Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăţi luna februarie 2015

„Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!"

small_Invitatie .jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a inaugurat cele două minibiblioteci în cadrul programului de voluntariat „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!" în data de 25 februarie 2015, de la ora 10.00 la Fundaţia pentru Îngrijirea Vârstnicului Cluj, str. Tazlău, nr. 11, şi în 26 februarie 2015, de la ora 10.00 la Clubul Pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108.

 

Programul face parte din proiectul naţional „Raftul cu iniţiativă - Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci", desfăşurat în perioada mai 2014 - iunie 2015 de Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. 

 

Cenaclul literar „Traian Brad"

small_Cenaclu.jpg Cenaclul literar „Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" în data de 24 februarie 2015, de la ora 16.00.

 

Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG Dragi copii, în data de 26 februarie 2015, de la ora 16.00, am oragnizat o nouă întâlnire a cercului de origami, în cadrul căruia vom confecţiona modele noi şi interesante. 

 

Atelier de teatru şi creativitate

small_Afis teatru 2015.jpg Filiala "Traian Brad" anunţă înscrierea în trupa de teatru pentru copii şi tineret, care va fi coordonată de prof. Camelia Sandu.

Atelierul va avea loc săptămânal, începând cu luna martie 2015. Participarea este gratuită.

Înscrieri până în data de 20 februarie.

Cursuri de limbă spaniolă pentru începători

small_Afis curs limba spaniola.jpg Filiala "Traian Brad" organizează cursuri gratuite de limbă spaniolă pentru copii şi adulţi.

Perioada de desfăşurare: februarie-iunie 2015.

 

Înscrieri până în data de 20 februarie. 

 

Atelier de quilling pentru tineri

small_afis atelier de quilling 2015 pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 10 februarie 2015, de la ora 17, Atelierul de quilling.
Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei.
Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi 2015 pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează marţi, 18 februarie 2015, de la ora 17, Atelierul ecologiştilor creativi.
Participanţii la acest atelier vor realiza farfurii decorative din materiale reciclabile. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

 


Expoziţie de fotografie

small_Afis seria 22 web.jpg Absolvenţii Şcolii de fotografie ArtImage, seria 22 au organizat evenimentul Sărbători.

 

Festivitate şi expoziţie de absolvire ce a avut loc în data de 5 februarie 2015 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj începând cu ora 18.

Programul a cuprins şi acordarea Premiilor publicului printr-o jurizare ad hoc.


Împreună facem Internetul mai bun!

În data de 10 februarie 2015, ora 11.30, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" a organizat o activitate cu tema Împreună facem Internetul mai bun! ce a vizat necesitatea colaborării între toţi utilizatorii de Internet, de la copii, părinţi, profesori, reprezentanţi ai industriei, politicieni sau formatori de opinie, pentru a face mediul online unul mai bun şi mai sigur. Invitat, inspector Angelica Neag de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Departamentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii. 

 

Concurs on-line de poezie

small_afis poezie 2015.jpg Secţia pentru copii a bibliotecii judeţene vă invită să participaţi la cea de-a VI-a ediţie a Concursului on-line de poezie organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei. Perioada de înscriere este 13 februarie - 16 martie 2015.

Regulamentul concursului este disponibil aici .

Vă aşteptăm cu drag. 

Concurs naţional

Concursul naţional de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste, "Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit", iniţiat de Biblioteca Judeţeană "Alexandru D.Xenopol" Arad, a ajuns în anul 2015, la a IX-a ediţie.   

Informaţii despre condiţiile de participare

Atelier de quilling

small_afis quiilling lunar.JPG


Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis ghidusel.JPG Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi au fost aşteptaţi miercuri, 4 februarie 2015, ora 17.00, la Secţia pentru Copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu  Ghiduşel cel isteţel!

 

Invitaţie la film

Filiala Kogălniceanu v-a invitat joi, 5 februarie 2015, de la ora 17.00, la vizionarea filmului românesc „Filantropica", regizat de Nae Caranfil.