De la Memorie şi cunoaştere locală

Salt la: Navigare, căutare

Gheorghe Dima : Jubileul activităţii sale de 40 de ani/Sebastian Stanca. – Cluj : Tipografia Dr. Sebastian Bornemisa, 1922, 24 p.

Este vorba despre o broşură publicată la aniversarea a 40 de ani de activitate a lui Gheorghe Dima. Acesta conţine scurte rânduri introductive cu caracter omagial, o scurtă prezentare a biografiei şi activităţii lui Gheorghe Dima, o prezentare a pregătirii şi desfăşurării manifestării jubiliare. Astfel, este descrisă manifestarea propriu-zisă, care a început cu defilarea unui cortegiu format din studenţi universitari, elevi şi cetăţeni ai oraşului, în faţa locuinţei lui Gheorghe Dima, urmată de manifestarea omagială desfăşurată la Teatrul Naţional şi un banchet.

Broşura mai cuprinde fragmente din articole din presa vremii, apărute ca ecou al acestui eveniment. Sunt prezentanţi semnatarii telegramelor trimise lui Gheorghe Dima cu prilejul acestui eveniment aniversar şi fragmente din scrisori particulare trimise maestrului c cu acest prilej. Comitetul organizator plănuise ca această sărbătoare să consiste într-un “festival la Teatrul Naţional” şi un cadou oferit prin colectă publică. Broşura cuprinde astfel şi lista celor participanţi la colectă.