Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți iulie 2021

Club de grafică pentru tineri

small_poster_egraphic_club_pagina_web.jpg Pasionații de grafică cu vârsta peste 16 ani au fost invitați să participe la "eGraphic Club", ce a avut loc la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobantilor 104, etajul 5, vest). Coordonarea a fost  asigurată de un artist grafic.

Prima întâlnire a avut loc miercuri, 30 iunie 2021, ora 16.00.

 

Biblioseri de vară

small_biblioseri_de_vara_vizion_film_29_07_2021_web.jpg Biblioteca județeană continuă seria proiecțiilor Seri de vară cu vizionări de filme în aer liber #BiblioLounge (terasa sediului central al bibliotecii amplasată la etajul I al clădirii).

Joi, 29 iulie, ora 20.30, a avut loc proiecția filmului artistic Iubindu-l pe Pablo.

Viaţa celebrului Pablo Escobar, despre care s-a spus la un moment dat că traficul global de droguri l-a transformat în cea mai bogată persoană de pe glob, este din nou explorată cu ajutorul a doi actori populari, soţii Javier Bardem şi Penelope Cruz. El interpretează personajul titular, în timp ce ea este jurnalista şi prezentatoarea TV Virginia Vallejo, pe a cărei carte omonimă se şi bazează scenariul. O petrecere la ferma lui Escobar va prilejui prima sa întâlnire cu Virginia, iar tânăra se va trezi curând parte a unei poveşti de dragoste ce va ţine patru ani de zile, transformând-o într-o protagonistă a giganticelor eforturi americane de a-l captura pe traficant.

Filmul nu este recomandat copiilor sub 15 ani.

Participarea a fost gratuită, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară aplicabile.

 

Lansare de carte

small_lansare_carte_14042021.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" și Editura „Școala Ardeleană" a organizat miercuri, 14 iulie, ora  18.00, o întâlnire cu scriitorul Ion Pop (n. 1 iulie 1941). La împlinirea vârstei de 80 de ani acesta lansează antologia de poeme „Ferestre", apărută în Colecția „Școala Ardeleană de Poezie" (Prefață de Al. Cistelecan. Pe copertă: Ovidiu Maitec, „Regele trist", sculptură în lemn de nuc).

 

Invitați, alături de autor: Constantina Raveca Buleu, Al. Cistelecan, Ștefan Borbély, Alex Goldiș, Vasile G. Dâncu.

Amfitrion: Sorina Stanca, manager, Biblioteca Județeană

 

Expoziție de fotografie

small_afis9_1072021.jpg Asociația Artimage v-a invitat la vernisajul expoziției de fotografie Stări, emoții, sentimente, realizată de ing. Mircea Schiau din Sibiu, în prezența autorului, joi 1 iulie 2021, ora 18.00 în foaierul bibliotecii.

Biblioseri de vară

small_seri_de_vara_web.jpg Biblioteca județeană continuă seria proiecțiilor Seri de vară cu vizionări de filme în aer liber#BiblioLounge (terasa sediului central al bibliotecii amplasată la etajul I al clădirii).


Vineri, 2 iulie, ora 20.00, v-am așteptat la proiecția filmului artistic Joker.


Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) este un comediant ratat. Într-o zi, în timp ce era îmbrăcat în clown, el devine victima unei găști violente din Gotham City. Ignorat de societate, Fleck începe treptat-treptat, să se afunde în nebunie. Aici începe drumul transformării celui care, mai târziu, va deveni o adevărată eminență diabolică. Numele lui este Joker! Regizorul Todd Phillips ne aduce un thriller remarcabil despre originile unuia dintre cei mai faimoși eroi negativi!

Filmul nu este recomandat copiilor sub 15 ani.  


Participarea a fost gratuită, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară aplicabile.

Book Lover's Club - club de limba engleză pentru copii

small_book_lovers_club_56_iulie_2021_filiala_kogalniceanu.jpg Filiala Kogălniceanu a Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj a organizat în perioada 5 - 6 iulie 2021, Book Lover's Club - club de limba engleză pentru copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani.

Activitățile din cadrul clubului au avut loc zilnic între orele 9:00 - 11:00 și au fost coordonate de doamnele profesoare Georgeta Rarinca și Mădălina Ivan de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca.
Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.
 

 

Clubul lecturii de vacanță „Se caută prieteni!"

small_afis_clubul_lecturii_de_vacanta_2021_web.jpg Biblioteca județeană a invitat copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Se caută prieteni!". Clubul a avut loc în perioada 28 iunie - 2 iulie 2021, între orele 13.00-15.00, la Filialele „Traian Brad" și Zorilor și în perioada 5-9 iulie 2021, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central. Activitățile au fost dedicate Zilei Internaționale a Prieteniei (30 iulie) și cuprind discuții despre prietenie, prietenii celebre, prietenia dintre oameni și animale, prieteni imaginari.

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.


Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_pt_adulti_08_07_2021_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, v-am invitat să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

În cadrul activității am realizat păsărele colorate din lână, pentru diverse aranjamente cu care vă puteți înfrumuseța casa sau pe care le puteți dărui celor dragi. V-am așteptat joi, 8 iulie 2021, de la ora 17.00, în sala de curs de la etajul 3 centru (Calea Dorobanților nr. 104).