Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți luna septembrie 2020

Nocturna Bibliotecilor, ediția a XI-a

small_afis_nocturna_2020_2.jpg Sâmbătă, 26 septembrie 2020, între orele 18.00 şi 22.00 v-am invitat la cea de-a XI-a ediție a Nocturnei Bibliotecilor, eveniment național organizat de către Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) sub sloganul „Rezistăm infodemiei". Biblioteca a oferit publicului clujean activități pentru toate vârstele: teatru pentru copii susţinut de artiştii Teatrului de Păpuşi „Puck", microrecital de muzică clasică și modernă susținut de „Cantabile Quartet", atelier de creativitate, lectură publică, expoziții de carte.

 

Program


Olimpiada de Benzi Desenate - ediția I, 2020

small_olimpiada_bd_web_large.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" se alătură proiectului Olimpiada de Benzi Desenate, desfășurat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și organizează miercuri, 16 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, la Secția pentru adolescenți, un atelier de benzi desenate coordonat de ilustratorul și autorul de benzi desenate Adrian Barbu.

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de promovare a spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Ideea și titlul proiectului sunt un demers original și aparțin autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Tema acestei ediții este Povestea inelelor olimpice, ținând cont că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic. Informații suplimentare găsiți pe pagina de facebook a concursului: https://www.facebook.com/pages/category/Education/Olimpiada-de-Benzi-Desenate-106987390837966/

 

Biblioteca vie - Trăind în același univers - SNV 2020

small_biblioteca_vie.png Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj a participat și în acest an la Săptămâna Națională a Voluntariatului prin organizarea celei de-a VI-a ediții a "Bibliotecii Vii - Trăind în același univers". Co-organizatorul evenimentului a fost Pro Vobis, în cadrul proiectului Build Solid Ground, iar parteneri au fost Blocul pentru Locuire și organizația Căși Sociale ACUM.

Tema abordată a fost cea a locuirii. În cadrul aceluiași eveniment a avut loc și lansarea punctului de informare „Locuirea ne privește pe toți", ce va fi de acum înainte la dispoziția publicului bibliotecii.

Joi, 10 septembrie 2020, în intervalul orar 17:00 - 19:00, la Sediul Central, Calea Dorobanților, nr. 104, în cortul pentru evenimente am lecturat împreună 4 cărți vii cu 4 povești care reflectă diferite aspecte ale problemei locuirii în Cluj-Napoca.

Concursul județean de creație Versuri pentru suflet

small_concurs_de_poezie_web_2020.jpg Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga" Cluj a lansat Concursul județean de creație Versuri pentru suflet, ediția I, adresat adulților cu vârsta de peste 25 de ani din județul Cluj, care s-a desfășurat în perioada 1 septembrie - 10 decembrie 2020.

Tema concursului a fost Umanitate și creație.

Pentru a participa la concurs, doritorii au completat online formularul de înscriere, iar ulterior au trimis maximum două poezii, pe adresa Secției împrumut pentru adulți: adulti@bjc.ro, până la data de 13 noiembrie 2020.

Informații suplimentare găsiți în regulamentul concursului .