Ultima actualizare: 28-09-2021

 

 

    

Derularea Programului Biblionet în judeţul Cluj

2010-2013 

Valoarea donaţiei pentru judeţul Cluj -  2.074.040,90 lei

Valoarea donaţiei în bibliotecile publice din judeţ -  1.728.649,91 lei

Valoarea donaţiei pentru Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj  - 345.390,99 lei

Anul 2014

Ce spun utilizatorii bibliotecilor din judeţul Cluj?

Biblioteci din judeţul Cluj  cuprinse în Programul Biblionet - Lumea în biblioteca ta la încheierea programului de dotare cu tehnologie IT. 

Anul 2013

BaniIQ - program de educaţie financiară

În data de 28 noiembrie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj a avut loc o sesiune de instruire pentru bibliotecari din biblioteci publice din judeţul Cluj preocupaţi să promoveze programul de educaţie financiară în comunităţile locale.

Instruirea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului - pilot de educaţie financiară de bază, organizat în colaborare cu IREX, VISA şi Junior Achievement Young Enterprise.

Cursul Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă

În perioada 14 - 16 octombrie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet s-a desfăşurat cursul Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă (BSNB), pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 5-a a programului Biblionet.

În perioada 17 - 19 aprilie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet s-a desfăşurat a doua serie de formare pentru cursul Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă (BSNB), pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 4-a a programului Biblionet.

În perioada 9 - 10 aprilie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet s-a desfăşurat prima serie de formare pentru cursul Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă (BSNB), pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 4-a a programului Biblionet. 

Curs iDreptMonitor pentru bibliotecari

În data de 12 iunie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet a avut loc o sesiune de instruire pentru folosirea platformei iDreptMonitor în biblioteci din judeţul Cluj.

Cursul s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului dintre Fundaţia Irex şi Wolters Kluwer România, şi a fost organizat de Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj în colaborare cu Irex în cadrul programului Biblionet.

Au fost instruiţi 8 bibliotecari locali din biblioteci interesate să ofere în bibliotecă un serviciu gratuit de informare juridică şi legislativă comunităţii prin intermediul platformei iDrept Monitor.

Bibliotecile implicate sunt următoarele: Biblioteca Municipală Dej, Biblioteca Orăşenească Huedin, Biblioteca Comunală Jucu, Biblioteca Comunală Recea CristurBiblioteca Comunală Sănduleşti, Biblioteca Comunală Fizeşu Gherlii, Biblioteca Comunală Frata, Biblioteca Comunală Săvădisla, Biblioteca Comunală Căianu, Biblioteca Comunală Cătina

Cursul IT/LIB pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj, intrate în runda a  5 a programului Biblionet

În perioada 13 - 17 mai 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet a avut loc o serie de formare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 5-a a programului Biblionet.

Au participat bibliotecari din următoarele localităţi: Aluniş, Băişoara, Beliş, Bonţida, Geaca şi Jichişul de Jos.

Formatori: Ana Maria Dudescu şi Ramona Pandelea de la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj.

Sesiune de instruire APIA 

În data de 5 martie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet, a avut loc o sesiune de instruire a bibliotecarilor din bibliotecile comunale din judeţul Cluj, în legătură cu parteneriatul APIA - Biblionet.

Runda a 5-a a programului Biblionet

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă intrarea în luna martie 2013 a încă 6 biblioteci publice comunale în runda a cincea a programului Biblionet, biblioteci din următoarele localităţi: Aluniş, Băişoara, Beliş, Bonţida, Geaca şi Jichişul de Jos.

Cursul de formare pentru "Povestiri Digitale"

În perioada  28 - 30 ianuarie 2013 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet Cluj din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, a avut loc Cursul de formare pentru "Povestiri Digitale" pentru bibliotecari din 10 biblioteci publice locale din judeţul Cluj. Cursul a fost finanţat de IREX România prin programul Biblionet - Lumea în biblioteca mea.

 

Anul 2012

Biblioteci din judeţul Cluj  cuprinse în Programul Biblionet - Lumea în biblioteca ta la încheierea programului de dotare cu tehnologie IT. 

Ce spun utilizatorii bibliotecilor din judeţul Cluj ?

Ce fac bibliotecile publice din România pentru utilizatorii lor ?

O colaborare de succes  - parteneriatul cu APIA Cluj (Agentia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură)

BaniIQ - program de educaţie financiară

În data de 14 noiembrie 2012, la Centrul Judeţean Biblionet din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, s-a desfăşurat prima sesiune de instruire a bibliotecarilor locali în scopul promovării Programului de educaţie financiară de bază - BaniIQ.

Programul este derulat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România şi implementat de Junior Achievement, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în colaborare cu IREX România, VISA România şi Junior Achievement Young Enterprise.

Au participat 7 bibliotecare din bibliotecile publice din judeţ: Căianu, Dej, Frata, Jucu, Mihai Viteazu, Săvădisla, Turda.

Cursul IT/LIB pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj, intrate în runda a  4 a programului Biblionet

În Săptămâna accesului deschis, 22 - 28 octombrie 2012 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet a avut loc a doua serie de formare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 4-a a programului Biblionet. 

În perioada 15 - 19 octombrie 2012 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet a avut loc prima serie de formare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 4-a a programului Biblionet.

Căutătorii de poveşti au fost la Sănduleşti!

Cătălin Ştefănescu a vizitat Biblioteca Comunală din Sănduleşti.

Citiţi povestea la adresa http://www.cautatoriidepovesti.ro/

Galeria foto http://www.cautatoriidepovesti.ro/

Cursul de formare de formatori pentru "Povestiri Digitale"

În perioada  28-30 august 2012 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet Cluj din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj, a avut loc Cursul de formare de formatori pentru "Povestiri Digitale" pentru bibliotecari din 12 judeţe din ţară. Cursul a fost finanţat de IREX România prin programul Biblionet - Lumea în biblioteca mea.

Atelier profesional naţional 

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj, cu sprijinul Fundaţiei IREX România, a organizat în perioada 6-7 iunie 2012 atelierul profesional naţional Servicii inovative pentru copii în biblioteca publică.

Au participat bibliotecari ai secţiilor pentru copii din bibliotecile judeţene: Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Gorj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vâlcea, din bibliotecile municipale şi orăşeneşti din judeţul Cluj, precum şi de la Biblioteca Transilvania din Chişinău.

Runda a 4-a a programului Biblionet

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj anunţă intrarea a încă 19 biblioteci publice comunale în runda a patra a programului Biblionet, biblioteci din următoarele localităţi: Căianu, Unguraş, Aşchileu, Cătina, Căşeiu, Ceanu Mare, Buza, Vad, Tritenii de jos, Sânpaul, Mărişel, Mănăstireni, Moldoveneşti, Cojocna, Iara, Sic, Căpuşu Mare, Floreşti şi Vultureni.

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj intră în runda a patra a programului, cu Sediul Central, Filiala "Traian Brad", Filiala Kogălniceanu şi Filiala Bibliosan.


Inaugurarea Serviciului de Calculatoare cu Internet pentru Public la Filiala Zorilor

AfişEvenimentul a avut loc joi 22 martie 2012, la Filiala Zorilor, Str Observatorului nr. 1 şi s-a desfăşurat în prezenţa domnului Paul-Andre Baran, directorul programului Biblionet România.

 

Anul 2011

Cursul IT/LIB pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj, intrate în runda a  3 a programului Biblionet

În perioadele 12-16 decembrie 2011, 9 - 13 ianuarie 2011 şi 16 - 20 ianuarie 2012 la Centrul Judeţean de Formare Biblionet au avut loc trei serii de formare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Cluj intrate în runda a 3-a a programului Biblionet.

Formatorii au fost: Ana Maria Dudescu şi Ramona Pandelea de la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj. 24 de bibliotecari au participat la cursul IT/Lib.

 

Runda a 3-a a programului Biblionet

În runda a treia a programului Biblionet - Lumea în biblioteca mea, au intrat următoarele biblioteci publice din judeţul Cluj: Biblioteca Comunală Apahida, Biblioteca Comunală Baciu, Biblioteca Comunală Chinteni, Biblioteca Comunală Ciucea, Biblioteca Comunală Cuzdrioara, Biblioteca Comunală Dăbâca, Biblioteca Comuală Fizeşu Gherlii, Biblioteca Comunală Frata, Biblioteca Comunală Gilău, Biblioteca Comunală Gîrbău, Biblioteca Comunală Iclod, Biblioteca Comunală Margău, Biblioteca Comunală Mica, Biblioteca Comunală Mintiu Gherlii, Biblioteca Comunală Săvădisla, Biblioteca Comunală Ţaga, Biblioteca Municipală Turda - Filiala Oprişani şi Biblioteca Judeţeană Cluj - Filiala Zorilor.

 

Anul 2010 

Bibliotecile publice din judeţul Cluj au intrat în programul Biblionet - Lumea în biblioteca mea, la 25 martie 2010.

Prin acest program, în prima sa etapă, 20 de biblioteci din judeţul Cluj au beneficiat de o finanţare de 654.688,88 lei, constând în echipamente de ultimă generaţie, software şi cursuri pentru bibliotecari. A fost donat prin acest program şi un soft educaţional.

 

Bibliotecile selectate în acest program în runda a 2-a sunt cele din: Turda, Dej, Gherla, Huedin , Câmpia Turzii, Aiton, Borşa, Cămăraşu, Câţcău, Chiuieşti, Jucu, Luna, Măguri Răcătău, Mihai Viteazu, Negreni, Mociu, Poieni, Recea Cristur, Săcuieu şi Sănduleşti.


Serviciul de calculatoare cu internet pentru public oferit prin acest program a demarat din luna noiembrie 2010.

 

Echipa programului Biblionet din judeţul Cluj este formată din:

Floarea Elena Moşoiu - coordonator

Ramona Pandelea - trainer

Ana Maria Dudescu - trainer 

 

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a inaugurat Centrului Judeţean de Formare, în cadrul programului Biblionet, luni 6 septembrie 2010, ora 9, prin organizarea primei serii de cursuri de formare IT/LIB pentru bibliotecarii din judeţul Cluj. Centrul are în acest moment în dotare 11 laptop-uri, un videoproiector, un scanner, imprimantă şi un router wireless. Software-ul necesar operării calculatoarelor a fost primit ca donaţie din partea Microsoft Corp. Valoarea totală a donaţiei este de 17,262 USD din care valoarea echipamentelor este de 8,406 USD, iar donaţia de software valorează 8,856 USD.

 

Au fost organizate la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj trei serii de formare a câte zece bibliotecari, în perioadele 6-10 septembrie, 20-24 septembrie şi 4-8 octombrie 2010. Cursurile de formare au fost susţinute de specialişti de la Fundaţia EOS şi formatori de la biblioteca judeţeană.

 

În perioada 18 - 23 octombrie 2010 s-au distribuit echipamentele pentru dotarea bibliotecilor publice din judeţul Cluj, participante în cadrul programului Biblionet.

 

Formatorii Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj au susţinut examenul CNFPA în 28 octombrie 2010.

 

Au avut loc inaugurări a noului serviciu de “Calculatoare cu Internet pentru Public” (CIP), oferit de bibliotecile cuprinse în program în următoarele localităţi: Turda, Dej, Gherla, Luna, Aiton, Recea-Cristur, Câmpia-Turzii, Sănduleşti şi Cămăraşu.

Pagina pe Facebook