Noutăți aprilie 2017
Cenaclul literar "Traian Brad"
Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 25 aprilie 2017, de la ora 17.00.
Cerc de origami
Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 27 aprilie 2017 , de la ora 16.00.
Program de vacanță
Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 18-28 aprilie 2017 diverse activități pentru copii, atât la sediul central cât și la filialele de cartier, după următorul Program.
Club de filosofie pentru copii
Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii „Babeș-Bolyai", Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.
Marţi, 25 aprilie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Clubul a fost susţinut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză.
Miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 18.00, a avut loc întâlnirea de la Filiala „Traian Brad", str. Izlazului nr.18 şi a fost coordonată de doamnele asist. univ. dr. Iulia Grad şi drd. Ariana Guga.
Pas în doi
O prezență inedită pe simezele Foaierului Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj: Expoziția de debut fotografic PAS IN DOI, autori Olga și Dorin Frațilă, membrii ai Asociației ArtImage Cluj-Napoca. Autorii prezintă 40 de lucrări fotografice de mari dimensiuni, miercuri, 12 aprilie 2017 la ora 18,00, la sediul bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104.
Expediţia Clujeană Manaslu 2017
În data de 6 aprilie 2017, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” a avut loc prezentarea Expediţia Clujeană Manaslu 2017 – Performanţă pentru Cluj - prima expediţie montană clujeană ce atinge un vârf de peste 8000 m, realizată de alpinistul clujean Vasile Cipcigan. Au fost prezenţi elevi din clasele a V-a B, a X-a A şi a XI-a A de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.
Activitatea a avut loc de la ora 13:30 la Sediul central al bibliotecii, Sala Media, etaj VII vest.
Ziua Internațională a Cărții pentru Copii
Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărţii pentru Copii sărbătorită anual în data de 2 aprilie, data nașterii scriitorului danez Hans Cristian Andersen, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 3-7 aprilie 2017 mai multe activități de promovare a lecturii în rândul copiilor, după următorul Program.
Arta la îndemâna copiilor
Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani, îndemânatici, creativi și dornici de a crea obiecte decorative din diverse materiale sunt invitați luni, 3 aprilie 2017, ora 16.00, la Filiala Zorilor a Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj unde se va desfășura o nouă întâlnire în cadrul atelierului de creativitate Arta la îndemâna copiilor.
Emoţii explozive la copii şi părinţi
Alătură-te Brînduşei Milăşan, instructor Hand in Hand Parenting, pentru a discuta despre o nouă perspectivă asupra comportamentelor dificile ale copiilor şi reacţiilor explozive ale părinţilor. Vei descoperi instrumente puternice pe care le poţi folosi pentru a transforma comportamentele nedorite în cooperare, pentru a găsi modalităţi de a-ţi păstra calmul în timpul furtunii şi a aduce mai multă bucurie, armonie şi conectare în famila ta.
În 11 aprilie, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a avut loc prezentarea Emoţii explozive la copii şi părinţi ce are la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria ataşamentului, care te ajută să întăreşti relaţia cu copilul tău. Formator: Brînduşa Milăşan (instructor Hand in Hand Parenting, instructor Aware Parenting, trainer acreditat de catre Autoritatea Naţională pentru Calificări).
Această prezentare a fost gratuită.
Concursul de creaţie literară "Micii creatori"
Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat cea de-a XIV-a ediţie a Concursului de creaţie literară, poezie şi proză, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii, (2 aprilie).
Regulamentul concursului este disponibil aici .
Copiii vestesc primăvara
Filiala Zorilor a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj a găzduit în perioada 3-6 aprilie 2017 lucrările participante la Concursul Regional de Compoziții Plastice și Decorative „Copiii vestesc primăvara" organizat de Școala Gimnazială Specială-Centru de Resurse și Documentare privind Educația Integrată/Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul proiectului regional „Micii Artiști", ediția a VIII-a. Coordonator, prof. Simona Prisneac.
Vernisajul a avut loc în data de 04.04.2017, ora 11.00 la Filiala Zorilor, Str. Observatorului nr.1.
O bucurie pentru bunici!
În pragul sărbătorilor pascale, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" şi Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret" au oferit membrilor Centrului de Zi pentru Vârstnici nr. 1 (Str. St.O Iosif 1-3) un moment de relaxare şi răsfăţ.
Cu sprijinul elevilor liceului, în data de 3 aprilie 2017, de la ora 11, la sediul Centrului s-a desfăşurat atelierul „Oferim bucurie bunicilor!", o sesiune de înfrumuseţare (tuns, coafat, manichiură).
Atelierul de quilling
Marţi, 4 aprilie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.
Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc
Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 5 aprilie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!
Hai pe net!, ediţia 2017
Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a participat şi în acest an la campania Hai pe net!, campanie de incluziune digitală organizată de Fundaţia EOS Romania.
În cadrul acesteia, a organizat activităţi de deprindere a tehnologiilor axate în două direcţii prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau o tabletă, internetul şi facebook-ul, iar în al doilea rând, pe realizarea poveştilor digitale, promovând aspectele utile, nu nocive ale tehnologiei.
Activităţile s-au desfăşurat cu implicarea voluntarilor, au fost gratuite şi au avut loc la Sediul central al bibliotecii şi la Filiala „Traian Brad". Orarul complet al campaniei îl găsiţi aici .
Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania
Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" v-a invitat să participaţi la prezentarea Efectele asupra mediului ale industrializării socialiste din România. Studii de caz din Transilvania, susţinut de dr. Lakatos Artúr.
Evenimentul a avut loc luni, 10 aprilie, de la ora 18.00 la Secţia Colecţii Speciale.
Activitatea s-a desfăşurat în limba maghiară.