De la Memorie şi cunoaştere locală

Salt la: Navigare, căutare
Volumul se deschide cu o poezie semnată de Cornel Udrea, intitulată Gând bun, o poezie închinată radioului, urmată de un scurt eseu dedicat aceleiași instituții Radioul de pe noptieră, semnat de același Cornel Udrea. Sub titlul Radio Cluj în bătălia pentru Revoluția Română, articol semnat de Constantin Mustață, sunt amintiți radiofoniștii participanți la acțiunile revoluționare din 21 și 22 decembrie la Cluj, cei implicați în redeschiderea propriu zisă a Radio Cluj, care a reînceput să emită în data de 22 dembrie 1989, ora 18,00., cei care au participat la prima ședință a redactorilor, la alegerea Colegiului redacțional provizoriu și cei intrați în componența acestuia. La final, sunt enumerați toți cei care au participat la redeschiderea postului de Radio Cluj. Partea introductivă continuă cu eseul semnat de Silvia Pintea, intitulat Aide memoire.

Primul capitol, Documentele memoriei, cuprinde pagini semnate de Dorel Vișan, fost președinte al FSN Cluj, Horia Bădescu, director al radioului în perioada 22 decembrie 1989 – noiembrie 1994, Gheorghe –Dragoș Braica, preot protopop al Municipiului Cluj-Napoca, Iosif Zăgrean, membru în primul Comitet Revoluționar din Cluj, Lucian Cristea, judecător la vremea respectivă în Cluj-Napoca, fost secretar CPUN-FSN în perioada decembrie-aprilie 89 – aprilie 90, Constantin Zărnescu, membru în primul Front al Salvării Naționale, Dumitru Fărcaș, Florin Piersic, care rememorează aspecte legate de redeschiderea Radioului în zilele revoluției.

Al doilea capitol, Memoria documentelor, este centrat pe același eveniment, cuprinzând fragmentele Reporter în Revoluția Română de Constantin Mustață, Istorie și contraistorie. Mărturii de istorie orală semnat de Silvia Pintea, ...Întâmplare – cheie de boltă? semnat de Stela-Maria Ivaneș, Revoluția Română (din 17 – 22 decembrie 1989) la Cluj-Napoca de Constantin Zărnescu și Cuptorul cu microunde semnat de Radu Țuculescu.

Se mai regăsesc la finalul volumului și 4 fotografii alb-negru cu o parte din cei care au pornit emisia Radio Cluj la 22 decembrie 1989.