Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți ianuarie 2019

Cerc de origami

small_afis_origami_2019.JPG Joi, 31 ianuarie 2019, la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor pasionaţi de tehnica origami.

 

 

 

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală

Marți, 29 ianuarie 2019, ora 11.00, la Filiala „Traian Brad" a avut loc o activitate de informare asupra fenomenului bullying. Ce este acest fenomen, cum se manifestă în școli și cum poate fi prevenit, au fost subiectele discuției dintre specialiștii de la Centrul de Resurse pentru Părinți și Copii, Brîndușa Grigoraș și Oana Topan cu elevii clasei a V-a, de la Școala „Ion Creangă".

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis_cenaclu2019.jpg

Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 29 ianuarie, de la ora 17.00.  

 


 

 

Program special de sesiune

Sălile de lectură de la sediul central al bibliotecii vor fi deschise sâmbăta în perioada 19 ianuarie-16 februarie 2019 în program special de sesiune: 9.00-17.00.

Secția pentru adolescenți va fi deschisă în perioada 19 ianuarie-16 februarie 2019 în program special de sesiune: 8.00-20.00.

Vă aşteptăm!

Club de filosofie pentru copii 

clubul_de_filosofie_ianuarie La început de an, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii „Babeș-Bolyai" a reluat Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.
Activităţile au fost susţinute de doamnele conf. dr. Mihaela Frunză, lect. dr. Iulia Grad, lect. dr. Kerekes Erzsebet şi drd. Liana Precup, alături de studenți ai Facultății de Istorie şi Filosofie. Programul Clubului pe luna ianuarie a fost următorul:

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

Club gratuit de conversaţie în limba engleză pentru adulţi

small_afis_club_2019.jpg American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" a organizat înscrieri pentru "English Conversation Club", club de conversaţie destinat adulţilor care doresc să înveţe limba engleză. Persoanele între 40 şi 60 de ani care cunosc puţin sau deloc limba engleză vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba engleză prin intermediul conversaţiei pe diverse teme.

Înscrierile s-au făcut până în data de 31 ianuarie 2019, la americancorner@bjc.ro sau la americancornercluj@gmail.com, prin trimiterea unui mesaj conṭinând numele persoanei care doreṣte sӑ participe ṣi informaṭii de contact (adresӑ de e-mail ṣi numӑr de telefon).

 

Participarea la întâlnirile clubului este gratuită. Acestea se vor desfӑṣura în fiecare miercuri, de la ora 18.00, la American Corner Cluj-Napoca, situat în sediul central al Bibliotecii Judeṭene "Octavian Goga" (Calea Dorobanṭilor 104, etajul 5 vest).

Expoziție de fotografie

small_afis_30_jocuri_de_lumin_sitel.jpg Expoziția de absolvire a seriei 30 având tema Jocuri de lumină a fost însoțită de festivitatea de înmânare a diplomelor dar și de jurizarea publică a lucrărilor prezentate pe simeze.


Evenimentul s-a desfășurat în Foaierul bibliotecii în data de 23 ianuarie 2019 începând cu ora 18.

Concert aniversar

small_afis_28_01_2019.jpg Asociația Corala Regală Transilvană a susținut luni, 28 ianuarie 2018, de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj un concert aniversar dedicat împlinirii celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Dirijor: Dan Dumitrana

 

 Ziua Unirii Principatelor Române

small_afis_unirea_2019.jpg Împlinirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost marcată prin organizarea în data de 22 ianuarie 2019, a două activități în colaborare cu unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca, după cum urmează:

ora 13.00, Filiala Zorilor - Unirea Principatelor - treaptă spre Marea Unire

Invitat, d-nul Ovidiu Muntean, şeful secţiei de Istorie modernă a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei. Au participat elevi de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu".

ora 13.30, Secția pentru copii - Mica unire pe înțelesul copiilor. Au participat elevii clasei a IV-a de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu".

Ziua Culturii Naționale

small_afis__15012019.jpg În perioada 14-22 ianuarie 2019, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale prin mai multe activități dedicate.

Miercuri, 16 ianuarie 2019, ora 13.00 activitatea Scurtă incursiune în istoria cărții s-a desfășurat la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, Secția pentru adolescenți, etaj IV, centru. Invitat: doamna asist. univ. drd. Paula Cotoi, Facultatea de Istorie și Filosofie Cluj-Napoca.

Programul complet al evenimentelor poate fi urmărit aici .

Cum răspundem plânsului bebelușilor și copilașilor?

Marți, 22 ianuarie 2019, de la ora 18 la 20, s-a discutat despre cum răspundem plânsului bebelușilor și copilașilor, ce putem face pentru a-i ajuta în acele momente dificile. Vom vedea dintr-o nouă perspectivă plânsul, crizele de furie, comportamentele dificile ale copiilor.

 

Prezentarea a fost susținută de doamna Brîndușa Milășan și are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

 

Prezentarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", Calea Dorobanților nr. 104, Secția de Artă, etajul 5, tronson est. Această prezentare a fost gratuită și deschisă publicului.