Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăţi aprilie 2016

Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun" la bibliotecă

18 - 22 aprilie 2016

Programul activităţilor

Din program:

small_Zidurile Clujului 2.jpg Vă invităm la Povestea Zidurilor Clujului activitate în cadrul proiectului Personalităţi clujene la Biblioteca Judeţeană


Invitat: prof. dr. Ovidiu Ghitta, decan, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca

 

Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 10.00, Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Sala Colecţii Speciale, etaj 4 vest.

 

 

Conferința Internațională a Asociației Learn&Vision

small_Afis-Advocacy.jpg Asociaţia Learn&Vision a organizat ediţia a IV-a a Conferinței Masă critică pentru o educație de calitate. Advocacy prin reţele educaţionale. Conferința a avut loc în perioada 22-23 aprilie 2016 la Cluj-Napoca, sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga", Calea Dorobanților nr. 104. 

Săptămâna Naţională a Bibliotecilor

small_Afis_ZBC_2016.jpg În data de 22 aprilie 2016, orele 13.00, în clădirea nouă a Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca a avut loc cea de a doua ediţie a Zilelor bibliotecarului clujean.

Program workshop

Din anul 1995 la inițiativa UNESCO se sărbătorește în întreaga lume, în data de 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții și Dreptului de Autor, iar în România, din anul 2005, tot în acestă zi se sărbătoreşte şi Ziua Națională a Bibliotecarului.

Informaţii utile

 Conferințelor practice BookLand Evolution

 

small_BookLand Evolution - Invitatie-01.png Tinerii din Cluj-Napoca au avut oportunitatea să întâlnească unele dintre cele mai marcante personalităţi ale României, să le cunoască poveştile de viaţă si să le adreseze întrebări în cadrul Conferinţelor practice BookLand Evolution - un eveniment care a debutat la Cluj pe 18 aprilie 2016, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga".

Informaţii utile

 

SIMPOZIONUL NAŢIONAL DE DIDACTICA LIMBII ŞI LITERATURII ROMÂNE

small_afis.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit în perioada 15-17 aprilie 2016, Simpozionul Naţional de Didactica Limbii şi Literaturii române cu tema Lecturi specifice. Suporturi şi hermeneurici, ediţia a XVI-a organizat de Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Romănă "Ioana Em. Petrescu" (ANPRO).

 

Program

EcoTeens

Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii organizează EcoTeens - Atelier de reciclare creativă. În datele de 31 martie şi 14 aprilie, orele 17:00 - 19:00, vă aşteptăm să transformăm hârtia de ziar în cele mai frumoase obiecte handmade!

Pentru informaţii suplimentare:

www.bjc.ro/paginaadolescentilor

www.facebook/Sectiapentruadolescenti

telefon: 0756 080691

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă şi se adresează persoanelor cu vârstele cuprinse între 14 şi 25 de ani! 

Siguranţa navigării pe Internet pentru adulţi şi seniori

small_afis siguranta pe net.jpg În perioada martie - aprilie 2016, Secţia Împrumut pentru Adulţi şi Artă realizează proiectul Siguranţa navigării pe Internet pentru adulţi şi seniori. Activităţile sunt realizate cu ajutorul voluntarilor şi au ca scop cunoaşterea principalelor pericole din mediul online şi a modurilor de contracarare a acestora, în special de către utilizatorii adulţi şi seniori.

Activităţile se derulează periodic, pe bază de înscriere prealabilă. Vă puteţi înscrie la telefon: 0264 430434, prin e-mail: adulti@bjc.ro sau direct, la sediul bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Proiectul face parte din programul Iniţierea Centrului de Voluntariat în Sectorul Cultural şi Creativ, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, Runda 2, în cadrul Fondului ONG în România şi implementat de Asociaţia „Teatrul Imposibil", în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Teatrul „Andrei Mureşanu" Sfântu Gheorghe.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Următoarea întâlnire este programată în data de 24 martie 2016, de la ora 12,30.

Atelierele de scriere creativă

small_Afis scriere creativa Puck.jpg Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor pasionați de arta literară, Teatrul de Păpuși „Puck" și Biblioteca Județeană „Octavian Goga" organizează, începând cu data de 5 martie 2016, ateliere de scriere creativă, susținute de cunoscutul scriitor Ovidiu PECICAN.

 

Scopul acestor activități este formarea primelor deprinderi artistice pe baza familiarizării cu instrumentele, mijloacele și procedurile autorului de scrieri în proză.

 

Atelierele se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani și vor avea loc în fiecare sâmbătă, din 5 martie până în 16 aprilie, exceptând data de 26 martie, între orele 10:00 - 12:30, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanților, nr.104.

Concurs de scriere de literatură poliţistă "Cerneală neagră"

small_Concurs Cerneala neagra.jpg 1 martie - 17 aprilie 2016

În cadrul proiectului "Romanul polițist belgian în prim-plan" care se va desfășura în perioada martie - aprilie 2016, Delegația Valonia-Bruxelles la București și editura Crime Scene Press organizează un concurs de scriere creativă de literatură polițistă destinat elevilor de liceu din România.  

 Detalii concurs

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

 

small_afis cenaclu literar.JPG Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 12 aprilie 2016, de la ora 17.00. 

Vă aşteptăm cu drag!

 Cerc de origami

small_afis origami 1.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 13 aprilie 2016, de la ora 16.00.  

 

 

Ziua Mondială a Cărţii pentru Copii

Cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii (2 aprilie),  Biblioteca Judeţeană  "Octavian Goga" a organizat următoarele activităţi:

1 - 4 aprilie, 17.00 - 19.00

Lectura te face învingător! - activităţi de promovare a concursului naţional de lectură "Bătălia Cărţilor"

Organizator: Filiala Zorilor (Str. Observatorului nr.1)

 

Vineri, 1 aprilie, ora 13.30

Călătorie fantastică în lumea poveştilor. Participă elevi din clasele a IV-a şi cadre didactice de la Colegiul Naţional George Coşbuc şi de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca.

Organizator: Filiala „Kogălniceanu" ( Str. M.Kogălniceanu nr.7)                

 

Marţi, 5 aprilie, ora 10.00

small_Afis Ziua cartii pt copii 2016 .jpg Lansare de carte: Mircea Goga. Zece poveşti pentru copiii năstruşnici. Ilustraţii de Laura Poantă.  Participă scriitorii Irina Petraş, Cornel Udrea şi actriţa Elena Ivanca.

Organizator: Secţia pentru copii (Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr.104)

 

Marţi, 5 aprilie, ora 12.00

Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului literar Micii creatori, ed. XIII-a. Organizator: Filiala „Traian Brad"  (Str. Izlazului nr.18)

 

La toate secţiile şi filialele bibliotecii vor fi organizate expoziţii de carte consacrate celebrului scriitor danez Hans Christian Andersen, născut în 2 aprilie 1805.

 

Atelier de quilling

small_afis quiilling lunar.jpgCopiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 5  aprilie 2016, ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj unde se va desfăşura o nouă întâlnire în cadrul  Atelierului de quilling.

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis ghidusel .jpgToţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi au fost aşteptaţi miercuri, 6 aprilie 2016, ora 17.00, la Secţia pentru Copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu  Ghiduşel cel isteţel!