Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți luna iulie 2019

Programe de vacanță 2019

Biblioteca județeană organizează pe perioada vacanței de vară diverse activități pentru copii și adolescenți: ateliere de creativitate, de învățare a limbilor străine, de creare a poveștilor animate, club de filosofie, de istorie, jocuri, concursuri de cultură generală, vizionări etc. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Programul detaliat:

small_program_de_vacanta_2019_sectia_pentru_copii_2019.jpg

Secția pentru copii, sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, parter, est

 

 

 

 

 

 

small_afis_bibliovacanta_adolescenti_2019.jpgSecția pentru adolescenți,  sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, centru

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_2019_sala_multiculturala.jpgSala multiculturală, sediul central, Calea Dorobanților nr. 104, etaj III, vest

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_vara_august_2019_kogalniceanu.jpgFiliala Kogălniceanu, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 7

 

 

 

 

 

 

small_program_vacanta_august_mn_2019.jpgFiliala "Traian Brad", Strada Izlazului nr. 18 

 

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_2019_zorilor.jpgFiliala Zorilor, Strada Observatorului nr. 1

 

 

 

 

 

 

small_program_de_vacanta_2019_grigorescu.jpgFiliala Grigorescu, str. Donath nr. 138.

 

 

 

 

 

Curs de scriere creativă

small_afis_scriere_creativa_2019.jpgBiblioteca județeană împreună cu Asociația Avalon v-a invitat la Cursul de scriere creativă susținut de scriitorul Ovidiu Pecican.

Cursul s-a desfășurat în perioada 6 iulie-10 august 2019, sâmbăta, de la ora 10:00 la 12:00 și s-a adresat vârstei 14+.

Participarea a fost gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

Biblioseri de vară & Film în aer liber

small_afis_seri_de_vara_18_07_19.jpgBiblioteca Județeană Cluj a continuat seria proiecțiilor Seri de vară cu vizionări de filme în aer liber#BiblioLounge (terasa sediului central al bibliotecii amplasată la etajul I al clădirii).


Joi, 18 iulie, ora 21.30, v-am așteptat la a doua proiecție: „Bohemian Rhapsody"

Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. 
Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid", unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid" din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You" și „Radio Ga Ga". 
Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

 

Expoziții dedicate drepturilor copilului 

small_despredrepturilecopiluluilaclujnapoca_8e8440.jpgInstitutul Polonez din București v-a invitat, în iulie, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga" din Cluj-Napoca la două expoziții despre drepturile copilului. Prima expoziție a fost despre Convenția Drepturilor Copilului, semnată în urmă cu 30 de ani, iar cea de-a doua vorbește despre viața renumitului pedagog polonez, Janusz Korczak. 

Expoziția „Eroul copiilor. Povestea lui Janusz Korczak" a apărut având la bază cartea cu același nume a lui Tomek Bogacki (n. 1950). Aceasta îl prezintă pe Janusz Korczak, polonez de origine evreiască, medic, scriitor și, mai presus de toate, pedagog ce și-a dedicat întreaga viață ajutorării copiilor. 

Expozițiile au putut fi vizionate în perioada 1-19 iulie 2019 la Sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104.

Biblioseri de vară & Film în aer liber 

small_seri_de_vara_afis_web.jpgBiblioteca a lansat seria proiecțiilor Seri de vară cu vizionări de film în aer liber.

Acestea vor fi organizate în zona BiblioLounge, terasa sediului central al bibliotecii amplasată la etajul I al clădirii.

Joi, 4 iulie 2019, ora 21.30, vă așteptăm la prima proiecție: „Victoria și Abdul" - o poveste impresionantă despre o regină și prietenul ei cel mai bun.

Inspirat din fapte reale, acest film ne aduce povestea unei prietenii total atipice, petrecute la curtea Reginei Victoria (câștigătoarea premiilor Oscar, Judi Dench), în ultimii ei ani de domnie. Abdul Karim (Ali Fazal) este un tânăr funcționar care vine din India pentru a lua parte la Jubileul de Aur al Reginei. În scurt timp, el va deveni favoritul suveranei iar această alegere va fi un adevărat șoc pentru întreaga Curte. Din momentul în care Regina va începe să nesocotească toate regulile și restricțiile impuse de poziția pe care o deținea de atâta vreme, între cei doi se va lega o prietenie neașteptată, bazată pe devotament, pe care membrii curții vor face tot posibilul să o distrugă.

Participarea este gratuită.