Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăţi luna mai 2014

Conferinţa Masa critică pentru educaţie 

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" a găzduit CONFERINŢA ANUALĂ A ASOCIAŢIEI LEARN&VISION

EDIŢIA a II-a s-a desfăşurat în zilele de 30-31 mai 2014.

Mai multe informaţii: 

http://nemanifest.wordpress.com/2014/05/08/al-doilea-anunt-pentru-editia-a-ii-a/

Gala cititorilor clujeni

small_afis_gala_cititorilor.jpg Miercuri, 28 mai 2014 la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanţilor 104.

 

Mai multe informaţii pe  Facebook .

 

Zilele clujului

23-30 mai

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj participă la cea de a IV-a ediţie a Zilelor clujului.

Programul poate fi consultat aici .

Vă aşteptăm!

 

Clujul meu de suflet - evocare

small_Pecican.jpg Invitat Ovidiu Pecican

profesor universitar doctor, scriitor

 

miercuri, 28 mai 2014, ora 13.00

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanţilor 104,

Secţia Colecţii Speciale 

Ziua Jocurilor@BJC

Concurs cu premii

small_Afis Ziua Jocurilor final.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat miercuri, 28 mai 2014, între orele 14 şi 20, Ziua Jocurilor@BJC. Activitatea a fost destinată tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani şi a avut loc în cadrul Zilelor Clujului 2014.

 

 

 

 

Lansare de carte

small_E_Tudose.jpg Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, a organizat marţi, 27 mai 2014, ora 10.00 lansarea volumului „Bob de rouă" de Emilia Tudose.

 

Au participat elevii clasei a III-a B de la Şcoala „Nicolae Titulescu" însoţiţi de doamna învăţătoare Aurelia Mesaroş.

Festivalul Internaţional Lucian Blaga, ediţia a 24-a

small_Afis Blaga 24 mc.jpg

 

În zilele de 22-23 mai 2014 au avut loc manifestările organizate cu ocazia Festivalului Internaţional Lucian Blaga.

Pentru programul daţi click pe afiş.

 

 

"Japonia, un evantai de zâmbete"

small_Japonia.jpg În data de 22 mai 2014, ora 13.00 va avea loc la Sectia pentru Adolescenţi activitatea culturală "Japonia, un evantai de zâmbete", în parteneriat cu Cercul "Prietenii Japoniei" coordonaţi de domnişoara Minodora Buta.

 

Cercul de origami

Cercul de origami s-a desfăşurat în data de 22 mai 2014, de la ora 16.00.

Biblioteca şi EducaTIFF

small_Afis EducaTIFF 2014.jpg Biblioteca este partener EducaTIFF, programul de educaţie media şi cinematografică.

EducaTIFF este primul program de educaţie media şi cinematografică, ce a debutat în 2009 cu scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

 

Prezentarea detaliată a activităţilor EducaTIFF este disponibilă aici .

 

Ziua Mondială a Jocului, ediţia a XII-a

small_Ziua jocului Manastur 2014-afis.JPG Marţi, 27 mai 2014, ora 10.30 la Secţia pentru copii a Filialei „Traian Brad".

 

 

Din program:

 

Au participat copiii de la Grădiniţa "Rază de Soare" - grupa "Buburuzelor" şi a "Steluţelor", îndrumaţi de doamnele educatoare Livia Poienaru şi Emilia Dragomir.

Concursuri cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei

small_Ziua Europei2.jpgCea de-a XII-a ediţie a concursurilor cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei, ediţie ce a stat în acest an sub semnul alegerilor europene  s-a desfăşurat sub genericul "Sunt cetăţean european responsabil!".

Concursurile s-au adresat elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Cluj şi s-au desfăşurat pe 3 categorii de vârstă, după cum urmează: 14 mai 2014, ora 11.00: concurs de desen pentru elevi din clasele I-IV; 15 mai 2014, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele V-VIII, constând în realizarea pe loc a unui eseu la temă, prezentarea şi susţinerea ideilor acestuia; 16 mai 2014, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele IX-XII, constând în realizarea pe loc a unui eseu la temă, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului.

 Lista premiilor

Concursul de desene Eroii Cărţilor Citite

small_afisEroii cartilor.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat cea de-a XLIII-a ediţie a Concursului de desene EROII CĂRŢILOR CITITE, dedicată Zilei Internaţionale a Copiilor.
La concurs au participat preşcolarii şi elevii din clasele I-VIII din judeţul Cluj.


Desenele copiilor au fost depuse la toate secţiile şi filialele bibliotecii, până în data de 23 mai 2014, individual, de către autorii desenelor sau de către părinţii acestora, precum şi centralizat, de către cadrele didactice îndrumătoare.
Fiecare desen trebuie să conţină următoarele date:

Vernisajul şi premierea celor mai bune desene, selectate de juriul desemnat, vor avea loc în data de 2 iunie 2014, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" (Calea Dorobanţilor nr.104).

Cenaclul Literar "Traian Brad"

small_Cenaclu.jpg Cenaclul Literar "Traian Brad" s-a întrunit în data de 20 mai 2014: grupa mică de la ora 16.00, iar grupa mare de la ora 17.00.

 

Atelier de confecţionat bijuterii

small_afis atelier bijuterii pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj împreună cu Asociaţia „Prietenii Bibliotecii Judeţene Cluj" organizează Atelierul de confecţionat bijuterii destinat adolescenţilor şi tinerilor (14-25 ani).

 

Un atelier presupune 3 şedinţe de câte 2 ore fiecare.

Participarea la atelier se face pe baza unei înscrieri prealabile, prin telefon sau e-mail.

Prima şedinţă din noua serie a avut loc miercuri, 14 mai 2014, de la ora 17.00.

Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate!

 Seniorii şi calculatorul

AfişBiblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a organizat o  nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. Activităţile se vor desfăşura la Centrul Judeţean de Formare Biblionet al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj. 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile vor fi de două ore zilnic timp de o săptămână pentru fiecare serie.

În săptămâna 5 - 9 mai 2014 s-a organizat o serie de la ora 10:00 la 12:00.

Concurs de creaţie literar-artistică "Lucian Blaga"

Cu ocazia Festivalului Internaţional de poezie "Lucian Blaga" - 2014, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj şi cu Societatea Culturală "Lucian Blaga" Cluj-Napoca a organizat un concurs literar-artistic cu premii "Clujul lui Lucian Blaga - Clujul nostru".

La concurs au putut participa elevi din clasele VIII-XII.

 

Secţiunea literară

Concursul a avut ca punct de pornire poemul lui Lucian Blaga Colţ medieval la Cluj: 1570, care a servit drept reper pentru comentarea şi urmărirea "paşilor poetului" pe strada Kogălniceanu sau pe alte străzi ale Clujului.

După jurizarea lucrărilor, premianţii vor fi invitaţi la festivitatea de premiere şi de evocare a poetului Lucian Blaga din cadrul Festivalului "Lucian Blaga", unde îşi vor citi creaţiile proprii.

 

Secţiunea de desen/pictură

Participanţii la concurs vor picta străzi şi monumente de arhitectură evocate în poemul lui Lucian Blaga sau care au legătură cu poetul.

Cele mai reuşite lucrări vor fi expuse în holul mare al Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga".

 

Poemul Colţ medieval la Cluj: 1570 poate fi găsit la bibliotecă sau la adresa

http://www.poezie.ro/index.php/poetry/139490/Col%C5%A3_medieval_la_Cluj:_1570

Atelier de quilling pentru tineri

Afiş Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 6 mai 2014, de la ora 17 la 19, Atelierul de quilling. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei.


Participarea este gratuită.

Activităţile se desfăşoară la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4.

Atelier de quilling

Afiş Copiii îndemânatici, creativi și pasionați de tehnica spiralării hârtiei au fost invitați marți, 6 mai 2014, ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" unde s-a desfășurat o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_Afis_Ghidusel cel istetel.jpg Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi au fost aşteptaţi miercuri, 7 mai 2014, ora 16.00, la Secţia pentru Copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!