Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăţi luna iunie 2015

Lansare cuibul democraţiei

small_Logo.jpg În data de 30 iunie 2015, Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj, Fundația Progress și grupul de voluntari format în cadrul proiectului „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active" a organizat o serie de evenimente (Conferință de presă, Dezbatere "Clujul - un oraş sigur şi prietenos în trafic?", Forum "Inițiative civice la firul ierbii") pentru a marca deschiderea Cuibului Democrației, o "agoră" comunitară amenajată cu ajutorul voluntarilor în spațiul Bibliotecii Județene. La evenimente au fost invitați să participe reprezentanți mass-media, ONG, instituții publice precum și orice persoană interesată să devină cetățean activ.  

Comunicat de presă

Programul evenimentelor 

Ziua Drapelului Naţional 

Expoziţii de documente dedicate Zilei Drapelului Naţional la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj.

Expoziţie de fotografie

small_Afis 23 net.jpg Şcoala de fotografie ArtImage Cluj-Napoca va invitat la Festivitatea şi expoziţia de absolvire, joi 18 iunie 2015, începând cu ora 18, în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

 

Proiectul de absolvire cu genricul "Familia mea" adună sub forma unei expoziţii de fotografie pe cei 27 absolvenţi care, pe parcursul a cinci luni şi-au desăvâşit cunoştinţele legate de aparatul de fotografiat digital, de realizare a fotografiilor dar şi de înţelegere a acestui mijloc de comunicare.

Programul va cuprinde pe lângă festivitatea propriu-zisă, jurizarea făcută de către public şi premierea absolvenţilor cu cele mai interesante fotografii.

Atelierul de Creație pentru copii "Rainbow"

 

small_afis_rainbow_EXPO_2015.jpg Atelierul de Creație pentru copii "Rainbow" a organizat vernisajul expoziției anuale care a avut loc vineri, 12 iunie 2015, în holul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj. Expoziția cuprinde lucrări realizate de către copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, pe parcursul anului.

Expoziția cu intrare liberă va ramâne deschisă publicului până la data de 16 iunie 2015, iar orarul de vizitare este între orele 8:00 şi 20:00.

 

Program special de sesiune

Vă informăm că sălile de lectură de la sediul central (Calea Dorobanţilor 104) sunt deschise, pentru public, în perioada 23 mai - 4 iulie 2015, de luni până vineri între orele 8.00-20.00 şi sâmbăta în intervalul orar 9.00-17.00.

Vă aşteptăm!

Eroii cărţilor citite 2015

 Marţi, 2 iunie, ora 13.00,  am organizat vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a concursului de desene Eroii cărţilor citite, ediţia XLIV.

Evenimentul a avut loc la sediul central (Calea Dorobanţilor Nr.104).

Lista premianților

Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului de droguri

 

Cu ocazia Zilei internaţionale împotriva abuzului şi traficului de droguri, Secţia Împrumut pentru Adulţi a organizat în data de 11 iunie 2015 de la ora 11.00 la Secţia pentru adolescenţi activitatea "Alegeri reuşite sau nu?".

În cadrul activităţii a avut loc întâlnirea elevilor din clasa a IX-a A de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" cu psihologul Raluca Popa.

 

 

Eroii cărţilor citite 2015

 Marţi, 2 iunie, ora 13.00,  am organizat vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a concursului de desene Eroii cărţilor citite, ediţia XLIV.

Evenimentul a avut loc la sediul central (Calea Dorobanţilor Nr.104).

Lista premianților

 

Secţia de Artă vă invită la film!

small_Afis filmiunie.jpg Vizionări de filme - în fiecare marţi, ora 17.00.

Documentare, drame şi filme de dragoste, SF şi aventură, filme premiate şi ecranizări celebre din cinemateca universală vor fi selectate pentru cinefilii de toate gusturile.

 

Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, Secţia de Artă, etaj 5, Est

 

În afişul alăturat găsiţi programul filmelor pe luna iunie 2015.