Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți aprilie 2017

Cenaclul literar "Traian Brad"

 

small_afis_cenaclu.jpg.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 25 aprilie 2017, de la ora 17.00. 

 

 

Cerc de origami

small_afis origami 2.JPG.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 27 aprilie 2017 , de la ora 16.00.  

 

 

Program de vacanță

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 18-28 aprilie 2017 diverse activități pentru copii, atât la sediul central cât și la filialele de cartier, după următorul Program.

 

Club de filosofie pentru copii

small_afis Club de filosofie.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai", Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Marţi, 25 aprilie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Clubul a fost susţinut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză.

Miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr.18 şi a fost coordonată de doamnele asist. univ. dr. Iulia Grad şi drd. Ariana Guga.

 

Pas în doi

small_afis_olga_si_dorin.jpgO prezență inedită pe simezele Foaierului Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj: Expoziția de debut fotografic PAS IN DOI, autori Olga și Dorin Frațilă, membrii ai Asociației ArtImage Cluj-Napoca. Autorii prezintă 40 de lucrări fotografice de mari dimensiuni, miercuri, 12 aprilie 2017 la ora 18,00, la sediul bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104.

Expediţia Clujeană Manaslu 2017

 

small_17504698_1630963850247942_1806421634932696886_o.jpg.jpg În data de 6 aprilie 2017, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” a avut loc prezentarea Expediţia Clujeană Manaslu 2017 – Performanţă pentru Cluj - prima expediţie montană clujeană ce atinge un vârf de peste 8000 m, realizată de alpinistul clujean Vasile Cipcigan. Au fost prezenţi elevi din clasele a V-a B, a X-a A şi a XI-a A de la Liceul Teoretic Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

 

Activitatea a avut loc de la ora 13:30 la Sediul central al bibliotecii, Sala Media, etaj VII vest.

 

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

small_afis bjc - ziua internationala a cartii pt copii.jpg Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărţii pentru Copii sărbătorită anual în data de 2 aprilie, data nașterii scriitorului danez Hans Cristian Andersen, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 3-7 aprilie 2017 mai multe activități de promovare a lecturii în rândul copiilor, după următorul Program

 

 

Arta la îndemâna copiilor

small_Afis atelier de creativitate.jpg.jpg Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani, îndemânatici, creativi și dornici de a crea obiecte decorative din diverse materiale sunt invitați luni, 3 aprilie 2017, ora 16.00, la Filiala Zorilor a Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj unde se va desfășura o nouă întâlnire în cadrul atelierului de creativitate Arta la îndemâna copiilor

 

Emoţii explozive la copii şi părinţi

 

small_17630162_1627861190558208_7460372442605664521_n.jpg.jpg Alătură-te Brînduşei Milăşan, instructor Hand in Hand Parenting, pentru a discuta despre o nouă perspectivă asupra comportamentelor dificile ale copiilor şi reacţiilor explozive ale părinţilor. Vei descoperi instrumente puternice pe care le poţi folosi pentru a transforma comportamentele nedorite în cooperare, pentru a găsi modalităţi de a-ţi păstra calmul în timpul furtunii şi a aduce mai multă bucurie, armonie şi conectare în famila ta.  

În 11 aprilie, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a avut loc prezentarea Emoţii explozive la copii şi părinţi ce are la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria ataşamentului, care te ajută să întăreşti relaţia cu copilul tău. Formator: Brînduşa Milăşan (instructor Hand in Hand Parenting, instructor Aware Parenting, trainer acreditat de catre Autoritatea Naţională pentru Calificări).

Această prezentare a fost gratuită.

 

Concursul de creaţie literară "Micii creatori"

small_Afis Micii creatori 2017.jpg.jpg Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat cea de-a XIV-a ediţie a Concursului de creaţie literară, poezie şi proză, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii, (2 aprilie).

 

Regulamentul concursului este disponibil aici .

 

Copiii vestesc primăvara

small_Afis_expo_2017_biblio_a4.jpg.jpg Filiala Zorilor a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj a găzduit în perioada 3-6 aprilie 2017 lucrările participante la Concursul Regional de Compoziții Plastice și Decorative „Copiii vestesc primăvara" organizat de Școala Gimnazială Specială-Centru de Resurse și Documentare privind Educația Integrată/Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul proiectului regional „Micii Artiști", ediția a VIII-a. Coordonator, prof. Simona Prisneac.

Vernisajul a avut loc în data de 04.04.2017, ora 11.00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.

 

O bucurie pentru bunici!

 

În pragul sărbătorilor pascale, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" şi Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret" au oferit membrilor Centrului de Zi pentru Vârstnici nr. 1 (Str. St.O Iosif 1-3) un moment de relaxare şi răsfăţ.

Cu sprijinul elevilor liceului, în data de 3 aprilie 2017, de la ora 11, la sediul Centrului s-a desfăşurat atelierul „Oferim bucurie bunicilor!", o sesiune de înfrumuseţare (tuns, coafat, manichiură).  

 

Atelierul de quilling

small_afis quilling lunar.jpg Marţi, 4 aprilie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis Ghidusel.png Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 5 aprilie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!

 

 

Hai pe net!, ediţia 2017

Biblioteca Judeţeană Octavian Goga" a participat şi în acest an la campania Hai pe net!, campanie de incluziune digitală organizată de Fundaţia EOS Romania.

În cadrul acesteia, a organizat activităţi de deprindere a tehnologiilor axate în două direcţii prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau o tabletă, internetul şi facebook-ul, iar în al doilea rând, pe realizarea poveştilor digitale, promovând aspectele utile, nu nocive ale tehnologiei.

Activităţile s-au desfăşurat cu implicarea voluntarilor, au fost gratuite şi au avut loc la Sediul central al bibliotecii şi la Filiala „Traian Brad". Orarul complet al campaniei îl găsiţi aici .

Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania

small_Afis poluare.jpg.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" v-a invitat să participaţi la prezentarea Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania, susţinut de dr. Lakatos Artúr.
Evenimentul a avut loc luni, 10 aprilie, de la ora 18.00 la Secţia Colecţii Speciale.


Activitatea s-a desfăşurat în limba maghiară.