Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți februarie 2022

Club de bricolaj pentru adulți și întreaga familie

small_club_de_bricolaj_pt_adulti_martisoare_24_02_22_web.jpg

În cadrul următoarei activități a clubului s-au realizat mărțișoare. V-am așteptat joi, 24 februarie 2022, de la ora 17.00, la Secția de artă, etajul 5 est (Calea Dorobanților nr. 104).


Vizionare de film KineDok

small_afis_impinge_trage_kinedok_24_02_2022_web.jpg Joi, 24 februarie, de la ora 19.00, v-am așteptat la Secția de artă pentru un nou film KineDok:

Trage - Împinge (Push - Pull) (Neven Hitrec, Croația, 60').

Invitat: Edith Gileru, psiholog și psihoterapeut.

O familie, un copil de nouă ani și un curriculum neadecvat pentru școala generală. Biroul pentru efectuarea temelor devine scena unei drame familiale tragic-comice. Cine va ceda primul sub povara „cunoașterii"? Părinții grijulii sau copilul lor egocentric?

Participarea a fost gratuită, iar vizionarea a fost urmată de o scurtă dezbatere.

Ziua Brâncuși la bibliotecă

small_afis_ziua_brancusi_18_02_2022_.jpg Cu ocazia sărbătorii naționale „Ziua Brâncuși", Primăria Municipiului Cluj-Napoca a organizat în colaborare cu Biblioteca Județeană o conferință și o expoziție de carte dedicată marelui sculptor român.


Evenimentul a avut loc vineri, 18 februarie 2022, ora 12.00, în foaierul sediului central al bibliotecii.

 

Ziua Națională a Lecturii

 

 

small_afis_web_ZNL_2022.jpg Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 15-16 februarie 2022 mai multe activități de promovare a lecturii pentru toate vârstele.

 

În data de 15 februarie 2022, Secția Împrumut pentru adulți și artă a lansat un nou serviciu de bibliotecă, serviciul de lectură la distanță prin telefon - Alo, vreau să-ți citesc! care se adresează adulților seniori și persoanelor cu dizabilități locomotorii, deficiențe de vedere sau alte probleme de sănătate, cu vârsta peste 60 ani, din județul Cluj, utilizatori ai bibliotecii, care nu pot să ajungă la sediul bibliotecii pentru a împrumuta cărți. Scopul serviciului este de a susține și de a promova lectura în rândul persoanelor care își doresc să citească, dar nu se pot deplasa la bibliotecă din cauza stării de sănătate sau a vârstei. Informații suplimentare și înscrieri se pot obține la numărul 0264 430434.

 

Întâlniri cu scriitori și ilustatori de carte pentru copii și adolescenți, ore de lectură pentru bebeluși, activități de promovare a lecturii în unități de învățământ din municipiu, un club de lectură în limba maghiară pentru adulți sunt câteva din activitățile oferite în program. În foaierul sediului central poate fi vizonată o expoziție de recomandări de lectură pentru copii și adolescenți, pe grupe de vârstă.

Vă invităm să sărbătorim împreună Lectura!

Program

Regulamentul serviciul de lectură la distanță prin telefon

Comunicat de presă


Ziua Siguranţei pe Internet 2022

small_social_media_image__play_it_fair_online__safer_internet_day_2022_.png Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, Filiala Grigorescu a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" a organizat miercuri, 9 februarie de la ora 12.00, o întâlnire pe această temă între elevii clasei a V-a de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" și un reprezentant al Departamentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. Ajunsă la cea de-a XIX-a ediţie, Ziua Siguranţei pe Internet este sărbătorită în peste 100 de ţări din toată lumea și se desfăşoară sub egida reţelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network, în scopul promovării utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei, în special în rândul copiilor şi adolescenţilor.

 

 

Club de bricolaj pentru adulți și întreaga familie

small_afis_club_de_bricolaj_pt_adulti_2_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă sau să petreceți timp de calitate cu familia, v-am invitat să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți și întreaga familie.

În cadrul activității clubului am realizat păpuși din lână. V-am așteptat joi, 10 februarie 2022, de la ora 17.00, la Secția de artă, etajul 5 est (Calea Dorobanților nr. 104).

 

Ziua Internațională a Cititului Împreună 2022

small_afis_zici_2022.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a sărbătorit în data de 2 februarie 2022 Ziua Internațională a Cititului Împreună. Organizată de către Lit World (www.litworld.org), Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări, în România aceasta fiind a șasea ediție.

Activitățile dedicate acestui eveniment au cuprins: întâlniri cu scriitori pentru copii, ateliere de lectură, ore de poveste, lecturi în familie. Iulia Iordan, scriitoare, educator muzeal și curator la Da'DeCe și Amedeia Neamțu au sărbătorit împreună cu copiii și biblioteca județeană această zi dedicată lecturii cu voce tare.

Program