Ultima actualizare: 28-09-2021

 

 

    

Evenimentele lunii

Campania #Fii diferit #Citește

small_facebook_cover_21092021.jpg Editura UP, în colaborare cu Biblioteca Județeană, a organizat în data de 21 septembrie, de la ora 13:00, în foaierul sediului central al bibliotecii, trei lansări de carte ale unor scriitori români debutanți ale căror cărți au văzut lumina tiparului în timpul pandemiei de Covid-19 și care, din păcate, nu au putut beneficia de o lansare a titlurilor respective. Este vorba de cartea „Când îmi voi afla numele" a scriitoarei Larisa Calo, „Aur și plumb" a scriitoarei Ada Romanți și „Inimă încătușată" a scriitoarei Raluca Sferle.

Evenimentul face parte din cea de-a doua ediţie a campaniei #Fii diferit #Citește, desfășurată în cinci orașe (București, Cluj, Timișoara, Galați și Bacău), în încercarea de a susține și promova scriitorii români contemporani și de a aduce adolescenţii - şi nu numai - mai aproape de carte şi de lectură. Reunind scriitori ce abordează stiluri şi genuri diferite, campania #Fii diferit #Citeşte își propune organizarea unei serii de evenimente în cadrul cărora elevii vor putea discuta liber cu scriitorii invitaţi despre cărţi şi literatură, despre pasiunile proprii şi despre idealurile tinerei generații.

 

Întâlnire transnațională în cadrul proiectului „CROSS-Creating other study spaces"

small_cross_logo.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat întâlnirea transnațională din cadrul proiectului „CROSS-Creating other study spaces" („Crearea unor noi spații de învățare"), finanțat prin programul Erasmus+, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Parteneriate strategice pentru educația adulților, cu titlul „Procesele de individualizare a învățării adulților".

În perioada 1 - 3 septembrie, reprezentanții instituțiilor partenere s-au întâlnit la Cluj-Napoca, la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj pentru a discuta și analiza schimbările în modul de învățare al adulților și impactul situației epidemiologice actuale asupra învățării în „al treilea spațiu".

Comunicat de presă