Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți decembrie 2021

Concurs Cutreier Clujul

Concursul Cutreier Clujul a presupus mișcare și cunoaștere și s-a derulat utilizând aplicația cu același nume disponibilă atât pentru telefonul mobil, cât și pentru calculator. Concursul s-a adresat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care au avut de realizat 5 trasee tematice cuprinzând atracții ale orașului. Pentru fiecare dintre acestea au avut de răspuns la câte o întrebare.

Regulamentul concursului

Premianții concursului

Vă așteptăm la o tură de cultură prin intermediul aplicației disponibile la https://cutreiercluj.qulto.ro/!

 

American Corner Cluj-Napoca - 15 ani"

small_afis_15_ani_AC.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 10-17 decembrie 2021 o serie de evenimente dedicate aniversării a 15 ani de la inaugurarea American Corner Cluj-Napoca.

 

Sursă de informare importantă pentru publicul de toate vârstele interesat de cultura şi civilizaţia americană, dar şi o platformă pentru programe comune, American Corner Cluj-Napoca a fost deschis în cadrul unui parteneriat între Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj.

Program

Comunicat de presă

Vizionare KineDok 2021

small_afis_chemarea_2021.jpg Joi, 16 decembrie, de la ora 19.00 v-am invitat la ultima vizionare KineDok 2021: filmul Chemarea /The Calling (Erik Praus, 2019, 70'),  Proiecția a avut loc la Secția de artă, etajul V, est.

Prin portretul a trei călugări, documentarul de lung-metraj al lui Erik Praus captează atmosfera spirituală și mistică a mănăstirii ortodoxe Pochayiv Lavra în Vestul Ucrainei. Trei călugări: Gabriel, Vicilentius și Nazari își lasă în urmă viața seculară: soție, copii, serviciu și intră la mănăstire. Poveștile lor sunt metafore ale spiritualizării și purificării de pasiunile omenești pe fundalul unei realități tensionate ucraineene. Din cauza precarității materiale și a crizei spirituale, mulțimi de credincioși vizitează locurile de pelerinaj pentru a-și întări puterea și căpăta iertarea. Filmul înregistrează/observă cu respect viața de zi cu zi a călugărilor, surrprinzând splendoarea mediului monastic. Calea credinței nu este doar un privilegiu al alesului, aceasta este deschisă pentru oricine simte chemarea.

Conferința ANBPR

small_afis_web.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a organizat, în perioada 8-9 decembrie 2021, Conferința Națională a ANBPR, cu tema „Bibliotecile în pandemie - de la izolare la adaptare". Evenimentul a avut loc pe platforma ZOOM, a fost transmis live pe Facebook și a cuprins atât sesiuni în plen, cât și sesiuni în paralel.

        Programul Conferinței poate fi accesat aici.

Comunicat de presă 

 

BJCSocialLab - dialoguri pentru liceeni

small_afis_sociallab_2021.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga", alături de Fundația „Alma Mater Napocensis" a Universității „Babeș - Bolyai", a invitat adolescenții și tinerii să participe la întâlnirea de dezbateri pe teme legate de opțiuni și drepturi, din data de 7 decembrie 2021. Dialogurile au fost susținute de către: psiholog clinician lect. univ. dr. Dan Octavian Rusu, data analist asist. univ. drd. Dan Toderici, avocat Szőcs Sándor, specialist în drept penal și apărător în cauze care vizează drepturi umane fundamentale.

Întâlnirea a avut loc pe platforma ZOOM , de la ora 12.00.

 

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_pt_adulti_09_12_2021_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, v-am invitat să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

Am realizat globuri de Crăciun folosind tehnica șervețeluluiÎn data de 9 decembrie 2021, de la ora 17.00, la Secția de artă, etajul 5 est (Calea Dorobanților nr. 104) am realizat globuri de Crăciun folosind tehnica șervețelului.


 

„English Conversation Club" - club on-line de conversație în limba engleză pentru adulți

small_afis_ecc_2021.jpg American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj invită adulții peste 40 de ani la un club on-line de conversație în limba engleză pentru începători, coordonat de un voluntar. Persoanele care cunosc puțin sau deloc limba engleză vor avea ocazia să acumuleze cunoștințe de bază sau să își dezvolte cunoștințele de limba engleză prin intermediul conversației pe diverse teme.

Înscrierile se fac în perioada 3-14 decembrie 2021, la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com. Întâlnirile bilunare ale clubului vor avea loc pe Google Meet. Participarea este gratuită.

Prima întâlnire a avut loc în data de 15 decembrie 2021, între orele 17.00-18.00.

Atenție: locurile sunt limitate!

Concurs de desene „Toate pânzele sus!"

small_toate_panzele_sus_2021_afis.jpg Secţia de artă a bibliotecii a lansat cea de-a VII-a ediție a concursului de desene cu premii, pentru adolescenţi şi tineri (14-18 ani). 

Tema lucrărilor a fost „Viața în pandemie", folosind o tehnică la alegere.

Termen: 6 decembrie 2021.

Regulamentul concursului

 


Curs gratuit de antreprenoriat social şi management de proiect pentru tineri

small_poster_curs_antreprenoriat_web_2021.jpg American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeṭene „Octavian Goga" a organizat pentru tineri între 14 ṣi 20 de ani, cuprinṣi sau nu într-o formӑ de învӑṭӑmânt, cursul gratuit de antreprenoriat social şi management de proiect „Provoacă viitorul: fii antreprenor!". Tinerilor li se oferă oportunitatea de a învӑṭa într-un mod distractiv cum sӑ înceapă o afacere ṣi sӑ se implice în viaṭa comunitӑṭii.

 

Cursul s-a desfӑṣurat on-line, în limba română, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, în douӑ serii a câte 20 de locuri fiecare, în perioada 18 noiembrie-3 decembrie 2021: orele 14.00-17.00 - seria I, orele 17.00-20.00 - seria a II-a. Instruirea a avut loc zilnic, de luni pânӑ vineri, cu excepția zilelor de 30 noiembrie și 1 decembrie 2021. Participanṭii au primit o diplomӑ la încheierea programului de instruire.

 

1 decembrie - Ziua Națională a României

small_afis_1_dec_2021.jpg Cu ocazia Zilei Naționale a României, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat în mediul online mai multe activități dedicate, după următorul program:

2 decembrie, ora 10.00

„Am fost și eu la Alba Iulia"

Organizator: Secția pentru copii

Au participat elevii clasei a III-a de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu"

 

2 decembrie, ora 11.00

„Povești și citate despre Marea Unire"

Organizator: Secția pentru copii

Au participat elevii clasei a IV-a de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu"

 

 2 decembrie, ora 12.00

„1 decembrie în ochii liceenilor"

Organizator: Secția pentru adolescenți

Au participat elevii clasei a X-a A de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny".