Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăţi noiembrie 2014

Săptămâna Voluntariatului Orange, ediția 2014 

În perioada 3-14 noiembrie 2014, la Secția Colecții speciale a bibliotecii, s-a desfășurat activitatea de digitizare a unor documente din colecțiile speciale în cadrul proiectului de voluntariat Orange, ediția 2014.

Colecţia de documente digitale poate fi consultată aici.

Mulţumim celor 25 de voluntari clujeni care s-au implicat în acest proiect!

Seară de jocuri de societate - Qwirkle

small_afis seri de jocuri de societate pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi, în colaborare cu cutia.ro, lansează un ciclu de Seri de  jocuri de societate pentru tineri (14 şi 25 de ani), care vor avea loc în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00.

Prima Seară de jocuri a avut loc în 28 noiembrie 2014, de la ora 17.00, când vă invităm să testaţi jocul Qwirkle.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, care se poate face pe loc, contra cost: 6 lei, valabilitate: 5 ani.

Evenimentul va avea loc la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii, etaj 4, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Expoziţia "Clujenii şi Marea Unire"

Vernisajul expoziţiei "Clujenii şi Marea Unire", organizată de Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a avut loc la Filiala Kogălniceanu marţi, 25 noiembrie 2014, la ora 11.00.

Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă" din Chișinău -70 de ani

Felicităm colegii bibliotecari de la Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă"  din Chișinău pentru aniversarea a 70 de ani de la înființarea bibliotecii. Vă asigurăm că schimburile profesionale cu dumneavoastră ce durează de aproape 20 de ani ne-au îmbogățit profesional.

Mesaj aniversar 

Ziua naţională a României

În data de 28 noiembrie 2014, ora 10.30, la Filiala "Traian Brad" va avea loc o activitate dedicată Zilei Naţionale a României, în care eroina principală va fi ia- bluza tradiţională românească.

Copii de la Grădiniţa "Rază de Soare", îndrumaţi de doamnele educatoare Livia Poienaru şi Emilia Dragomir, îşi vor decora bluzele şi cămăşile cu motive tradiţionale româneşti.


Vă aşteptăm să vizionaţi şi vitrina expoziţională cu obiecte tradiţionale româneşti, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Cerc de origami

Cercul de origami a avut loc joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

Ziua Naţională a României

small_UNIREA.jpg Istoria-ntreagă cu lupte şi jertfe trăieşte-n UNIREA de azi!

În data de 27 noiembrie 2014, ora 13.30, am organizat un program artistic prilejuit de Ziua Naţională a României.

În program:

Evenimentul a avut  loc la Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

Cărţi deschise, inimi deschise

small_concert chitara.jpg În data de 25 noiembrie 2014, la ora 18.00, a avut loc un concert de chitară electronică, organizat pentru doritorii de a dona cărţi pentru proiectul "Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!"

Recitalul solo a fost susţinut de Ştefan Popa. 

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu  Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Secţia pentru adolescenţi, etaj IV, Calea Dorobanţilor nr. 104.

 

Invitaţie la film

small_afis gaudeamus.JPG Luni, 24 noiembrie, ora 17, Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca şi Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" a organizat vizionarea filmului "Gaudeamus igitur", în regia lui Gheorghe Vitanidis. Filmul este "o povestire cinematografică desfăşurată in Clujul universitar al anilor '60", după un scenariu de Vasile Rebreanu şi Mircea Zaciu. A prezentat prof. Ucu Bodiceanu.

Vizionarea a avut loc la Secţia de Colecţii Speciale, etaj IV, tronson Vest.

 

Anul editorial

small_afis2anul editorial.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a organizat miercuri 19 noiembrie 2014, ora 13.00 festivitatea de premiere a celor mai bune publicaţii tipărite în judeţul Cluj în anii 2012-2013 în cadrul Anului Editorial Clujean.

Comunicat de presă       

Scriitori clujeni la bibliotecă

Miercuri, 19 noiembrie 2014, la Filiala "Traian Brad" a avut loc o întâlnire cu scriitorul clujean Dorin Almăşanu în cadrul proiectului „Scriitori clujeni la bibliotecă". Participă elevii clasei a IX-a de la Colegiul Tehnic "Napoca".

Sunt copil, am drepturi!

În fiecare an,  Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului este marcată prin activităţi organizate în parteneriat cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Joi 20 noiembrie, ora 12.00, la Filiala „Traian Brad" a avut loc o întâlnire a consilierului Corina Tirică cu elevii clasei a III-a A de la Şcoala "Ion Creangă",  însoţiţi de doamna învăţătoare Rodica Bocan.

 

Karaoke Party

small_afis karaoke party generic pt web.jpg Dacă aveţi între 14 şi 25 de ani, dacă vă place muzica şi vreţi să cântaţi alături de prieteni, Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj v-am aşteaptat vineri, 21 noiembrie 2014, de la ora 17 la Karaoke Party.

Veţi putea cânta cu ajutorul consolei Nintendo Wii şi a jocului Let's Sing Pop, cu 2 microfoane!

 

Cenaclul literar „Traian Brad”

small_Cenaclu.jpg Cenaclul literar „Traian Brad” s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” în data de  25 noiembrie 2014, de la ora 16.00.

 

Rezultatele Finalelor Concursului Bătălia Cărţilor!

S-a încheiat Concursul Naţional de lectură Bătălia cărţilor 2014 la secţiunea cărţi în limba română!

 

small_Matei Alexandru Bolog.jpg La categoria ADOLESCENŢI (14-18 ani) CITITORULUI ANULUI este Matei Alexandru Bolog de la Liceul Teoretic "Gheorghe Șincai".

 

 

 

 

small_George Secas.jpgLa categoria COPII (11-13 ani) CITITORUL ANULUI este George Secaş de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă".

 

Lista finaliştilor

CĂRŢILE ANULUI 2014 sunt Starters de Lissa Price şi Minunea de R.J. Palacio.

Felicitări câştigatorilor!

 

FINALA CONCURSULUI BĂTĂLIA CĂRŢILOR !

small_Afis BJC_s.jpg S-a încheiat  prima etapă a concursului de lectură Bătălia cărţilor!

CITITORUL ANULUI la categoria Adolescenți este Matei Alexandru Bolog de la Liceul Teoretic "Gheorghe Șincai" din Cluj-Napoca.

CARTEA ANULUI la categoria Adolescenți - este STARTERS de Lissa Price.

Prezentare referitoare la vizele pentru SUA şi programul "Work & Travel"

Prezentarea "So You Want to Go to the USA? Ask a Consular Officer!"a fost susţinută de consulul Soribel Feliz (Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti) vineri, 14 noiembrie 2014, ora 14.00, la American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj (Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor 104, etajul 5 vest). Au fost prezentate toate tipurile de vize pentru SUA: turistică, de studii, de afaceri şi de imigrare, dar se va pune accentul pe programul "Work & Travel".

Prezentarea s-a desfăşurat în limba engleză, fără servicii de traducere. Participarea a fost gratuită.

Ziua Internaţională a Jocurilor @ BJC

small_afis ZIJ 2014 pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat în data de 14 noiembrie 2014, de la ora 12 la 19, Ziua Internaţională a Jocurilor.

Au fost invitaţi să participe copiii şi tinerii cu vârsta între 11 şi 25 de ani.

Participanţii au avut la dispoziţie:

Vizionare de film "Titanic Vals"

small_afis titanic.jpg Luni, 10 noiembrie, ora 17, Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca şi Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" a organizat vizionarea filmului "Titanic vals", în regia lui Paul Călinescu. A prezentat prof. Ucu Bodiceanu.


Proiecţia a avut loc la Secţia de Colecţii Speciale, etaj IV. Vă aşteptăm! 

 

 

ITLab - Tehnologie şi loisir

small_afis ITLab pt web.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj a organizat în data de 11 noiembrie 2014, de la ora 16 atelierul ITLab - Tehnologie şi loisir.

Atelierul se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani, pasionaţi de IT, care doresc să afle cât mai multe despre noile tehnologii. În cadrul atelierelor se vor utiliza tablete Samsung Galaxy Note şi Apple Ipad, dar şi console de joc: Xbox 360 cu Kinect, Nintendo Wii şi PlayStation 3.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Săptămâna Voluntariatului Orange, ediția 2014 

În perioada 3-7 noiembrie 2014, la Secția Colecții speciale a bibliotecii, s-a desfășurat activitatea de digitizare a unor documente din colecțiile speciale în cadrul proiectului de voluntariat Orange, ediția 2014.

Comunicat de presă

Campania de colectare a cărţilor - ProvoCARTE

small_AFIS ProvoCARTE.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" vă invită să participaţi la campania de colectare a cărţilor - ProvoCARTE în perioada 27 octombrie - 14 noiembrie 2014.

 

Atelier de quilling

small_afis quiilling lunar.JPG


Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_Afis_Ghidusel cel istetel_2014.jpgToţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi au fost aşteptaţi miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 17.00, la Secţia pentru Copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la o nouă întâlnire cu  Ghiduşel cel isteţel!

 

 

Workshop-uri tematice pentru managerii clujeni

small_Afis proiect Scoala de Vara 2014 final.jpg În perioada octombrie 2014-februarie 2015, American Corner Cluj-Napoca din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" şi BMM Academy organizează o serie de 5 workshop-uri gratuite dedicate managerilor clujeni, cu următoarele tematici:

 

Participarea este deschisă pentru oricare dintre workshop-urile menţionate sau pentru toate, dar locurile sunt limitate. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail americancorner@bjc.ro , cu menţionarea numelui persoanei care doreşte să participe. Pentru primul workshop, cu tema "Managementul resurselor umane", înscrierile se pot face până la data de 28 octombrie 2014, ora 16.00. Pentru următoarele, înscrierea se poate face până la sfârşitul lunii anterioare desfăşurării workshop-ului.

Vă aşteptăm!

Săptămâna Filmului pentru Elevi

small_Poster Saptamana Filmului pentru Elevi_EducaTIFF.jpg EducaTIFF - programul de educaţie cinematografică revine în Cluj-Napoca


Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) iniţiază o nouă etapă a programului de educaţie cinematografică - EducaTIFF, Săptămâna Filmului pentru Elevi.


În perioada 27 octombrie - 2 noiembrie, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, elevii şi profesorii din judeţul Cluj sunt invitaţi la 14 filme special alese pe categoriile de vârstă 8+ (cls. II-IV), 11+ (cls. V-VIII), 15+ (cls. IX-XII), într-o selecţie generoasă de documentare, animaţii şi filme de aventuri, titluri participante la festivaluri internaţionale, ce tratează subiecte importante pentru educaţia cinematografică a tinerilor. 

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj este partener EducaTIFF.