De la Memorie şi cunoaştere locală

(Diferenţa dintre versiuni)
Salt la: Navigare, căutare
Versiunea de la data 10 ianuarie 2011 07:01 (modifică)
Geta (Talk | contribuţii)

← Diferenţa anterioară
Versiunea de la data 10 ianuarie 2011 11:41 (modifică) (anulează)
Geta (Talk | contribuţii)

Diferenţa următoare →
Linia 3: Linia 3:
Albumul a fost alcătuit pentru a marca o sută de ani de la constituirea Societăţii Scriitorilor Români (28 aprilie 1908). Regăsim în cadrul acestuia cele mai importante momente din viaţa literară instituţionalizată a Transilvaniei, cu accent pe Cluj. Albumul a fost alcătuit pentru a marca o sută de ani de la constituirea Societăţii Scriitorilor Români (28 aprilie 1908). Regăsim în cadrul acestuia cele mai importante momente din viaţa literară instituţionalizată a Transilvaniei, cu accent pe Cluj.
-Volumul se deschide cu un scurt istoric al [[Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj | Uniunii Scriitorilor din România]], ca succesoare a Societăţii Scriitorilor Români, în care sunt prezentate şi obiectivele Uniunii, structura, organele de conducere, preşedinţii de la fondare şi premiile acordate.+Volumul se deschide cu un ''scurt istoric'' al [[Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj | Uniunii Scriitorilor din România]], ca succesoare a Societăţii Scriitorilor Români, în care sunt prezentate şi obiectivele Uniunii, structura, organele de conducere, preşedinţii de la fondare şi premiile acordate.
-Istoricul este reluat în Repere cronologice, extinse pe perioada anilor 1409-2008, în care sunt punctate principalele momente semnificative pentru viaţa literară românească. Partea cea mai consistentă a volumului o reprezintă cea rezervată prezentării de fotografii (alb-negru), care respectă o anumită cronologie, înfăţişând momente din viaţa literară ardeleană în general şi clujeană în particular.+Istoricul este reluat în ''Repere cronologice'', extinse pe perioada anilor 1409-2008, în care sunt punctate principalele momente semnificative pentru viaţa literară românească. Partea cea mai consistentă a volumului o reprezintă cea rezervată prezentării de ''fotografii'' (alb-negru), care respectă o anumită cronologie, înfăţişând momente din viaţa literară ardeleană în general şi clujeană în particular.
<br> <br>
[[Categorie:Cluj]] [[Categorie:Cluj]]
[[Categorie:Bibliografii]] [[Categorie:Bibliografii]]

Versiunea de la data 10 ianuarie 2011 11:41

100 de ani de viaţă literară transilvană : o cronologie în imagini/Irina Petraş. - Cluj-Napoca: Casa Cărţii de Ştiinţă, 2008, 199 p. ISBN 978-973-133-260-4

Albumul a fost alcătuit pentru a marca o sută de ani de la constituirea Societăţii Scriitorilor Români (28 aprilie 1908). Regăsim în cadrul acestuia cele mai importante momente din viaţa literară instituţionalizată a Transilvaniei, cu accent pe Cluj.

Volumul se deschide cu un scurt istoric al Uniunii Scriitorilor din România, ca succesoare a Societăţii Scriitorilor Români, în care sunt prezentate şi obiectivele Uniunii, structura, organele de conducere, preşedinţii de la fondare şi premiile acordate.

Istoricul este reluat în Repere cronologice, extinse pe perioada anilor 1409-2008, în care sunt punctate principalele momente semnificative pentru viaţa literară românească. Partea cea mai consistentă a volumului o reprezintă cea rezervată prezentării de fotografii (alb-negru), care respectă o anumită cronologie, înfăţişând momente din viaţa literară ardeleană în general şi clujeană în particular.