Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți august 2020

E vremea cititului... în cort! - program estival de lectură

small_afis_e_vremea_cititului_2020.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 5-26 august 2020, un program estival de lectură pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. Inițiatorul și coordonatorul programului la nivel național este grupul Citim Împreună România, grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentu cărți, ci și bucuria de a vedea copiii și adulții citind împreună.

Anul acesta ne-am propus să călătorim mult, dar cum călătoriile în contextul actual sunt destul de riscante, ne-am gândit că ar fi un bun prilej de a vă invita la noi acasă, într-un cort frumos amenajat în curtea bibliotecii. Aici vom depăna amintiri din călătoriile trecute, dar vom descoperi și noi destinații în care vom ajunge cu ajutorul cărților și al imaginației,  bucurându-ne de lectură ca de un prieten drag căruia i-am redescoperit valoarea. 

Prima întâlnire din cadrul programului estival de lectură a avut loc miercuri, 5 august, începând cu ora 11.00, în cortul din curtea bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104.

Expoziția „Enigma. Victoria decriptării" la Cluj

La șaptezeci și cinci de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, Institutul Polonez și Consiliul Voievodatului Wielkopolska v-a invitat în perioada 13 iulie - 31 august 2020 la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" să vizitați expoziția intitulată „Enigma. Victoria decriptării". Mai multe informații despre expoziție.