Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți luna decembrie 2017

Inaugurare mini-bibliotecă

small_afis_program_de_voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a inaugurat în data de 12 decembrie 2017, ora 10.00, mini-biblioteca destinată pacienţilor de la Cabinetele Grupate de pe Aleea Băiţa nr. 9, Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în cadrul programului de voluntariat „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", iar constituirea fondului de carte s-a făcut prin campania de donaţie „Biblioteca fără ziduri", organizată cu acest scop.


Mulţumim voluntarilor bibliotecii implicaţi în acest demers, precum şi donatorilor fără de care acest eveniment nu ar fi putut avea loc !

 

Salonul icoanei ardelene

small_afissalonulicoanei2017.jpg Expoziția organizată anual de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, și-a deschis porţile luni, 18 decembrie 2017, ora 16, în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga", Calea Dorobanților, nr. 104. Expoziția a fost deschisă până în 12 ianuarie 2018. 

Sunt expuse icoane pe sticlă și lemn realizate de către studenţi și masteranzi ai specializării Artă Sacră de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj. 

Coordonator - Conf.univ.dr. habilit Marcel Muntean 

În cadrul vernisajului, a avutloc un scurt concert de colinde susţinut de Grupul tradițional de tineri colindători din Chiuiești, județul Cluj, coordonați de prof. Ioan Georgiu si prof. Georgiu Crina.

Cercul de origami

small_afis_origami_2.jpg.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 21  decembrie, de la ora 16.00.  

 

 

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

small_shoeboxafis_2017.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a susţinut și în acest an campania umanitară ShoeBox, ajunsă la a XI-a ediție.

În perioada 4-15 decembrie 2017, toți cei care au dorit să facă o bucurie copiilor săraci în preajma sărbătorilor de Crăciun, au putut împacheta o cutie goală de pantofi în care să pună diverse cadouri. S-au ambalat dulciuri neperisabile, rechizite, jucării, articole de îmbrăcăminte noi, produse de igienă personală, o felicitare de Crăciun și altele, pentru fete și băieți cu vârsta între 2 și 18 ani. Pentru mai multe detalii, vizitați www.shoebox.ro .

Centrul de colectare al bibliotecii s-a aflat pe Calea Dorobanților nr. 104, etajul 4, la Secția pentru Adolescenți (între orele 12 și 20).

Clubul de filosofie pentru copii

small_afis_club_filosofie_122017.jpg Secția pentru copii, a organizat marți, 12 decembrie 2017 de la ora 17.45, o nouă întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Au fost așteptați copii cu vârste cuprinse  între 8-12 ani.

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis_cenaclu_dec.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 12 decembrie, de la ora 17.00.  

 

 

Inaugurare mini-bibliotecă

small_afis_program_de_voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a inaugurat în data de 12 decembrie 2017, ora 10.00, mini-biblioteca destinată pacienţilor de la Cabinetele Grupate de pe Aleea Băiţa nr. 9, Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în cadrul programului de voluntariat „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", iar constituirea fondului de carte s-a făcut prin campania de donaţie „Biblioteca fără ziduri", organizată cu acest scop.


Mulţumim voluntarilor bibliotecii implicaţi în acest demers, precum şi donatorilor fără de care acest eveniment nu ar fi putut avea loc!

Concert caritabil de Crăciun

small_afis_colinde8_12_2017.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit vineri, 8 decembrie 2017, ora 18.00 Concertul caritabil de Crăciun susţinut de Ansamblul Coral Voci Transilvane, dirijor Adrian Corojan.


 

Cum putem face față emoțiilor care ne blochează. Un workshop pentru tineri și adolescenți

small_afis_cum_putem_face_fata_emotiilor.jpg Emoțiile fac parte din viața noastră zi de zi. Ele sunt cele care dau culoare experiențelor noastre. Uneori ne putem simți copleșiți de ele și acest lucru ne limitează. Simțim că am fi putut da mai mult într-o anumită situație, că am fi putut face altfel lucrurile dacă nu am fi fost atât de puternic implicați emoțional.

Tinerii cu vârste între 13 și 24 de ani au fost invitați la activitatea care abordează această temă, care a avut loc în data de 7 decembrie, de la ora 13.00 la Secția de Artă a bibliotecii.

Participând la acest workshop veți afla care este rolul emoțiilor în viața noastră și ce diferențiază emoțiile funcționale de cele disfuncționale. De asemenea vă veți familiariza cu câteva tehnici de gestionare a emoțiilor negative puternice în situații solicitante și de accesare a resurselor interioare care să vă permită să vă folosiți la maxim potențialul în aceste situații.

Coordonatorul activității a fost doamna Adriana Lăpădătoni, psiholog specialist clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, practicant sub supervizare, psihoterapeut sistemic individual, de cuplu și familie practicant sub supervizare, educator parental în programul Cercul SiguranțeiTM.

Cursuri gratuite de programare pentru copii

small_afis_programare.jpg Asociaţia Etic în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează în perioada mai-decembrie 2017 cursuri gratuite de programare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani. Primul atelier a avut loc miercuri, 10 mai 2017, de la ora 16.30.

Participarea este gratuită, iar înscrierea s-a făcut la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Numărul de locuri este limitat!