Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăți noiembrie 2020

Ediţia a VII-a a Bătăliei Cărţilor la final!

small_afis_batalia_cartilor_2020.jpg Ediția a VII-a a Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărților" se apropie de final! Joi, 19 noiembrie 2020, de la ora 17.00, a avut loc pe platforma ZOOM întâlnirea cu toți finaliștii secțiunii în limba română pentru categoria de vârstă 11-13 ani. Toți copiii care au lecturat cele 8 cărți, au completat câte o fișă de lectură pentru fiecare carte și au notat fiecare carte vor afla detalii despre organizarea finalei. Îi felicităm pe toți și le dorim succes în finală!

 

Informații suplimentare despre întâlnire: la telefon 0264 430323 și prin email copii@bjc.ro .

 

 

Necrolog

 VASILE STANCA (n. 6.04.1935-m. 17.11.2020)

small_vasile_stanca.JPG A încetat din viață primul director al Bibliotecii Județene "Octavian Goga", conf. univ. dr. VASILE STANCA. Absolvent al Facultății de Filologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca în anul 1958, a fost director al Bibliotecii Regionale Cluj (actuala Bibliotecă Județeană "Octavian Goga") în perioada martie 1967 și februarie 1969.

 

Getto Balboa - proiecție on-line KineDok

small_poster_kinedok__ghetto_balboa.jpg Joi, 26 noiembrie, de la ora 19.00, vă invităm la o nouă proiecție online KineDok, pe pagina de Facebook a bibliotecii: multipremiatul documentar Getto Balboa (Ungaria, 2018, 90'), în regia lui Árpád Bogdán.

Un fost membru al mafiei de cartier din ghetourile Budapestei, Misi, deschide un club de box pentru a-i ține pe copiii din familiile locale departe de criminalitate. De 6 ani unul dintre elevii săi, Zoli, practică boxul sub îndrumarea sa, concurând în liga amatorilor. El se luptă să ajungă campion mondial și să câștige centura. Însă Zoli are o decizie grea de luat, el poate să devină boxer profesionist, ceea ce vine cu multe sacrificii, sau să calce pe urmele mentorului său mafiot. Misi, ca figură paternă, face tot ce îi stă în putere pentru a-l feri pe Zoli de greșelile făcute de el în trecut.

Programul complet al vizionărilor KineDok 2020

 

Club de programare și robotică "Cititorii SMART"

small_club_robotica_2020.jpg Filiala "Traian Brad" a Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj, organizează, începând cu data de 12 noiembrie 2020, clubul de programare și robotică "Cititorii SMART". Activitatea se adresează copiilor cu vârsta de 9+ ani, pasionați de informatică. Activitățile vor avea loc bilunar, în perioada noiembrie 2020 - mai 2021, pe platforma ZOOM.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Înscrierea este obligatorie și se poate face la adresa de mail: manastur@bjc.ro sau la numărul de telefon: 0264-565784. Vă așteptăm!Atelier pentru copii „Arta de a vorbi frumos"

small_atelier_arta_de_a_vorbi_frumos.png Începând cu luna noiembrie Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj organizează atelierul pentru copii „Arta de a vorbi frumos". Acesta este destinat copiilor cu vârsta între 10-14 ani și se desfășoară în fiecare zi de joi de la ora 18.00. Prima întâlnire a atelierului va fi în data de 5 noiembrie 2020, în mediul online pe platforma ZOOM.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Înscriere și informații suplimentare la Filiala Grigorescu, tel. 0770.970.198 sau grigorescu@bjc.ro.

Concurs de desen „Toate pânzele sus!"

small_afis_concurs_desen_2020_web.jpg Secţia de artă lansează cea de-a VI-a ediție a concursului de desene, cu premii, pentru adolescenţi şi tineri (14-18 ani). 

Tema lucrărilor va fi inspirată dintr-un citat motivațional (motto) preferat, folosind o tehnică la alegere. Lucrările vor fi trimise în format JPEG pe adresa de e-mail sectia.arta@bjc.ro, însoțite de un document Word cu următoarele date: numele şi prenumele participantului, citatul după care s-a realizat lucrarea, clasa, şcoala şi un număr de telefon.

Termen: 27 noiembrie 2020.

Regulamentul concursului

Vă aşteptăm!

Curs gratuit de antreprenoriat social şi management de proiect pentru tineri

small_antreprenoriat_2020.jpg Ṭi se spune că eṣti prea tânăr pentru a-ṭi începe propria afacere? Ai între 14 ṣi 20 de ani?

 

Acum ai oportunitatea de a învăṭa într-un mod distractiv cum să începi o afacere ṣi să te implici în viaṭa comunităṭii: Biblioteca Judeṭeanӑ „Octavian Goga" Cluj organizează pentru tineri între 14 ṣi 20 de ani, cuprinṣi sau nu într-o formă de învăṭământ, cursul gratuit de antreprenoriat social şi management de proiect „Provoacă viitorul: fii antreprenor!".

 

Cursul se va desfăṣura on-line, în limba română, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, în două serii a câte 20 de locuri fiecare, în perioada 9-20 noiembrie 2020: orele 14.00-17.00 - seria I, 2020, orele 17.00-20.00 - seria a II-a. Instruirea va avea loc zilnic, de luni până vineri. Participanṭii vor primi o diplomă la încheierea programului de instruire.

 

Înscrierile se fac până în data de 5 noiembrie 2020, prin completarea formularului accesibil la: https://tinyurl.com/y56b6ont. Toţi solicitanţii vor primi un răspuns prin e-mail până în data de 7 noiembrie 2020. Mai multe detalii pot fi obţinute la telefon 0264-430323 (luni-vineri: 10.00-18.00) sau la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com.

 

Atenţie: numărul de locuri este limitat! Te aṣteptăm! 

Srbenka/Sârboaica - proiecție on-line KineDok

small_sarboaica_afis_web.jpg Joi, 12 noiembrie, de la ora 19.00, v-am invitat la o nouă proiecție on-line KineDok, pe pagina de Facebook a bibliotecii, Srbenka/Sârboaica (Croația, 2018, 75'), în regia lui Nebojša Slijepčević.

 

În iarna anului 1991, Aleksandra Zec, o fată de 12 ani, a fost ucisă. Deși autorii crimei au fost dezvăluiți, ei nu au fost niciodată condamnați. După 25 de ani, Oliver Frljić, director de teatru, pune în scenă o piesă despre cazul Zec. Procesul de creație scoate la suprafață traume ascunse, transformând repetițiile în psihoterapie colectivă. Srbenka este un film despre agresiunea îndreptată asupra copiilor de altă naţionalitate din Croaţia. Aflăm cum generaţia născută după război încearcă să facă faţă umbrelor întunecate ale istoriei.

Programul complet al vizionărilor KineDok 2020

 

Club de conversație în limba română

small_club_onlin_de_limba_romn_pentru_copii.jpg Începând din luna noiembrie, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a organizat un CLUB DE CONVERSAȚIE ÎN LIMBA ROMÂNĂ pentru copii de etnie maghiară cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani, scopul acestuia fiind exersarea comunicării în limba română.

Activitățile au avut loc săptămânal, on-line, pe platforma ZOOM.