Ultima actualizare: 20-05-2022

 

 

    

Pagina voluntarului

Ce este voluntariatul?

 

Voluntariatul este activitatea desfăşurată în folosul comunităţii de către o persoană care îşi oferă cunoştinţele, abilităţile şi timpul, fără a aştepta o recompensă materială. Mai multe informaţii referitoare la voluntariat găsiţi pe site-ul Centrului Naţional de Resurse pentru Voluntariat - ProVobis şi pe site-ul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca.

 

Cum pot fi voluntar în cadrul programul de voluntariat „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!" ?

 

small_afis campanie donatie.jpg Dacă vrei să te implici în viaţa comunităţii clujene şi să dăruieşti din timpul tău şi abilităţile tale, te aşteptăm la sediul central al bibliotecii de pe Calea Dorobanţilor, nr. 104, de luni până vineri, între orele 8.00-20.00.

 

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la bjc@bjc.ro sau ne poţi suna la 0264.430323.

 

 

 

 Sunt voluntar pentru că...

 

„... îmi place să dăruiesc timp lucrurilor care contează. Sunt voluntar pentru că răsplata cea mai mare pentru mine e bucuria din ochii oamenilor." (Ana-Maria)

„... mă împlineşte şi mă face să mă simt mai umană." (Bianca)

„... doresc să cunosc mai bine comunitatea în care trăiesc, pentru că ţin mult să îmi însuşesc cunoştinţe noi şi pentru că vreau să cunosc persoane cu aceleaşi interese." (Daniel)

 "Voluntariatul este o parte a vieții mele. Tot timpul mi-a plăcut să îi văd pe oameni zâmbind, iar prin voluntariat pot contribui și eu la motivul fericirii lor. De asemenea voluntariatul mi se pare și cea mai bună cale de a învața, atât despre oamenii din jur cât și despre mine însămi." Ioana Duma, coordonator Curs de inițiere în programare și Atelier de robotică)


"A fost o experiență plăcută pentru mine, deoarece am început să conștientizez de ce calități am nevoie pentru a fi profesor [...] Mi-a plăcut să citesc și să ascult motivele pentru care vor să învețe aceste două limbi și pot să spun că am văzut că sunt determinate [...] Vă mulțumesc! Mai am mult de lucrat la partea de vorbit în public și cred că asta e cea mai bună metodă de a o practica, pentru că toată lumea are ceva de învățat." (Ștefan Maftei, profesor de limba engleză și japoneză pentru seniori)