Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți octombrie 2017

Ziua Internaţională a Economisirii

small_afis_ziua_economisirii.jpg Biblioteca judeţeană a marcat Ziua Internaţională a Economisirii marţi, 31 octombrie 2017, de la ora 12.00, printr-un atelier de educaţie financiară susţinut de specialişti ai Băncii Comerciale Române. Secţia pentru adolescenţi (Calea Dorobanţilor 104, etaj IV) a fost gazda elevilor de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", care au fost informaţi cu privire la comportamentul financiar responsabil, activitate ce face parte dintr-o campanie în care BCR organizează simultan ateliere în toată ţara.

 

 

Cercul de origami

 

small_afis_origami_2.JPG Cercul de origami se va întâlni la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, în data de 26 octombrie, de la ora 16.00.  

 

Vă aşteptăm cu drag! 

Festivalul Internaţional de Diaporame Digitale  AUDIA  2017

small_afis_diaporame_2017.jpg Organizat de către Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca, cofinanţat de către Consiliul Judeţean Cluj, Festivalul Internaţional de Diaporame Digitale AUDIA 2017 a primit 32 lucrări realizate de către 17 autori din 10 ţări, Africa de sud, Anglia, Australia, Belgia, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia şi România.

 

În urma preselecţiei, desfăşurate între 4-5 octombrie 2017, au fost admise în etapa finală un număr de 15 lucrări realizate de către 11 autori din 8 ţări. Aceste lucrări vor fi supuse aprecierii unui juriu internaţional în vederea acordării de trofee, distincţii şi menţiuni în data de 22-23 octombrie 2017 şi vor fi prezentate publicului într-un Spectacol de gală, în data de 26 octombrie 2017, începând cu ora 19,00 în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.

 

 

Cenaclul literar „Traian Brad" - 15 ani de inspirație și creație

small_afis_cenaclul_literar_2017.jpg

Marţi, 24 octombrie 2017, ora 16.30, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", în cadrul primei întâlniri din această toamnă a membrilor Cenaclului literar „Traian Brad", am marcat printr-un moment festiv cei 15 ani de activitate. Invitați: foști cencliști, d-na Flavia Teoc, d-na Gențiana Groza, scriitoare, membre ale Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Cluj, foste coordonatoare ale cenaclului.

 

La mulţi și fructuoși ani Cenaclului literar „Traian Brad"!Sentimentul de siguranţă în relaţia părinte-copil

small_afis_20_07_2017.jpg

 

În data de 26 octombrie, de la ora 17.00, va avea loc ultima întâlnire din cadrul programului Cercul Siguranţei, susţinut de psihologul Adriana Lăpădătoni. Se va realiza o recapitulare a temelor parcurse şi se va discuta despre nevoi şi situaţii speciale cu care se pot confrunta părinţii.

Vă aşteptăm la Secţia de artă, Sediul central, etajul V, est.

 

 

Curs gratuit de antreprenoriat social pentru tineri

small_antreprenoriat2017.jpg Biblioteca Judeţeanӑ "Octavian Goga" Cluj organizează la American Corner Cluj-Napoca în perioada 16 octombrie-10 noiembrie 2017, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, cursul gratuit de antreprenoriat social pentru tineri (14-20 de ani) „Provoacă viitorul: fii antreprenor! Challenge the Future: Be an Entrepreneur!". Instruirea se va desfăşura în limba română, prin douӑ serii de cursuri a câte 20 de locuri fiecare.

 

Înscrierile se fac până în data de 11 octombrie 2017, prin completarea unui formular.

 

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0264-430323 (luni, marṭi, miercuri ṣi vineri: 8.00-16.00, joi: 10.00-18.00) sau la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com.

Lansare de carte

small_afis_lansare_19102017.jpg Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" va invitat la lansarea de carte: Jurnalism - O artă efemeră?, autor Corneliu D. Zeana, apărută la editura Laurent.

 

Corneliu Zeana s-a născut pe 11 aprilie 1939, la Râmnicu-Vâlcea. A absolvit Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști Români și al Uniunii Epigramiștilor, vicepreședinte al Societății Medicilor Scriitori și Publiciști Români, membru al Uniunii Mondiale a Scriitorilor Medici, este conferențiar universitar, doctor în medicină, medic primar în cardiologie, medic primar medicină internă cu competențe în imunologia clinică.

 

Evenimentul a avut loc joi, 19 octombrie 2017, ora 17.00, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanţilor nr. 104 în prezența autorului.

Despre volum a vorbit scriitorul clujean Horia Bădescu

Invitat prof. univ. dr. Ion Pop, Facultatea de Litere, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca.

145 de ani de la înființarea primei universități la Cluj

small_afis_145_ani_ubb.jpg În cadrul proiectului Personalități clujene la bibliotecă, joi, 19 octombrie 2017, de la ora 12:30, a avut loc activitatea 145 de ani de la înființarea primei universități la Cluj. Invitat a fost domnul Vlad Popovici, lector dr. la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai". Club de filosofie pentru copii

small_afis_club_de_filosofie_octombrie_2017.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" organizează lunar, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filosofie a  Universităţii „Babeș-Bolyai", Clubul de filosofie pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

 

Marţi, 17 octombrie 2017, de la ora 17:45, a avut loc prima întâlnire la Secţia pentru copii, Calea Dorobanţilor nr. 104, parter est. Clubul este susţinut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză.

Participarea este gratuită. 


Expoziție de fotografie

small_afis_expo_foto_ovidiu_haruta_1620_oct_2017.jpg Expoziția Cuvinte cheie: natură, biodiversitate cu fotografii realizate de șef de lucrări dr. ing. Ovidiu Hâruța,  de la Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Facultății de Protecția Mediului a Universității din Oradea, a fost deschisă publicului în perioada 16-20 octombrie 2017 la Filiala Zorilor a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, strada Observatorului nr. 1. 

 

EU CodeWeek - copiii programează la bibliotecă

În perioada 7 - 22 octombrie 2017, la biblioteca județeană s-a sărbători t prin organizarea mai multor evenimente cea de-a V-a ediție a EU Code Week.

small_afis_m_code_bjc.jpg Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii împreună cu Asociaţia Etic a organizat o serie de ateliere pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani. În 11, respectiv 18 octombrie,  începând cu ora 16.00, timp de 3 ore, au avut loc ateliere de robotică, quiz şi scratch & stories. Participarea a fost gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

 

 

 

small_bibliorobotica_2017.png La Filiala Zorilor (Strada Observatorului nr.1), Asociația Prietenii Bibliotecii Județene Cluj împreună cu voluntarii programului Implică-te și dăruiește. Fii voluntar! au organizat 4 ateliere intitulate BIBLIOROBOTICA în care copiii au construit și programat roboți din setul Lego Mindstorm.

Informații suplimentare și înscrieri la telefon: 0264-438409 sau email: zorilor@bjc.ro.

FestLit Cluj 2017

ediţia a 4-a, 8-10 octombrie 2017
 

small_afisdesant2017mc1.jpg Iniţiat în 2014 de Uniunea Scriitorilor din România şi organizat de Filiala Cluj a USR, Festivalul Naţional de Literatură - FestLit Cluj - reuneşte în fiecare toamnă în inima Transilvaniei reprezentanţi ai celor 20 de filiale ale Uniunii Scriitorilor, transformând Clujul, pentru trei zile, în veritabilă capitală a scrisului românesc.

La ediția din 2017 au luat parte 70 de scriitori din toată țara, care au participat inclusiv la întâlniri cu elevii și studenții clujeni.

Informații utile

Biblioteca Județeană Cluj a găzduit și în acest an Desantul scriitoricesc, marți, 10 octombrie 2017, ora 10, în Sala Colecții speciale. Memorie și cunoaștere locală.

Invitați: Adrian Popescu, Dan Cristea, Nicolae Prelipceanu, Alexandru Sfârlea.

Conferința ANBPR BIBLIONEXT 2017

small_conferintra_biblionext_m.jpg Conferința ANBPR BIBLIONEXT, cu tema "INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP", a avut loc în perioada 2-4 octombrie 2017 la Cluj-Napoca, cu sprijinul și în coordonarea Bibliotecii Județene" Octavian Goga" Cluj.

Organizatorii evenimentului și-au dorit să ofere participanților întâlniri cu invitați de valoare, prilejul de îmbogățire a cunoștințelor practice, informații legate de noile trenduri în bibliotecile publice și, nu în ultimul rând, identificarea unor noi teme de colaborare între profesioniști.

Conferința a găzduit și un concurs de postere care să reflecte proiectele inovatoare și creative desfășurate în bibliotecile publice românești în anul 2016.

În aceeași perioadă s-a organizat și expoziția de fotografie ”Adolescenţii şi biblioteca”, expoziție ce a fost vernisată la Biblioteca Națională a României, în 4 august 2017. Expoziția virtuală poate fi vizionată aici .

 

Concurs postere

Comunicat de presă

Program