Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți decembrie 2018

Program de sărbători

24 decembrie 2018 - închis
27-28 decembrie 2018 - 8.00-20.00
31 decembrie 2018 - închis
1, 2 ianuarie 2019 - închis, în conformitate cu legislația în vigoare.

Urăm tuturor cititorilor și colaboratorilor bibliotecii sărbători fericite!

Cerc de origami

small_afis_origami_2.JPG Joi, 20 decembrie 2018, la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, va avea loc o nouă întâlnire a copiilor pasionaţi de tehnica origami.

 

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis_cenaclu.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 18 decembrie , de la ora 17.00.  

Vă aşteptăm cu drag!

 

Club de filosofie pentru copii

small_afis_clubul_de_filosofie_122018.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai",  invită şi în luna decembrie copiii cu vârste cuprinse între 8-12 ani la Clubul de filosofie.

Activităţile sunt susţinute de doamnele conf. dr. Mihaela Frunză, lect. dr. Iulia Grad, lect. dr. Erzsebet Kerekes şi drd. Liana Precup şi au loc după următorul program:

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă aşteptăm cu drag!

Campania ShoeBox

small_shoeboxafisa2jpg3page001.jpg Biblioteca Județeană a fost partener în Campania Shoebox și în anul 2018! Toți cei care au dorit să aducă un zâmbet copiilor de sărbători au adus "darurile în cutia de pantofi" în perioada 3 - 14 decembrie 2018, între orele 12.00 - 20.00, la Secția pentru adolescenți (etaj 4, centru), Calea Dorobanților nr. 104, Cluj-Napoca.

Regulamentul campaniei și alte informații pe site-ul oficial https://www.shoebox.ro/.

 

 

 

O nouă vizionare în programul KineDok powered by One World Romania!

small_afis_funne_visand_la_mare.jpgMiercuri, 12 decembrie, de la ora 17:00,  a avut loc ultima vizionare KineDok din anul 2018!

În Funne: visând la mare (Croația, Italia, 2017, 77'), regizoarea Katia Bernardi surprinde povestea bunicuțelor vesele dintr-un mic sat de munte italian și membre ale clubului Rododendro, aflate pe punctul de a porni în aventura vieții lor: o excursie la mare, locul unde cei mai mulți dintre membrii clubului nu au ajuns nici măcar o dată. Înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, simpatica Iolanda și pragmatica Aminda ne demonstrează că visele nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată sa limiteze visarea. Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și personajele încântătoare accentuează calitatea de „basm" a filmului în care bunicuțele își îndeplinesc visele.

Vizionarea a avut loc la Sala Media, etaj VII, tronson vest.

 

Expoziția "Evoluția stării civile și a evidenței persoanelor în Ardeal"

small_afis_evidenta_populatiei.jpg

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Cluj și Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat vernisajul expoziției "Evoluția stării civile și a evidenței persoanelor în Ardeal".


Evenimentul a avut loc în data de 10 decembrie 2018, ora 12, 30 în foierul Bibliotecii Județene " Octavian Goga " din Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca.

 

 

Concert Centenar 2018

small_afis_1122018.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit vineri, 7 decembrie 2018, de la ora 19.30, Corala Regală Transilvană.

Dirijor: Dan Dumitrana

Pian: Adelina Sabău

 

 


Întâlnire cu interpreta americanӑ Amanda Colleen Williams

small_afis_amanda.jpg V-am invitat sӑ participaṭi la întâlnirea cu tema „Intellectual Property Rights: An Awarded Songwriter's Perspective", susṭinutӑ în limba englezӑ de cantautoarea americanӑ Amanda Colleen Williams în data de 7 decembrie 2018, de la ora 10.30, la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeṭene „Octavian Goga" (Cluj-Napoca, Calea Dorobanṭilor 104, etajul 5 vest).

Câṣtigӑtoare a opt discuri de platinӑ în calitate de textier ṣi muzician, cantautoare ṣi specialistӑ în  educaṭie, promotoare a conceptului „Songpreneurs" (antreprenoriat în industria muzicalӑ), Amanda Colleen Williams (https://www.amandacolleenwilliams.com/) este o ferventӑ apӑrӑtoare a drepturilor de proprietate intelectualӑ, fiind invitatӑ în calitate de expert sӑ abordeze acest subiect pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Lansare de carte

small_afis_catanie_6_dec_2018.jpg Joi, 6 decembrie 2018, la ora 17.30, în sala parohială a Bisericii „Sf. Treime" din Cluj-Napoca (str. Bisericii Ortodoxe nr. 12) s-a lansat volumul Cântece de cătănie. Antologie de Nicolae Bot, a cărui publicare constituie un prim demers de valorificare a Fondului de arhivă Nicolae Bot din cadrul Colecțiilor speciale ale Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj.


Concert caritabil

small_afis1_03122018.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit miercuri, 5 decembrie de la ora 18, concertul caritabil "Ding, dang, dong" organizat de Clubul Soroptimist Internațional Cluj. Invitată Ioana Mureșan.

Ateliere „Sărbători frumoase"

small_atelier_ornamente_sarbatori_frumoase.jpg În zilele de luni 3, 10 şi 17 decembrie 2018, de la ora 16.00,  v-an invitat la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138), la atelierele de confecţionat ornamente din materiale naturale şi reciclabile „Sărbători frumoase".

Informaţii suplimentare la tel. 0770970198 sau e-mail grigorescu@bjc.ro.

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.