Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți februarie 2020

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis_cenaclu2019_1.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 25 februarie, de la ora 17.00.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Concurs de poezie on-line pentru elevi

small_afis_pentru_web_2020.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită în fiecare an la 21 martie, Secția pentru copii lansează invitaţia de a participa la cea de-a XI-a ediţie a Concursului de poezie on-line pentru elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Lucrările pot fi trimise în perioada 13 februarie - 13 martie 2020, iar festivitatea de premiere va avea loc în 24 martie 2020, în cadrul Cenaclului literar „Traian Brad".

Informaţii suplimentare găsiţi în regulamentul concursului sau la Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, telefon 0264 430323, e-mail copii@bjc.ro .

Vă așteptăm cu drag!


Zi de doliu la bibliotecă

small_r._haiduc.jpgColectivul Bibliotecii își ia rămas bun de la colega noastră, Rodica Haiduc (n. 26.09.1963 - d. 24.02.2020), bibliotecar la Filiala Bibliosan. Zâmbetul cald, bunăvoința, iubirea de oameni vor rămâne mereu în amintirea noastră asociate Rodicăi.

Dumnezeu s-o odihnească!

Cerc de origami

small_afis_origami_2_2020.JPG Joi, 27 februarie 2020, la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor pasionaţi de tehnica origami.

 

 

Istorie și poezie: cazul Octavian Goga

small_istorie_si_poezie_cazul_o_goga_20_02_2020.jpg În cadrul proiectului ,Personalități clujene la bibliotecă, v-am invitat la activitatea cu tema: Istorie și poezie: cazul Octavian Goga, susținută de domnul Prof.univ.dr. IOAN BOLOVAN, prorectorul Universității ,,Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, directorul Institutului de Istorie „George Barițiu" al Academiei Române. Evenimentul a avut loc în data de 20 februarie 2020, de la ora 13:00, la sediul central al bibliotecii, Compartimentul Colecții speciale, memorie și cunoaștere locală, etajul IV, tronson vest.

 


 

Ateliere de educație financiară pentru liceeni

small_afis_ed_fin_2020.jpg Secția pentru adolescenți a organizat săptămânal, începând cu data de 19 februarie 2020, ora 14.30, ateliere interactive de educație financiară destinate liceenilor. Acestea au avut loc la Sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV - centru.

 

Expoziție de astrofotografie COȚMOS

Asociația ArtImage Cluj-Napoca v-a invitat miercuri, 12 februarie 2020, ora 18.00 în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj la prezentarea publică a expoziției de astrofotografie COȚMOS de către autorul, Ștefan Pop Coț, membru ArtImage Cluj, un debut fotografic expozițional. 

Ziua Brâncuși la bibliotecă

small_afis_brancusi_2020_1.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a găzduiet în data de 19 februarie începând cu ora 13.00 un eveniment cu ocazia sărbătorii naționale „Ziua Brâncuși".

Invitat: sculptor, conf. dr. Septimiu Jugrestan, cadru didactic la U.A.D. 

Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

 

Cultivarea empatiei în relația cu copilul nostru

small_anunt_cultivarea_empatiei_18_02_2020_web.jpg A fi părinte e un lucru minunat, dar deloc ușor. Dorim să venim în sprijinul vostru, invitându-vă să participați la Grupul de Suport pentru Părinți. Grupul este facilitat de Brîndușa Milășan, mămică a doi copii și trainer de parenting certificat de Aware Parenting Institute și Hand in Hand Parenting.

La întâlnirea de marți, 18 februarie 2019, de la ora 18:00 la 20:00, v-am invitat să discutăm despre Cultivarea empatiei în relația cu copilul nostru.


Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_final_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.


În cadrul următoarei activități a Clubului de bricolaj vom realiza împreună broșe, pe care le puteți purta sau dărui ca mărțișoare.

V-am așteptat joi, 13 februarie, de la ora 18.00, la Secția de artă a bibliotecii (etajul 5).

 

Eveniment caritabil

small_6_feb_eveniment_caritabil.jpg Joi, 6 februarie 2020, ora 18.00, v-am așteptat în foaierul bibliotecii la un eveniment caritabil, Poezii pentru Maia, în cadrul căruia a avut loc prezentarea volumului de versuri „În pas alert pentru catharsis" de Raluca Radu.

A prezentat: prof. Daniela Sălăgean, prof. Nicolae Berindeiu, Nadia Fărcaș-editor.

A recitat actorul Cristian Grosu.

Moment muzical: Camelia Hodiș.

Ziua Internaţională a Cititului Împreună: 5 februarie 2020

small_afis_zici_web_05022020.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" s-a alăturat și în acest an inițiativei grupului Citim Împreună România și organizează, sub genericul „Citim împreună pentru a vindeca planeta!", activități dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună.

Sărbătorită anual de către Lit World (www.litworld.org), Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment la care participă milioane de oameni din întreaga lume. Evenimentul coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România este la a patra ediție în ţară.