Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți luna iunie 2019

Un surâs în plină vară

small_cluj_2019_bun.jpgBiblioteca județeană v-a invitat să petreceți o seară plină de umor subtil în compania caricaturistului Costel Pătrășcan. În cadrul evenimentului a fost lansat albumul de caricatură PAS CU PAS reînvățăm să râdem, a avut loc o videoproiecție de caricatură comentată și a fost vizitată expoziția Un surâs în plină vară ce a cuprins caricaturi având ca subiecte parafrazări după opere literare cunoscute, prezentate într-o manieră umoristică, dar și metafore grafice cu conținut literar, tratate într-o cheie satirică.

Evenimentul a avut loc vineri, 28 iunie începând cu ora 18.00!


 

Campania "Citește și fă bine"

small_afis_small_campania_citeste_fa_bine.jpgBiblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj se alătură campaniei "Citește și fă bine", o campanie despre locuire și comunități durabile inițiată de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat.

Informații despre campanie în comunicatul de presă.

 

 Clubul lecturii de vacanță 

small_afis_club_fata_2019.jpgSub egida Anului Cărții, biblioteca județeană invită copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani la Clubul lecturii de vacanțăcu tema Pe urmele cărții". Clubul a avut loc în perioada 24-28 iunie 2019, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central al bibliotecii și la Filialele „Traian Brad", Zorilor și Grigorescu.

 

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

Regele Skate / King State (Šimon Šafránek | Cehia| 2018 | 82') vizionare de film în cadrul KineDok 2019

small_kingskateposter20_iun.jpgJoi, 20  iunie, ora 19.00, v-am așteptat la o nouă proiecție KineDok la Secția de Artă.

Šimon Šafránek, scriitor, jurnalist, DJ și cineast freelance, își dedică primul documentar de lung-metraj fenomenului de creștere în popularitate a skateboarding-ului în Cehoslovacia. Filmul spune o poveste incitantă și încântător de ireverențioasă, dar pe un ton înțelept și ușor melancolic, despre căutarea de libertate într-o societate sugrumată de regimul comunist. Cadrele de arhivă nemaivăzute, derulându-se pe un fundal sonor punk antrenant (The Clash, Sex Pistols, Killink Joke, Visací zámek, Miro Žbirka), ne fac cunoștință cu maeștrii cult ai board-ului - Ivan Zobák Pelikán, Petr Forman și Luděk Váša - și cu stilul lor de viață, ținând-o într-o continuă petrecere, o goană nesfârșită de-a lungul zilelor cenușii ale Normalizării.

Programul complet KineDok 2019

Expoziție de fotografie

small_afisa3_site_1806.jpgAbsolvenții Cursului de fotografie, seria 31, v-au invitat la Festivitatea și Expoziția de absolvire, marți 18 iunie 2019 ora 18 în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj. 

 

Program special de sesiune

Sălile de lectură de la sediul central al bibliotecii, deservite de bibliotecar, vor avea program special sâmbăta de la 9:00 la 17:00, în perioada 8 iunie-6 iulie 2019.

Filiala „Traian Brad" din cartierul Mănăștur va fi deschisă în luna iunie în fiecare sâmbătă în intervalul 10:00-14:00.

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_final_web.jpgDacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, v-a invitat să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

 

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434, la Secția Împrumut pentru Adulți sau online prin completarea formularului de înscriere.

 

 

 

Cerc de origami

small_afis_origami_2.JPGJoi, 13 iunie 2019, la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor pasionaţi de tehnica origami.

 

 

Chaque mur est une porte/Fiecare zid e o poartă(Franța, 2017, 58') - vizionare de film în cadrulKineDok 2019

small_film_orice_zid_e_o_poart_afis.jpgJoi, 13 iunie, ora 19.00, v-am așteptat la o nouă proiecție KineDok la Secția de Artă.

Fiica unei jurnaliste de televiziune care produce o emisiune culturală începută în comunism și extinsă în anii '90, regizoarea Elitza Gueorgueiva montează secvențe de arhivă din emisiunile mamei, pe care le dublează cu un comentariu subiectiv-nostalgic pe marginea televiziunii ca mediu-document al istoriei și a șocului trăit de bulgari după prăbușirea regimului comunist. Rezultatul e un eseu de râs și plâns pe marginea unui proces istoric ireversibil căruia îi notează neiertător simptomele.

 

Programul complet KineDok 2019

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

small_afis_cenaclu2019_1.jpgCenaclul literar "Traian Brad" se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 11 iunie, de la ora 17.00.


Vă aşteptăm cu drag!

Lansare de carte 

small_afis_lansare_de_carte_gilbert_danciu_final.jpgLuni, 10 iunie 2019, de la ora 14:30 biblioteca a găzduit lansarea cărții „Realitatea e cea mai frumoasă ficțiune”, a scriitorului Gilbert Danco.

Evenimentula fost organizat de Editura Fundației Alfa și i-a avut ca invitați pe scriitorii Aurel Codoban, Ștefan Melancu și Ion Hirghiduș. Lectura a fosti însoțită de muzica din cadrul recitalului de pian susținut de Ella Danciu și Elisei Mureșan.

Activitatea a avut loc la Secția de Artă a bibliotecii, etajul V est, în contextul Anului Cărții.

 

Orășelul copiilor

small_afis_orasel_2019.jpgDuminică, 9 iunie 2019, între orele 12.00-20.00 biblioteca a participat la Orășelul copiilor. V-am așteptat cu cărți, jocuri, jucării și multe surprize!

Evenimentul a fost organizat în Parcul Central - aleea pricipală - de Primăria Cluj, în colaborare cu Asociaţia Studenţească Amicus și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj.

Fazele naționale ale concursurilor „Prietenii Cărții Braille” și „Performanța Braille”

small_afis_8_06_2019.jpgFiliala Județeană Cluj a Asociatiei Nevăzătorilor din România a  organizat în data de 8 iunie 2019 la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga", Calea Dorobanților, numărul 104, începând cu ora 09:00, fazele naționale ale concursurilor „Prietenii Cărții Braille" și „Performanța Braille".