Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți aprilie 2020

23 aprilie -Ziua Bibliotecarului Român

 23 aprilie este Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor, iar din 2005 este și Ziua Bibliotecarului Român.

”Astăzi, de ziua noastră, vă invit, dragi colegi BIBLIOTECARI, să arătăm lumii că bibliotecarii și bibliotecile sunt valoroase și joacă un foarte important rol în societatea cunoașterii, contribuind la valorificarea patrimoniului cultural scris, la educația permanentă, la dezvoltarea individuală, dar și la progresul economic și social al comunităților pe care le servim!”

Sorina Stanca, manager, președinte al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - ANBPR  

Anunț important

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj va rămâne închisă pentru public până la încetarea stării de urgență instituită la nivel național. Cărțile împrumutate vor putea fi restituite după acea dată, fără aplicarea vreunei penalizări.

Vă reamintim că puteți adresa întrebările dumnneavoastră prin intermediul serviciului Întreabă bibliotecarul, iar pentru rezolvarea cerinţelor de informare puteți accesa serviciul de referințe prin mesageria instant, Bibliotecar on-line, ambele disponibile pe pagina web a bibliotecii.

Pentru lectură vă oferim biblioteca digitală a Bibliotecii Județene"Octavian Goga" ce conține peste 5500 de titluri de carte. Aceasta vă este afișată în catalogul on-line dacă în câmpul de căutare se bifează căsuța "Disponibil în format electronic".

 

Concursul de desene „Eroii Cărților Citite", ediția a XLIX-a

small_afis_eroii_cartilor_citite_2020.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj anunță lansarea celei de-a XLIX-a ediţii a Concursului de desene Eroii Cărților Citite", concurs organizat anual cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Ediția din acest an se va desfășura exclusiv în mediul on-line.

Lucrările fotografiate sau scanate se pot trimite pe adresa de e-mail: copii@bjc.ro, până în data de 25 mai 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în 1 iunie pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro, pe Blogul copiilor https://copiibjc.bjc.ro/ și pe pagina de facebook a bibliotecii https://www.facebook.com/bibliotecacluj/, iar expoziţia cu lucrările câștigătoare se va organiza exclusiv on-line, pe Blogul copiilor https://copiibjc.bjc.ro/.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să consultați Regulamentul concursului .