Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăţi septembrie 2015

Nocturna Bibliotecilor

small_Afis_Nocturna_2015.jpg Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj în colaborare cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi cu Asociaţia "Prietenii Bibliotecii" a organizat sâmbată, 26 septembrie 2015 Nocturna Bibliotecilor - o campanie de atragere a publicului şi de promovare a culturii în toate formele ei.

Sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, Calea Dorobanţilor nr. 104 a fost deschis publicului între orele 18:00-24:00.

Program

 Expoziția cu vânzare „Hand-Made Art"  

 

small_afis final rescue.jpg Fundaţia Umanitară Rescue, în colaborare cu Penitenciarul Gherla, a organizat în perioada 22-25 septembrie 2015, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, expoziția cu vânzare „Hand-Made Art", dedicată școlarilor a căror părinți sunt în detenție.

Vernisajul expoziției a avut loc în data de 22 septembrie ora 13.00, în prezența doamnei lector universitar Lidia Stan, coordonator al proiectului, a doamnei Hortenzia Moţoc, educator in cadrul Penitenciarului Gherla, și a domnului Cosmin Giurgiu, director al Fundaţiei Umanitare Rescue.

 

Expoziția a fost deschisă publicului larg pe toată durata organizării, în intervalul orar 08.00-20.00, iar doritorii au putaut achiziționa exponate, zilnic între orele 15.00 și 17.00. 

Expoziţie de fotografie

Zona montană a Argeşului şi Muscelului

Diversitate şi unicitate în România

Expoziţia a fost deschisă pentru vizionare până în data de 26 septembrie 2015.

Expoziţie de fotografie

small_Afis Szabo Feri Cluj.jpgExpozitia "Szabo Francisc, Ungaria, 60 de ani de fotografie" a fost organizată de către Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca în Foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj. Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri 18 septembrie 2015. începând cu ora 18.00, în prezenţa autorului.

Au fost prezentate şi proiecţii de diaporame realizate de către invitat.

Lectură în parc 

small_afis.jpg În  3 şi 10 septembrie 2015 între orele 14.00 şi 18.00, în Parcul Central "Simion Bărnuţiu", a fost amenajată o zonă de lectură în aer liber.

Persoanele de toate vârstele au putut consulta cărţi şi reviste, iar pentru copii s-au organizat lecturi în grup, ateliere de creaţie şi desen sub îndrumarea bibliotecarilor.

 

Lecturiada elevilor 2015

În perioada 2-6 septembrie, biblioteca a găzduit evenimentul Lecturiada elevilor 2015 organizat de Asociaţia profesorilor de limba română „Ioana Em. Petrescu" (ANPRO).

Detalii pe www.anpro.ro


Ziua Limbii Române

Cu ocazia Zilei Limbii Române, la Sediul Central al bibliotecii, a fost organizată o expoziţie de documente din colecţiile bibliotecii, relevante pentru istoria şi evoluţia limbii române. Sunt prezentate documente din Colecţiile Speciale şi volume de poezii dedicate limbii române.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 4 septembrie 2015. 

 

Zilele Bibliotecii "Transilvania" din Chişinău

În perioada 6-8 septembrie 2015, la Chişinău s-au derulat Zilele Bibliotecii "Transilvania", ediţia a 24-a.

Evenimentul se organizează anual, în colaborare cu Biblioteca Municipală "B.P.Hasdeu" din Chişinău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi al Primăriei municipiului Chişinău.


Programul din acest an a cuprins un şir de activităţi culturale, expoziţii şi lansări de carte, expoziţii de pictură, precum şi un atelier profesional cu tema "Managementul voluntarilor în biblioteca publică".

Concursul de desen "Mesaje în creion"

small_afis Concurs desen pweb.jpg Secţia pentru Adolescenţi şi Secţia de Artă a bibliotecii invită tinerii cu vârsta între 14 şi 25 ani la Concursul de desen "Mesaje în creion". Participanţii la acest concurs vor trebui să deseneze, în creion, un semn de carte care să redea cât mai sugestiv tema concursului: "Lectura te face învingător!".

 

Lucrările se depun la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii până în data de 30 septembrie 2015. Premierea câştigătorului va avea loc în luna octombrie 2015, cu ocazia finalei judeţene a Concursului de lectură "Bătălia Cărţilor" - secţiunea adolescenţi.

 

Formularul de înscriere care va include şi semnul de carte realizat pe şablonul pus la dispoziţie, se depune la Secţia pentru Adolescenţi a bibliotecii (Calea Dorobanţilor nr. 104, etaj 4, tel. 0756080691, adolescent@bjc.ro). 

Expoziţie de fotografie aniversară

small_Puzzle 2015 net.jpg Puzzle: Eseuri fotografice

ing. Mircea Albu

 

Vernisajul a avut loc vineri, 4 septembrie 2015, la ora 18,00 în foaierul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga"Cluj.

Expoziţia este organizată de Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca, sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi va fi deschisă pentru vizionare până în 15 septembrie 2015.