Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Noutăţi octombrie 2016

Seniorii şi calculatorul

small_Afis varstnici.jpg Biblioteca organizează o nouă serie de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici, la cerere. Participanţii vor primi noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. Activităţile se vor desfăşura la Sediul central, Calea Dorobanţilor nr. 104.

 

Cursul este gratuit, iar întâlnirile sunt de două ore zilnic timp de o săptămână.

În perioada 24 - 28 octombrie 2016 întâlnirile au avut loc de la ora 9:30 - 11:30  şi de la 12:00 - 14:00.

La Filiala "Traian Brad" str. Izlazului nr. 18 în perioada 21 octombrie - 4 noiembrie 2016 întâlnirile au avut loc de la ora 10.00 - 12.00.

 

Incursiuni în muzica de jazz şi operă

small_Saptamana muzicii de jazz si opera_24_28_10_2016.jpg Secţia de Artă a invitat iubitorii muzicii de jazz şi operă la o serie de activităţi organizate în săptămâna 24-28 octombrie 2016 la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj V est.


Mai multe detalii despre activităţi puteţi afla din afişul evenimentului.

 

 

Expoziţie de fotografie

small_Abundenta afis Nely site.jpg Cornelia Ursache, absolventă a Cursului de fotografie ArtImage Cluj-Napoca a apărut pe simeza expoziţională într-un debut artistic de excepţie, STILL LIFE.

 

Expoziţia a fost organizată în cadrul evenimentelor aniversare ARTIMAGE 10 ani, 2006-2016 şi a putut fi vizitată în intervalul 21-30 octombrie 2016 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

 

Cercul de origami

small_afis origami 2.JPG Cercul de origami s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 27 octombrie 2016, de la ora 16.00.  

 

 

 

Atelierul ecologiştilor creativi

small_afis atelierul ecologistilor creativi 2016.jpg Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj a organizat joi, 27 octombrie 2016, de la ora 17.00, Atelierul ecologiştilor creativi. Participanţii la acest atelier vor realiza diverse obiecte decorative din materiale reciclabile.

 

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

 

Cenaclul literar "Traian Brad

small_afis cenaclu literar.png Cenaclul literar "Traian Brad" s-a întâlnit la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj în data de 25 octombrie 2016, de la ora 16.00. 

 

 

 

Karaoke Party

small_afis karaoke 2.jpg Dacă aveţi între 14 şi 25 de ani, dacă vă place muzica şi vreţi să cântaţi alături de prieteni, Secţia pentru Adolescenţi a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj a organizat marţi, 25 octombrie 2016, de la ora 18:30, Karaoke Party.

Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. 

 

Campania EQUALIS

Filiala "Traian Brad" o Bibliotecii Județene "Octavian Goga"  în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți Cluj   a organizat marți, 18 octombrie 2016, ora 11 o activitate în cadrul Campaniei EQUALIS de combatere a bullying-ul în școlile din România. Campania este inițiată de asociația GEYC și își propune să încurajeze tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani  să se implice activ în combaterea discursului instigator la ură, prin utilizarea instrumentelor digitale. Au participat elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic "Napoca".

Descoperă Scratch!

small_code week.jpg Biblioteca Județeană "Octavian Goga"  Cluj s-a alăturat Săptămânii europene a programării informatice ce se derulează în Uniunea Europeană în perioada 15-23 octombrie 2016. Programarea reprezintă una dintre competențele digitale de care copiii și tinerii au nevoie pentru a deveni cetățeni creativi și responsabili și pentru a avea pregătirea necesară pentru locurile de muncă ale viitorului. În cadrul activității Descoperă Scratch! ce a avut loc marți, 18 octombrie 2016, ora 14.30, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii, copiii au fost familiarizați cu scripturile de bază ale limbajului de programare Scratch. Au participat elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială "Ioan Bob". 

 

Atelier de quilling

small_afis atelier de quilling 2016.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj organizează joi, 20 octombrie 2016, ora 17:00, Atelierul de quilling.

Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani care vor să deprindă arta spiralării hârtiei. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă

 

 

 

 

"Uleiurile esenţiale - resursă permanentă pentru sănătate"

small_Aromoterapie Uleiuri esentiale.jpg.jpg Filiala "Traian Brad" a organizat o întâlnire tematică cu doamnele Maria Erdei, kineto - aromaterapeut şi Ramona Grosu, medic specialist acupunctură, api-fito-aromaterapie.


Activitatea a avut loc în data de 12 octombrie 2016, ora 17.30, str. Izlazului nr. 18.

 

Ghiduşel cel isteţel - program de învăţare prin joc

small_afis ghidusel.jpg Odată cu venirea toamnei, Ghiduşel revine cu o invitaţie pentru toţi copiii din ciclul primar de învăţământ, curioşi şi jucăuşi: miercuri, 5 octombrie 2016, ora 17.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", a avut loc prima întâlnire din acest an şcolar în cadrul clubului curioşilor „Ghiduşel cel isteţel".

 

 

Atelier de quilling

small_afis quilling lunar.jpg Quilling-ul este o tehnică de lucru cu fâşii de hârtie ce dezvoltă aptitudinile manuale şi creativitatea. De aceea, copiii care au vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani, au fost aşteptaţi la prima întâlnire din acest an şcolar cu iubitorii tehnicii spiralării hârtiei, întâlnire ce a avut loc marţi, 4 octombrie 2016, ora 16.00, la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga".

 

 

Bătălia Cărţilor 2016! 

small_Afis BJC 2016.jpg

Sunteţi cititori împătimiţi?

 

 

 

 

 

Concursul cuprinde mai multe secţiuni:

Perioada de lectură: martie-septembrie 2016.

Finala concursului: noiembrie 2016.

Clubul de lectură pentru adulţi şi seniori are la dispoziţie o listă de cărţi ale autorilor români contemporani, care vor fi discutate pe parcursul anului 2016.

Lista titlurilor

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

small_Afis-FICT-2016.jpg Festivalul Internaţional de Carte Transilvania a avut loc în perioada 4-9 octombrie 2016, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi a fost organizat de Asociaţia Culturală Eikon, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Banca Transilvania, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga" Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, FestLit, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Cluj și Universitatea „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

Program

 

"Desant scriitoricesc" la bibliotecă

small_Afis desant 19 sept.jpg.jpg Marţi, 4 octombrie 2016, ora 10.00 a avut loc la bibliotecă întâlnirea cu scriitori din România, participanţi la Festivalul Naţional de Literatură, ediţia a III-a. 

Au fost alături de noi scriitorii: Horia Gârbea, Florica Bud, Doina Cetea, Constantin Urucu, Rodica Lascu-Pop, Ion Cocora, Constantin Cubleşan, Marcel Mureşeanu, Eugeniu Nistor, Gheorghe Mocuţa, Minerva Chira, Săluc Horvat.

Au participat elevi de la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuş" şi  Şcoala Gimnazială "Alexandru Vaida Voevod".

 

Festivalului Naţional de Literatură (FestLit)  

small_Afis Festlit 2016 sept mc.jpg.jpg Cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Literatură (FestLit), iniţiat de Uniunea Scriitorilor din România şi organizat de filiala Cluj a USR, a avea loc în perioada 2-4 octombrie 2016 la Cluj-Napoca.

Programul festivalului include rondul de gală al scriitorilor invitaţi, lecturi publice, simpozioane, expoziţii, lansări de carte.

Programul festivalului

Comunicat de presă

 

Nocturna bibliotecilor

small_afis web.jpgSâmbătă, 1 octombrie 2016, între orele 18.00 şi 24.00, a avut loc Nocturna Bibliotecilor, ediția a șaptea.

V-am aşteptat în fascinanta lume a cărţii îmbinată în mod inedit cu moda, muzica, teatrul pentru copii, poezia, filmul, jocul, îndemânarea şi creativitatea.


Nocturna Bibliotecilor a adus cu sine înscrieri gratuite, cărţi în dar, iar bibliotecarii v-au îndrumat paşii în redescoperirea bibliotecii.

 Program