Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți ianuarie 2018

Cenaclul literar "Traian Brad"

 

small_afis_cenaclu_2018.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 30 ianuarie, de la ora 17.00.  

Vă aşteptăm cu drag! 

 

Cursuri de chitară pentru copii

small_afis_chitara_2018.png În perioada februarie-aprilie 2018, în fiecare zi de luni, de la ora 17.00, Secţia pentru copii organizează Cursuri de chitară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani. Primul curs va avea loc în 5 februarie. Participarea este gratuită, presupune ca participanţii să aibă chitară proprie şi se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informaţii şi înscrieri la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, parter est, la telefon: 0264 595 620 sau e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!

Vă aşteptăm cu drag! 

Întâlnire cu militari americani

Vӑ invitӑm sӑ participaṭi la o întâlnire cu un grup de reprezentanṭi ai echipei U.S. Army Civil Affairs de la baza aerianӑ Mihail Kogӑlniceanu, întâlnire ce va avea loc în data de 29 ianuarie 2018, ora 13.00, la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeṭene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobantilor 104, etajul 5 vest).

Participanṭii vor avea ocazia sӑ afle informaṭii referitoare la prezenṭa militarӑ americanӑ în România, parteneriatul ṣi exerciṭiile comune româno-americane, rolul în NATO, vor avea posibilitatea sӑ discute despre viaṭa militarӑ ṣi sӑ adreseze întrebӑri la temӑ. La întâlnire, ce va avea loc în limba englezӑ, vor participa ṣi militari români.

Înscrierea pentru participare se face prin expedierea unui mesaj la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com pânӑ în data de 25 ianuarie 2018, ora 20.00, mesaj ce trebuie sӑ conṭinӑ numele dumneavoastrӑ ṣi profesia. Având în vedere faptul cӑ locurile sunt limitate, vӑ rugӑm sӑ vӑ înscrieṭi cât mai repede, pentru a vӑ putea asigura un loc în salӑ.

Vӑ aṣteptӑm!

 

Cercul de origami

small_afis_origami_2.jpg.JPG Cercul de origami se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 25  ianuarie, de la ora 16.00.  

 

Vă aşteptăm cu drag! 

Program special de sesiune

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” își prelungește programul cu publicul în perioada 20 ianuarie - 24 februarie 2018, sâmbăta, de la ora 9 la 17, la sediul central, Calea Dorobanților nr. 104.

Secția pentru adolescenți este deschisă pentru public în perioada 20 ianuarie - 24 februarie 2018 de luni până vineri în intervalul orar 8-20.

 

Ziua Unirii Principatelor Române

small_unirea_principatelor_2018.jpg Împlinirea celor 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza este marcată prin organizarea mai multor activități în colaborare cu unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

 

Programul complet poate fi urmărit aici

 

Ziua Culturii Naționale

small_ziua_culturii_2018.jpg În perioada 15-19 ianuarie 2018, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale prin mai multe activități organizate atât la sediul central cât și la filialele de cartier.

 

Miercuri, 17 ianuarie, ora 12.00 a avut loc activitatea Cultura română în 4 clasici, invitat profesor univ. dr. Ovidiu PECICAN.

 

Programul complet al evenimentelor poate fi urmărit aici

 

Cooperare fără pedepse și recompense

small_afis_cooperare_fara_pedepse_si_recomp_23_01_2018.jpg Alăturați-vă Brîndușei Milășan, instructor Hand in Hand Parenting, pentru a discuta despre cum puteți să inspirați copilul să coopereze, fără a apela la pedepse și recompense. Veți descoperi instrumente puternice pe care le puteți folosi pentru a transforma comportamentele nedorite în cooperare, pentru a aduce mai multă bucurie, armonie și conectare în familiile voastre.  

Prezentarea Cooperare fără pedepse și recompense ce are la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria atașamentului, care vă va ajuta să întăriți relația cu copiii voștri a avut loc marți, 23 ianuarie 2018, de la ora 18:00, la Secția pentru copii a bibliotecii.

 

 

Club de filosofie pentru copii

small_afis_club_de_filosofie_ianuarie_2018.jpg Secţia pentru copii a organizat marţi, 16 ianuarie 2018, de la ora 17.45, o nouă întâlnire a Clubului de filosofie pentru copii, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frun, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Au fost aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Tema modulului a fost: „Cum facem alegeri înţelepte?".

Participarea este gratuită, iar înscrierea se poate face la telefon: 0264.595620, prin e-mail: copii@bjc.ro sau la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est.

 

 


Atelierul de quilling

small_afis_quilling_2018.jpg Copiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 9 ianuarie 2018, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj la o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis_ghidusel_2018.pngCopiii curioşi şi jucăuşi din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 10 ianuarie 2018, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!