Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți august 2021

Demonstrație de Fluid Art

small_adriana_groza_6.png

Biblioteca Judeteană "Octavian Goga" a invitat publicul clujean la o demonstrație de Fluid Art susținută de artista vizuală româno-americană Adriana Groza.

Adriana Groza creează tablouri abstracte folosind vopsele acrilice fluide pe care le manipulează pe pânză în diverse moduri, utilizând o varietate de unelte, fără schițe sau pensule. Ideile care se regăsesc cel mai adesea în lucrările sale se conectează cu interpretarea timpului și a materiei, văzute din perspective antagonice. Mai multe despre artistă și creațiile ei găsiți la https://www.adrianagroza.art/ și https://www.youtube.com/watch?v=lJS6JCGlBKo

Prin această întâlnire cu publicul clujean, artista a dorit să îi inspire pe cei tineri și nu numai, să își urmeze talentele, pasiunile și visele muncind cu sârguință și dedicație, să învețe continuu, să își îmbunătățească mereu metodele și procedeele și mai  mult decât orice, să nu abandoneze.

Evenimentul  a avut loc miercuri, 18 august, orele 10:00-11:30, în foaierul bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104. 

Expoziția "Culorile ortodoxiei. Polonia" la Cluj

small_designfaratitlu2.png Deși religia dominantă în Polonia este cea catolică, de secole pe teritoriile poloneze trăiesc și adepți ai Bisericii ortodoxe și greco-catolice. O parte din tradițiile și patrimoniul lor bogat este prezentată în cadrul expoziției „Culorile Ortodoxiei. Polonia" care a putut fi vizitată până pe 31 august, la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj. 

Mai multe informații

Programul estival de lectură „E vremea cititului!", ediția a V-a

small_e_vremea_cititului_2021.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 4-25 august 2021, ediția a V-a a programului estival de lectură „E vremea cititului!", destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Inițiatorul și coordonatorul programului la nivel național este grupul Citim Împreună România, grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentu cărți, ci și bucuria de a vedea copiii și adulții citind împreună.

 

Anul acesta, în cadrul programului au fost lecturate și cărți vii pe lângă cele clasice, ele fiind reprezentate de persoane având diferite profesii, care au vorbti despre secretele meseriilor pe care le desfășoară. Prima întâlnire a avea loc miercuri, 4 august, începând cu ora 11.00, în pavilionul de lângă Secția pentru copii, Calea Dorobanților, nr.104.

Expoziție de grafică „eGraphic Club"

small_poster_expozitie_egraphic_club.jpg American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj v-a invitat să vizionați lucrările participanților la ediția specială a „eGraphic Club", ediție organizată cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al S.U.A., prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Expoziția a fost deschisă pentru public în perioada 2-13 august 2021, în foaierul sediului central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanților 104, parter).


Vernisajul expoziției a avut loc luni, 2 august 2021, ora 17.30.

 

Ateliere de scriere creativă pentru copii și adolescenți

small_ateliere_de_scriere_creativ_afis.jpg Secția pentru copii și adolescenți a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 30 iunie-4 august o serie de ateliere de scriere creativă, sub genericul Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă. Atelierele s-au adresat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani și au avut loc la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 13.00-15.00. Participanții au fost îndrumați atât de bibliotecari, cât și de scriitori clujeni (Alex Moldovan, Florin Bican), dar și din țară (Simona Antonescu, Laura Grünberg), prin întâlniri fizice sau facilitate de tehnologie.

 

 

Programe de vacanță 2021

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" organizează în lunile iulie și august diverse activități pentru copii și adolescenți: ateliere de lectură, de creativitate, cluburi de învățare a limbilor străine, jocuri de logică și perspicacitate, vânătoare de comori, ore de poveste etc. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Programul detaliat:

small_program_de_vacanta_2021.png Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, parter, est

 

 

 

 

 

small_bibliovacanta2021_adolescenti.jpg Secția pentru adolescenți,  sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, centru

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_sm_082021.jpg Sala multiculturală, sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj III, vest

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_pentru_copii_ac_082021.jpg American Corner, sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj V, vest

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_mn_082021.jpg Filiala „Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 

 

 

 

 

 

 

small_programdevacanta_2021_zorilor.jpg Filiala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1

 

 

 

 

 

 

small_programvacanta_2021_grigorescu.jpg Filiala Grigorescu, Strada Donath nr. 138