Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți mai 2017

Curs de iniţiere în programare

small_Ilab_2003.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează Cursuri de iniţiere în programare (C++) pentru adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani. Acestea vor avea loc pe parcursul lunii aprilie 2017, în zilele de marţi şi vineri, între orele 18:00 - 20:00.

Înscrierile sunt obligatorii şi se pot face la telefon: 0756080691, prin e-mail: adolescent@bjc.ro, bjc@bjc.ro sau direct, la Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii, Calea Dorobanţilor, nr. 104, etaj IV.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă! 


Şcoala altfel la BIBLIOTECĂ

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj vine în sprijinul cadrelor didactice în vederea planificării activităților din cadrul programului național „Școala altfel". Propunerea de activități a bibliotecii pentru diferite cicluri de învățământ se poate consulta mai jos.

Activitățile se adresează claselor de elevi și necesită programarea prealabilă din partea cadrelor didactice. Programul orar este orientativ, la cerere, acesta poate suferi modificări dar numai după consultarea cu secția/filiala organizatoare. Pe parcursul întregii perioade vor avea loc vizite colective de prezentare a bibliotecii și a serviciilor oferite.

Program săptămâna 22 mai - 9 iunie 2017 

Pentru programări vă puteți adresa la:

 

Atelier de conştientizare „Spune NU drogurilor"

small_afis_preventis.jpg Asociaţia Preventis, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", a organizat o activitate interactivă de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenţilor, care au aflat de la foşti consumatori cum arată o viaţă afectată de droguri.
Activitatea a avut loc la Secţia pentru adolescenţi din Sediul Central al bibiliotecii, marţi, 30 mai 2017, ora 14:30.


Au participat elevi de la mai multe licee din Cluj-Napoca. 

 

Biblioteca la Zilele Clujului 2017

small_Program 2017.jpg Am participat începând de vineri 26 mai și până duminică, pe strada Mihail Kogălniceanu la Promenada cărților și în Parcul central la Zilele Clujului 2017.

 

Proiecție de imagini

 

small_cluj_napoca_detalii_din_fier_forjat_25_05_2017_2.jpg În data de 25 mai, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, Secţia de Artă, a avut loc prezentarea în imagini a detaliilor din fier forjat care împodobesc clădirile istorice din Cluj-Napoca: acoperişurile, porţile, balustradele şi balcoanele oraşului, cocoşul de pe faimoasa Biserică cu cocoş de pe Calea Moţilor, soarele din vârful Palatului Primăriei, semiluna de pe strada Războieni, zăvoare, inele de porţi, clanţe.

Imaginile sunt realizate de către maestrul Szabó Tamás.

 

Lansare de carte

small_afis_constelatia_homer.jpg Joi, 25 mai 2017, ora 16.00, Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a găzduit lansarea de carte Constelația Homer. O Antologie a Scriitorilor Nevăzători din România.

 

A prezentat: Cornel Udrea, Mircea Petean, Radu Sergiu Ruba. 

 

Lansare de carte

small_invitatie_rodica_muresan.jpg Editura Ecou Transilvan a organizat prezentarea volumului De dincolo de  durere, autor Rodica Mureșan.

Evenimentul a avut loc vineri, 26 mai 2017, ora 17 la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj.

A prezentat: prof. Antonia Bodea, Rodica Scutaru-Milaș, Sorin Grecu.

Familia și societatea în lumea contemporană

small_afis_familia.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj a organizat conferința cu tema Familia și societatea în lumea contemporană, miercuri, 24 mai, ora 10,00 în Sala Media.

Invitat: profesor universitar doctor Petru Iluț, Facultatea de Sociologie a Universității "Babeș-Bolyai" Cluj.

 

96 de ani de bibliotecă publică la Cluj

small_afis_15_05_2017.jpg Cu ocazia împlinirii a 96 de ani de bibliotecă publică la Cluj, Biblioteca județeană a organizat activități pentru toate vârstele: întâlniri cu scriitori, ore de lectură, ateliere de creativitate, vizionări de filme etc.

 

Pe tot parcursul săptămânii la sediul central și la filialele de cartier s-au oferit înscrieri gratuite la bibliotecă și cărți în dar celor care ne-au vizitat.

Programul complet al activităților poate fi consultat aici .

Cursuri gratuite de iniţiere în Tango

small_afis_tangolabiblioteca.jpg

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, în colaborare cu Compania de Tango Cluj a organizat în 18 şi 25 mai 2017, de la ora 14.30 la 16.00, cursuri gratuite de iniţiere în Tango, pentru liceeni.


Informaţii suplimentare puteţi obţine la Secţia de Artă a bibliotecii, telefon: 0264 430323, email: sectia.arta@bjc.ro.

 

Biblioteca Vie „Trăind în acelaşi univers", ediţia a III-a

small_afis_snv_2017.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluja organizat evenimentul de combatere a discriminării etnice, centrat pe Biblioteca Vie „Trăind în acelaşi univers", ediţia a III-a, care a avut loc în data de 17 mai 2017, începând cu ora 11:00, la Secţia pentru adolescenţi a Sediului Central.

 

Voluntarii programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!" s-au implicat în pregătirea şi derularea mai multor activităţi care au loc în bibliotecă şi în comunitate. Acestea au făcut parte din calendarul sărbătorii naţionale a voluntariatului - Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediţia a XVI-a, concept ProVobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

Comunicat de presă  

Importanța cititului în dezvoltarea bebelușilor

small_foto_atelier_bebelusi.jpg Vineri, 19 mai 2017, orele 10-12, biblioteca județeană în colaborare cu Citim Împreună România au invitat persoanele care lucrează cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani la atelierul "Importanța cititului în dezvoltarea bebelușilor". Participarea a fost gratuită, pe bază de înscriere.

 

Locația: Calea Dorobanților nr. 104, etaj 4, centru.

 

 

Cenaclul literar "Traian Brad"

 

small_afis_cenaclu.jpg.jpg Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 16 mai 2017, de la ora 17.00. 


Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 18 mai 2017 , de la ora 16.00

 

Disciplină fără ţipete 

small_afis_disciplina_fara_tipete_mai.jpg Dacă vă e greu să puneţi limite ferme şi blânde copiilor, dacă sunteţi tentaţi să recurgeţi la pedepse, recompense şi ameninţări, sau vă treziţi punând limitele ţipând, v-am asteptat în 18 mai, de la ora 18:00 la 20:00 la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, la prezentarea Disciplină fără ţipete, pentru a descoperi o altă alternativă.

 

Prezentarea a fost susţinută de Brîndusa Milăşan şi a avut la bază abordarea Hand in Hand Parenting, o abordare blândă, bazată pe teoria ataşamentului.

Concursuri cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei

small_afis_ziua_europei.jpg Cea de-a XV-a ediţie a concursurilor cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei, ediţie ce stă sub semnul aniversării a 60 de ani de la Tratatul de la Roma.

 

Concursurile s-au adresat elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Cluj şi s-a desfăşurat pe 3 categorii de vârstă, după cum urmează: 10 mai 2017, ora 11.00: concurs de desen pentru elevi din clasele I-IV, desen ce a fost realizat pe loc, pe baza unui mesaj referitor la probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană pus la dispoziţie în momentul concursului; 11 mai 2017, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele V-VIII, constând în realizarea pe loc a unui eseu referitor la probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană, pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului; 12 mai 2017, ora 11.00: concurs pentru elevi din clasele IX-XII, constând în realizarea pe loc a unui eseu pe baza unei imagini puse la dispoziţie în momentul concursului, prezentarea şi susţinerea ideilor eseului. Toate concursurile au fost pe echipe, fiecare instituţie de învăţământ având posibilitatea să participe cu câte un echipaj format din trei elevi pentru fiecare categorie de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII).

 

Înscrierile s-au făcut în perioada 12 aprilie-8 mai 2017.

Regulamentul concursului

Lista premianților

Festivalul Internaţional Lucian Blaga, ediţia a 27-a

small_afis_festival_blaga_27_mc.jpg Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România şi Societatea Culturală Lucian Blaga Cluj, în parteneriat tradiţional cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, a organizat cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional Lucian Blaga în zilele de 11 şi 12 mai 2017.

Program

 

 

 

Sănătatea reproducerii-sexualitatea

Filiala „Traian Brad" a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în parteneriat cu Centrul de resurse pentru adolescenţi, a organizat vineri, 12 mai 2017, ora 12.00, activitatea Sănătatea reproducerii-sexualitatea.


Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului educativ, Adolescenţa, o perioadă dificilă. Au participat elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic Napoca.

Săptămâna Națională a Bibliotecilor

small_Afis 21_04_2017.jpg.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj în colaborare cu ANBPR, Filiala Cluj, a organizat sub egida Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor, ediţia a XIII-a (24-28 aprilie 2017) o serie de activități culturale.

Programul s-a derulat atât la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj cât şi în biblioteci municipale şi comunale din judeţ. 

Comunicat de presă

Programul activităților la Biblioteca Județeană  „Octavian Goga" Cluj.

Expoziție de fotografie

small_AFIS Ardeleni.jpg.jpg Asociația ArtImage Cluj-Napoca a invitat publicul clujean la un eveniment deosebit, fotografie și film, în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj, joi 20 aprilie 2017 începând cu ora 18,00. 

Ziua Europeană de Conştientizare pentru Drepturi Egale ale Persoanelor cu Deficienţe

small_afis_ziua_drepturi_egale_deficiente.jpg Cu ocazia Zilei Europene de Conştientizare pentru Drepturi Egale ale Persoanelor cu Deficienţe, sărbătorită în 5 mai, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" a organizat următoarele activităţi:

 

 

Au fost invitate doamnele CORINA TIRICĂ, psiholog, şi EMILIA VERNEŞ, asistent social, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. 

 

Literatura și valorile

small_afis_simpozion_2017_mic_facebook.jpg Simpozion de didactica limbii și literaturii române cu participare internațională, ediţia a XVII-a, 5-7 mai 2017, organizat de Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Română "Ioana Em. Petrescu" (ANPRO), găzduit de Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj.

Program 

 

Atelierul de quilling

small_afis quilling lunar.jpg Copiii îndemânatici, creativi şi pasionaţi de tehnica spiralării hârtiei au fost invitaţi marţi, 2 mai 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de quilling.

 

În paşi de dans

small_afis_dans.jpg Cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului, sărbătorită în 29 aprilie, Secţia pentru copii a bibliotecii judeţene a organizat miercuri, 3 mai 2017, de la ora 14.30, activitatea „În paşi de dans". Invitată Trupa de dans „Viola", sub îndrumarea doamnei profesor Nagy Gyongyi Maria.

 

Au participat elevi de la Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai", din clasa pregătitoare C, însoţiţi de doamna învăţătoare Matiş Valeria, şi din clasa I C, însoţiţi de doamna  învăţătoare Abrudean Monica. 

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin jocsmall_afis Ghidusel.png

Toţi copiii din ciclul primar de învăţământ au fost aşteptaţi miercuri, 3 mai 2017, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu Ghiduşel cel isteţel!