Ultima actualizare: 30-06-2022

 

 

    

Noutăți septembrie 2021

Vizionare Kinedok 2021

small_afis_solo_web_2021.jpg Joi, 30 septembrie, ora 19.00, v-am invitat la o nouă proiecție Kinedok 2021: Solo/Solo (Artemio Benki, Republica Cehă 2019, 84 min)

„Ceilalți pacienți stăteau în liniște, ascultând această sonată curioasă a degetelor care loveau masa. După câteva minute, Martín încheia. Emoții puternice se puteau citi în ochii audienței de parcă ar fi ascultat muzică adevărată". (A. Benki)

Participarea a fost gratuită, iar vizionarea a fost urmată de o scurtă dezbatere.

Programul complet al vizionărilor KineDok 2021

 

Adaptarea la grădiniță

small_afisbrandubjc09.2021_web.jpg A fi părinte e un lucru minunat, dar deloc ușor. Dorim să venim în sprijinul vostru, invitându-vă să participați la Grupul de Suport pentru Părinți. Grupul este facilitat de Brîndușa Milășan, mămică a doi copii, psiholog și trainer de parenting certificat de Aware Parenting Institute și Hand in Hand Parenting.

La întâlnirea de luni, 27 septembrie 2021, de la ora 18:00 la 20:00, vă invităm să discutăm despre Adaptarea la grădiniță.

Prezentarea are la bază abordarea Aware Parenting a Dr. Aletha Solter, recunoscută internațional ca expert în ceea ce privește ataşamentul, trauma şi disciplina non-punitivă. Principiile Aware Parenting le găsiți pe site-ul Aware Parenting  (http://www.awareparenting.com/romanianaspects.htm). Vă așteptăm să vă răspundem la întrebări privind tema propusă și nu numai, și să împărtășim bucuriile dar și dificultățile vieții de părinte.

Acest eveniment este gratuit și deschis publicului, dar  locurile sunt limitate. Vă rugăm să vă înregistrați pentru a vă rezerva locul completând formularul de aici

Acasă/ My Home - vizionare KineDok

small_afis_vizion_film_acasa_my_home.jpg Joi, 23 septembrie am deschis sezonul KineDok 2021 cu proiecția filmului Acasă/ My Home (Radu Ciorniciuc, România, 2020, 86 min)

„Acasă" spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcărești - primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.

Participarea este gratuită, iar vizionarea va fi urmată de o scurtă dezbatere.

Programul complet al vizionărilor KineDok 2021

Campania #Fii diferit #Citește

small_facebook_cover_21092021.jpg Editura UP, în colaborare cu Biblioteca Județeană, a organizat în data de 21 septembrie, de la ora 13:00, în foaierul sediului central al bibliotecii, trei lansări de carte ale unor scriitori români debutanți ale căror cărți au văzut lumina tiparului în timpul pandemiei de Covid-19 și care, din păcate, nu au putut beneficia de o lansare a titlurilor respective. Este vorba de cartea „Când îmi voi afla numele" a scriitoarei Larisa Calo, „Aur și plumb" a scriitoarei Ada Romanți și „Inimă încătușată" a scriitoarei Raluca Sferle.

Evenimentul face parte din cea de-a doua ediţie a campaniei #Fii diferit #Citește, desfășurată în cinci orașe (București, Cluj, Timișoara, Galați și Bacău), în încercarea de a susține și promova scriitorii români contemporani și de a aduce adolescenţii - şi nu numai - mai aproape de carte şi de lectură. Reunind scriitori ce abordează stiluri şi genuri diferite, campania #Fii diferit #Citeşte își propune organizarea unei serii de evenimente în cadrul cărora elevii vor putea discuta liber cu scriitorii invitaţi despre cărţi şi literatură, despre pasiunile proprii şi despre idealurile tinerei generații.

 

Întâlnire transnațională în cadrul proiectului „CROSS-Creating other study spaces"

small_cross_logo.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj a organizat întâlnirea transnațională din cadrul proiectului „CROSS-Creating other study spaces" („Crearea unor noi spații de învățare"), finanțat prin programul Erasmus+, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Parteneriate strategice pentru educația adulților, cu titlul „Procesele de individualizare a învățării adulților".

În perioada 1 - 3 septembrie, reprezentanții instituțiilor partenere s-au întâlnit la Cluj-Napoca, la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga" Cluj pentru a discuta și analiza schimbările în modul de învățare al adulților și impactul situației epidemiologice actuale asupra învățării în „al treilea spațiu".

Comunicat de presă

 

Festivalul Stradal WonderPuck 2021

small_bjc_la_wonderpuck_2021_afis.png Biblioteca Județeană „Octavian Goga" a participat, în calitate de partener, în perioada 10-12 septembrie 2021, la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Stradal WonderPuck. 

Festivalul Stradal WonderPuck este organizat de Teatrul de Păpuși ,,Puck", Asociația ESUA și LIONS International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național. Eveniment de tip open-air, WonderPuck este un festival adresat întregii familii, centrat în special pe copii, care aduce împreună domenii de interes artistic de tip teatru, muzică, dans, artă vizuală, artă artizanală și o multitudine de activități educative-recreative pentru copii și familiile lor.

Expoziție de fotografie

small_afis_net_31082021.jpg În perioada 1-17 septembrie 2021 în foaierul Bibliotecii Județene "Octavian Goga" Cluj va fi prezentată o expoziție de fotografie sub genericul Impresii realizată în premieră de către Nelu O.N Dragomir sustinută de Asociația ArtImage Cluj-Napoca.
Vă așteptăm la vernisajul din data de 1 septembrie ora 18.00 care va avea loc în prezența autorului. 

Club de bricolaj pentru adulți

small_club_de_bricolaj_pt_adulti__01_09_2021_web.jpg Dacă vă plac lucrurile frumoase, realizate manual, dacă sunteți creativ sau pur și simplu doriți să socializați cu alte persoane de aceeași vârstă, vă invităm să participați la activitățile Clubului de bricolaj pentru adulți.

În cadrul următoarei activități a clubului vom decora diverse obiecte, folosind tehnica șervețelului, pe care le puteți păstra pentru a vă înfrumuseța casa sau pentru a le dărui celor dragi. Vă așteptăm miercuri, 1 septembrie 2021, de la ora 16.00, în sala de curs de la etajul 3 centru (Calea Dorobanților nr. 104).

Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0264 430434, la Secția Împrumut pentru adulți sau online, prin completarea formularului de înscriere. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de bibliotecă, și în limita a 8 locuri.

Vă așteptăm!

Seniorii și calculatorul

small_afis_varstnici.jpg Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj anunță organizarea unor noi serii de activități de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului, pentru adulți 60+, nivel începător, în cadrul programului Seniorii și calculatorul.

Cursul va fi organizat în luna septembrie, pe durata unei săptămâni, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, la Filiala „Traian Brad" din cartierul Mănăștur, Str. Izlazului nr. 18 și la filiala din cartierul Zorilor, Str. Observatorului nr. 1.

Înscrierile se pot face la secretariatul instituției, Calea Dorobanților nr. 104, etaj I, est, de luni până vineri de la 8:00 la 16:00.

Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Grupa de lucru va fi constituită din maximum 5 participanți.