Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți aprilie 2021

Săptămâna Naţională a Bibliotecilor

small_afis_sapt_bib_2021.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj, a organizat în perioada 19-23 aprilie 2021, Săptămâna Naţională a Bibliotecilor.

Sărbătorită la nivel național de bibliotecile din întreaga țară, aceasta cuprinde activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar.

Programul activităților

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_pt_adulti_26_04_2021_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

În cadrul următoarei activități a Clubului de bricolaj am realizat felicitări de Paște. V-am așteptat luni, 26 aprilie 2021, de la ora 17.00, la etajul 3 centru (Calea Dorobanților nr. 104).


Europeana Sport - Zilele de colectare 

small_afis_web_large_15_-16_04_2021.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" este partener într-un nou proiect european co-finanțat prin Connecting Europe Facility a Uniunii Europene, ce își propune să valorifice colecțiile deținute de persoane particulare sau cluburi sportive prin intermediul Bibliotecii Digitale a Europei - Europeana. Astfel ne dorim să crească cantitatea de conținut de înaltă calitate și metadate accesibile în cadrul colecției Europeana Sport

Aveți medalii, cupe, diplome, fotografii, suveniruri, sau alte obiecte legate de activitatea dumneavoastră sportivă? Aveți o poveste inedită de spus despre perioada când făceați sport? Vă rugăm să o adăugați la colecția noastră online de povestiri, pentru ca toată lumea să o cunoască.

Veniți la Biblioteca Județeană "Octavian Goga", Calea Dorobanților nr. 104, joi, 15 aprilie sau vineri 16 aprilie, între orele 10.00-18.00, aduceți obiectele pe care le aveți, spuneți-vă povestea și noi vom face ca aceasta să fie încărcată în portalul Europeana - Biblioteca Digitală a Europei. La plecare obiectele vă vor fi restituite, biblioteca păstrând doar copiile digitale!

Ziua internațională a culturii

small_afis_zi_a_culturii_web.jpg Cu ocazia Zilei internaționale a culturii, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat o masă rotundă - un dialog pe tema cărților vindecătoare și a culturii în timp de criză. Au răspuns invitației noastre doamna lector doctor Laura Lazăr Zăvăleanu, studenți ai Facultății de Litere și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox și ai Liceului „Victor Babeș" din Cluj-Napoca.

Întâlnirea a avut loc la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga", în foaier, miercuri, 14 aprilie 2021 de la ora 14:00 00.

Ziua internaţională a romilor

small_afis_08_04.jpg Ziua internaţională a romilor este sărbătorită de comunitatea internaţională, anual, la 8 aprilie, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea.

Anul acesta s-au împlinit 50 de ani de la primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni (1971). În cadrul primului congres au fost doptate simbolurile etniei rome: roata cu spiţe „chakra", Imnul internaţional al romilor, "Gelem, gelem", şi steagul internaţional al romilor.

Expoziție de fotografie

small_afis_1042021.jpg Asociația ArtImage Cluj-Napoca v-a invitat la vizionarea expoziției de fotografie  cu tente umoristice "Zâmbiți, vă rog", deschisă între 1-9 aprilie 2021 în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj. Pe parcursul aceluiași interval fotografiile au fost prezentate și on-line. 

 

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

small_afis_ziua_internationala_a_cartii_pentru_copii_2021.png Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărţii pentru Copii și Tineret sărbătorită anual în data de 2 aprilie, data nașterii scriitorului danez Hans Cristian Andersen, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 30 martie - 2 aprilie 2021 mai multe activități de prom