Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăţi luna ianuarie 2015

Înscrieri voluntari!

small_cover page FB_BJ.jpg

S-a modificat termenul pentru înscrierea voluntarilor în proiectul "Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active"! Participă și tu! 

Citeşte mai mult!

 

Cursuri pentru bibliotecari

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 26 - 30 ianuarie 2015, la Centrul de formare profesională al bibliotecii, cursul Formator. Perfecţionare (cod COR 242401), curs certificat ANCO.

Au participat 11 bibliotecare din bibliotecile judeţene din Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Suceava.

Formator: Simona Floruţău, bibliotecar, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

27 ianuarie 2015 

Expoziţia de documente tipărite şi audiovizuale din colecţiile Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, dedicată comemorării victimelor Holocaustului este deschisă publicului clujean în perioada 26 ianuarie - 1 februarie 2015.

 

"În lumea lui Caragiale"

Vineri, 30 ianuarie 2015, ora 10.00, la Filiala Zorilor a avut loc activitatea "În lumea lui Caragiale".

Au participat elevi din clasa a IV-a de la Liceul de Informatică "Tiberiu Popovici."

Proiectul Agora Culturală @ Biblioteca Ta 

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" va oferi, prin intermediul proiectului, un nou serviciu modern pentru comunitate, constând în activități de realizare și conservare a poveștilor digitale, cu accent pe specificul cultural al minorităților.

Lansarea proiectului a avut loc vineri, 23 ianuarie 2015, la Biblioteca Națională a României. 

Comunicat de presă

Proiectul e-Bibliotecar. Aptitudini pentru Bibliotecarul Modern 

Bibliotecarii publici pot obţine certificarea ECDL PROFIL Bibliotecar prin intermediul Bibliotecilor Judeţene din Bihor, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Sălaj, Sibiu, al Bibliotecii Metropolitane București şi al Centrului Operaţional ANBPR, care au devenit centre de certificare ECDL pentru această categorie de profesioniști.

Comunicatul de presă ECDL România

„Bătălia cărţilor" - finala secţiunii de limbă engleză

 

La categoria ADOLESCENŢI (14-18 ani) CITITORULUI ANULUI este Iulia Maria Giurgiu de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai".

 

 

La categoria COPII (11-13 ani) CITITORUL ANULUI este Daria Pop de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă".

 

 

CĂRŢILE ANULUI 2014 la secţiunea în limba engleză sunt Unwind de Neal Shusterman şi Because of Winn-Dixie de Kate DiCamillo.

 

 

Finala secţiunii de limbă engleză a concursului de lectură „Bătălia cărţilor", a avut loc la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul 5 vest, în următoarele zile:

 

La evenimente a participat domnul Bruce Kleiner, consilierul pentru presă şi cultură al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, care a acordat premiile concursului.

Clubul Jocurilor cuMinţi

 

La Filiala Kogălniceanu luni, 26 ianuarie 2015, de la ora 17:00, şah, scrabble, sudoku şi alte jocuri logice pentru toate vârstele.

Atelier de bricolaj Tainele hârtiei

La Filiala Kogălniceanu joi, 29 ianuarie 2015, de la ora 17:00, un exerciţiu de creativitate din hârtie reciclabilă. 

 

Program de sesiune

În zilele de sâmbătă 17, 24 şi 31 ianuarie 2015, Sălile de lectură de la sediul central al bibliotecii (parter, etajul 1 şi 3) au fost deschise şi sâmbăta după următorul program: 9.00 - 17.00.

Cerc de origami

small_afis origami 2.JPG În data de 29 ianuarie 2015, de la ora 16.00, a avut loc o nouă întâlnire a cercului de origami, în cadrul căruia am confecţionat modele noi şi interesante. 

 

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi 2015 pt web.jpg

Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 27 ianuarie 2015, de la ora 17, Atelierul ecologiştilor creativi.

Participanţii la primul atelier din anul 2015 au realizat farfurii decorative din materiale reciclabile. Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Atelier de quilling pentru tineri

small_afis atelier de quilling 2015 pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 20 ianuarie 2015, de la ora 17, Atelierul de quilling.

Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis ianuarie ghidusel 2015.JPG Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi au fost aşteptaţi miercuri, 7 ianuarie 2015, ora 16.00, la Secţia pentru Copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu  Ghiduşel cel isteţel!

Atelier de quilling

small_afis quiilling lunar 2015.JPG Copiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 6 ianuarie 2015, ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj unde s-a desfăşurat prima  întâlnire din acest an în cadrul Atelierului de quilling.

Cenaclul literar „Traian Brad"

small_Cenaclu.jpg

 

Zilele Mihai Eminescu la bibliotecă

Sediul central

Parter

10 - 18 ianuarie 2015

Expoziţia de documente din fondul Colecţiilor Speciale ale Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj „15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale"

 13 - 23 ianuarie 2015

Expoziţie de fotografie „165 de ani de la naşterea Poetului Naţional Mihai Eminescu" realizată de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca

14 ianuarie

Sediul central, Secţia pentru copii

„Ce te legeni codrule - Viaţa şi opera lui Mihai Eminescu", participă elevii clasei a a V-a de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea".

 

 

 

"Gând pentru Eminescu"

small_Eminescu_mn.jpg Filiala "Traian Brad" vă invită la un spectacol de imagine, muzică şi poezie dedicat celui mai mare poet român, Mihai Eminescu,  cu ocazia a 165 de ani de la naştere. Activitatea va avea loc la în data de 14 ianuarie 2015, ora 10.00 şi se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia ArtImage.


Participă elevi de la Şcoala "Ion Creangă" şi "Octavian Goga".

 

„Eminescu şi copiii"

În 16 ianuarie, ora 12.00, Filiala "Traian Brad" organizează activitatea  Eminescu şi copiii, un moment literar despre viaţa şi opera poetului, audiţii de versuri în interpretări celebre şi un recital de poezii susţinut de elevi şi preşcolari.

Participă elevi ai Liceului Teoretic "Eugen Pora" şi preşcolari de la Grădiniţa "Universul copiilor". Activităţile se vor desfăşura de la ora 8.00, respectiv ora 10.00.

 

Ziua Culturii Naţionale

Secţia împrumut pentru adulţi organizează joi, 15 ianuarie 2015, ora 13.30, la Sala media a bibliotecii judeţene manifestarea Eminescu-Un poet pentru secolul XXI.

 

Din program:

Invitaţi: elevi de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" şi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu".

Înscrieri voluntari!

S-a dat startul înscrierilor voluntarilor în proiectul "Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active"! Participă și tu! 

Citeşte mai mult!