Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți august 2019

Zilele colecției 1989

small_afis_zilele_colectiei_1989.jpg

 În anul în care Europa celebrează a 30-a aniversare a evenimentelor istorice din anul 1989 când Cortina de Fier a căzut, Biblioteca Județeană "Octavian Goga" vă invită să contribuiți la arhiva digitală care va înfățișa viața cotidiană de la sfârșitul anilor '80, precum și aspecte din timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Aveți povestiri, fotografii, scrisori, înregistrări, cărți poștale, jurnale, presă, afișe sau obiecte personale (carnete de student sau de partid, insigne de pionier, cartele de masă etc.) de la sfârșitul anilor '80?

Sunteți invitați să le împărtășiți publicului larg în cadrul Zilelor Colecțiilor 1989 organizate la Biblioteca Județeană „Octavian Goga", sediul central, parter, în 9-10 iulie 2019, între orele 12 și 20. Toate mărturiile înregistrate în aceste zile vor fi digitizate și publicate pe site-ul proiectului, la adresa https://fbc.pionier.net.pl/zbiorki.

Comunicat de presă

Concurs literar (în limba maghiară) 

small_afis_concurs_august.jpgBiblioteca Județeană „Octavian Goga" - Sala multiculturală, în colaborare cu Asociația Clujul Comoară, organizează un joc literar cu tema Leagăne literare din România - Transilvania. Jocul este condus de prof. Málnási Ferenc. Evenimentul a avut loc vineri, 23 august 2019, ora 17.

Irodalmi társasjáték

Az Octavian Goga Megyei Könyvtár Multikulturális Részlege a Kolozsvári Magyar Napok keretében irodalmi társasjátékra hívja Önöket 2019. augusztus 23-án pénteken, 17 órától. Az Irodalmi bölcsőink Romániában - Erdélyben  játékot Málnási Ferenc ny. magyartanár vezeti.

 

 

E vremea cititului... în oraș - un program estival de lectură pentru copii 

small_afis_e_vremea_cititului_2019.jpgBiblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj organizează în perioada 7-28 august 2019 cea de-a treia ediție a programului estival de lectură pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. Inițiatorul și coordonatorul programului la nivel național este grupul Citim Împreună România, grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentu cărți, ci și bucuria de a vedea copiii și adulții citind împreună.

În acest an, Anul Cărții, dorim să promovăm lectura în spații outdoor, în diferite locuri publice din oraș. Prima întâlnire va avea loc miercuri, 7 august, începând cu ora 11.00, la Secția pentru copii a bibliotecii, Calea Dorobanților, nr.104, parter est.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Atenție! Locurile sunt limitate.

Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la 0264.595620 sau e-mail copii@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!