ing. Mircea Albu, preşedinte ArtImage şi de către Prof. univ. dr. Dorel Găină.
Un inedit moment muzical susţinut de către artistul Nucu Pandrea va încânta cu siguranţă pe toţi cei prezenţi la acest remarcabil eveniment cujean. 

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice.

Activităţile se vor desfăşura în perioada 18-22 februarie 2019 la

Sediul central Calea Dorobanților, nr.104 de la ora 10:00 - 12:00.

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

 

Atelier de educație vizuală

small_afis_calatorii_prin_lumea_artei_2019.jpg Secția pentru Copii a Filialei „Traian Brad", organizează în perioada februarie - aprilie 2019, o serie de întâlniri în cadrul atelierului de educație vizuală - Călătorii prin lumea artei. Copiii cu vârsta de 8 - 14 ani vor face cunoștință cu patrimoniul artistic al umanității, călătorind virtual prin muzeele lumii, descoperind mecanismele pe care opera de artă le pune în joc pentru a impresiona.

Activitățile se vor desfășura bilunar, după următorul orar: 11, 25 februarie, 11, 25 martie și 1, 15 aprilie de la ora 18.00. Vă așteptăm! 

Curs de programare pentru copii

small_curs_de_programare_web_2019.jpg Asociaţia Kids Go Tech, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", organizează și în acest an cursul de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani. Activitățile vor avea loc de două ori pe lună, în zilele de miercuri, de la ora 17.00.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face până la data de 18 ianuarie 2019, la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

Curs de chitară pentru copii

small_curs_de_chitara_2019.jpg În perioada ianuarie-martie 2019, în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00, Secţia pentru copii organizează curs de chitară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani, nivel începători. Prima activitate va avea loc în 18 ianuarie. Participarea este gratuită, presupune ca participanţii să aibă chitară proprie şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est, la telefon: 0264 595 620 sau e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag!

Lego Club pentru întreaga familie

small_afis_lego_club_2018.jpg

 

Biblioteca județeană organizează Lego Club pentru întreaga familie după următorul program:

Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est - lunea, de la ora 18.00

Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1 - marțea, de la ora 18.00

Filiala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 - miercurea, de la ora 18.00

Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138 - miercurea, de la ora 18.00.
 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Informaţii la numerele de telefon: 0264-595620, 0264-438409 sau e-mail: copii@bjc.ro, zorilor@bjc.ro.

Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi construieşte împreună cu copilul tău!

CU BEBE LA BIBLIOTECĂ

small_afis_cu_bebe_la_biblioteca_2018.jpg

Părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt invitați la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ.

Acesta constă în lecturarea de povești bebelușilor și se desfășoară săptămânal, marțea, de la ora 10.00 la Filiala Zorilor, Filiala "Traian Brad" și Filiala Grigorescu (Strada Donath nr. 138) și joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

 

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede!

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", recrutează voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .
Pentru informaţii suplimentare: bjc@bjc.ro; adolescent@bjc.ro; 0756080691.

Vizionare de filme la Secţia de artă

small_filme_februarie_02_2019.jpg

În  fiecare lună alegem pentru dumneavoastră cele mai bune filme din colecţia noastră!

Vă propunem un program variat, cu diverse genuri de producţii cinematografice: de la aventură, comedie, dramă, acţiune la ecranizări celebre, biografii, documentare etc.

 

Aşadar, vă aşteptăm să vă petreceţi serile de marţi în compania filmului, la Secţia de Artă!

Programul  vizionărilor în afişul alăturat.


Atelier de bricolaj „Mâini dibace"

small_afis_atelier_bricolaj_1_2019.jpg În a doua şi a treia zi de luni a fiecărei luni vă invităm la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138, tel. 0770 970 198, e-mail grigorescu@bjc.ro), începând cu ora 17:00, ca să vă exersaţi imaginaţia şi îndemânarea la atelierul de bricolaj pentru întreaga familie „Mâini dibace". Vă aşteptăm!

Ora poveştilor

Ora poveştilor small_Ora povestilor rom_zo.jpg.jpg În fiecare miercuri, la ora 17.00 Secţia pentru copii Filiala "Traian Brad"

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Zorilor

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Kogălniceanu

În fiecare miercuri, la ora 17.00 Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138.

 

 

În fiecare joi, la ora 17.00 Secţia pentru copii Sediul central

 

Acces gratuit la baze de date on-line!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga"  vă oferă la American Corner Cluj-Napoca, sediul central, etajul 5 vest, acces gratuit la baze de date on-line, prin intermediul "Proiectului bibliotecii virtuale", administrat de Departamentul de Stat al SUA.