Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți mai 2021

Concursul de desene „Eroii Cărților Citite", ediția L

small_afis_eroii_cartilor_citite_2021.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a anunțat lansarea ediţiei L a Concursului de desene Eroii Cărților Citite", concurs organizat anual cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Ediția din acest an s-a desfășurat exclusiv în mediul on-line.

Lucrările copiilor fotografiate sau scanate s-au trimis pe adresa de e-mail: copii@bjc.ro, până în data de 21 mai 2021. Câștigătorii sunt anunțați în 1 iunie pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro, pe Blogul copiilor https://copiibjc.bjc.ro/ și pe pagina de facebook a bibliotecii https://www.facebook.com/bibliotecacluj/, iar expoziţia cu lucrările câștigătoare se va organiza exclusiv on-line, pe Blogul copiilor https://copiibjc.bjc.ro/.

Regulamentul concursului

Formular de înscriere individuală

Formular de înscriere centralizată

Lista câștigătorilor

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” - 100 de ani 

 small_bcj__mesh_100_ani_web_large.jpg

14 mai 1921-14 mai 2021 

Comunicat de presă

Program Zilele Bibliotecii    

Europeana Sport - Zilele de colectare 

small_afis_web_27_28_05.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" este partener într-un proiect european co-finanțat prin Connecting Europe Facility a Uniunii Europene, ce își propune să valorifice colecțiile deținute de persoane particulare sau cluburi sportive prin intermediul Bibliotecii Digitale a Europei - Europeana. Astfel ne dorim să crească cantitatea de conținut de înaltă calitate și metadate accesibile în cadrul colecției Europeana Sport

Aveți medalii, cupe, diplome, fotografii, suveniruri sau alte obiecte legate de activitatea dumneavoastră sportivă? Aveți o poveste inedită de spus despre perioada când făceați sport? Vă rugăm să o adăugați la colecția noastră online de povestiri, pentru ca toată lumea să o cunoască.

Veniți la Biblioteca Județeană "Octavian Goga", Calea Dorobanților nr. 104, joi, 27 mai sau vineri 28 mai, între orele 10.00-18.00, aduceți obiectele pe care le aveți, spuneți-vă povestea și noi vom face ca aceasta să fie încărcată în portalul Europeana - Biblioteca Digitală a Europei. La plecare obiectele vă vor fi restituite, biblioteca păstrând doar copiile digitale!

 

Expoziție de carte

small_poei_romni_din_temniele_comuniste_3_1.jpg Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj v-a invitat să vizionați expoziţia de carte intitulată "Poeți români din temnițele comuniste", în foaierul bibliotecii, în data de 14 mai între orele 9.00 - 16.00, cu ocazia sărbătoririi "Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste". 

Bătălia cărților - Club de lectură destinat adulților

small_batalia_cartilor_adulti_2021.jpg Relansăm Clubul de lectură „Bătălia cărților" destinat adulților pasionați de lectură!

Prima întâlnire a Clubului a avut loc în data de 12 mai 2021, de la ora 12:30. Pentru această întâlnire participanții au lecturat cel puțin una din cărțile: Prevestirea de Ioana Pârvulescu, Toții copiii librăresei de Veronica D. Niculescu pentru a putea dezbate și împărțăși impresiile de pe urma lecturii.

Cei interesați să facă parte din acest club, să lectureze cele 10 cărți incluse în lista din acest an și să participe la dezbaterile lunare, au fost invitați să se înscrie aici: https://docs.google.com/forms/d/1Fh29RgTe0aGLJCHTbWy-VnEqam7T7rVF8xrHekUGYpk/edit

 

 Lansare de carte

small_afis_12_05_2021.jpg Editura Ecou Transilvan v-a invitat la prezentarea volumului Colivia cu trandafiri, autor Octavian Sergentu.

Evenimentul a avut loc miercuri, 12 mai 2021, ora 16 la sediul central al bibliotecii.

A prezentat: Ionuț Țene, Eugen Cojocaru, Marius Dan Ghenescu și Nadia Fărcaș.

Moment artistic: Alina Mizgan și Ervin Szabo.

Lansare de carte

 small_afis_13_05_2021.jpg Editura Ecou Transilvan v-a invitat la prezentarea volumului Solitudini 100 de poezii, autor Ionuț Țene.

 Evenimentul a avut loc joi, 13 mai 2021, ora 17 la sediul central al bibliotecii.

A prezentat: Sorina Stanca, Adrian Țion, Eugen Cojocaru și Nadia Fărcaș.

Moment artistic: Camelia Hodiș.

 

 

Cercul de DESIGN 3D

 

small_design_3d_2021.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a invitat adolescenții cu vârsta între 14 și 18 ani, pasionați de noile tehnologii, într-o incursiune de imprimare 3D.

Cercul a presupus frecventarea atelierelor de Design 3D, care vor au avut loc pe platforma ZOOM, în zilele de marți, de la ora 16.00, începând cu data de 23 februarie 2020. În urma acestora, participanții vor realiza propriile obiecte în programul Blender, ce vor fi puse în practică pe imprimanta 3D a bibliotecii.

Atelierele sunt posibile cu sprijinul voluntarilor bibliotecii. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Înscrierea este obligatorie și se poate face la adresa de mail: adolescent@bjc.ro sau la numărul de telefon: 0756080691.

 

 

100 de povești, cu biblioteca să crești!

small_100_de_povesti_afis.png Pentru a marca cei 100 de ani de bibliotecă publică la Cluj, fiecare secție pentru copii de la Sediul central și filialele Bibliotecii Județene „Octavian Goga" și-a propus ca, pe parcursul acestui an, să citească celor mici 100 de povești. Astfel, programul „Ora poveștilor" poartă acum un nume de sărbătoare: „100 de povești, cu biblioteca să crești!".

Evenimentul de lansare a avut loc joi, 18 februarie 2021, începând cu ora 17:00, la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV centru, cu respectarea normelor legislative sanitare în vigoare. Invitat special: actrița Elena Ivanca.

 


 

Seniorii și calculatorul

small_afis_curs_de_init_in_utiliz_calculatorului_2021_web.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat noi serii de activități de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului, pentru adulți 60+, nivel începător, în cadrul programului Seniorii și calculatorul.

Cursul a fost organizat zilnic, pe durata unei săptămâni, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104 și la filiala din cartierul Mănăștur, Str. Izlazului nr. 18.

Înscrierile s-au făcut la Secretariatul instituției, Calea Dorobanților nr. 104, etaj I, luni-vineri de la 8:00 la 16:00.

Participarea a fost gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Grupa de lucru a fost constituită din maxim 5 participanți.

 

Algoritmică în C++

small_it_lab_2021.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a desfășurat pentru pasionații de informatică Cercul de Algoritmică în limbajul C++. Acesta e destinat copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 21 ani și are loc pe platforma ZOOM, pe durata anului școlar, în zilele de joi, între orele 16.00 - 17.00.


Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

 

Recrutare voluntari

small_Afis program de voluntariat.JPG Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga", în cadrul programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", a recrutat voluntari pentru posturile:

 

  • instructor IT pentru seniori, nivel începător,

  • profesor de limba română pentru elevi,

  • profesor de limba engleză pentru seniori, nivel începător şi mediu.

 

Atribuţiile şi profilul ideal ale candidaţilor le găsiţi aici .