Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți luna iunie 2018

Clubul lecturii de vacanță

small_marea_unire__2018.jpg Biblioteca județeană invită copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema Marea Unire și copiii". Clubul a avut loc în perioada 18-22 iunie, la Filiala Zorilor, și în perioada 25-29 iunie, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii și Secția pentru copii a Filialei "Traian Brad", cartier Mănăștur.

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la:

 Vă așteptăm cu drag!

Ziua Muzicii Europene

small_afis_ziua_muzicii_europene_2018.jpg În data de 21 iunie 2018, ora 17.00, la Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", a fost sărbătorită „Ziua Muzicii Europene" printr-un recital instrumental susţinut de copii talentaţi, utilizatori ai bibliotecii. Toţi cei care îndrăgesc muzica au fost aşteptaţi pe strada Izlazului nr.18.

 


Festivitate și expoziție de absolvire

small_afis_expo_absolvie_29.jpg Absolvenții Școlii de fotografie ArtImage Cluj-Napoca, vă invită cu drag la festivitatea și expoziția de absovire, luni, 18 iunie 2018 începând cu ora 18 în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj.

 

Publicul va avea prilejul să jurizeze fotografiile celor 25 de autori acordând trei premii celor mai interesanți. 


 

"Eroii cărților citite" - 46 de ani

small_afis_eroii_cartilor_citite_2018.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" a organizat cea de-a XLVII-a ediţie a Concursului de desene "Eroii cărţilor citite", dedicată Zilei Internaţionale a Copiilor.

La concurs au participat preşcolarii şi elevii din clasele I-VIII din judeţul Cluj.

Vernisajul şi premierea celor mai bune desene, selectate de juriul desemnat, au avut loc în data de 31 mai 2018, ora 13.00, la sediul central al bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr.104).

Lista premianților

 

Spectacol liric dedicat lui Mihai Eminescu

small_afis_15_iunie_2018.jpg Vineri, 15 iunie, ora 12, în foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga", a avut loc un spectacol liric dedicat lui Mihai Eminescu.


Actorii Elena Ivanca şi Ruslan Bârlea au recitat din versurile poeţilor:

Horia Bădescu, Oana Boc, Hanna Bota, Ruxandra Cesereanu, Doina Cetea, Ion Cristofor
Dinu Flămând, Vasile Gogea, Letiţia Ilea, Rodica Marian, Ion Mureșan, Maria Pal, Adrian Popescu, Aurel Rău.


La chitară, elevul Vlad Soare.


Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca sub semnul Centenarului Unirii în parteneriat cu Teatrul Naţional Lucian Blaga, Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor şi unităţi din învăţământul preuniversitar clujean.

Lansare de carte şi concert OVIDIU SCRIDON

small_scridonclujweb.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga", împreună cu Ovidiu Scridon, a organizat un dublu eveniment: concert folk și lansarea volumului de versuri „Tu ce-ai făcut astăzi?".

Evenimentul a avut loc în data de 13 iunie 2018, ora 18.00 la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj 4.


Club de filosofie pentru copii

small_afis_club_de_filosofie_04_.jpg Marți, 12 iunie 2018, ora 17.45, la Secţia pentru copii a avut loc ultima întâlnire din acest an şcolar a Clubului de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani, susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Tema modulului acestui an a fost: „Cum facem alegeri înţelepte?".

 

Orășelul copiilor

small_afis_bjc_orasel_2018.jpg

Duminică, 10 iunie 2018, între orele 12.00 -20.00 am participat la Orășelul copiilor. V-am așteptat cu cărți, jocuri și multe surprize!

Evenimentul a fost organizat în Parcul Central - aleea pricipală - de Primăria Cluj, în colaborare cu Asociaţia Studenţească Amicus și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj.

Lansare de carte

small_afis_bojescu_2018.jpg Luni, 11 iunie 2018, ora 12.00 la Filiala Zorilor a bibliotecii județene a avut loc lansarea cărții "Măiestrie matematică", autor prof. Mircea Bojescu. Participă: Nadia Baciu Fărcaş de la editura Ecou Transilvan și elevi de la Liceul de informatică "Tiberiu Popoviciu".


Conferință de diseminare

small_afis_conferinta_07_06_18.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat în data de 7 iunie 2018, în cadrul proiectului „Family literacy works!" - „Literația pentru familie funcționează!", conferința de diseminare cu tema Facilitarea programelor de literație pentru familie - un demers calitativ.

Agenda conferinței

 

Ziua Internaţională a Protecţiei Naturii şi a Mediului Înconjurător

small_afis_codru_2018.jpg Cu ocazia Zilei Internaţionale a Protecţiei Naturii şi a Mediului Înconjurător, la Filiala Kogălniceanu a avut loc vineri, 8 iunie 2018, ora 10:00 activitatea "De ce este codrul mai mult decât o pădure și de ce nu s-a rătăcit Scufița Roșie?", prezentată de prof. univ. dr. Ecaterina Fodor de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră. Au participat elevi din clasa a III-a ai Școlii Gimnaziale „Ioan Bob" din Cluj-Napoca.

Călătorii în lumi subacvatice

small_ziua_oceanelor_2018.jpg Miercuri, 6 iunie 2018, ora 14.30 la Filiala Kogălniceanu a bibliotecii județene a avut loc o activitate dedicată Zilei Mondiale a Oceanelor. Invitat, Claudiu Truță - aquascaper.

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis_cenaclu.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 5 iunie, de la ora 17.00.  

 

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis_ghidusel_pagina_web.jpg Copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", la ultima întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel din acest an şcolar! 

Ateliere de quilling

small_afis_quiling_2018.jpg Copiii şi adolescenţii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi la ultimele întâlniri din acest an şcolar în cadrul Atelierelor de quilling organizate la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga":

Vă aşteptăm cu drag!

FESTIVALUL NAŢIONAL DE LITERATURĂ

small_afis_festlit_2018_resize.jpg FestLit Cluj 2018

Ediţia a 5-a (2-4 iunie 2018)

Iniţiat în 2014 de Uniunea Scriitorilor din România şi organizat de Filiala Cluj a USR, Festivalul Naţional de Literatură - FestLit Cluj - a ajuns la cea de a 5-a ediţie.
El reuneşte în inima Transilvaniei reprezentanţi ai celor 20 de filiale ale Uniunii Scriitorilor, Clujul devenind, pentru trei zile, o veritabilă capitală a scrisului românesc.
Anul acesta Festivalul e dedicat Centenarului Marii Uniri, celor 110 ani de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Români şi semicentenarului Echinox.

Program  

small_afis_desant_2018_resize.jpg Desantul scriitoricesc la bibliotecă a  avut loc luni, 4 iunie 2018, la ora 10.00.

Invitaţilor din ţară li se alătură la desant scriitori membri ai Filialei clujene.

 

 

 

Curs de limba maghiară pentru adulți, nivel începător

small_curs_lb_magh_afis_p_web.jpg Ați dori să învățați limba maghiară? Vă puteți înscrie la Cursul de limba maghiară pentru adulți, nivel începător, organizat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga" începând din 5 iunie 2018. Activitățile vor avea loc bilunar, marți, de la ora 18 la 19:30.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Informații la Secția Împrumut pentru adulți, etajul 2, la numărul de telefon 0264-430434, prin e-mail: adulți@bjc.ro.

Vă mulțumim pentru interesul manifestat! Numărul de locuri disponibile s-a epuizat.