Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți septembrie 2019

Zilele Clujului 2019

small_zilele_clujului_web_2019.jpg Biblioteca județeană a participat începând de vineri, 27 septembrie, până luni, pe strada Mihail Kogălniceanu la Promenada Cărților, în Parcul Central și la BTarena la evenimentele din cadrul celei de-a IX-a ediții a Zilelor Clujului.

 

Nocturna Bibliotecilor, ediția a X-a

small_afis_nocturna_2019.jpg Sâmbătă, 28 septembrie 2019, între orele 18.00 şi 24.00 am organizat cea de-a X-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, eveniment național organizat de către Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) sub sloganul Universul bibliotecilor/Cititori pentru viitor. Biblioteca a propus publicului clujean o multitudine de activități interactive pentru toate vârstele: prezentare de modă „About me" by Călina Langa, Seară de observații astronomice, invitat: George Dan Uza, astronom, Aventurile lui Paprikajancsi/ Paprikajancsi kalandjai, spectacol de teatru în limba maghiară susținut de actorii Teatrului Puck, Portativul veseliei - concert susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale „Augustin Bena", atelier de dicție, voce și oratorie susținut de trainerul Andrei Țigănaș, atelier de creativitate, concurs de cultură generală, vizionare de film, audiții colective.

Program

Ziua Mondială a Turismului

small_afis_ziua_mondiala_a_turismului_2019.jpg

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, la Filiala Grigorescu a avut loc în data de 27 septembrie, la ora 10.00, prezentarea Grădina Botanică „Alexandru Borza" - 100 de ani, susţinută de d-na biolog dr. Liliana Jarda.

Au participat elevi din clasa a II-a de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu".

 

Festivalul Cărții pentru Copii

small_program_festival2019.jpg În Anul Cărții, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a organizat prima ediție a Festivalului Cărții pentru Copii. Prin acest eveniment, biblioteca și-a propus să-i încurajeze pe copii să redescopere bucuria lecturii și să atragă atenția asupra cărților dedicate lor.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 20-22 septembrie 2019 la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central "Simion Bărnuțiu" și a cuprins pe lângă activități legate de carte și lectură, activități interactive și educative, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

 

Program

Emoții explozive la copii: plânsul și crizele de furie

A fi părinte e un lucru minunat, dar deloc ușor. Dorim să venim în sprijinul vostru, invitându-vă să participați la Grupul de Suport pentru Părinți. Grupul este facilitat de Brîndușa Milășan, mămică a doi copii și trainer de parenting certificat de Aware Parenting Institute și Hand in Hand Parenting.

La întâlnirea de marți, 17 septembrie 2019, de la ora 18:00 la 20:00, vă invităm să discutăm despre emoții explozive la copii: plânsul și crizele de furie.

Prezentarea are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting  (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm). Vă așteptăm să vă răspundem la întrebări privind tema propusă și nu numai, și să împărtășim bucuriile dar și dificultățile vieții de părinte.

Acest eveniment este gratuit și deschis publicului, dar  locurile sunt limitate. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici.

Expoziția de fotografie "Forme...printre picături"

small_afis_4_sept_b.jpg Asociația ArtImage Cluj-Napoca a organizat expoziția aniversară de fotografie "Forme...printre picături", autor Mircea Albu.

 

Întâlnirea cu autorul a avut loc în data de 4 septembrie 2019, ora 18.00.

 

Expoziția de fotografie „I touched the sky with my soul" 

small_afis_expo_909.jpgTânăra artistă Natalia Bîrsan a invitat publicul clujean la vernisajul expoziției de fotografie „I touched the sky with my soul", care a avut loc în Foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga", în data de 9 septembrie 2019, ora 15.00.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9 - 20 septembrie, la Sediul central al Bibliotecii Județene, Calea Dorobanților, nr. 104.

 

Festivalul Stradal WonderPuck

small_afis_wonderpuck_2019.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a participat, în calitate de partener, în perioada 13-15 septembrie 2019, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Stradal WonderPuck.

WonderPuck este organizat de Teatrul de Păpuşi "Puck" cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj şi va oferi publicului peste 40 de spectacole de teatru, muzică, stand-up comedy şi acrobaţii susținute de artişti din nouă ţări, precum și activități pentru întreaga familie.

 

Biblioseri de vară & Film în aer liber

small_afis_seri_de_var_17_09_2019_web.jpg Biblioteca continuă vizionările în aer liber din cadrul Serilor de vară cu filmul A Star Is Born.

Proiecția filmului a avut loc vineri, 13 septembrie 2019, ora 20.00, în zona BiblioLounge, terasa sediului central al bibliotecii amplasată la etajul I al clădirii.

S-a născut o stea (original în engleză A Star Is Born) este un film muzical de dragoste din anul 2018, produs și regizat Bradley Cooper, marcând debutul său regizorial. Cooper a scris, de asemenea, scenariul, alături de Will Fetters și Eric Roth. Filmul înfățișează povestea unui cântăreț de muzică country alcoolic ce descoperă și se îndrăgostește de o solistă tânără.

 

Atelier de bricolaj „Mâini dibace"

small_afis_atelier_bricolaj_1_2019.jpg În a doua şi a treia zi de luni a fiecărei luni v-am invitat la Filiala Grigorescu (str. Donath nr. 138, tel. 0770 970 198, e-mail grigorescu@bjc.ro), începând cu ora 17:00, ca să exersaţi imaginaţia şi îndemânarea la atelierul de bricolaj pentru întreaga familie „Mâini dibace".