Ultima actualizare: 27-11-2022

 

 

    

Proiecte şi programe în derulare

Proiecte şi programe cu finanţare externă

Proiecte de educaţie permanentă

Programe de vacanţă

Programul de voluntariat pentru persoane aflate în dificultate

Proiectul "Biblioteca de arte vizuale"  

 

 

 


PROIECTE ŞI PROGRAME CU FINANŢARE EXTERNĂ

Titlul proiectului: Europeana Sport

 

Perioada de derulare: octombrie 2020-februarie 2022

 

Proiectul este finanțat de Connecting Europe Facility a Uniunii Europene.  

Proiectuil își propune să îmbunătățească conținutul Europeana pe tema sportului, precum și adăugarea de conținut nou. Proiectul a fost scris în contextul organizării campionatului European de fotbal ce urma să se desfășoare și în România în anul 2020.
Pe parcursul proiectului se vor organiza câteva evenimente în care vor fi colectate amintiri și fotografii de la foști și actuali sportivi, dar și de la publicul larg, pentru a încărca poveștile digitale în Biblioteca Digitală a Europei - Europeana. În acest fel dorim să promovăm valorile românești din acest domeniu, al sportului, un rol pe care biblioteca publică îl are oriunde în lume. 

Mai multe informații aflați aici

 

Titlul proiectului: CROSS-Creating other study spaces (Crearea unor noi spații de învățare)

 

Perioada de derulare: septembrie 2019 - august 2021

 

Proiectul este finanţat în cadrul programului Erasmus+, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Parteneriate strategice pentru educația adulților.

 

Scopul proiectului este de a cerceta condițiile-cadru cu care se confruntă instituțiile de învățământ continuu și de a dezvolta noi concepte. Acesta vizează transferul transnațional, dezvoltarea și implementarea inovațiilor în domeniul educației adulților, punând accent pe „al treilea spațiu", ca spațiu de învățare.

Proiectul este coordonat de Volkshochschule der Stadt Iserlohn (Centrul pentru Educația Adulților Iserlohn, Germania), Stadtbücherei Iserlohn (Biblioteca Orășenească Iserlohn) și Biroul pentru Afaceri Europene Iserlohn. Partenerii proiectului sunt, alături de Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj, alte biblioteci publice sau instituții care au ca obiect de activitate educația adulților: Primăria Nyíregyháza - Ungaria, Mestna knjiznica Kranj  (Biblioteca Orășenească Kranj) - Slovenia, RBS-Center fir Altersfroen - Luxembourg, Ayntamiento de Caudete - Spania, Stichting Werken & Leren - Olanda.

 


Titlul proiectului: Enriching Europeana with user transcriptions and annotations - EnrichEuropeana 

Perioada de derulare: 01/09/2018 - 29/02/2020   

Proiectul este finanţat în cadrul programului CONNECTING EUROPE FACILITY (CEF) - TELECOMMUNICATIONS SECTOR și are următoarele obiective: dezvoltarea unui set de instrumente, și anume o platformă de crowdsourcing, o infrastructură de schimb de date și instrumente de vizualizare care să le permită utilizatorilor finali să transcrie și să îmbogățească materialul de patrimoniu cultural în portalurile europene și agregatoare naționale. 

Despre Enrich Europeana

 

Activitățile proiectului

 


Titlul proiectului: Family Literacy Works!

Perioada de derulare: octombrie 2016 - martie 2019 

Proiectul este finanţat în cadrul programului Erasmus+ şi îşi propune:

 

Activităţile proiectului

 

Titlul proiectului: eBibliotecar. Aptitudini pentru Bibliotecarul modern  

Parteneriat între ECDL, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi biblioteci judeţene din ţară.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea competenţelor digitale a 1000 de bibliotecari şi personal auxiliar din cadrul bibliotecilor din reţeaua ANBPR.


Grupul-ţintă eligibil: bibliotecari publici şi angajaţi ai bibliotecilor publice.

 

Titlul programului: Programul de depozit al bibliotecii (Depository Library Program)

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj va constitui un depozit al  Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), unde vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor publicaţiile apărute sub egida acestei organizaţii, care se referă la dreptul proprietăţii industriale şi la dreptul de autor.

Buletin bibliografic al colecţiei 2011

Buletin bibliografic al colecţiei2012-2013

 

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor"

„Bătălia Cărţilor" este un  concurs naţional de lectură,  iniţiat de Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" în anul 2014. Se derulează anual în mai multe biblioteci judeţene din România, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.