Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți septembrie 2018

Expoziție aniversară

small_afis_75_bibloteca_site.jpg

La aniversarea a 75 ani de viață și 60 ani de fotografie, Mircea Albu aduce in atenția publicului două evenimente fotografice: Expozitia de afișe ale aniversărilor fotografice 2003-2017, 4 septembrie 2018, ora 18,00,  în Foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj, însoțită de albumele fotografiilor prezentate și Expoziția aniversară Restituiri, 7 septembrie 2018, la ora 17,00  la Muzeul de artă Cluj-Napoca și prezentarea publică a albumului cu același nume în două volume, volumul I, 1958-2005 și volumul II, 2006-2018.

 

BIBLIOTECILE UNESC - Nocturna Bibliotecilor, ediția a IX-a

small_nocturna_bib_2018.jpg Sâmbătă, 29 septembrie 2018, între orele 18.00 şi 24.00 am organizat cea de-a IX-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, dedicată în acest an valorilor și simbolurilor culturale ale Unirii, reunind participanții sub sloganul BIBLIOTECILE UNESC.

 

Biblioteca a propus publicului un program ce a cuprins: un spectacol de teatru pentru copii susținut de actorii Teatrului Puck, un spectacol muzical, Retro Party '90 în spațiul de socializare BIBLIO LOUNGE amplasat la etajul I al clădirii, proiecţii de filme, ateliere de creativitate, lecturi publice, o expoziție a Primul Război Mondial în imagini tridimensionale, vânătoare de comori, concursuri.

 

S-au oferit înscrieri gratuite, cărți în dar și posibilitatea unor vizite ghidate.

Program


 

Zilele Bibliotecilor de Cartier, ediţia a XXII-a

small_afis_zilele_bib_cartier_2018.jpg În perioada 24 - 28 septembrie 2018 biblioteca județeană a organizat activități diverse pentru toate vârstele la cea de-a XXII-a ediție a Zilelor Bibliotecilor de Cartier.

La mulți ani filialei din cartierul Mănăștur, Filiala "Traian Brad", la împlinirea a 40 de ani de activitate!

 

Programul activităților

 

Tu ce planuri de viitor ai? - atelier pentru adolescenţi

small_afis_preventis_web_2018.jpg Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" a fost gazda unui atelier de conștientizare a adolescenților cu privire la faptul că drogurile pot devia traiectoria către atingerea obiectivelor de dezvoltare și împlinire personală. Activitatea a fost susţinută de doamna Viorelia Bîrlădeanu, asistent social şi coordonator programe de prevenire în cadrul Asociaţiei Preventis, şi a avut loc joi, 27 septembrie 2018, ora 14:15.

Au participat elevi de la Seminarul Teologic Ortodox.

 

Festivalul Stradal WonderPuck

small_afis_wonderpuck_2018.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a participat, în calitate de partener, în perioada 14-16 septembrie 2018, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Stradal WonderPuck. 

WonderPuck este organizat de Teatrul de Păpuşi Puck în colaborare cu Asociația ESUA și Fundația LIONS International, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj şi este singurul festival de tip open-air pentru copii și familie din Transilvania. Evenimentul oferă un program complex de educație prin cultură menit să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii.


Cum răspundem plânsului bebelușilor și copilașilor?

small_cum_raspundem_plansului_17_09_2018_p_web.jpg V-am invitat luni, 17 septembrie 2018, de la ora 18 la 20, să discutăm despre cum răspundem plânsului bebelușilor și copilașilor, ce putem face pentru a-i ajuta în acele momente dificile. Vom vedea dintr-o nouă perspectivă plânsul, crizele de furie, comportamentele dificile ale copiilor. Vom descoperi ce putem face în momentele de criză, cum uneori le putem preveni, și cum această abordare aduce mai multă armonie și conectare în familie, ne aduce mai aproape de copiii noștri și ne consolidează relația.

Prezentarea este susținută de doamna Brîndușa Milășan și are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm).

Această prezentare este gratuită și deschisă publicului, dar spațiul este limitat. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici.

 

 

ROMÂNIA la 100 + 100 - CONCURS NAȚIONAL pentru TINERI și ADULȚI

small_afis_concurs_romania_la_100100__a3__biblioteci_judetenefinal.jpg Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu SĂLAJ"  în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj și alte biblioteci județene din țară v-a invitat la cunoaștere, meditație, imaginație, creativitate.

Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?! Ce trebuie să facem azi, mâine... pentru ca nepoții și strănepoții celor de azi să fie stăpâni și mândri în ROMÂNIA?!

Scrierile pot fi din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând tematica propusă.

Termen limită expediere - 31 octombrie 2018

Creațiile cele mai inspirate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul Bibliotecilor Județene.

Date de contact și expediere:

Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj

Calea Dorobanților nr. 104,  Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Cod 400609

adulti@bjc.ro; telefon - 0264-430434, 0364-401665

www.bjc.ro; www.centenarsalaj.ro

Detalii găsiți în afișul alăturat.