Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți ianuarie 2017

Învaţă limba engleză la bibliotecă!

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă începerea înscrierilor la activităţi gratuite de învăţare a limbii engleze, nivel începător, pentru adulţi şi seniori.


"English Conversation Club", organizat la American Corner Cluj-Napoca, se adresează persoanelor cu vârsta între 40 şi 60 de ani care cunosc puţin sau deloc limba engleză. Acestea vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba engleză prin intermediul conversaţiei pe diverse teme. Înscrierile se fac până în data de 31 octombrie 2016, iar prima întâlnire va avea loc în luna noiembrie 2016.


Secția de Împrumut pentru Adulţi şi Artă organizează începând din luna ianuarie 2017 un curs de limba engleză cu durata de 2 luni, pentru persoane cu vârsta peste 60 de ani. Pentru prima serie de cursanţi, data limită de înscriere este 15 decembrie 2016.


Activităţile se vor desfăşura săptămânal, durata unei întâlniri fiind de aproximativ două ore.

Participarea la toate aceste activităţi este gratuită!

Doritorii se pot adresa pentru înscriere și informații Secretariatului Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, la telefon 0264-430323, după următorul program: luni, marţi, miercuri, vineri 8.00-16.00, joi 10.00-18.00.
Atenţie: locurile sunt limitate!

Aniversare

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la atribuirea numelui marelui poet ardelean Octavian Goga, Bibliotecii Judeţene Cluj, în data 31.01.2017 au fost organizate trei activități de omagiere a operei şi personalităţii valorosului poet, după următorul program:

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

La Filiala "Traian Brad" str. Izlazului nr. 18 în perioada 25 - 31 ianuarie 2017 întâlnirile au avut loc de la ora 10.00 - 12.00.

 

Expoziție interactivă de jocuri la bibliotecă

309 jocuri primite de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, prin intermediul colegilor de la Biblioteca Judeţeană "Gh. Bariţiu" Braşov, vă așteaptă să le descoperiți în cadrul unei expoziții interactive deschise la toate secțiile pentru copii ale bibliotecii județene!

Au fost organizate mai multe activități de deschidere a expoziției, după următorul program:

 

Jocurile sunt pentru toate categoriile de vârstă, au diverse grade de dificultate și dispun de instrucțiuni în limba română.
 

Ziua Culturii Naţionale la bibliotecă

small_Afis12_01_2017.jpg În perioada 13-18 ianuarie 2017, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale prin mai multe evenimente speciale organizate atât la sediul central cât și la filialelele de cartier.

Din program: spectacol de lumini, recitaluri de muzică și poezie, întâlniri literare. Programul complet al evenimentelor poate fi urmărit aici .

 Expoziţie de fotografie

small_Afis Vers.jpg În data de 19 ianuarie 2017, la ora 18.00 a avut loc în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj festivitatea de absolvire a cursurilor Şcolii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca seria 26.

Expoziţia de fotografie "VERS...FOTOGRAFIC" a prezentat fotografiile de absolvire şi va beneficia de jurizare publică.

Zilele filmului la Filiala Kogălniceanu

small_afis_film_kogalniceanu.jpg În primele trei zile de joi ale lunii ianuarie vă invităm la vizionări de filme artistice şi documentare, conform programului alăturat.

Adresa noastră este: str. M. Kogălniceanu nr. 7.

 

Ajutor la teme pentru adolescenţi

small_afis Ajutor la teme_2016.jpg Începând cu data de 21.11.2016, Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii reia programul Ajutor la teme pentru adolescenţi. Acesta este realizat cu ajutorul voluntarilor, care oferă asistenţă educaţională gratuită, individuală sau de grup, elevilor din clasele VII - XII. Pentru participarea la program nu este nevoie de înscriere prealabilă.

 

Lista materiilor şi orarul activităţilor sunt afişate aici .

Mai multe informaţii puteţi obţine la telefon: 0756 080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4. 

Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 26 ianuarie 2017 , de la ora 16.00.

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis cenaclu literar.png Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 31 ianuarie 2017, de la ora 17.00.

 

 

Lansare de carte

small_Afis Bejan Cluj.jpg Vineri 20 ianuarie 2017, ora 17.00 a avut loc în foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj lansarea cărţii Ocolul pământului: jurnal, autor Gheorghe Bejan, apărută la Editura Şcoala Ardeleană.

Au prezentat: Sorina Stanca, Lucian Cristea, Vasile G. Dâncu.


EcoTeens - Atelier de reciclare creativă

small_afis atelierul ecologistilor creativi 2017.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene a organizat EcoTeens - Atelier de reciclare creativă în data de 25 ianuarie 2017, de la ora 15.00. Dacă aveţi între 14 şi 25 de ani, vă aşteptăm să transformăm hârtia sau plasticul în cele mai frumoase obiecte handmade!


Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă şi se adresează persoanelor cu vârstele cuprinse între 14 şi 25 de ani!


Informaţii suplimentare puteţi obţine accesând www.bjc.ro/paginaadolescentilor, prin e-mail: adolescent@bjc.ro sau la telefon: 0756 080691.

 

Spectacol "Gând pentru Eminescu"

small_Afis Eminescu_2017.jpg Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj şi Şcoala Gimnazială "Iuliu Haţieganu "Cluj-Napoca a organizat în data de 14 ianuarie 2017 între orele 11.00 şi 13.00 un spectacol de imagine, muzica şi poezie "Gând pentru Eminescu" în foaierul bibliotecii.


Au recitat elevii clasei a V-a B, dirigintă prof. Emilia Bia.

Atelier de quilling pentru tineri

small_afis atelier de quilling 2017.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 10 ianuarie 2017, de la ora 15.00, Atelierul de quilling. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei.

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis_ghidusel_2017.png Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 11 ianuarie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!

 

Atelier de quilling

small_afis quilling lunar.jpg Copiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 3 ianuarie 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling