Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți aprilie 2018

Bătălia Cărţilor - ediţia a V-a

small_afis_lansare_2018.jpg Biblioteca județeană a lansat cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional de lectură ”Bătălia Cărţilor”, în 26 aprilie 2018.

Invitat a fost scriitorul și traducătorul Florin Bican.

Concursul cuprinde mai multe secţiuni:

 

 

Perioada de lectură: aprilie-septembrie 2018

Finala concursului: octombrie 2018

Detalii în Regulamentul concursului

Lista titlurilor

 

Săptămâna Națională a Bibliotecilor

small_afis_SNB_2018.jpg Perioada cuprinsă între 23-29 aprilie 2018 a marchat, în acest an, în România, Săptâmâna Națională a Bibliotecilor.


Intervalul dedicat celebrării rolului și importanței bibliotecilor la nivel național debutează cu Ziua Națională a Bibliotecarului, serbată în mod tradițional la 23 aprilie.


Programul organizat de Biblioteca Județeană "Octavian Goga" se găsește aici  .

 

Cercul de origami

small_afis_origami_2_jpg.jpg Joi, 26 aprilie 2018, la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor pasionaţi de tehnica origami.

 

 


Cenaclul literar „Traian Brad"

small_afis_cenaclu.jpg Cenaclul literar „Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 24 aprilie, de la ora 17.00.

 

Lansare de carte

Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale (ISPMN) și Centrul de Studiere a Populației v-a invitat luni, 23 aprilie, ora 17:00, la evenimentul de lansare a titlului Departe și totuși aproape. Fragmente din viața familiilor transnaționale, de Iulia-Elena Hossu și Viorela Ducu, Editura MEGA, Cluj-Napoca, 2017.

Invitați:

Alina Branda, conf. univ. dr. în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Studii Europene

Fosztó László, dr. cercetător II în cadrul ISPMN

Lansarea a fost găzduită de Biblioteca Județeană „Octavian Goga", Compartimentul Colecții Speciale, memorie și cunoaștere locală, Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul 4 vest.

Evenimentul face parte din Seria de Seminarii de cercetare DICE-ROMA ISPMN.

Club de filosofie pentru copii

small_afis_club_de_filosofie_04_.jpg Marți, 17 aprilie 2018, ora 17.45, la Secţia pentru copii a avut loc o nouă întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Sunt aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Tema modulului este: „Cum facem alegeri înţelepte?".

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est.


 

Atragerea cooperării prin joc, râs şi conectare

small_afis_atragerea_cooperarii_19_04_2018p__web.jpg Vă invităm joi, 19 aprilie 2018, ora 18:00, să discutăm despre cum rezolvăm problemele de comportament ale copiilor prin joc, râs şi conectare. Veți descoperi ce e Attachment Play şi cum funcționează.

Prezentarea este susținută de Brîndușa Milășan și are la bază Atragerea cooperării prin joc, râs și conectare abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

 

Această prezentare este gratuită și deschisă publicului, dar spațiul este limitat. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul, completând formularul de aici

Lansare de carte

Lansarea lucrării Meșteșugul doftoriei: Primul tratat românesc de medicină (Ediția manuscriselor românești BAR nr. 933 și 4841) apărută la Editura Academiei Române în anul 2017, Studiu filologic și lingvistic: Lia Brad Chisacof a avut loc vineri, 13 aprilie, ora 12.00, la Sediul central al Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților nr. 104), Secția Colecții speciale, Memorie și cunoaștere locală.

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_29_03_2018.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm, în fiecare a doua zi de joi din lună, să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

Prima activitate a Clubului, la care se vor realiza diverse obiecte decorative, a avut loc în data de 12 aprilie, ora 18, la Secția de Artă a bibliotecii (etajul 5).

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434 sau la Secția Împrumut pentru Adulți.

 

4/4 pentru prieteni

small_afis_bjc_4 prieteni_2018.jpg „4/4 pentru prieteni", proiect iniṭiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureṣti ṣi implementat de American Councils for International Education, a fost dedicat comemorӑrii a 50 de ani de la trecerea în nefiinṭӑ a activistului pentru drepturi civile Martin Luther King, Jr.

Proiectul a sӑrbӑtorit valorile voluntariatului ṣi prieteniei prin acṭiuni de implicare civicӑ la nivel naṭional desfӑṣurate în ziua de 4 aprilie 2018.

Voluntarii și partenerii bibliotecii s-au implicat în activități de lectură pentru copii, seniori și persoane cu nevoi speciale.

Comunicat de presă

Ateliere de quilling

small_afis_quiling.jpg În așteptarea sărbătorilor pascale, copiii și adolescenții îndemânatici, creativi și pasionați de tehnica spiralării hârtiei au fost invitați la Atelierele de Quilling organizate la sediul central al Bibliotecii Județene "Octavian Goga":

 

Ziua Internaţională a Romilor - 8 aprilie

Expoziţie de documente dedicate culturii romilor la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj.

 

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

small_afis_bjc__ziua_internationala_a_cartii_pt_copii_web.jpg Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărţii pentru Copii sărbătorită anual în data de 2 aprilie, data nașterii scriitorului danez Hans Cristian Andersen, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 28 martie - 5 aprilie 2017 mai multe activități de promovare a lecturii în rândul copiilor, după următorul Program


Cursuri de limbi străine pentru copii la Filiala "Traian Brad"

Filiala "Traian Brad" a bibliotecii a organizat cursuri gratuite de limbi străine adresate copiilor.
Pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, în limita a 10 locuri, s-au desfășurat:

Cursurile s-au desfășurat la Filiala "Traian Brad", str. Izlazului nr. 18.