De la Memorie şi cunoaştere locală

Salt la: Navigare, căutare

Clujul literar 1900-2005 : dicţionar ilustrat/Irina Petraş. - Cluj-Napoca: Casa Cărţii de Ştiinţă, 2005, 196 p. ISBN 973-686-7889

Este vorba despre un dicţionar al scriitorilor clujeni, care acoperă perioada anilor 1900-2005. Sunt prezenţi în volum scriitori născuţi în Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj, precum şi cei care şi-au încheiat viaţa aici, ori cei care au trăit în Cluj o vreme mai îndelungată şi au participat la viaţa literară clujeană.

De asemenea, au fost cuprinşi în acest dicţionar toţi membrii Uniunea Scriitorilor din România, care aparţin mai multor judeţe, dar şi rezidenţi în străinătate. Au fost incluşi şi tineri, care şi-au început afirmarea în viaţa literară a urbei, după cum reiese din Argumentul semnat de autoare. Fişele bio-bibliografice sunt însoţite de fotografii-portret.

La finalul volumului este inclusă lista Membrilor Uniunii Scriitorilor – Filiala Cluj în octombrie 2005, lista membrilor Grupării Echinox şi câteva fotografii cu imagini din viaţa scriitorilor clujeni.