Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăţi septembrie 2016

Ziua Mondială a Turismului

small_Expeditie in lumea adancurilor_29_sep_2016_afis.jpg.jpg Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, Filiala Kogălniceanu a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7) a  organizat joi, 29 septembrie 2016 la ora 10.00, activitatea „Expediţie în lumea adâncurilor" - introducere în speologie şi proiecţie de diapozitive, prezentată de geologul şi speologul amator Mihai Domşa.

Au participat elevi din ciclul primar şi cadre didactice de la Colegiul Naţional „George Coşbuc" din Cluj-Napoca. 

 

 

26 septembrie - Ziua Europeană a  limbilor

În data de 26 septembrie 2016 de la ora 10.00, la Filiala "Traian Brad" a avut loc un concurs de cunoştinţe în limbile spaniolă şi engleză, Hello, bonjour, hola!

Au participat elevii claselor a III-a de la Şcoala "Liviu Rebreanu" şi de la Liceul Teoretic "Eugen Pora".

Log in Cluj-Poveştile Clujului

Festivitatea de premiere a concursului Log in Cluj-Poveştile Clujului a fost găzduită de Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" la sediul central, în data de 22 septembrie 2016, ora 12.

Comunicat de presă

 

Programul FLEX - oportunitate pentru liceeni de a studia gratuit în SUA

small_Promo CLUJ.jpg.jpg

 

Prezentarea programului FLEX - Future Leaders Exchange Program a avut loc în data de 23 septembrie 2016 (vineri), ora 15.00, în Sala media a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj (Calea Dorobanţilor 104, etajul 7 vest). Participarea a fost publică, pe bază de înscriere prealabilă la adresa: https://goo.gl/forms/COvjaRvvmAuxs3Bu1.

 

FLEX - Future Leaders Exchange Program se adresează în acest an elevilor de liceu născuţi în perioada 1 ianuarie 2000-15 iulie 2002, înmatriculaţi în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a şi care îndeplinesc cumulativ condiţiile de eligibilitate.

 

Programul este finanţat de Guvernul Statelor Unite ale Americii şi oferă elevilor vorbitori de limba engleză oportunitatea de a descoperi oamenii, cultura şi sistemul educaţional al Statelor Unite prin intermediul unui schimb internaţional de experienţă în cadrul căruia vor studia gratuit într-un liceu din SUA şi vor locui împreună cu o familie gazdă. Bursa oferită acoperă toate cheltuielile aferente unui an de studiu şi de şedere în Statele Unite ale Americii.

Expoziție aniversară de fotografie 

small_30x45 cm net.jpg.jpg "... și ploua..." realizată de Mircea Albu, ArtImage.


Întâlnirea cu autorul a avut loc joi 1 septembrie 2016, ora 18.00, în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj.


Expoziția va fi deschisă în intervalul 29 august - 20 septembrie 2016.

 

Zilele filmului la Filiala Kogălniceanu

small_Zilele_filmului_septembrie 2016_Filiala Kogalniceanu.jpg.jpg

Zilele filmului la Filiala Kogălniceanu. În primele patru zile de joi ale lunii septembrie vă invităm la vizionări de filme artistice şi documentare româneşti, conform programului alăturat.

Adresa noastră este: str. M. Kogălniceanu nr. 7

Vă aşteptăm!


 

Concurs de literatură satirico-umoristică

Biblioteca Judeţeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui organizează în cadrul Festivalului Internaţional de Umor "Constantin Tănase", ediţia a XXIV-a un concurs de literatură satirico-umoristică. 

Regulamentul concursului de literatură satirico-umoristică

Clubul de filosofie pentru copii

small_afis Club de filosofie septembrie.jpg Ce înseamnă altruismul și egoismul? Ce este o proprietate esențială? Care este natura limbajului? Cum anume recunoaștem o operă de artă? La aceste întrebări, dar şi la altele aucăutat răspunsul copii cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani în cele patru întâlniri ale Clubului de filosofie din 31 august, 5, 7, 12 septembrie 2016, de la ora 18.00.

Clubul a fost susținut de doamna conf. dr. Mihaela Frunză, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, a avut loc la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj şi este GRATUIT.

 

Lecturiada elevilor 2016

small_afisLecturiada_2016.jpg În perioada 1-5 septembrie 2016, biblioteca a găzduit evenimentul Lecturiada elevilor 2016 organizat de Asociaţia profesorilor de limba română „Ioana Em. Petrescu" (ANPRO).

 

Detalii suplimentare pe www.anpro.ro.